רוצה המלצות על בית ספר מונטסורי

מיכל2017

New member
רוצה המלצות על בית ספר מונטסורי

היי חברים,
אני אמא לשתי בנות ואנחנו מתכננים לעבור לסיליקון ואלי לקראת שנת הלימודים הקרובה ומאד מאד נשמח להמלצות על בית ספר יסודי שמלמד בשיטת מונטסורי או שיטת וולדורף באחד מהערים:
Palo Alto
Los Altos
Mountain View
Sunnyvale
Santa Clara
San Jose

תודה רבה!

מיכל2017

New member
בית ספר מונטסורי

5 ו-7.
ויש מונטסורי עד גיל 12.
אני מקווה שהורה לילד שלומד במונטסורי באיזור סיליקון וואלי יענה לי על ההודעה.

Anat Shemer RDI

New member
אני נפגשת ביום שישי

(בסקייפ) עם משפחה ממאונטיין וויו עם ילדים בגיל יסודי, אשאל אותם.
חשבתי שמונטסורי ו-וולדורף זה אותו דבר.

Midriff

New member
רק הערה

אני לא מהאיזור ככה שאין לי המלצות. אבל אם אתם עוברים מהארץ כדאי לכם אולי לשקול עוד אופציות. יש לנו חברים שעברו מישראל שבה הילדים שלהם הלכו לבית ספר מונטסורי. הם רשמו את הילדים לבית ספר ציבורי כאן (בעיקר כי אנגלית לדוברי שפה אחרת ESL or EOL ניתנת בחינם בבתי הספר הציבוריים). והם מאוד מאוד מרוצים. הם אומרים שההבדל בין הבית ספר בארץ לכאן הוא שמיים וארץ.
אני לא שלחתי ילדים לבית ספר בארץ אבל סה"כ מאוד מרוצה מהבית ספר, וזה מקום שהילדים שמחים ללכת אליו. אז יכול להיות ששווה לך לבדוק גם את האופציה הזאת לפני שאת מוציאה עוד אלפי דולרים על בית ספר פרטי

אני מסכימה איתך Midriff

placid1

New member
גם אני בדיעה ששווה לך לנסות

את המערכת הציבורית ולבחור את מקום המגורים לפיה.

אגב, מההתרשמות שלי, שיטת וולדורף פחות נפוצה בצפון אמריקה ממונטסורי ושתיהן לא בדיוק תואמות למה שנהוג בארץ. אני חושבת שאם תמצאו בית ספר ציבורי טוב (לא בהכרח מבחינת רמת ההישגים האקדמיים, יותר מבחינת האקלים החברתי), תגלו שהוא דומה למה שבארץ מקובל למצוא בחינוך האלטרנטיבי.

מיכל2017

New member
בית ספר מונטסורי ציבורי טוב

יש מי מכיר ויכול להמליץ לי על בית ספר יסודי ציבורי בשיטת מונטיסורי? חייב להיות כזה.
אני לגמרי מסכימה איתך שצריך קודם למצוא את בית הספר ורק אחר כך לבחור את מקום המגורים בהתאם, אלא שעל מנת להרשם לבית ספר ציבורי שאמצא (אם אמצא) אני חייבת קודם כל לגור באיזור בית הספר ואז יש הגרלה ובעצם כלום לא בטוח...
אז קדימה חברה תמליצו לי מה עושים. תודה!!!

יש כמה אתרים שמדרגים בתי ספר

https://www.greatschools.org
https://www.schooldigger.com

לא בטוחה על איזה הגרלה מדובר, אצלנו העיריה חייבת לקבל לביה"ס הציבורי את כל הילדים שגרים בעיר... בלי הגרלות. לביה"ס ציבורי יש בד"כ יותר משאבים לעזור, למשל בלימוד אנגלית כשפה שניה וכ"ו.

alphadelta

New member
לרב - זה צ׳רטר

לרב בית ספר ציבורי שהוא מונטיסורי יהיה צ׳רטר. ואז קורים שני דברים: אחד - יש הגרלה להכנס כי יש אחד כזה לכל המחוז הבית ספרי, והשני - שירותים מיוחדים הם פחות מורגשים. אני לא יודעת לגבי ESL אבל שירותים של תגבור וחינוך מיוחד הם פחותים עד נעלמים. שוב - לא תמיד אבל למיטב הבנתי נכון לרב

מיכל2017

New member
אכן מונטסורי ציבורי יהיה בהכרח בית ספר צרטר או בית ספר מגנט

וכן על מנת להכנס צריך בין שאר הדרישות גם לעלות בהגרלה.
אני מניחה שבמחוז סנטה קלארה קיים בית ספר צרטר או מגנט מונטסורי וטיפ ספציפי בעניין יעזור. תודה!

