רוצה המלצות על בית ספר מונטסורי

Boston Guy

New member
מי אמר קול-אייד ולא קיבל?

מדהים איך אנשים שטוענים שהם רוצים רוצים לגדל ילדים חושבים מדקלמים את הפרופוגנדה בשקל תשעים של עדות המונטסורי בלי מחשבה, כתוכים...

המסקנה המדהימה שניתן לחלץ מתוך ה"אינפורמצייה און ליין" היא שילדים של משפחות "מאיון ואלפיון עליון" (גם כלכלי וגם אקדמאי), שמקבלים חשיפה בבית למדע ו"דוגמה אישית" מההורים שלהם - מצליחים.

ביל גייטס לא הלך לחינוך מונטסורי. הוא לא הצליח?
סטיב ג'ובס לא הלך למונטסורי. הוא לא הצליח?

מה שבאמת משותף לכל מי שכתבת זה שהם גדלו במשפחות שבהם היו להם "מנטורים" שחשפו אותם ועזרו להם ללמוד ולהתפתח.
אבא של לארי פייג' הוא בעל דוקטורט במחשבים ונחשב לחלוץ בין ממציאי הבינה המלאכותית. אימא שלו לימדה מחשבים באוניברסיטה.

אבא של סרגיי ברין הוא דוקטור למתמטיקה ולימד באוניברסיטת מרילנד. אימא שלו היא מדענית טילים ב NASA.

הסבא של ג'ף בזוס (אבא של אימא) שהיה המנטור שלו והשפעה גדולה עליו היה אחד האנשים הבכירים ביותר בפרוייקט הגרעין של לוס אלאמוס, ואחר כך ב DARPA - והוא אחד מהאנשים שאחראים ישירות להמצאת ARPANET (לימים - האינטרנט).

ג'קלין בובייה (לימים "ג'קי אונאסיס") היא בת לאחת ממשפחות "אצולת הממון" של ארה"ב. הכישור העיקרי שהביא לה את הגדולה היה היכולת שלה לעצום עיניים בזמן שבעלה הראשון נעץ כל חצאית שזזה לידו. למיטב ידיעתי היא לא עבדה יום בחייה.מה שכן - ידעה להתלבש יפה.

הנסיך ויליאם והנסיך הארי הם... נסיכים. ילדים של משפחת אצולה. חצי אנגליה הייתה שלהם כשהם עוד היו ביצית וזרעון.

אנה פראנק היתה בת עשירים - אביה היה בנקאי ואיש מסחר, בן למשפחה יהודית עשירה של אנשי עסקים בגרמניה. אימא שלה הייתה ממשפחה יהודית עשירה בפני עצמה - בתחום המסחר. לפני מלחמת העולם השנייה אנה פראנק גדלה כמו בת "אצולה" כשהוריה הם מעשירי הקהילה היהודית - עם צבא של משרתים, אומנות ומורים פרטיים.

גבריאל גארסיה מארקס גודל, למעשה, על ידי סבא וסבתא שלו. סבא שלו היה אדם מאוד מפורסם בארצו, קולונל במלחמת אלף הימים ופעיל פוליטי.

זה יפה שכת המונטסורי לוקחת את ה'קרדיט על זה שויליאם והארי הם נסיכים...

John the Savage

New member
והאמת היא שאני בכלל מחבב שיטות לימוד אלטרנטיביות

כולל גם מונטסורי. אבל אני לא יכול להתעלם כשמושלמות שכזו חולפת לי מול העיניים.

Boston Guy

New member
גם אני - עם הילדים שלי

הבן שלי למד ב PRE SCHOOL ששייך לתכנית ה BEEP של העיר שלנו ("ניסוי" של בוסטון קולג' משנות ה 70 שפועל עד היום),
[URL]https://www.brookline.k12.ma.us/Page/766[/URL]

הבת שלי מסיימת השנה את בית הספר התיכון הציבורי של העיר שלנו - בתכנית המיוחדת של ה"תיכון הדמוקרטי" שפועלת בתוך בית הספר (שהוקמה על ידי קבוצת מורים עם נטיות היפיות בשנות ה 70) [URL]http://bhs.brookline.k12.ma.us/sws.html[/URL]

ובדיוק בגלל זה - אני יכול להגיד לך שהמסקנה שלי היא שחלק גדול מההצלחה של מסגרות חינוך כאלה באה מזה שההורים והמסגרת שבה הילד חי בבית ממוקדים בחינוך ובפיתוח הילד.

