רוצה להתייעץ איתכן, אולי תעזרו לי

odeia

New member
רוצה להתייעץ איתכן, אולי תעזרו לי

לעשות סדר במחשבות. ביום ראשון בעלי התקשר לקבוע תור לרופאה שלנו, המזכירה אמרה שהיא לא מקבלת ביום שני. אני דיברתי איתה וגם לי אמרה את זה וקבעה לי תור לרופא אחר, חדש, שעובד בצמוד עם הרופאה שלנו (לדברי המזכירה). ביום שני בבוקר, הגענו אודיה ואני למרפאה והנה הרופאה שלנו עובדת. נכנסנו לאותו רופא ואמרתי לו מה התלונות. התחיל באודיה, אחרי שסיפרתי שהיה לה בלילה חום ציינתי שהיא ללא אקמול וכבר ללא חום. כששאל איך הורדתי את החום, אמרתי שע"י עיסויים. הוא הכריח אותי ממש לספר לו איך עושים את העיסויי, להראות לו איפה ולתת לו כל פרט שנוגע לעיסוי כדי שהוא יוכל ללמוד. אח"כ בדק את האוזניים ואת הריאות. אמר שהריאות נקיות וסירב לצילום ריאות. אמר שיש לה התחלת דלקת באוזן ובלי לבדוק את התיק הרפואי שלה כלל למרות שלא מכיר אותה, אמר לתת לה מוקסיפן. כשאמרתי לו שהילדה אלרגית למוקסיפן ואני לא אתן לה אנטיביוטיקה, הוא רשם במחשב, שיש אודם ושהאמא מסרבת לטיפול אנטיביוטי. אח"כ הוא בדק לי את היראות, על החזיה, על הסוגר שלה ואמר שאין כלום ואם אני רוצה שאני אקח מוקוליט ואפילו לא נתן מרשם. יצאתי משם רועדת מעצבים. בהמשך זה רק התגבר. שיקרו לנו, הוא לא בדק נכון, רוצה שאלמד אותו דברים שעולים כסף אבל בחינם, אבל הכי גרוע - היתה שם רשלנות רפואית. אם בעלי היה הולך הילדה היתה מקבלת תרופה שמסכנת את חייה. לא מבינה את זה, רופא המשפחה שלנו תמיד מסתכל בתיק אחורה, ביקורים, תרופות, מחלות, תלונות, הכל. הוא בלי להכיר בכלל, לא מסתכל ונותן תרופה שיכולה לסכן את חיי אודיה. כתבתי מכתב תלונה למנהל המרפאה ולרופאת המשפחה שלנו. המכתב נשלח ביום שלישי. עד היום לא הגיבו. לא יודעת אם קיבלו את המכתב או לא. מה אתן הייתן עושות, אם בכלל, במקומי?

מה שעשית הוא בדיוק מה שהייתי עושה

שלחת בדואר רגיל? אם כן, המכתב בודאי הגיע אליהם רק ביום חמישי ואז כבר מאוחר בכדי להגיב. אולי הם רוצים לתאם תגובה עם עו"ד, במיוחד מאחר ואת מציינת רשלנות רפואית, ואז זה לוקח יותר זמן. חכי בסבלנות עוד כמה ימים. רפואה שלמה!

odeia

New member
במכתב לא התנסחתי עם המילים

רשלנות רפואית (לצערי). מה שכן, ביום שלישי ירד אצלנו שיטפון וכשהכנסתי את המכתבים לתיבת הדואר, היא היתה מאוד רטובה ואולי הכתובת נמחקה? בעלי אומר שבגלל שיש גם תלונה נגד המזכירה ואולי היא פותחת את המכתבים, אז יכול להיות שהיא זרקה אותם. לא כדאי גם לפנות לסמכות יותר גבוהה? במכתב גם לא ביקשתי לפנות אלי אלא להפיק לקחים ולפעול בהתאם, אבל כן הייתי מצפה שיתקשרו אלי.

אז תתקשרי ביום ראשון לרופאה

שלכם ותשאלי אם הם קיבלו את המכתב ותתענייני אם הם מתכוונים לעשות משהו. לא הייתי פונה לסמכות גבוהה יותר. יכול להיות שאין צורך ושיענו לך לשביעות רצונך. דרך אגב, מנסיון עם הרופאה שלנו, הרבה פעמים היא קופצת למרפאה כדי לקחת ניירות או לפגוש סוכן רפואי בימים שהיא לא עובדת ואין לה שעות קבלה רשמיות. אולי זה היה המצב? אבל נושא המוקסיפן בהחלט שווה את התלונה.

odeia

New member
היו לה מוזמנים מסודרים, עם דף על

יד הדלת. זו פעם שניה שהמזכירה הזו משקרת, פעם שעברה שיקרה לבעלי. לדעתי, רופא כזה לא צריך להיות רופא.

עמית@

New member
מסכימה.

אגב, אני לא חושבת שהוא ניסה "לגנוב" ממך טכניקות. אבל אין ספק שהוא חיפף אתכן
הלכתן לרופא אחר? איך אתן מרגישות?

odeia

New member
לא הלכנו לרופא אחר, אני מגיבה לאט

ולוקח לי זמן להתבשל ולהפנים הכל. אנחנו בסה"כ בסדר, בעיקר אודיה. אני כמעט תמיד מצליחה לטפל בנו לבד, רק רציתי צילום ריאות ופתק לעבודה.

לא סומכת על רופאים אף פעם..

