רוצה להיות יותר חברותית

רוצה להיות יותר חברותית

שלום,
לאחרונה אני רואה שאני ממש לא מרוצה ממה שאני, מאופן שבו אני רואה דברים, איך שאני מקבלת דברים ואיך שאני מתנהגת.
בכמה מילים אספר שאמרו לי די הרבה שאני אדם שלילי (לא אנשים שאני ביחסים רעים איתם, אלא אנשים קרובים אלי ששאלתי מה לדעתם מאוד בולט באופי שלי). אני די לא אוהבת אנשים ואין לי בעיה להיות עם עצמי תקופות ארוכות, יש לי חברים וחברים טובים, אבל אני לא מהאנשים האלו שצריכים קשר יומיומי או קשר פנים מול פנים (אני יכולה להסתדר נפלא בלי לראות את אותו אדם יותר משנה, אלא רק בקשר אינטרנטי וטלפוני). שמתי לב ש99% מקשרי האנוש שלי נבעו ע"י הצד השני ושאני בכלל לא יוזמת קשרים (פשוט כי אני לא באמת חושבת שאני צריכה את זה וזה לא מעניין אותי). אבל לאחרונה שמתי לב שבמקומות העבודה האחרונים שלי... אין לי בכלל חברים... ז"א- יש לי קולגות, אנשים שאני יכולה לדבר איתם על ענייני העבודה, אבל אין לי על מה לדבר איתם מעבר לזה, הם לא מעניינים אותי ו...לא בא לא לשבת איתם אחרי העבודה. זה דבר שממש מתסכל אותי, כי אני יודעת שזה לא טוב.
אני יכולה ללבוש מסיכה חייכנית ויכולה להיות כריזמטית מאוד, אבל באמת- אני די שלילית ודי לא אכפת לי מאף אחד וזה, מפריע לי. פתאום.
אני יכולה לומר שזה נובע מאנשים בעבר שלי שאכזבו אותי, ולא בא לי להיקשר ולהיפגע, אבל אני לא מחפשת לנבור בעבר עם פסיכולוג בשביל להבין למה וכמה, אני רוצה להבין מה אני יכולה לעשות בשביל לצאת מהמצב העכשווי שלי ולהיות יותר "אדם של אנשים", או בעלת "אופי חם ומזמין".
הברירת מחדל שלי זה פרצוף כזה
, ודי קשה לי להוציא חיוך... כשאני תופסת את עצמי אני כן מנסה לחייך וליצור רושם יותר חברותי... אם זה תוך כדי מגע, הבעות פנים או התעניינות בבן השיחה שלי, אבל זה מרגיש לי לא טבעי ולא אני.

מה אני עושה?
אני מבינה שאי אפשר להתקדם ככה כי אני סוג של מתרפקת על קשרי חברות עם חברים מהתיכון (מלפני 10 שנים) ואני רוצה להיות יותר חברותית ולרכוש חברים חדשים וקשרים עמוקים חדשים, אבל זה לא בא לי בצורה טבעית... מה עושים?

einat162

New member
מזדהה כ"כ ועונה מהחיים שלי

הגעתי למסקנה שהרבה דברים שגורמים לי אי נוחות נובעים לאו דווקא מסיבות פנימיות שלי - אלא מהפער בין הצורך הפנימי לבין מה שהחברה מצפה ממני.

כמו למשל הצורך להביא ילדים : אני בת 28 וממש לא רואה את עצמי, או מרגישה "צורך" כלשהו להיות אמא.... אני לא מתכוננת להביא ילד לעולם רק כדי שאני לא "אפספס את הרכבת". זאת סיבה חסרת אחריות לעשות ילד, אולי - אולי אני אתחרט על זה בעתיד, אבל רק בשביל האולי הזה אני לא מוכנה להיכנס לזה.
ילדים זה שמחה? ילדים זה עצבים, הוצאות, לכלוך, סידורים.... לא מוכנה להתחייב, לא מוכנה לעבור את זה (פיזית- לידה) רק בגלל אותו "אולי".

גם לגבי עניין החברים מאוד הזדהתי. אני טיפוס שמתאים לו מאוד להיות לבד, לפעמים זה מפריע - אבל מאותה סיבה שציינת "זה דבר שממש מתסכל אותי, כי אני יודעת שזה לא טוב" - למה מי קבע? החברה? האנשים במשרד שמתקבצים בקבוצות חברתיות?
יש סיטואציות שזה מפריע, אבל אני יודעת שהאלטרנטיבה היא להיות מלאכותית ומזוייפת כל הזמן סביב אנשים - וזה דבר שדורש אנרגיה ומשמעת עצמית. אני בתור טיפוס בודד- לא מתאים לי. האלטרנטיבה נראית לי גרועה יותר.

