רוצה בבקשה מתכון לסלט עלי בייבי

henzr

New member
רוצה בבקשה מתכון לסלט עלי בייבי

(השקית המוכנה זו, שמוכרים בסופר)כמובן הכוונה לרוטב. אוהבת משהו עם חרדל.
 

יוכי68

New member
אין לי כמויות מדויקות אבל בעיקרון.........

מעט דבש, מעט חרדל, מעט שמן, מלח, פלפל, שמיר, לימון......אפשר להוסיף גרעיני חמניות או /וגם אגוזים......יוצא מעולה.
 

מאיוש י

New member
יוכי מה הענינים?

איך הייתה השבת? אצלי בעלי וילדי "נתנו לי על הראש" ואמרו שנמאס להם שאני כל הזמן אופה והם משמינים ואסרו עלי לאפות באמצע השבוע.... רק בסופי שבוע........
 

יוכי68

New member
מאיוש, השבת היתה טעימה ומשמינהההההההה

הקנוחים לא הפסיקו להכנס לקיבה שמתמתחת לה מיום ליום.......עם הקובנה ניגבנו וניגבנו.......והקציצות החריפות היו טעימותתתת עם הלחם הקראנצ'י הזה...אח כמה כיף היה לפרוס אותו.......חחחחחח. בבוקר עליתי על המשקל ו.......
עליתי בגדול.......מקווה שכשאחזור לביה"ס ארד ואחזור לתפריט שפוי. גיסתי ביקרה אצלי במוצ"ש, ראתה את הטארטלטים ו"נגנבה"...... אני שמחה שהספקתי להכין כל מיני דברים שייתכן ולא הייתי מגיעה אליהם אם לא הייתי בחופשה. ביום שישי אחותי התקשרה (זו שיש לה שכנה שעברה קורס קונדיטוריה) ומסרה לי מתכון נראה טעים מאוד וקל.......נראה מתי אכין אותו......... כשאני מדפדפת בתמונות מכל מה שהכנתי אני נעשית רעבה ולא מאמינה שהכנתי את כל זה..........חחחחחחח אני תמיד מתפללת שהקב"ה ייתן לי את הכח והיכולת ליצור ולהכין בחדווה ובשמחה.......לכולם......אמן.
 

יוכי68

New member
זה נקרא משולשי אגוזים.........

הילדה עליי עוד מעט אצרף מתכון. איך היה לכם בשבת?
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמתכון משולשי אגוזים

(עוגיות) משולשי אגוזים/ רותי חברה של אחותי/יוכי החומרים: 200 גר' קמח..........2 כוסות חד פעמי 1/2 כפית א. אפיה 5 כפות א. סוכר 75 גר' מרגרינה מומסת 1 כפית קינמון לרדד על נייר אפייה – לא דק מידי.......להעביר לתבנית בינונית חד פעמית חצי חב' מרגרינה חצי כוס סוכר 1 סוכר וניל 2 כפות מים רותחים 200 גר' אגוזים לבשל על הגז...כמה דק' עד לאיחוד למרוח ריבה על הבצק (לא אפוי) ומעליו את התערובת של האגוזים לאפות כמה דקות 15 דקות.........לצנן מיעט ולחתוך לריבועים וכל ריבוע לשני משולשים.........בערך 4/4.............אפשר לטבול את הקצוות בשוקולד או דבש. להכפיל כמויות..............
 

מאיוש י

New member
גם לנו היה טעים..

רק שמשפחתי דיכאה את יצר האומנות שלי......... ואני מצטטת" לא יתכן שיש 4 סוגי עוגיות בבית....ועוד 2 עוגות..... ובסופי שבוע עוד עוגות.... מספיק אי אפשר ככה כולנו נהפך לדובים....... או שתאפי ותחלקי לחברות, או שתאפי רק בסופי שבוע...ומעט" אמרתי להם אי אפשר , אתם מדכאים את היצירתיות שלי.......כל יום מוחי עובד על דברים שרוצים ללכת לתבנית..... והם בשלהם לא מעניין אותנו, מספיק . מדגדג לי באצבעות חהחהחהחהחהחהחהחה
 
חחח מאיוש את מוזמנת אלי אם מאד מדגדג לך...

