רופא שיניים

shabio

New member
רופא שיניים

טיפול שיניים שעשיתי התגלה כלקוי והיה צריך להחליפו. עלה לי 10,000 ש"ח העסק הזה. האם אני יכול לתבוע את הרופא על רשלנות או עילה אחרת?

טיפול שיניים רשלני

יש לבחון את גודל הנזק: לפי דבריך הבנתי כי הנזק שנגרם לך הוא בסך 10,000 ש"ח- האם נכון? לשם חישוב הנזק שנגרם לך במקרה כזה עליך לקחת בחשבון את כל ההוצאות שהוצאת לצורך הטיפול (הטיפול הקודם, וגם הטיפול המתקן), כאב וסבל, אובדן ימי עבודה וכו'. במידה וכל הסכומים יחד קטנים מ- 18,000 ש"ח תוכל להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.

נ.ב ...

במקרים מסויימים יש לקחת בחשבון גם את מספר הפעמים שצריך יהיה להחליף את השחזורים במשך החיים ולבקש גם על זה פיצוי: במקרה כזה יש להכפיל את המחיר של שיפוץ הכתרים בארבע ואז התביעה כבר איננה מתאימה לבית משפט לתביעות קטנות. זה תלוי באיזה סוג של נזק מדובר.

shabio

New member
המשך

לדר כרמית טל: תודה על התשובה. אבל, מה זאת אומרת להחליף את השחזורים? מדובר בשני טיפולים שעלו לי 7,000 ש"ח, ומכיוון שהיו לקויים נאלצתי לעשותם מחדש במחיר של 10,000 ש"ח.

הסבר...

הכוונה היא שכאשר מבקשים פיצוי בגין טיפול שיניים לקוי אפשר גם לדרוש פיצוי בגלל הצורך בהחלפת השחזורים בעתיד (שהרי גם הכתרים שעשו לך עכשיו לא יחזיקו לכל החיים). לכן, מכפילים בדרך כלל בארבע את העלות של הטיפול המתקן, מתוך הנחה שתצטרך להחליף את הכתרים הללו ארבע פעמים במשך החיים.

מה ההגיון בכך?

הרי את השחזורים צריך יהא להחליף בכל מקרה הן עם העבודה טובה והן אם לא כלומר גם אם העבודה היתה טובה ולא היה צורך להחליף הרי שבמשך השנים היה צורך להחלים הכתרים גם טענה כי הנזק הוא ס"ך שתי העבודות איננו ברור - כי הרי אחת צריכה להעשות בכל מקרה ולכן איננה יכולה להחשב כנזק

למעלה