רוצה להמליץ על משקה אנרגיה.

alon raz

New member
רוצה להמליץ על משקה אנרגיה.

קניתי משקה אנרגיה חדש והוא מצוין.ניסיתי הכל לפניו.איזוסטאר,פאוור גל בקיצור את הכל.שום משקה לא טוב כמוהו.המשקה הוא revenge.מומלץ מאוד.ביי.

gsprukt

New member
גם אני רוצה להמליץ על משקה

קוראים לו "הג'יפה של בעז שחר" והוא מעולה ובעיקר עולה גרושים! על תכולת נוזלים של שני בקבוקי מים בינוניים (כליטר וחצי מים) להוסיף 3 כפות גדושות סוכר ענבים (של רמדיה,להשיג בסופר פארם), כפית מחוקה מלח, קצת מיץ לימון ותרכיז מיץ פטל או ענבים לפי הטעם. לערבב היטב ולקרר. (אני מערבב בקנקן מיץ גדול, טועם ליתר ביטחון ואז ממלא את שני הבקבוקים ומאחסן במקרר למשך הלילה).

זכויות היוצרים ל"ג'יפה של בועז"

הן לא באמת שלי, לקחתי מתכון מהפורום (אני לא זוכר מי המקור).

elkanakohn

New member
אולי שלי....

אני פעם כתבתי את המתכון הזה, ואני רוצה להוסיף שאני מוסיף כף סוכר רגיל כדי לשפר את הטעם. זה לא מוריד מהיעילות של הקוקטייל.

yoram232

New member
WHY?WHY?

למה לא לייצר משהו טבעי? אני מכתיב: סוחטים 2 לימונים או תפוז, מרתיחים חצי כוס מים, לאחר 2 דקות מוסיפים כפית דבש (עדיף מסוכר!) ולבסוף רבע-חצי כפית מלח והמשקה איזוטוני (אה כן,מים) אציין רק שאני אישית לא מפונק בטעמים (שתייה חמה ללא סוכר,גומר קופסת סרדינים לבד בלי לחם...),אם הטעם נוראי אפשר להמתיק עם יותר דבש.

alon raz

New member
עשיתם מזה דוקטורט

סך הכל המלצתי על משהו טעים וממלא אנרגיה.אם אני יצטרך להכין את המשקאות שלכם צריך לפחות תואר שני להבין איך להכין אותם.אתם בסדר אתם.

odedbc

New member
לא ממש משקאות איזוטוניים

משקה איזוטוני, כמו אלו הבאים באבקה להכנה, יש לו כמה תכונות שבגללם נעשה פופולארי. המשקה המוכן טעים (בד"כ), ומגרה את הרצון לשתות עוד. עם מים בלבד לפעמים זה ממש בעיה. המשקה עתיר באנרגיה, כ- 300-400 קלוריות לליטר (תלוי בריכוז, כלומר בכמות האבקה שהמסתי בליטר מים, בד"כ 4-6 כפות). הסוכרים במשקה הם מסוג של פרוקטוז וגלוקוז, שנספגים במהירות כבר מהקיבה, ולכן נחשבים כאנרגיה זמינה. האבקה קלה להכנה. ולרכיבה ארוכה, או ביום קיץ חם, כשצריכת הנוזלים מגיעה לליטר או יתר בשעה, אפשר לקחת לדרך שקית עם אבקה לגיבוי, ולהכין בדרך עם מים רגילים.. כל המשקאות המאולתרים בהחלט טעימים ולעתים קרובות, בעיקר ברכיבות של 1-3 שעות, בהחלט מספקים ומספיקים. אמנם גם אני עצמי מכין לעתים קרובות משקה כזה או אחר, בעיקר תה עם דבש, אבל לרכיבות ארוכות או מאומצות במיוחד, אין תחליף לאבקת המשקה האיזוטני. זו גם כנראה דעתם של מרבית הרוכבים המקצועיים והתחרותיים. עובדה שהם משתמשים בזה באופן קבוע.

gsprukt

New member
יקר מדי והתחליף עושה את העבודה

עובדה. הגעתי לאוטו בסוף הרכיבה. עם
חיוך גדול.

elkanakohn

New member
דווקא כן איזוטוני......../images/Emo13.gif

את הכמויות שרשמתי בהודעה (המקורית) שלי חישבתי לפי מאמר על ספיגת סוכרים בשעת מאמץ, ולכן המשקה הוא איזוטוני.... אני לא יודע לגבי ההעדפות של הרוכבים, אבל אני מאמין שאם הייתי בקבוצה עם מישהו שמספק לי אבקה, לא הייתי מתעניין אותי מה יש שם (וע"ע פסטינה...

tal daniel

New member
תוספי מזון ומשקאות

לפי דעתי תוספי מזון חיוניים והכרחיים לגוף הרוכב,אני לא מאמין גדול באילתורים ביתיים.אין תחליף לקנויים כל המים עם מלח וסוכר אילתור שגוי. רמת הסוכר בגוף עולה ואח"כ יש ירידה רצינית!!!!כמו כן בתוספים הקנויים יש גם ויטמינים ומינרלים שאין בדר"כ "ביצור עצמי". אז חברה לא להתקמצן אם אתם משקיעים כבר הרבה כסף(מה לעשות ספורט יקר) אז עוד כמה שקלים לא יזיקו הרי זה הגוף שלכם ולא עושים קיצוצים בתזונה. הגוף לא מובנה לרמות רכיבה גבוהות לכן בדר"כ מזון לא מספיק לכן יש צורך לספק לו את הנדרש(תוספי מזון למהדרין). שוב זאת דעה שלי.

