רופא - עוסק מורשה ושאלות התחלתיות

SaronM

New member
רופא - עוסק מורשה ושאלות התחלתיות

השאלות כאן הן לידע כללי ולא במקום ייעוץ מקצועי שיבוצע בהמשך, ואולי גם איש מקצוע בתשלום חודשי לטיפול בכל הנושא,
אך בשלב זה השאלות הן בעיקר לטובת הבנה, כמו כן, השאלות הן בנושא בירוקרטיה נטו, לא שיווק ולא בתחומים משיקים,
לכן אודה מראש עבור כל תשובה, גם חלקית, תודה רבה.

רופא מומחה, עובד כשכיר באחד מבתי החולים בארץ, מתכנן לעבוד בנוסף גם באופן עצמאי,
הוא קיבל אישור מבית החולים לעשות זאת, לא מדובר בפתיחת קליניקה פרטית,
אלא במתן שירות מהבית בהתאם לתחום מומחיותו, ללא מפגש עם מטופלים (כגון, כתיבת חוות דעת, פענוח צילומים וכו')
הנושא הבירוקרטי הכולל (בין השאר) פיתחת תיק במע"מ, מס הכנסה ביטוח לאומי וניהול ספרים, לרבות יומן הרופא, ידועים וברורים,
כמו כן, במידה וזה משנה, ההכנסה הנוספת לא אמורה להיות גבוהה, אלא כמה אלפי ש"ח בחודש (סדר גודל של 4K ש"ח).

1. האם יש משמעות לשם החברה? מה מקובל בתחום זה? בד"כ שם החברה הוא "ד"ר X" או משהו אחר?

2. יש אתרים המאפשרים להפיק חשבוניות Online ולשלוח אותם במייל, האם יש שירות שגם מפיק דו"חות חודשיים/דו חודשיים/שנתיים Online?

3. האם את כל החשבוניות והניירת חייבים לנהל פיזית בקלסרים או שיש שירות שמאפשר לנהל את הכל Online?

4. האם יש אתר מסודר שבו ניתן לקרוא אילו הוצאות מוכרות בתחום זה קיימות בעבודה מסוג זה מהבית?
(הדירה לא בשכירות וגם אין משכנתא, האם אפשר לסמלץ שכר דירה חלקי? ארנונה? אוכל? רבע הוצאות רכב? וכו')

5. האם בסוף כל שנה (או לחילופין כל מספר שנים מצומצם) יש לבצע עצמאית תיאום מס? (שכיר + עצמאי)

6. יתכן שיהיו יהיו חודשים עם ההכנסה המדוברת (כ 4K ש"ח בחודש) וחודשים שלא,
האם למרות שמדובר בעוסק מורשה, יש הקלות לסוג עסק כזה, עם הכנסות נמוכות יחסית, ולא סדירות?

7. האם זה משנה אם ביטוח לאומי יסווג כעצמאי (דמי ביטוח לאומי מוגדלים אך יש ביטוח) או כ"עצמאי שאינו עונה על ההגדרה"? (ואז להיפך).

תודה רבה!

תשובות לרופא

1. האם יש משמעות לשם החברה? מה מקובל בתחום זה? בד"כ שם החברה הוא "ד"ר X" או משהו אחר?

השם הוא בעיקרו שיווקי. העסק שלי הוא "אפרת רמתי, ליווי להצלחה עסקית". כי אני כרגע המלווה העסקית הראשית בעסק שלי. יש מצב שאני אחליף את השם מתישהו בעתיד - כשיתאים לי לגדול. אני מניחה שכרגע באים אליך בגלל שמכירים אותך ממקום אחר - אז כדאי שימצאו אותך תחת שמך.

2. יש אתרים המאפשרים להפיק חשבוניות Online ולשלוח אותם במייל, האם יש שירות שגם מפיק דו"חות חודשיים/דו חודשיים/שנתיים Online?

כן. אתרים כמו Icount או כספית בהחלט נותנים שירות כזה. בתנאי שאה מכניס את כל ההוצאות. הבעיה של בעלי העסקים בדיווח עצמי מתחילה בהוצאות.

