רוצה להכנס לתחום התכנות

2ndToNone

New member
לא ראיתי בקורס התכנות קיצור דרך ולו לרגע

אני מבין שהלימוד בתחום לעולם לא פוסק. אני מעוניין בדעתכם לגבי קורסי הכשרה כדוגמת קורס JAVA בג'ון ברייס שמשכו חצי שנה והוא נועד לספק את הידע הנדרש על מנת להתקבל לעבודה ראשונית בתחום. ברור לי שמשם תהליך הלימוד ממשיך, אך אני מעוניין לדעת האם הקורס אכן מספק בסיס ראוי בתחום.
קראתי שכיום נדרשים בוגרי תארים לעבור הסמכות נוספות לפני קבלתם למשרה מכיוון שבלימודי התואר לא התמקדו בדברים הרלוונטיים למשרות מסויימות. לעומת זאת, ע"פ המכללות לתכנות, בוגרי הקורסים שהמכללות מציעות מקבלים את הידע הנדרש בפועל לקבלה לתפקיד מתכנת. איני אומר שכך הדבר - אני מתייעץ פה כדי לדעת אם יש דברים בגו או שאלו רק פרסומים שנועדו למשוך לקוחות ובפועל הקורסים המוצעים לא יעזרו לבוגרים להכנס לתחום.
&nbsp
ולקלישאה השנייה שלי: המכללות מבטיחות השמה מיידית במשרות תכנות לאחר סיום הקורס.

מתוך מעט הנסיון שיש לי בקליטת אנשים

בד"כ בוגרי מכללות לא אקדמיות ללא נסיון לא עוברים את הראיון.

Guy Yafe

New member
כל הקורס הוא קיצור דרך

האם הוא מסביר על אלגברה לינארית? האם הוא מסביר על חשבון אינפיניטסימלי? האם הוא מסביר על חישוביות ועל סיבוכיות? האם הוא מכיר לך מבני נתונים מורכבים?
&nbsp
בתעשייה יש שני סוגים של משרות (בהכללה מאוד גסה): משרות בוגרים שבהן מניחים מראש שהמועמד לא מכיר את התחום והוא ילמד תוך כדי עבודה, ומשרות מנוסים שבהן מחפשים מישהו עם נסיון קודם בתחום מסויים.
את הנסיון הזה מקבלים בעבודה ולא בהכשרה או בהסמכה. אין אף משרה שמסתמכת על הסמכה מסויימת, ובשום אופן הקורס הזה לא נותן איזשהו ערך מוסף על תואר. ההיפך הוא כמובן נכון.
זה שנציגי המכירות מנסים לשכנע אותך שהקורס נותן משהו שהתואר לא, זה כמובן שקר. הם לא נותנים הכשרה רלוונטית לעבודה ולא מלמדים משהו שהמעסיק יצטרך אחר כך.
&nbsp
אתה מצד אחד טוען שאתה מתייעץ, ומצד שני מסרב לקבל את התשובות (אף על פי שהן בוטות במקצת).
&nbsp
ואני מעלה שוב את שתי השאלות:
האם ראית מודעת דרושים לבוגרי קורסים?
מה כלול בהבטחה של המכללות למציאת עבודה? האם מדובר בהבטחה כתובה? האם היא מותנית בציונים מסויימים או במשהו אחר? האם היא מבטיחה שכר מסויים לתקופה מסויימת? האם המכללה תעסיק אותך או שמישהו אחר יעסיק אותך? מה קורה אם לא מצליחים למצוא לך עבודה?

2ndToNone

New member
התחייבות לעבודה

אכן יש תנאים, אך לא נראה שה"אותיות הקטנות" נועדו להתנער מההתחייבות.
מצורף קישור עם ההתחייבות של ג'ון ברייס והתנאים בהם בוגר הקורס צריך לעמוד.

אני לא מכיר את תוכן הקורס ולכן לא אוכל לענות לך על פירוט החומר הנלמד. מהצורה בה הצגת את השאלה אני מניח שאלו תכנים הנלמדים במוסדות אקדמאיים וככל הנראה המכללות פוסחות על נושאים אלה או מלמדות חומר זה בקצרה בלבד. אך שוב, מכיוון שאיני מכיר את תוכן הקורס במלואו לא אוכל לענות על השאלה.

אני מקבל את התגובות כמו שהן ולוקח את הנאמר בהן לתשומת לבי. גם אם יש לי שאלות/דעות נוספות על התשובות שאני מקבל פה, אין זה אומר שפסלתי אותן.

Guy Yafe

New member
שמת לב לכותרת של הלינק ששלחת?

"יש קיצורי דרך"
זה אומר דרשני

2ndToNone

New member
לא מתווכח

ddzor100

New member
לימודים במכללות

לדעתי אתם שוללים מהר מידי את המכללות.
אני שמעתי קצת עליהם והבנתי שיש התחייבות לעבודה מצידם, בלי שום קשר הלימודים האלה מצריכים גם הרבה עבודה מהבית ולא להסתמך רק על זה שעשית קורס.

שיהיה לך בהצלחה

Guy Yafe

New member
מכללה אקדמית או קורס הכשרה?

יש מכללות אקדמיות מעולות ברמות של האוניברסיטאות שמספקות תואר ראשון ותארים מתקדמים בתכנה.

יש גם מכללות שמנסות לתת את האשליה שקורס תכנה שנמשך כמה חודשים יהפוך אותה למתכנת שיתברג בצמרת טבלאות השכר.
האשליה הזו היא בין שקר לבין טיפשות.