תמיד להיות עירניים ולא ללכת שובל אחרי טיפשותם. כולי תקווה שהמכתב יעורר מישהו /משהו. דוג' אחרת מצערת לא פחות... במהלך ההריון שלי עם טל קיבלתי פרסולט ונאמר לי (בחדר לידה-מיון) לקחת אותו עד שבוע 36 ולהמשיך מעקב במרפאת הריון שלי. כשהגעתי לשם . הרופאה ה #@$ צעקה עליי להפסיק מייד עם הכדור, ושסתם סיפחו אותי להיי ריסק ואני צעירה ובריאה ואין טעם בכדור הזה. אין צירים וכו'. ה פ ס ק ת י . ילדתי במהלך השבועיים לאחר ההפסקה. שבוע 32 + 4 ימים. עצוב לי נורא עדיין שכך קרה ועברו שנתיים. לא ראיתי את הרופאה מאז. היא עבדה במרכז בריאות האישה - ברמת אליהו בראשל"צ. לברוח משם בכלל. יצא ארוך אבל המסר בטוח הועבר. לילה טוב!

אדר שלי

New member
ירדן, נפגעת בצדק מאותה רופאה

אבל מכאן ועד "לא סומכת על רופאים אף פעם" ו"לא ללכת שולל אחרי טיפשותם", נראה לי מוגזם. לא אוהבת את ההכללות הגורפות האלה, שפוגעות באנשי מקצוע שכל תפקידם הוא לעזור לנו ולילדנו. נכון שהרופאה ההיא פעלה בצורה לא אחראית ופושעת, אבל התגובה למה שכתבה odeia מוגזמת, לדעתי.

nubi

New member
את כותבת ממש לא יפה

והאמת? ממש פגעת בי. אני לא טיפשה. למדתי המון שנים. אני מעניקה לחולים שלי את הלב והנשמה ואני ממש מקווה שהם לא מדברים עליי מאחורי הגב. אני לא יודעת באיזה רופאים נתקלת, וצר לי שנתקלת בכאלו שגרמו לך לחשוב כך, אבל המשפט הראשון של ההודעה שלך מאוד קשה. כמו שיש אינסטלטורים גרועים, יש גם רופאים גרועים. אבל אין מקום לאמירה גורפת כזו.

T noki

New member
למרות שאני מבינה שנפגעת מרופאה

מסוימת (ואני באמת לא אחראית להשכלה או לאופי או לנחמדות או לסבלנות של כלל הרופאים במדינת ישראל) - ההכללה הזו מאד פוגעת ולא הוגנת. על כל רופא מגעיל ולא מקצועי שפגשת תהיי בטוחה שיש עוד רופא מקסים ואנושי ומקצועי ואוהב את חוליו. להגיד משפט כמו "לא ללכת שולל אחרי טיפשותם..." זה בהחלט די מעליב. אני לא רואה עצמי כטיפשה, מקווה מאד שהחולים שלי סומכים עלי לעשות את ההחלטה הטובה עבורם ולתת את הטיפול הטוב ביותר בשבילם, כמובן בהתיעצות איתם.

עמית@

New member
אולי עוד נשוב ../images/Emo13.gif

(עוד שנה שנתתיים, תתחילי לבסס קליניקה
)

יואו ממש לא התכוונתי לפגוע באף אחת

ובטח לא באודייה. פשוט העניין האישי שלי החזיר אותי שנתיים אחורה. שמאז אותו עניין פרטי שלי, הבנתי שאף אחד גם לא רופא לא מכיר אף פעם את הסיפור המלא. TINOKI את בטח יודעת שאני לא מערערת בלימודייך ושיקול דעתך. וגם לא בכל שאר הרופאים. אני רק חושבת שאחרי כל מה שלמדו, עדיין צריך לשקול את מה שהם אומרים ולא לקחת הכל שחור ולבן. יש לי עוד הרבה סיפורים מחברות , לא משנה הקופה, הגיל, מיהו הרופא שיכול להיות הכי טוב תמיד ולעשות כמעט פשלה שעלולה להסתיים לא טוב בכלל.!

odeia

New member
לא, ד"ר דניאל, אנחנו שייכים למרפאת

צפון. זה אחד חדש שעובד בצמוד לד"ר רימה.

אדר שלי

New member
באמת לא נעים../images/Emo46.gif

הייתי מציעה לך להתקשר ולדרוש לדבר עם הרופאה שלך ולספר לה את העניין או אם יש מנהל/ת מרפאה אחר/ת, אז איתה, אבל תחכי יום-יומיים. אולי באמת הם חושבים מה לענות לך, או שעוד לא הספיקו לטפל בפנייתך. מה שהרופא עשה חובבני ביותר ואפילו מסוכן ולא הייתי שותקת על זה (למרות שאני שתקנית ידועה בעניינים האלה...) והאמת היא שהייתי מחפשת להחליף מרפאה אם זה אפשרי, כי גם להישאר במקום כזה, אחרי שהתלוננת, זה לא תמיד נעים. מקווה שתחלימו מהר!

מסוכן, מרגיז ומפחיד../images/Emo46.gif

אני הייתי מחכה עוד כמה ימים וכותבת מכתב נוסף, שבו אני מסבירה בקצרה ש"בתאריךXXX זכיתי ליחס מזלזל ואף רשלני מצד עובדי המרפאה (מזכירה, רופא...). השתלשלות האירועים מופיעה במכתב המצורף, ששלחתי בתאריך XXX וטרם קבלתי מכם תגובה כלשהי". את המכתב הזה הייתי שולחת בדואר רשום. אני באופן אישי הייתי מוסיפה משפט, הרומז על כך שאם לא אזכה לתגובה עניינית אשקול פניה להנהלת קופת החולים/מנהל המחוז/.... גם אני לא מהמתלוננות הסדרתיות, אבל יש כאן עניין של סיכון חיים וכדי שלא יקרה משהו נורא בעתיד כדאי לנער אותם עכשיו. הרבה בריאות

למעלה