אבל תאמת שגם אני החלטתי להוריד מינון. למשל בבישול שזה החלק האהוב עלי כשאני מבשלת אני לא אוכלת אבל באפיה אם יש אז אוכלים פה ושם מה גם שאפיה זה הרי חוץ מהארוחות עצמן. אבל באפיה באמת הרוב יכול ללכת למקפיא אז אם מדגדג לך תכיני אל תגלי ותקפיאי..
 

יוכי68

New member
מאיוש, גם אצלי הרבה פעמים מדכאים את יצר

היצירתיות........בעיקר בגלל הבלאגן שאני עושה.....תמיד מכינה "אלף ואחד" דברים בבת אחת.......אבל אני לא נותנת להם לדכא אותי.........זו התרפיה שלי, אני נהנית מזה ובסופו של דבר גם הם נהנים מזה........ואם יאכלו פחות אולי יישאר משהו לאורחים.....חחחחחחחח. בזמן שהקלדתי את המתכון הוא כבר נכנס לתנור.......נראה מה יצא..............כנראה הדגדוג אצלי חזק מידי
 

cial 1

New member
יוכי68 יום טוב לך ולכולם כאן../images/Emo71.gif../images/Emo96.gif

היום שארי . לפעמים נותר רק פרורים ועוד המטעמים שאת מכינה ומציעה. אין לי מילים. אני כאן אם רוצה את לתת לי את המתכון לבצק של הטארטלטים שלך המפלאים אותי. שוב אם רוצים אתן מתקון קל לבצק גם מהדהים מתאים למתוקים ומלוחים. בשמחה. המשך יום טוב לך יחד.
 

יוכי68

New member
CIAL, הוספתי את המתכון בסוף השרשור למטה

ונשמח לקבל את המתכון שלך.
 

cial 1

New member
תודה יוכי68 אני ארשום לי ערב טוב לך.

כך המתכון זה בא ממרוקו וגם הצרפתים וזה כשר כי רק בשמחות שלנו מכינים זאת. והוא קל להכנה. . לבצק כוס אחד יין לבן סוג טוב( כוס מדידה רגיל) כוס שמן . טוב קנולה. וקורט מלח קמח לבן ריגל מנופה. והמשך כמה שנכנס.. מהקמח כמובן כול זה ניתן להכפיל על פי הצורך בכמות . עכשיו לערבב את החומרים עד לקבלת בצק אחיד. הבצק קצת נמתח וזה בסדר כך הוא הבצק. ולזה צריך תבניות קטנות כמו לטארטלטים שלך המדהימים. ובטח אתיש להסיג בשווקים את התבנייוץ הקטנות יש מי ניקל היום יש מסליקון. טוב אופן ההכנה. קורצים עם היד כמות קטנה. ומותחים אותה - לתוך התבנית הקטנה . כאשר תבנית ויעוד תבנינית מוכנה וזה הכמות של תבנית גדולה של התנור. יש להניח הכול לתבנית הגדולה כמובן. ולהכניס לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 דקות. מניחים כמובן לצנון אחרי שהכנו את הכמות הרצויה יש למלות מכול הבא על הדימיון. עכשיו זה גם מתאים ביותר לעוגיות הכי משובחות של העדה המרוקאית והם המסאפן . דגש למאספן יש למלות את התבניות הקטנות עם המילוי. של השקדים המשובח. למאספן. ויחד עם הסוכריות לקישוט.. ועצה שלי למילוי את הסלסילות כך זה ניקרא סלסילות בצק. הם מאוד מעודנות. ועוד - בהגשה על נייר עוגיות זה הכי מתאים לכול אירוע חגיגי. טוב ניתן למלות בממרח כבד- קצוץ ביתי ועם סלטה מטבוחה של שלי קלסית.. ולמתוקים בקרם פטיסייר. ומה לא. מבקשת סליחה על אורך ההסבר וההישבחות שלי אבל באמת זה אכן כך. מאוד אשמח לקבל תגובה. גם קצרה.
 

cial 1

New member
תודה על המחמאה ממך בכלל מורתי.