אני מאחלת לך שתרגישי נוח עם עצמך, איך שאת.

זה מפריע... לי

כי קצת באסה לי בסופו של דבר שאין לי חברים קרובים מהעשור האחרון ו... אני יודעת עמוק בפנים שאני אדם עליז וחברותי (אני לא באמת צריכה את זה ויכולה לחיות בלי זה אבל..) לפעמים חסר לי סתם לשבת עם חבר'ה באיזה בית קפה ולהנות ולצחוק... זה קרה פעם אחרונה לפני יותר משנתיים.. וזה חסר לי.

בקיצור- הייתי רוצה להשתנות, לא כי זה לא נראה טוב שאני לא יוצאת מהבית (למי אכפת בכלל?) אלא כי משעמם לי ומבאס לי. פתאום.

einat162

New member
המלצה:

לחפש מקום/ פעילות שמאגד אנשים עם תחומי עניין משותפים- וללכת לבד : כנס מד"ב, סדנאות, קורסי העשרה כמו בישול, מוזיאונים, פאבים, וכו'.
אותם חבר'ה אולי יהיו אקראיים, אבל זאת תהיה חוויה ואלי תוציא אותך מהבאסה.

Optimistic Girl

New member
לא עובד...

אצל חלק מהאנשים זה לא יעבוד...
למעשה עוד כעשרים שנה
אנשים יעשו מיליונים מסדנאות תקשורת בינאישית עקב עידן האשלייתי של חברים בפייסבוק.

בקשר ללא עובד
אז אם נשים אדם בסדנת בישול וכדומה
ואין לו כישורים חברתיים
אז הוא ישתוק כמו דג
ובסיום הסדנא ביטחונו העצמי ירד עוד פחות כי לא השיג את מטרתו
שהיא להשיג חברים.

מכאן הקטע הוא לגעת בשורש הבעיה
שזה ללמוד תקשורת בינאישית
ולהשתתף בסדנאות הנל.

גם ספרים כמו הספר:
כיצד תרכוש ידידים והשפעה
של דייל קרנגי
זה ספר מצוין להתחיל איתו
ואחכ לעבור חרשימת ספרים של ניקולס בותמן

ואז כמובן ליישם אותם על אנשים בפועל
כי בלי יישום אין למידה.

einat162

New member
לא נתתי לה מתכון למצוא חברים קבועים- נתתי לה

מתכון איך להפיג את השיעמום והדכדוך (הדגש במה שכתבתי הוא על אנשים אקראיים).

כאילו לקחת ממני את המילים מהפה!

לגבי עניין החברים.. בתקופת הצבא, שזה היה ה"שיא" שלי מבחינה חברתית, הכרתי מלא אנשים, היו לי הרבה ידידים טובים וחברות דיי טובות ואחרי השחרור לאט לאט הקשר איתם התרופף ופחות או יותר נעלם, אותו הדבר גם לגבי החברות דלי מהתיכון, ונשארתי עם החברה הבאמת טובה שלי- כן, חברה אחת, מה לעשות.. למזלי יש לי גם את החבר המדהים שלי ובתכלס לא צריך יותר מזה, לפחות לדעתי.
מצד שני, אני כן מבינה איזשהו רצון למצוא עוד חברים, כרגע בתור סטודנטית במיוחד. לא תמיד נעים לשבת בהפסקות של חצי שעה לבד כשמסביב אנשים צוחקים ומתחברים, אבל מצד שלישי- בינתיים החברויות שראיתי שכביכול חשבתי שהן חברויות דיי חזקות מסתברות כחברויות מתוך אינטרס של לא להיות לבד בהפסקה ושיהיה עם מי ללמוד למבחן, אבל אולי המצב הזה מקל...
בקיצור, קצת הסתבכתי עם עצמי חחח..
אבל אני בהחלט בטוחה שחברה יותר טובה מהחברה הכי טובה שלי, אני לא אמצא בחיים.

עוד תגובת הזדהות

גם לי יש את הבאג הזה ונכון להיום מעבר לבעלי ולעוד חבר אחד אין לי חברים בכלל. וכן אני לחלוטין רואה בזה באג לפחות בהקשר שלי, משום שלא טוב לי עם זה ואני כן שואפת כל הזמן לתקן את זה.
מצד שני, בעלי והחבר שכן מכירים אותי טוענים שאני לא באמת רוצה חברים ושאני לחלוטין אנטי סוציאלית אבל אני לא מתכוונת להאמין להם

אני חושבת שהבעיה שלי היא דווקא ביישנות וחוסר יכולת לעזור לקשר להמריא (אולי אפילו עצלנות, אין לי כוח לשלבי ההכרות הראשוניים), מה גם שבעקבות הביישנות אני לא מציגה את עצמי בצורה שאני מרגישה שבאמת מייצגת אותי ומזייפת המון אז זה מוציא את החשק ובסוף אני נשארת עם אנשים שלא באמת יודעים מה עובר לי בראש...

