רוצה להתייעץ איתכן, אולי תעזרו לי

אנידס

New member
כעיקרון אם את רוצה שלא יתעלמו

מהתלונה המוצדקת שלך (לטעמי בכל אופן) כדאי שתשלחי אותה בדואר רשום. אבל ללא קשר, לוקח זמן לענות משום המכתב כפי הנראה הועבר הלאה לתגובה (הלשכה המשפטית או המחלקה ליחסי ציבור). עשית נכון גם אני הייתי נוהגת כמוך.

g a n i

New member
עדיין לא קראתי הכל (אני לומדת../images/Emo3.gif)

(ברגעים אילו ממש אני לומדת לבחינה
בראש) אבל א. את מאוד צודקת בכעסך
חוסר אחריות וחוסר מקצועיות ו-ב. אני הייתי מפקססת למנהל/ת הסניף, נציב תלונות הציבור של הקופה מנהל הנפה של משרד הבריאות ונציב פניות הציבור של משרד הבריאות. (שומרת את האישור מהפקס, כמובן) בהרכב הזה, כשכולם מצויינים ברשימת התפוצה, מובטחת לך התייחסות תוך שבוע לכל היותר. התייחסות היא לא בהכרח פעולה, לצערנו, אבל מכתב אחד+עוד אחד+עוד אחד ומישהו יזהה מגמה לגבע הרופא הזה. אני מאמינה גדולה בכוחו של הציבור לשנות. אם אפחד לא יתלונן - הם לא ידעו שיש בעיה. חצוף! ספרי לנו מה נגמר
תרגישו טוב (למרות הטיפול
)

T noki

New member
יש לי מה להגיד אבל אין לי זמן...

אכתוב כשיהיה לי, מבטיחה.

T noki

New member
הנה סוף סוף יש לי זמן להגיב

לדעתי כמו שהצגת את זה יש כאן כמה ענינים: 1. ענין התור או הרופאה שכן/לא עובדת - זה ענין לדעתי מנהלתי, ואם צריך להתלונן זה לא על הרופא, אלא בקשר לפקידות או ההנהלה, ואליהן להפנות את הענין, ולברר מה בדיוק הסיבה. גם אני עובדת בצמוד לרופאה אחרת, יחד איתה, ואני מקבלת מטופלים שעד עכשיו היו שלה, ואנו דנים בהם ביחד. אנחנו מידעים את החולים לגבי זה, ואין עם זה שום בעיה. 2. לענין העיסויים - דווקא בעיני זה חיובי שרופא קונבנציונלי מתעניין בשיטות אחרות ממה שהוא למד ומעונין ללמוד. אז נכון שאולי לדעתך זה לא הזמן (כשהתינוקת חולה) ואפשר להעיר לו על כך, אבל על עצם הרצון להתענין וללמוד דברים חדשים, לדעתי דווקא מגיע לו
. 3. לענין הטיפול הרפואי - לא בדקתי את הילדה, ואני לא יכולה להגיד, אבל על פניו, תינוקת שכבר אין לה חום, ריאות נקיות, במצב כללי טוב, עם מקור ברור לחום (=דלקת באוזן) - גם אני לא הייתי עושה צילום חזה. למה סתם לחשוף את הילדה לקרינה מיותרת? לגבי האלרגיה למוקסיפן - אז ברור שחייבים לוודא את זה. אצלנו כאשר נכנסים לתיק של חולה ורוצים לתת מרשם לאנטיביוטיקה ישר קופצת הודעה שהחולה אלרגי לתרופה זו וזו, וכך אי אפשר לפספס. לגבי הטיפול - אפשר לתת טיפול אנטיביוטי אחר, לא חייבים רק מוקסיפן. לגבי בדיקה שלך (לא הבנתי מה היה אצלך אבל אני מניחה שלא הרגשת טוב?) - ילדים ותינוקות אפשר לבדוק על הבגדים כי בית החזה שלהם קטן. בבדיקה שלך אני לא יכולה לדעת מה היה אבל צריך להקשיב בכמה נקודות (ענין סוגר החזיה לאו דווקא מונע להקשיב, תלוי איפה שמים את הסטטוסקופ). נראה לי שמה שהכי עצבן אותך זה היחס, אם הבנתי נכון, ועם זה אי אפשר להתווכח. הרגשה זו הרגשה. והבהרה קטנה - זה רופא משפחה או ילדים? לכתוב מכתב למנהל המרפאה זה רעיון טוב, ואל תחשבי שלא מתייחסים לזה. אצלנו מתייחסים לזה בכל הרצינות, ומנסים לשפר, לפי תלונות של מטופלים. את יכולה להתקשר ולברר אם קיבלו את המכתב (איך שלחת?) אם כן - תמתיני, זה יכול לקחת זמן מה עד לתגובה (צריך לברר את הענין). אם לא - תשלחי עוד פעם, ותתני להם ביד. החלמה מהירה לך ולאודיה!

odeia

New member
תודה על תגובתך

ככה, אודיה כבר לא תינוקת (רק בעיני), היינו אצל רופא משפחה. עניין העיסוי היה לא במקומו בגלל שהוא הכריח אותי לפרט ולהדגים ואני לא הייתי במיטבי, לדעתי, זכותי לא להראות לו ובטח אסור לו להפעיל עלי לחץ, דבר שנעשה. לגבי עניין התרופה, הוא עוד לא רשם אנטיביוטיקה, הוא אמר בעל פה וישר קפצתי, אני יודעת מהרופאים שאני ניגשת אליהם, שהם תמיד קודם מסתכלים בתיק לעומק, למרות שמכירים אותנו. לגבי הצילום והבעיה, הבעיה היתה שיעול של שבוע ליחתי ונוראי, האוזן נבדקה כדרך אגב. גם אני הייתי עם כאבים באזור הריאות והייתי מלאה ליחה. לדעתי הוא לא הגיב אלינו נכון. אם היה מסתכל בתיק אולי היה מגיב אחרת. לגבי התור, נכון שזה מנהלתי, המכתב הופנה למנהל המרפאה ולרופאה שלנו. לא אמרתי שהרופא אשם בתור. את המכתב שלחתי בדואר רגיל. אודיה בריאה אני רק פחות ופחות. דרך אגב, הרופאה שלנו תמיד ממליצה קודם על נרות הופי לפני נתינת אנטיביוטיקה ובטח היא לא תיתן כאשר אין בבירור חיידקים. הרופאה שלנו גם יודעת שאני לא אתן כזה דבר ללא ממצאים חיוביים. עוד דבר, כשאת רואה מטופל חדש, את לא בודקת קצת בתיק שלו כדי לנסות להכיר אותו רפואית? זה המינימום שאני מצפה מרופא חדש, בעיקר אם הוותיק והמכיר עושה זאת. את ראית שלמרות הכעס שלי לא קראתי לרופא בכל מיני שמות, והכעס רב. אני הייתי גמורה באותו יום, אחרי לילה ללא שינה בגלל שאודיה היתה חולה ודאגתי להוריד לה את החום ללא תרופות ואני גם הייתי חולה ורופא שקצת מסתכל על החולים שלו, היה רואה שאני נראית יותר גרוע מסמרטוט ריצפה משומש, הייתי הרבה יותר חולה מאודיה. הוא פשוט לט טרח להתייחס ולהסתכל וחבל. בטוח שאליו לא נגיע יותר, וכשאני אצטרך, אני אפנה לרופאים שלי הקבועים. אנחנו כמעט לא פונים למרפאה כחולים אבל על הקצת הזה שאני פונה, אני מצפה ליחס הוגן וטוב.

למעלה