רוצה להתנדב?

רוצה להתנדב?

לך תשדוד קודם בנק. קורס=תשלום. ביטוח מתנדבים=תשלום. מעיל=תשלום. נסיעות ומזון=על חשבונך. דמי חבר=תשלום. השתלמויות=תשלום. בקרוב יתחילו לגבות ממתנדבים תשלום עבור כל נסיעה. אנחנו נשלם. פראיירים לא מתים, הם מתחלפים.

tapuach

New member
קוראים לזה התנדבות ויש אפשרות ש....

קודם כל שיהיה ברור שמדובר בהתנדבות, שאתה עושה מרצונך החופשי. במידה ואתה מתקשה להוציא כסף על דברים כאלו ואחרים, אתה תמיד יכול לפנות לאחראי המתנדבים, ולומר לו את זה, אולי הוא יוכל לעזור לך בצורה כלשהי בין אם זה לבטל את התשלום בכללל או להוריד את הסכום או כל דבר אחר. כמו כן, ידוע לי שרשויות מקומיות שונות ממנמות לפעמים את העלויות של הקורסים ו/או דברים נוספים הקשורים לעבודת ההתנדבות באזורם.

איך אני אסביר לך את זה שאולי תקלוט

אתה מ ת נ ד ב - אתה עושה את זה ברצונך החופשי כי בא לך לתרום ולתת מעצמך . אם זה לא מוצא חן בעיינך אתה יכול לשים את התעודה ולפרוש כנפיים ולהתעופף לך מאותה תחנה כי אף אחד לא מחזיק אותך בכוח. זה מה יש העובדה שכולנו פה כותבים בפורום אנחנו מצילים חיים אם לא אכפת לך מהסביבה אני לא מבין למה הסכמת להתנדב ולתת מעצמך? בוא אני יגיד לך אני מתנדב במשטרת ראשון לציון- בכיתת כוננות של בסיס שיכון המזרח- גם חבר סגל בסיס. אני מתנדב גם במשטרת מחוז תל אביב מרח"ב יפת"ח בסיס עג'מי בנוסף לזה אני גם מתנדב במסגרת המשמר האזרחי לזק"א ביחידת חילוץ הצלה וחיפוש נעדרים . וגם בפיקוד העורף לשע"ח בנוסף סיימתי קורס במד"א. שאני גאה להיות חלק מהאנשים והמתנדבים שבמשפחת מד"א. אם לתת אז עד הסוף מכל הנשמה ומכל הלב. חוץ מזה שאני מתנדב אניגם עובד כמאבטח טיולים.

מצד אחד אנחנו מתנדבים, מצד שני...

לי אישית זה אכל את הארנק. רק הנסיעות, האוכל, השתייה שזה כבר 15 שקל למשמרת (שלא נדבר על דברים אחרים)... אז נכון, אני עושה את זה בהתנדבות ואני גאה בזה, ואני לא מבקשת כסף על מה שאני עושה, אבל אם היו הולכים קצת לקראתנו המתנדבים זה היה עוזר. למשל בבאר שבע עד כמה שאני יודעת נסיעות באוטובוס בשעות משמרת ובהצגת כרטיס מתנדב עולות שקל אחד (מחיר סמלי) במקום 5:20.... זה נראה כלום אבל במצטבר זה המון..... מצד שני אני יכולה להגיד שהתחנה שלי כן עזרה לי בתשלום לקורס מסויים כי זה פשוט היה הרבה מדי... אז לא הכל רע....! יום טוב =] נ.ב. רועי, הכל טוב ויפה, אבל יש אנשים שמאוד רוצים להתנדב אבל לא יכולים כלכלית, אז אל תשפוט לפני שאתה יודע את כל העובדות.

אוקי

ענבל צודקת לגבי הערה לא חשבתי על זה- תודה. בעיקרון במשטרה זה משהו אחר יש איסופים לפעמים מהבתים ויש פיזורים. איפה שאני מתנדב בשיכון זה 5 דקות הליכה מהבית שלי- אני גר בגני ראשון. אין לי מושג איך זה עובד במד"א - אבל אצלנו במשא"ז אסור להציג כרטיס מתנדב לנהג אוטובוס (חיילים ושוטרים יכולים לנסוע חינם באוטובוסים). רק מתנדבי יח"מ ית"מ (יחידת מתנדבי תנועה) ומתמי"ד (יחידת מתנדבי סיור) אלו ראשיים לעלות על אוטובוסים בחינם. אני רוב הזמן הגעתי לקורס ברגל מינימום 15 דקות עד עם דקות הליכה. לגבי הקורסים- אין מה לעשות אם אותם אנשים רוצים להתקדם ולהעשיר את הידע המקצועי שלהם הם צרכים לשלם לקורסים.