מנסה לצרף קובץ איך זה ניראה . אבל המשובחים עברו לבית אחי . בצניעות גם שם עוגיות של ילדים.. את הרבה כאן
באמת חני.
 

יוכי68

New member
חני, העוגיות בתמונה נראות טעימות מאוד

איזה עוגיות יש בצד שמאל? זה המספאן ללא הבצק?.......ספרי לנו מה רואים אני מזהה מסאפן, סיגרים מתוקים.........
 

cial 1

New member
כן ממי הכול אגב צהבצק המסופר יוכי68

הכול מהבצק המסופר . למאת הסיגרים ומרציפנים נכון מסאפן. צדקת. ויש עם מילוי כרם פיסייר ושוקולד זיגוג. נכון יש גם בוטנים שוב עם חצי שלוקלד מריר כמובן. עכשיו זה רק כמה שהשארתי לי בבית כדי לכבד את השכנה. והיה בידור על גיגית אחת מלאה. בעוגיות והשם. הם לא בתמונה..העוגיות כמו שלך הטאראלטים.. עם ג'יל ופרי בפנים. וזה פוטיפר. נכון רק שהבצק שלך הרבה יותר טוב. וגם קל. ולגבי בידור. גיגית המלאה נותרה אצלי- בבית ואני כול היה בה גם סלסילות ריקות למילוי. ואני כול הזמן ביארוע דואגת שזה יהיה בקירור בגלל הג'ל היה חם. לפני חודשיים וגם נותנת הסבר לאחי מה לעשות עם הסלסילות איך למלות. והמצחיק הם בבית אצלי נותרו? וגם באולם לא נתנו לאחסן במקרר של המקום כמובן מטעם הכשרות אבל האבסורד בדבר. הגיגית נותרה אצלי. ואני בקשה בבקשה הכול מתמלבל בשמחות. טוב אותה גיגת הלכה לבן שלי המתוק והחברים הכלה חגגו. עוד הרבה דברים טובים יש בי . תודה לאל אבל לך אני רק מצדיעה. ושף
המועדף עלי הוא שלום קדוש. ואת ברשימה הטובה שלי. קבלי את הברכות כי מגיע לך. בלב שקט תגובתי לך יוכי68.
חני שמי
 

רותי410

New member
אמן ואמן

אבל תדעי לך שגם אני, בגלל הפורום הזה, עליתי מאוד במשקל, ועוד אחרי שבת.... אין בכלל מה לדבר. קודם ידעתי לרסן את עצמי ולטעום רק מעט. היום אני רוצה לטעום מכל דבר, ולטעום שוב כדי לוודא שהכול בסדר, ושוב, כדי לבדוק שבטעימה האחרונה לא פספתי איזה טעם. ואחר כך אני בוכה שאני משמינה ושהצעדות לא עוזרות לי!!! ובקשר לעוגיות האגוזים, השכבה של האגוזים נראית טעימה, אפשר למלא בה רולדות שמרים או בצק פריך?
 
רוטב צרפתי לעלי בייבי ולהרבה דברים

טובים: שמן זית וחומץ ביחס של 2/3 שמן זית 1/2 חומץ. סוכר חרדל מלח פלפל. לנער היטב. לסלטי חסה עם פירות ובלי פירות. לאנטי פסטי. לסלטי ירקות עם טונה. ועוד ועוד.
 

cial 1

New member
קוראים לזה רוטב דיג'ון.../images/Emo70.gifיש גם יותר עדין.לדג

 
למעלה