לא ממש משקאות איזוטוניים
משקה איזוטוני, כמו אלו הבאים באבקה להכנה, יש לו כמה תכונות שבגללם נעשה פופולארי. המשקה המוכן טעים (בד"כ), ומגרה את הרצון לשתות עוד. עם מים בלבד לפעמים זה ממש בעיה. המשקה עתיר באנרגיה, כ- 300-400 קלוריות לליטר (תלוי בריכוז, כלומר בכמות האבקה שהמסתי בליטר מים, בד"כ 4-6 כפות). הסוכרים במשקה הם מסוג של פרוקטוז וגלוקוז, שנספגים במהירות כבר מהקיבה, ולכן נחשבים כאנרגיה זמינה. האבקה קלה להכנה. ולרכיבה ארוכה, או ביום קיץ חם, כשצריכת הנוזלים מגיעה לליטר או יתר בשעה, אפשר לקחת לדרך שקית עם אבקה לגיבוי, ולהכין בדרך עם מים רגילים.. כל המשקאות המאולתרים בהחלט טעימים ולעתים קרובות, בעיקר ברכיבות של 1-3 שעות, בהחלט מספקים ומספיקים. אמנם גם אני עצמי מכין לעתים קרובות משקה כזה או אחר, בעיקר תה עם דבש, אבל לרכיבות ארוכות או מאומצות במיוחד, אין תחליף לאבקת המשקה האיזוטני. זו גם כנראה דעתם של מרבית הרוכבים המקצועיים והתחרותיים. עובדה שהם משתמשים בזה באופן קבוע.