תבדוק טוב את האותיות הקטנות ב"התחייבות" הזו
שום מקום לא יכול להתחייב שתמצא עבודה אלא אם כן הוא מתחייב להעסיק אותך בעצמו.
ֿ
קרא את האותיות הקטנות. האם הם מתחייבים להעסיק את כל בוגרי הקורס, או רק את אלו שסיימו מעל ציון מסוים? כמה מכל מחזור משיגים את הציון הזה? לכמה זמן הם מתחייבים להעסיק אותך, ובאיזה שכר?
&nbsp
ומה קורה אם הם לא עומדים בהתחייבות, האם יש סעיף קנס כלשהו?

aviperetz3

New member
מסכים איתך, לי מצאו עבודה!

מסכים איתך, שווה בדיקה אני למדתי בהאקריו PHP לי מצאו עבודה, כמובן שצריך לעמוד בדרישות הקורס ובמטלות שהמרצה נותן, נוכחות וכו'... לדעתי הפתרון הזה עדיף על חלופות אחרות ומגדיל את הסיכויים שלך לעבוד בתחום.

Guy Yafe

New member
נשמח אם תרחיב

אתה הראשון בפורום הזה ובפורומים דומים שמספר שעשה קורס כזה ומצא עבודה בתחום.
&nbsp
איזה קורס למדת?
האם היה לך רקע קודם בתכנה?
מה אתה עושה היום? האם אתה עובד דרך אאוטסורס או ישירות דרך החברה?
מהן דרישות הקורס בהן צריך לעמוד? מה אחוז האנשים שעומדים בדרישות האלה?
למה אתה מתכוון בכך שמצאו לך עבודה? האם הפגישו בינך לבין מעסיקים פונציאליים ואחד מהם העסיק אותך, או שהם אלה שמציבים אותך אצל המעסיק? אולי הם אלה שמעסיקים אותך?
&nbsp
ולבסוף, האם היית ממליץ על הקורס הזה לעומת תואר ראשון?
&nbsp

danashil90

New member
קורס או תואר

כן אפשרי ללמוד שפת תכנות בחצי שנה, וגם אני שמעתי על המכללות, הם שולחים אותך לסטאז' וראיונות עבודה ואתה מתחיל לעבוד בתחום אחרי חצי שנה- שנה של לימודים.
זה לא אומר שצריך לוותר על תואר אבל אם אתה יכול ללמוד ולהיכנס לתעשייה ותוך כדי להמשיך לתואר לדעתי זה מסלול מעולה.

תבדוק קודם מה אתה רוצה ללמוד, יש כמה שפות תכנות. לך תשמע מה במכללות מציעים לך ותחליט
בהצלחה

אני דווקא מכיר מישהו

שלמד בהאקריו ומצאו לו עבודה בתור מפתח אנדרואיד בבית תוכנה. משרה פיתוחית מאתגרת אך בשכר נמוך מאוד.
במקום עבודה שעבדתי בו קנו שירותי פיתוח מהחברה הזו. אחרי שיצא לי לעבוד איתו אני חושב שהרבה שלו הייתה ממש נמוכה. לא הרגשתי שהלימודים שלו נתנו לו את מה שראיתי בוגרים אחרים מאוניברסיטאות ומכללות אקדמיות. הן ברמה החשיבתית והן ברמה התכנותית. כל הזמן הייתה לי את התחושה שאני עובד עם סטודנט שלא יודע שהוא עדיין סטודנט.

N i X

New member
קשה מאוד למצוא עבודה אחרי קורס

אהלן,

מהזמן שלי בתעשייה, הכרתי רק בחור אחד שעשה קורס והצליח להתקדם ממנו למשרה טובה בתחום.
זה קיים, אבל מאוד מאוד נדיר ודורש מאמץ אדיר, לצורך העניין מהקורס שהוא עשה הוא היחיד שמצא עבודה בתחום וגם זה היה קשה ומן הסתם העבודה הראשונה שלו בתחום לא הייתה להיט.

לגבי השאלות שלך:
לדעתי כדאי להתחיל מתחום שיש לו רף כניסה נמוך (ומשכורת בהתאם) אך יש גם משרות איכותיות יותר (ומשכורת בהתאם).
התחומים שאני חושב שעונים על ההגדרה הם ווב ומובייל.
משכורת בתחומים הנ״ל מתחילות ממינמיום ב sweat shops שמשכפלות אתרי תדמית לפלאפליות מקומיות ועד 30+אש״ח בחברות שמפתחות אפליקציות ווב כמו ג׳מייל, סלאק וכו׳.

אחרי שתסיים את הקורס (ואין לך רקע קודם) תוכל להתברג בצד שיותר קרוב ל sweat shops ומשם זה תלוי רק בך אם תוכל להתקדם, הרבה נתקעים לנצח בצד הזה של הסקאלה.
תכנות הוא תחום שיש בו אין סוף ידע ללמוד ומתחדש כל הזמן. אני בן 30 היום, התחלתי לתכנת בתיכון ועדיין יש לי המון מה ללמוד.

לפני שאתה הולך ושופך עשרות אלפיי שקלים על קורס, הייתי בודק אם זה מתאים לך ע״י קורס באחד האתרים כמו Coursera, Pluralsight, Code School ועוד׳
לא לכולם זה מתאים ולא כולם אוהבים את זה, חבל שתבזבז מלא זמן וכסף על משהו שלא תאהב.

בהצלחה.

למעלה