Beigelman

New member
ואפשר לחשוב בצורה אחרת

אני מוציא 0 כסף בכל משמרת, אפשר להביא אוכל מהבית וכך להימנע מקנייה, להכין תה או לשתות מים במקום לקנות קולה, וללכת ברגל במקום לנסוע באוטובוס. לי יש חדר אוכל בבית הספר ככה שאני ישר מבית הספר נוסע לתחנה ולא מבזבז כסף במשך היום.

צודק אלכס.

אבל כפי שאתה מכיר אותי אני יכול לחסל קולה בכמויות. מסחריות
. שמע יש כאלו שמצבם הכלכלי לא מאפשר להם לעמוד בכאלו הוצאות. אני בטוח שיש למד"א אמצעים לעזור להם. אגב יא חנ"ש לאן נעלמת לי מהמסנג'ר?

Beigelman

New member
עשיתי פורמט ו

לא היה לי כוח להתקין מסנג'ר, זו לא התוכנה המואהבת עלי... אני אתקין עכשיו.

עמיחי נ

New member
אוקיי..אבל מה עם ביגוד?

סווטשירט עולה 40 שקל...ומעיל 60...אנחנו לא יכולים לקפוא בחורף...ואנחנו חייבים שיראו את הסמל של מד"א בחלוק, אז אי אפשר לשים על זה מעיל או סווטשירט מהבית...

עמיחי נ

New member
אבל זה רק חלק...

אני אישית לא יבקש עזרה בתשלומים וכו' כי אני ממש לא צריך את זה. אבל אני טוען שזה ציוד שצריך לספק למתנדבים שעשו מספר מסויים של משמרות, בחינם או בעלות סימלית מאוד.. ועכשיו, בהקשר לכמה דברים שנאמרו כאן מקודם, אני לא חושב שמד"א צריכה לספק לנו אוכל במשמרות- מי שרוצה שיביא מהבית, מי שרוצה שיקנה בחוץ ומי שממש ממש רעב..מוזמן לפשוט על המקרר..אתמול ראיתי בר"ג משהו בפריזר שאני חושב שניסה לדבר איתי..

../images/Emo6.gif

זה הכל תלוי בתחנה שאתה מתנדב בה אני יודעת שבכמה וכמה תחנות מחלקים למתנדבים ותיקים וכאלו שמתנדבים על פני תקופה ארוכה מדים אחת לחצי שנה או שנה. בתחנות אחרות מנצלים חלק מהדמי חבר התחנתיים כדי לעזור לנזקקים וכדי לקנות מדים קולקטיבית לכולם.

תמיד טוב שאני פה ../images/Emo3.gif

תהנו, תהנו לכם במסיבת חנוכה, אני אשאר לי בעבודה אעביר נוסעים ועוד נוסעים ועוד נוסעים אוף זה לא נגמר

s h i r s 1

New member
בבקשה...

רשמו פה מי מגיע למסיבת חנוכה ארצית של הנוער...שזה מ 16:00- 19:00 כולל איזור ותחנה...:) תודה מראש.

מד"א באמת לא צריך לממן אוכל

וגמני חושבת שהקטע עם הבגדים מוגזם.... ויש אנשים שבאמת צריכים את הבגדים האלה כי הם זורקים כל יום מדים לכביסה..... אבל אנחנו שוכחים שכן עושים בשבילנו דברים, ותמיד צריך להסתכל על התמונה הגדולה

כפי שענבל אמרה

מד"א עוזר למתנדבים שאין להם מאיפה לשלם. לא רק אחראי המתנדבים אלא אפשר לפנות גם למחלקת מתנדבים במרכז והם בכיף יעזרו בדברים האלו. אגב, אני מוכנה לתרום מעיל, יש לי אחד כבר 3-4 שנים, אלוהים יודע למה קניתי אותו אבל אני לא סובלת ללכת איתו. אגב המעיל הוא מהישנים, לכל מי שרוצה להראות פזמניק

למעלה