תכנית ה BEEP היא מסגרת של "אינטגרצייה" - ילדים משכונות המצוקה של העיר בוסטון מגיעים בהסעות אליה כל יום. ואחרי שהם גומרים גן הם יכולים להמשיך וללמוד במערכת החינוך של ברוקליין עד סוף התיכון. הקבלה לתכנית מתבצעת בהגרלה.
המחקר של BC הראה, לאורך 40 שנה, הבדל גדול מאוד בהשגים ובהצלחה בבגרותם של יוצאי תכנית ה BEEP משכונות המצוקה ובין "קבוצת הביקורת".

ומנקודת המבט שלי - המחקר הזה היה פגום לחלוטין.
כי החוקרים התעלמו לגמרי מכך שכדי להכנס ל BEEP - לאותם הורים מה INNER CITY של אותם ילדים היתה צריכה להיות מספיק מוטיבצייה להכנס להגרלה, ולעשות שמיניות באוויר כדי לזכות, ואחר כך לבלות 14 שנים בלרוץ אחרי הילד לבית ספר שנמצא שעה וחצי נסיעה בתחבורה ציבורית מהבית שלהם. ולאנשים האלו אין רכב.
החוקרים לא בדקו, למשל, איזה אחוז של ההורים הללו היו נשואים... וכמה המשיכו לחיות במסגרת משפחתית מלאה (שני בני זוג) לאורך כל המסלול החינוכי של הילד.
אני מכיר חלק מההורים האלו - הילדים שלהם עד היום מבקרים אצלי בבית.
יחסית לסטטיסטיקות של האוכלוסייה מהמגזר הסוציו אקונומי הזה - הם ממש אנומלייה.
כל מי שאני מכיר עדיין חי זאותבה זוגיות שהייתה לפני 12 שנה כשהבן שלי פגש את הילדים הללו בפעם הראשונה.
האימהות ישבו בבית עם הילדים וקראו להם ספרים בדיוק כמו שאישתי ישבה על הריצפה עם הילדים שלי וקראה להם.
הילדים הללו הלכו ליותר חוגים מהילדים שלי, וההורים שלהם עשו שמיניות כדי להשיג עבורם כל סוג עזרה ותמיכה שיכלו - שיעורים פרטיים, חונכים וכיוצ"ב (מכל מני מסגרות פילנטרופיות).

BC במסקנות המחקר שלו "לקח לעצמו קרדיט" על ההצלחה של הילדים הללו - כאינדקצייה לכמה EARLY EDUCATION חשוב.
ואני חושב שבלי ההורים והמחוייבות שלהם לעניין - התוצאות היו אחרות.
ולמען האמת - שהילדים הללו כנראה היו מגיעים להשגים גם בלי התכנית הממוסדת הספציפית הזו, כי ההורים עדיין היו משקיעים ומכוונים את הילד.

debby12

New member
מנהל
אצל לארי וסרגיי, לפי תיאור ההורים, נשמע שמדובר

גם במנה גדושה של גנים משובחים משני הכיוונים בכל הנוגע לאינטליגנציה, וזה דבר ששום בית ספר - גם לא מונטסורי - יכול לקבל עליו את הקרדיט. זה או שיש או שאין - מה שהגרלת הלוטו הגנטי מסדרת....

משל333

New member
אני חושבת שהרעיון הוא

שהם מתגאים שאנשים מוצלחים חכמים ועשירים, שיש להם את כל האופציות, בחרו במונטסורי עבור ילדיהם. מדענית טילים בחרה במונטסורי, נסיך בחר במונטסורי.

KallaGLP

New member
עד שהתחלת לצטט מנטרות התכוונתי לכתוב כאן

שהיות שלא שאלת לדעתם של באי הפורום, חבל סתם להציק לך וזכותך לעשות כרצונך, אבל עכשיו הצלחת לשעשע אותי. "התפתחות מושלמת" זה באמת ביטוי שמעלה חיוך על השפתיים. חלק מ"חינוך מעולה" זה לגרום לילדייך להבין שאין שום דבר מושלם בעולם הזה. שיהיה בהצלחה.