בקיצור רוצה להיות חברה שלי?

אחותי האבודה :)

אני לא כל כך ביישנית דווקא.... פשוט הרבה פעמים אין לי מה להגיד ואני יכולה לומר שטויות רק בשביל שלא יהיה שקט מביך... אז אני מנסה לא לדבר הרבה.. אולי עדיף בעצם שיחשבו שאני בישנית :)

Luli Who

New member
ביישנות זה משהו הרבה יותר נפוץ ממה שחושבים

מסתבר.
ובכלל, זה לא משהו שאו שיש או שאין, יש את זה לאנשים בדרגות ובמצבים שונים.

סתם שתדעי, שאם זה ממש מפריע לך לגמרי אפשר לעשות עם זה משהו : )

Luli Who

New member
יותר חשוב מלעשות את זה בשביל אחרים

זה לעשות את זה בשבילך.את מדברת על זה שאומרים עלייך שאת אדם שלילי - תשאלי את עצמך, זה באמת נכון ?
ובמידה ואת מרגישה שזה נכון - במה זה עוזר לך ? איך זה הופך את החיים שלך לטובים | בלי שום קשר לאנשים אחרים כן? |

כשאת תתחילי להרגיש טוב יותר עם עצמך מן הסתם תשדרי כבר החוצה משהו אחר לגמרי . ואנשים מרגישים.

אני באמת לא חושבת שאת צריכה לחפור אחורה - רק כדאי לנתק:

לתקשר עם אנשים לא אומר שאת חייבת להיקשר אליהם. לפחות לא בהתחלה.

יכול להיות מאד שבאמת יהיה לך קל יותר לתקשר עם אנשים שיש לך איתם נושאי עניין משותפים כמו שאמרה מעלי einat162. חוג או קורס כלשהו בנושא שאת אוהבת גם תעשי משהו נחמד לעצמך, גם תפגשי אנשים שבוודאות יש לך דרך טבעית להתחיל איתם שיחה.

זאת התחלה.

בהצלחה : )

נתחיל בזה

שאלה שאמרו לך שאת שלילית, הם השליליים באמת.. הם אלה ששפטו אותך על מי שאת ולא מצאו בתוכם את האופציה לקבל אותך .. מה שעושה אותם לשליליים.
אז תדעי לך זאת, מי שלא מקבל אותך.. זאת בעיה שלו ושהוא צריך טיפול כדי ללמוד איך לקבל דברים ואנשים

ו.. תחשבי על זה לעומק, מצד אחד את אומרת שאת רוצה חיי חברה, אבל מצד שני את בעצם אומרת שאת לא רוצה חיי חברה ושטוב לך לבד ושאין לך יותר מדי כוח לאנשים ולשטויות שלהם. אז מה האמת?

Voodo Doll

New member
כמוני כמוך.

אני לא אוהבת אנשים ואני לא מסוגלת להיות חברה של מישהו שאין לו שום דבר במשותף איתי(שזה בעצם האנשים בעבודה שלך)
את יכולה להיות קצת יותר צבועה\להעמיד פנים שאכפת לך ואת אוהבת אנשים, בסופו של יום את תהיי אומללה עוד יותר כי זאת לא תהיה את ותפחדי מה יחשבו עליך אם יראו את הפרצוף האמיתי שלך.

גם אני לא אוהבת ליזום מפגשים עם אנשים שלא הכי מעניינים אותי, אבל תמיד הייתה לי חברה-2 שהייתי נפגשת איתן באופן קבוע וממקום אמיתי כי באמת היה לי כיף לי איתן. אני מעדיפה את זה על פני 10 "חברים" שרובם המוחלט מעניין לי את התחת..:)
כמו שציטוט אחד של לאורן קונרד אומר: ככל שאנשים מתבגרים הם מבינים שזה פחות חשוב שיהיה יותר חברים, ויותר חשוב שיהיו חברים אמיתיים.

spaysi8

New member
שימי לב כמה אנשים מזדהים איתך..

מה זה אומר על העולם שלנו?