3. האם את כל החשבוניות והניירת חייבים לנהל פיזית בקלסרים או שיש שירות שמאפשר לנהל את הכל Online?

כרגע יש דברים שצריכים להיות בנייר. אני תכף מעלה את רו"ח אריה רותם לענות.

4. האם יש אתר מסודר שבו ניתן לקרוא אילו הוצאות מוכרות בתחום זה קיימות בעבודה מסוג זה מהבית?
(הדירה לא בשכירות וגם אין משכנתא, האם אפשר לסמלץ שכר דירה חלקי? ארנונה? אוכל? רבע הוצאות רכב? וכו')

יש. שווה להתייעץ עם רו"ח כדי לקבל תמונה ברורה בנושא הזה.

5. האם בסוף כל שנה (או לחילופין כל מספר שנים מצומצם) יש לבצע עצמאית תיאום מס? (שכיר + עצמאי)

מעבירה את השאלה לרו"ח אריה רותם.

6. יתכן שיהיו יהיו חודשים עם ההכנסה המדוברת (כ 4K ש"ח בחודש) וחודשים שלא,
האם למרות שמדובר בעוסק מורשה, יש הקלות לסוג עסק כזה, עם הכנסות נמוכות יחסית, ולא סדירות?
תשובה: הקלות? מה זה אומר הקלות?

7. האם זה משנה אם ביטוח לאומי יסווג כעצמאי (דמי ביטוח לאומי מוגדלים אך יש ביטוח) או כ"עצמאי שאינו עונה על ההגדרה"? (ואז להיפך).

מעבירה את השאלה לרו"ח אריה רותם

אני רוצה לומר לך משהו קטן - העלות של רו"ח היא א. די זניחה ב. הוצאה מוכרת. ג. היא חוסכת כאב ראש והתעסקות והתמחות במקום פשוט להביא לקוחות.

לכן אני ממליצה א. להתייעץ עם רו"ח כשפותחים עסק. בדרך כלל יעוץ כזה מגיע בחינם. ב. להשקיע את ה250-450 שח לחודש שרו"ח לוקח על שרותיו וההתמחות שלו. יש מקומות אחרים שכדאי לחסוך. פה - לאו דווקא.

אפרת רמתי, ליווי להצלח עסקית

אני גם ממליצה באופן גורף לא לנסו

מבחינתי הוא יכול לקבל כמה תשובות שהוא צריך...

השאלה האם הרופא הנכבד שוקל החלפת מקצוע?
יום נפלא ופורה לכולנו.
אפרת רמתי, ליווי להצלחה עסקית

השאלה האמיתית היא למה העניין הוא בנושא הנה"ח ולא שיווק?

הנהלת חשבונות זה בסופו של דבר עניין טכני ומה שחשוב בעסק זה איך מביאים לקוחות ואיך יוצרים רווח...

תיראי בפורומים

יש המון המון . משועממים
ומחברים שאלה על מיקרה שלא הייה ולא ניברא .
בינהם "הרופא המדומה " שכתב בסוף שהשאלה היא עבור חבר
והוא לא רופא . אחרי התכתבות איתו .
ב2 בפורומים שם .
גם כאן יש כאלה שמחברים שאלות סתם . ואוהבים לענות

"תודה רבה " זה עושה להם כייף שעונים להם .

לדוג כאן לקוחות זה משימה בילתי אפשרית
בהצלחה לך המנהלת

SaronM

New member
אתה חייב למצוא לעצמך תעסוקה, או טיפול.

הסברתי, אני לא רופא, אני מברר את הנתונים עבור בן משפחה,
יש לי את הזמן לעשות זאת (בבית, בעבודה וכו'),
בן המשפחה לא מחפש לעצמו פרסום ושיווק, הוא מועסק במשרה מלאה בבית חולים,
ויש לו אפשרות לעסוק בעבודה פרטית מאוד ספציפית ומוגדרת, ותו לא.

לאחר שאבין את כל המשמעויות, אמליץ לו האם לקחת רו"ח או לנהל בעצמו (במיוחד כל עוד ההכנסות הן גם ממקור אחד וגם קטנות יחסית).