מיכל2017

New member
"where there's a will, there's a way"

משפט מפורסם שמשמעותו שאתה יכול להשיג כל דבר אם אתה מאד רוצה.
תודה לך עבור הטיפ ואיחולי ההצלחה.
מעניין אם יש בפורום חברים נוספים שיכולים לתת טיפ חיובי.
תודה!

משל333

New member
את יכולה גם לחפש ביקורות בעצמך

לכי ל- Yelp, ושם חפשי בכל עיר בה את מעוניינת Montissori Elemantary.
את יכולה גם להצטרף לרשימת תפוצה ישראלית של האיזור (מצרפת לינק), תצטרפי ל- general ותשאלי שם. אני מניחה שזה עדיין פעיל, כבר שנים אני לא בודקת.
[URL]http://web.stanford.edu/group/iso/lists.html[/URL]

Anat Shemer RDI

New member
חוזרת לדווח:

המשפחה ממאונטיין וויו מוסרת שיש בי"ס וולדורף, הקמפוס נראה מקסים, עד כמה שידוע להם כל בתי-הספר באיזור הם טובים (כולל הוולדורף) ואין להם יותר מידע על זה כי ארבעת ילדיהם הולכים לבתי-ספר אחרים (היהודי למשל).

מיכל2017

New member
תודה ענת, אין כמו מראה עיניים

אנחנו מתכוונים לעשות בחודש הקרוב גיחה לוואלי ולהתרשם מבתי הספר באיזור וסביבת מגורים. נוסף למונטסורי ולוולדורף נרצה לראות גם בית ספר ציבורי טוב.
המלצות יתקבלו בברכה.

danakama10

New member
את שואלת שאלות מאוד כלליות

רשימת הערים שמנית לא ברורה לי, כי חלקן ערים יקרות מאוד (פאלו אלטו ולוס אלטוס) וחלקן זולות (יחסית לאיזור כמובן). לפי מה בנית את הרשימה? בפאלו אלטו ולוס אלטוס (ובערים קטנות נוספות קרובות כמו סרטוגה ולוס גטוס) יש בתי ספר ציבוריים מעולים, הטופ של הטופ. אם תקציב הוא לא אישיו, תגורו שם, ואתם מסודרים עם החינוך הציבורי.
אם יש מגבלות תקציב, תבדקו ספציפית את הדיסטריקטים ובתי הספר השונים בערים האחרות שציינתם. יש שם בתי ספר מעולים שבמעולים ובתי ספר די גרועים.

מיכל2017

New member
אני מתעניינת בערים Mountain View וב- Sunnyvale

כי התקציב הוא אישיו... אני מניחה שיש בתי ספר אלמנטרי ציבוריים מעולים גם ב- Mountain View וב- Sunnyvale רק שאני לא יודעת את שמם של בתי הספר הללו ולכן כל עזרה בעניין תתקבל בברכה.
תודה מראש!

מיכל2017

New member
אין לאף אחד להגיד מילה טובה על הבית ספר שהילד שלו לומד?

אכן באתרים Great Schools ו- SchoolDigger אפשר למצוא שמות של בתי ספר טובים (אני חושבת שיש עוד שלא מופיעים שם) אבל אין שם כל מידע שיכול לתת רק הורה לתלמיד, האם בסופו של יום לימודים הילד מאושר או לחוץ? אין כל מידע על המורים עצמם (מי נחשב מורה טוב ומי לא) מספר התלמידים בכיתה, כמות שיעורי הבית, המטלות,רמת הבחינות והדרישות, פעילויות העשרה כגון מוסיקה, דרמה, יוגה, אמנות, ספורט וכו' ועוד ועוד ועוד...
מה בסך הכל ביקשתי... טיפ על בית ספר מומלץ.
קדימה חברים, יש מאות תלמידים ממשפחות ישראלים בבתי ספר אלמנטרי טובים אז לאף אחד אין איזו מילה טובה להגיד על הבית ספר שהילד שלו (או של החברים) לומד או למד בו?
מחכה לשמוע בשורות טובות. תודה!

למעלה