מממממ..בוא ונראה

עוגת אורז היא האוכל המועדף כמעט על כל רוכב עימו דיברתי אבל זה ממש לא יכול להיות מדגם מייצג כי לא אמרו לי את זה יותר מעשרה או חמשה עשר רוכבים ועוד כמה מנהלי קבוצות שדיברתי איתם וגם זה היה לפני שנתיים או שלוש. לעומת זאת היה אחד שהתעקש כי לאכול רק חטיפי אנרגיה זה יותר מזיק ממועיל וחייבים לאכול גם אוכל אמיתי ברכיבות ארוכות מאוד או בשבוע של ק"מ גבוה. עוגיות אלפחורס עולות פחות משקל לאחת שמכילה כ 300 קלוריות. משקה ביתי לא תמיד יעשה את אותה העבודה של משקה אנרגיה מוכר...לעיתים הוא יעשה עבודה טובה יותר לרוב פחות טובה. לא להתקמצן כתבו כאן... בוא ונחשב - רוכב של 10 שעות בשבוע. כל שעה חטיף וכל שעה שניה ליטר איזוטוני. מה המחיר? כי באלטרנטיבה שלי זה יוצא קצת פחות מ 15 ש"ח לעשר שעות - פחות מחטיף אחד ועוד לפני שמנערים את הבקבוק. אז מה קמצנות בזה? זו לא צרכנות נבונה? מה שהכי מעניין אותי זה כמה מבאי הפורום מאמינים כי חטיף אנרגיה או משקה "שווה" ישפר את יכולתם או הנאתם כרוכבים. האם באמת זה מה שיעשה את ההבדל בהנאה ועוגה טעימה או משקה טעים שמכינים על פי עקרונות נכונים לבד בבית לא יביאו לאותה הנאה?

Infin1ty

New member
אתה צודק

אבל לפי דעתי חטיף יותר זמין ויותר נוח.. לי ממש אין כוח להכין חטיפים (לא יודע ולא ניסיתי) ולא אוהב את כל העוגיות ג'אנק שמוכרים כי אני לא אוהב את מה שהם מכילים בעצמי.. אז בשבילי תוספי מזון זה הפיתרון, לפעמים אני גם אוכל תמרים במהלך האימון שזה גם תחליף מצוין, או פריכיות אורז שמוכרים בסופר שהם עשויות מדבש ואורז מלא בלבד.

כל אחד זכאי לדעתו אבל

לי המשקה הקנוי עוזר לרכיבה,עוזר למהירות הממוצעת ולא נורא יקר.העיקר שתרכבו מהר,בטוח ותחזרו בשלום עם כל הנהגים המופרעים שם בחוץ.

odedbc

New member
משקאות\חטיפים תוצרת בית יכולים

בהחלט לענות על מרבית הצרכים של מרבית הרוכבים. במידה וישנו הידע המתאים (וזה ממש לא בעיה למצוא מתכונים ולבדוק מה מתאים אישית) וישנה הסבלנות\זמן להכין אותם. מאידך, חטיפים מוכנים תמיד זמינים, לא צריך הרבה להתעסק - פשוט לגשת לארון, לדלות חופן חטיפים או ג'ל ולדחוף בכיס ואתה מוכן לדרך. מאד נווח. אבל נוחיות עולה כסף. לשאלה היותר מורכבת, האם חטיפים\אבקת משקה איזוטוני טובים יותר? בוא נאמר שאלו בד"כ יהיו תמיד ברמה גבוהה, בעוד ש"תוצרת בית" לא תמיד תהיה באותה "רמה" אצל כל ה"יצרנים הביתיים". המסקנה הפרקטית: מי שיודע להכין בעצמו, יחסוך די הרבה כסף. ולבסוף, למיטב ידיעתי, יורם גלבוע בטיוליו הארוכים, לא משתמש בכלל בחטיפים ומשקאות איזוטניים אלא אוכל מכל הבא לפה

אני חושב שלא הסברתי טוב אז לאיזון -

אם הייתי משתתף בתחרויות לא הייתי מוותר על משקאות איזוטונים. מכיוון שאני רוכב להנאתי אני מעדיף לחסוך ולהכין לבד. בקשר לחטיפים זה ממש שונה. עוגת אורז עשויה נכון או עוגיות אלפאחורז יתנו את אותו הדבר כחטיפים העולים באלפי אחוזים יותר. אך גם כאן, לו הייתי משתתף בתחרות הנמשכת יותר מארבע שעות הייתי משלב גם חטיפים. על בסיס קבוע באימונים זו הוצאה מיותר אבל אני מבין את הרוכבי שיש להם אפשרות כלכלית לקנות חטיפים של 15 ש"ח או יותר בלי שזה יזיז להם את הפסיק בארנק. ודבר שלא הוזכר כאן - כדורי מלח. זה חשוב מאוד. לפחות שבעה חודשים בשנה בהתחשב במזג האוויר של ארץ זבת.

קטן

New member
עוגת אורז../images/Emo92.gif

יאיר, אני שומע ממך על העוגות אורז האלו כבר לפחות שנתיים, יש אולי איזה מתכון קטן?

חשבתי שכולם כבר מכירים את המתכון

אני אשתדל לעלות אותולאתרשלי הלילה או מחר בבוקר.

למעלה