מקווה שסיפקתי את סקרנותך, אבל אתה באמת חייב למצוא לעצמך חיים. או טיפול. או שניהם.

מתחמם פה...הכל טוב הפורום נועד לשאלות בכיף אבל יותר חשוב

אני אגיד לך ככה.
הנושא של ראיית חשבון הוא חשוב.
הנושא היותר חשוב זה נושא הלקוחות.
גם בן המשפחה שלך "שמתכוון לעסוק בזה לעיתים ולעיתים לא
כנראה יגלה שזה משתלם ויתחיל לבדוק איך להביא עוד לקוחות.
אז אני מזמינה אותך להעלות הילוך ולהתחיל להתעניין - בשיווק.

SaronM

New member
השיווק לא רלוונטי במקרה זה.

בן המשפחה לא מחפש לעצמו פרסום ושיווק, הוא מועסק במשרה מלאה בבית חולים,
ויש לו אפשרות לעסוק בעבודה פרטית מאוד ספציפית ומוגדרת, ותו לא.
&nbsp

שיווק תמיד אבל תמיד רלוונטי בעסקים!

קרוב משפחתך היקר יגלה מהר מאוד שדי כיף להרוויח 750 שח לחצי שעה ותכף יפתח לו התיאבון ותכף תכף הוא יתחיל לחפש איך להביא עוד לקוחות ואז מהר מאוד זה יגיע לשיווק.
הוא לא הראשון ולא האחרון...

ואגב משהו קטן על שיווק ככל שהתחום שלך ספציפי ומדוייק ככה הוא שווה יותר.

תודה על הטיפ כבוד הטכנאי

צריך להיות מאוד משועמם כדי להמציא כל כך הרבה שאלות בנושא ראיית חשבון, לא?

ובנוגע ללקוחות - אני בדרך כלל עובדת עם אנשים שיש להם עסק אמיתי שחשוב לו להצליח...

הם כנראה לא יושבים פה...

תראי

אני גולש בתפוז כבר 15 שנה
רק הפורום הזה החליף כבר 4 מנהלים והשם הקודם הייה שונה
עינת שכתבה כאן . הייתה גם מנהלת הפורום

"תחת השם עסקים מהבית . " שינו את השם ליכבודך
אני גולש בעשרות פורומים . לא רק כאן .
שרואה איך ניראה גולש משועמם . שמחבר שאלה טיפשית שיענו לו
והכייף שלו .ליכתוב "תודה רבה לך" נהנה שענו לו

SaronM

New member
1. אתה גולש בעשרות פורומים כבר 15 שנים, ואני המשועמם?

2. צריך להיות בן אדם מאוד "מיוחד" כדי לנסות להפיג את השעמום עם שאלות בנושא הנהלת חשבונות, שזה נושא משעמם בפני עצמו

שאלתה כול כך הרבה שאלות

עבור החבר . ב3 פורומים
ועדיין אין לך מסקנה . מה אתה הולך להציע לו
קיבלתה עשרת תשובות . תוכנה כספית. . אפילו העונים הפסיקו לענות לך בפורומים
כי ראו שלא ידוגו אותך בתור לקוח . כולל המנהלת כאן .
ואתה ממשיך לטחון את הגולשים בשאלות סרק . במקום ללכת לשחק עם בנות

נכון

הם לא עובדים לשם שמיים
לדוג לקוחות . כול המנהלים עובדים בהתנדבות
יש כאלה שמשלמים לתפוז על פירסום בפורום
רק אני כותב משיעמום
רוב המנהלים הם בעלי מיקצוע בתחום מסויים

כבוד הטכנאי - גם אתה מפרסם פה לא?

אני אשמח לשמוע כמה לקוחות קיבלת מתפוז במהלך הזמן שאתה "משתעמם" פה.
בכלל לפרסם פה זה לא כל כך רע. זה חשיפה לא נורמאלית. ביחוד בפורום הזה...
בתנאי שזה לא פירסום חצוף וישיר אלא פירסום יצירתי.

למעלה