Midriff

New member
אפשר לשאול

למה ההתעקשות על מונטיסורי? (באמת שואלת, לא תוקפת)
ורק להבהיר את ההערה שלי למעלה בהתיחסות לבי"ס ציבורי, דיברתי על כזה רגיל בשכונה טובה (שאליו חייבים לקבל את הילד על בסיס מקום מגורים)

מיכל2017

New member
מונטסורי זו שיטת חינוך מעולה שמאפשרת לילד התפתחות מושלמת

ילדים שלמדו בשיטת מונטסורי הגיעו להשגים גבוהים מהממוצע.
ואגב, גם שיטת וולדורף מצויינת.
שתי הבנות שלי לומדות כבר שנה שניה ושלישית בהתאמה בשיטת מונטסורי

placid1

New member
למה הכוונה בהתפתחות מושלמת? ועל סמך

מה הגעת למסקנה ששיטת מונטסורי, על פרשנויותיה, תייצר לך ילדים עם הישגים גבוהים מהממוצע? מחקר של שני משתתפים בני 5 ו7?

לא רוצה לנפץ לך אשליות, אבל הישגים גבוהים והתפתחות תקינה (לא מושלמת, רק תקינה) מושפעים מולטיפקטוריאלית ובית ספר זה או אחר לא יבטיח לך כלום. האמת שמחקרים מראים שהגורם בעל ההשפעה הגדולה ביותר הוא הבית והמשפחה.....

הבן שלי היה בגן של מונטזורי פה בארה"ב עד כיתה א',

ואחרי שיחות עם הורים ששלחו את הילדים שלהם למוסדות של מונטזורי במקומות אחרים, אני יכול לאמר לך שיש הבדלים מאוד גדולים בין מוסד אחד של מונטזורי למשנהו, אפילו באזורים קרובים. כמו בכל מוסדות החינוך, בסופו של יום הכל תלוי בממד האנושי: ההנהלה, המורים/גננות, והרכב הילדים וההורים.
לכן, אי אפשר להשליך מהניסיון שלך בארץ על המצב במוסד מונטזורי כזה או אחר בארה"ב, והיות ואף אחד מאיתנו לא מכיר בתי ספר של מונטזורי באזור שבו את מחפשת, לא ממש תוכלי לקבל פה מידע יותר טוב מאשר תמצאי בגיגול קצר באינטרנט.
שיהיה בהצלחה.

alphadelta

New member
למיטב הבנתי

אין קושי רב לקרוא לגן ״מונטיסורי״ או ״ברוח מונטסורי״ לעומת וולדורף למשל. כך שהשוק די פרוץ.

John the Savage

New member
מתנצל מראש, אבל

כשאני קורא אמירות עמוסות בסופרלטיבים בסגנון של "מעולה" ו"מושלמת" במשפט אחד, זה גורם לי לחשוד שמישהו שתה יותר מידי קול-אייד.

מיכל2017

New member
צא ולמד. שיגיב רק מי שיש לו ילד שלומד במונטסורי

סליחה חברים אבל מדהים לראות את הבורות בנושא.
יש המון אינפורמציה און ליין בנושא ולמי שבאמת מתעניין הייתי ממליצה בחום לראות את התלמידים בשיעור.
הידעתם שמייסדי גוגל: לארי פייג' וסרגיי ברון, מייסד אמזון: ג'ף ביזוס, ג'קי אונסיס, גבריאל גרסיה: זוכה פרס נובל בספרות, הנסיך ויליאם והנסיך הארי, אנה פראנק ועוד רבים וטובים אחרים כולם למדו בשיטת מונטסורי?!
אז אם יש מישהו בפורום שגר בסיליקון וואלי וילדו לומד בבית ספר מונטסורי מוזמן להגיב.

placid1

New member
ג'קי או היא הרול מודל שלך ודוגמא

למישהי מושלמת בעלת הישגים מעל הממוצע? אכן היו לה הישגים מעל הממוצע, רק לא בטוח שלזה התכוונת..... אגב, הסתקרנתי וגיגלתי וזה מה שמצאתי בוויקיפדיה.....

In 1935, Bouvier enrolled in Manhattan's Chapin School, which she attended for grades 1–6.[15][17] She was a bright student but often misbehaved; one of her teachers described her as "a darling child, the prettiest little girl, very clever, very artistic, and full of the devil".[18] Bouvier's mother attributed her behavior to her finishing assignments before classmates and then acting out in boredom.[19] Her behavior improved after the headmistress warned her that none of her positive qualities would matter if she did not behave.[19]

* בית הספר הנל לא שייך לשיטת מונטסורי ובלי קשר, לא הייתי רוצה מורים כאלה לילדי....

וברצינות, בהצלחה במציאת בית הספר שיתאים לכם ושלילדות יהיו מורים נחמדים וחברים טובים.

למעלה