בכל מקרה,
אני סוג של מזדהה.
אצלי זה די דומה-
אני מאוד ביקורתית ויכולה לפסול בנאדם על משהו טיפשי,
ולא לרצות להיות בסביבתו יותר.
ובנוסף יש לי אופי קשה, אז הרבה אנשים מתייאשים ממני (חלק מהרגע הראשון, חלקם יכולים גם אחרי כמה שנים)
ויוצא שחברים "עוזבים" אותי.

מה שאני עושה-
מנסה למתן את עצמי (כשבא לי, לרוב אני לא באמת עושה את זה),
אבל אז אני מרגישה מזויפת לפעמים.. שזה גם באסה.
דבר אחד שלא אעשה- זה להיות צבועה,
אם מישהו לא מוצא חן בעיני אין שום סיכוי שאעשה את עצמי,
אני שחקנית טובה ויודעת לשקר כשצריך אבל אני לא אוהבת לעשות את עצמי נחמדה לאנשים,
וכל המשחק הטוב והשקרים נתפסים, כי אני באמת לא מצליחה להוציא חיוך אמיתי.

לפי דעתי-
אם את אוהבת להיות לבד ובסדר עם כמות החברים שיש לך- למה לא להשאר ככה?
אז מה אם זה חברים מלפני 10 שנים?
הייתי מעדיפה שיהיו לי רק חברים כאלו, אלו שמכירים אותי באמת.. מה רע?
אם זה מגיע למצב שאת באמת באמת לא מרוצה מעצמך ורוצה לשנות-
נסי לחפש במקומות שמקטלגים אנשים לפי נושא (כמו פורומים) כי הסיכוי למצוא מישהו ש"מתאים" לך, יהיה גבוה יותר.

בהצלחה,
ותתנחמי בזה שכולנו דומים לך בסופו של דבר

זה אומר שיש יותר מדי אנשים סוציופטים...

להיות נחמד לא עולה כסף, ויכול לגרום הרגשה טובה, אז למה לא?

Optimistic Girl

New member
לא קשור

אני מזל גדי
ואוהבת את הלבד שלי מאודדדדדדד

אבל כן נחמדה וכן אוהבת אנשים ומתעניינת בהם בשיחתי איתם.
מכל אדם לומדת ומתפתחת..
השבוע הכרתי מישהי מקסימה ששווה לפתוח תראש וללמוד ממנה

חושבת שזה בגלל שהרוב מגדירים א עצמם כביישנים
או שלא ראו עדיין חברות אמימית שיכולה להעשיר בנאדם ולגרום לו יותר לצמוח
או פשוט לא פגשו חברה שדומה להם בחביבים

אני השנה פגשתי את "הנפש התאומה" שלי מבחינת חברות
נפגשנו בלימודים ונוצר חיבור של קריאת מחשבות

עכשיו מה שנותר לחפש זה בנזוג שיהיה לי איתו חעבור כזה..
כי זה הרגשה מדהימה
כאילו יש לך תאום שלא ידעת על קיומו
זה מה שנקרא "להיות באותו ראש"

וזה מדהים!!!
אפילו יומהולדת אנחנו חוגגות באותו החודש

מאחלת לכולם לפגוש חברים כאלו
אבל זה יקרה רק אם תמשיכו לחפש
תאמינו
ותבטחו באנשים...

GeJuFan

New member
מקנאה בך..

אני ההפך, אני מזל תאומים מאד מאד חברותית, אבל דברים שקרו בצעירותי גרמו לי לכך שקשה לי היום להחזיק קשרים חברתיים, שלא לומר לרצות לתחזק אותם כי... למשל בצבא היו לי כמה מעגלי חברים אבל אף אחד מהם לא החזיק, היום באוניברסיטה יש לי גם כן כמה מעגלי חברים אבל שמתי לב שככל ששנת הלימודים המשיכה האנשים שחשבתי שהתחברתי איתם ממש טוב ויש ממש חברות חזקה, נו זה לא מה שחשבתי. למשל אני מגלה, תודה פייסבוק, לא פעם שהם עושים מסיבה ואני לא הוזמנתי, האמת הפעמים היחידות שהם הזמינו אותי היו בקיץ, בשתי פעמים לא הצלחתי להגיע עקב מקרי חירום שצצו בשנייה האחרונה, ומאז.. כאילו אני לא קיימת במעגל החברתי.
וזה לא נעים, וזה לא הפעם הראשונה שזה קורה בחיי.

זה לא נעים, האמת אני לא יודעת אם באמת יש משהו לעשות, מצד אחד יש את הצלקות עבר, מצד שני הסיבות לצלקות הובילו לכך שאני לא לגמרי יודעת איך לתחזק קשר חברתי.

למעלה