רוצה להתפלסף על הסבת התמכרויות

רוצה להתפלסף על הסבת התמכרויות

היה כבר דיון בנושא הזה ואולי בעקבותיו באו לי הרהורים כדלקמן: מי שאובססיבי, באמת אולי יכול לשנות את מושא ההתמכרות. אז במקום להיות מכור לאוכל, למשל מנסים להתמכר למלחמה בהתמכרות. כלומר: את מנסה לגלות בכל רגע מהי הסיבה שגורמת לך לאכול. למעשה את מתמכרת לחיפוש אחרי האמת. האמת - כלומר - הסיבה הרגשית או הפיסית שגורמת לך לרצות לאכול בכל רגע נתון. מתעסקים עם זה ממש הרבה, לא דוקא במניעת האכילה אלא יותר בנסיון אובססיבי להבין בדיוק מה היה המניע בכל מקרה ומקרה. אחרי השינוי הזה, ממשיכים להסבה שלב ב': מפתחים אובססיביות מונעת, כלומר: אני חושבת כל הזמן איך לא להיות אובססיבית. עושה מרדפים אחרי עצמי. אולי זה מטורף בודאי זה קצת מטורף אבל לא מסוכן כמו אכילה לדעתי בטח לא כמו סמים אולי זה לא מתאים לכל אחת. אני אנסה זאת בהזדמנות. (בתקווה שלא אשתגע...) אם יש למישהי הערה מקצועית בנושא - בבקשה !! האם באמת אפשר להחליף אובססיה באובססיה ? האם חקרו אי פעם את הנושא ? כל תגובה תתקבל בברכה !

היי

אני מדברת מנסיון אישי. בעבודת 12 הצעדים אנחנו קוראים לזה קליפות. למשל. אני החלמתי מהתמכרות למחלות. פסיכוסומטיות. וכשכבר לא השתמשתי במחלות. הופיעו התקפות זעם קשות. עכשיו אני עובדת כל זה. לא מחפשת התמכרות במקום אלא מנסה להסכים להרגיש מה שלא רציתי להרגיש קודם. אני נעזרת המדיטציות. יש דברים שאני עושה ב"כפייתיות" למשל קמה בחמש בבקר ועושה מדיטציה של שעה. משתדלת מאוד שזה לא יהיה קריטי אם לא קמתי יום אחד ולא עשיתי.

תודה צופית , איזו מדיטציה את עושה ?

מדיטציה זה משהו שמושך אותי כפתרון. תני לי איזה כיוון מה ללמוד

מדיטציות

יש המון סוגים אני כרגע מתרכזת במה שלמדתי בויפסינה. מאוד ממליצה לך ללכת לקורס כזה. אני אוסיף קישור לאתר תובנה. לבינתיים. אני עושה הליכה איטית מאוד. אני אומרת את התנועות שאני עושה. למשל: הרמת רגל. קידום. הורדה. אם באה מחשבה אני עוצרת ואומרת: מחשבה מחשבה מחשבה. ואז ממשיכה ללכת. אחר כך אני יושבת ומתרכזת בנשימה. ושוב. כשעולה מחשבה אני עוצרת ואומרת מחשבה. וחוזרת לנשימה. זה מרכז אותי בכאן ועכשיו והמחשבות לא משתלטות עלי. אני עושה בין רבע שעה לחצי שעה כל חלק. אני משתדלת לעשות את זה רוב היום במיוחד כשבאות מחשבות לא נעימות.

טבעונית

New member
כן, אפשר להחליף אובססיה באובססיה

התחלתי בזה לפני כמה שנים, ועכשיו זה כבר ממש סיפור הצלחה. אחרי אובססיה לאוכל במשך עשרות שנים, וזה היה קשה מכל הבחינות וגם ממש לא בריא, החלפתי את האוכל הגרוע באוכל טבעוני בלבד, הכי בריא שיש בעולם, אורגני. וזה מצליח. רמת הבריאות עלתה פלאים, וגם שלוות הנפש ושמחת החיים.

BellA עלמה

New member
להחליף אובססיב באובססיה

לא יודעת כל אובססיה היא לא בריאה בין אם זה לאוכל סמים שופינג או אפילו אינטרנט לא בריא כי זה משתלט על החיים על המחשבות

טבעונית

New member
לעלמה, נכון, זה מיטרד רציני

ואפילו יכול להרוס את החיים. אנחנו לא רוצים להיות אובססיבים לשום דבר, אבל אם פתאום מוצאים דרך להחליף אובססיה איומה ומזיקה באחת שהיא די נעימה, בריאה, נותנת שקט ושלווה... מה יותר טוב? בהנחה שהראשונה היא מחלה שמאוד קשה להיפטר ממנה, לא כדאי להרדים אותה, לשים אותה בצד, בקיצור - לשכוח ממנה, ולעבור למשהו טוב יותר? נכון, גם סוג של אובססיה, אבל... לי זה מאוד עוזר, ולדעתי זו דרך אחת להתמודד.

BellA עלמה

New member
לא יודעת. לא רואה את זה ככה

אני למשל פעם.. הייתי גם אוססביתי לאוכל במידה מסויימת. אז נכנס המחשב והאינטרנט ובמקום אובססיה לאוכל נההיתי אוסבביבית לאינטרנט בדרגה כזו שזה השטלט לי על החיים. אז אולי זה יותר בריא מאובססיביות לסמים, סיגריות וכו אבל עדיין זה לא בריא.

טבעונית

New member
לעלמה, אם צריך לבחור מה טוב יותר

ברור שנבחר באפשרות הטובה יותר. אף אחד לא חושב שאובססיה זה טוב. אין בה שום דבר טוב. אז את לא מסכימה שאם דרך אחת טובה יותר, מכל הבחינות, היא עדיפה על הדרך שמאמללת אותנו? גם לי האינטרנט וכתיבת מיילים עוזר מאוד בקטע של האוכל. ואם כאשר אני ליד המחשב אני שוכחת מאוכל וזלילות, אני מאושרת... אל תהיי קודרת כל-כך, נסי לראות את הטוב. אם אני יכולה לעזור במשהו...

טבעונית

New member
לעלמה, נכון, אמרת את זה במדוייק

החלפתי אובססיה רעה והורסת חיים באובססיה שעושה לי טוב בכל המובנים. מוטב בלי אובססיה בכלל, כמובן, אבל אם אי אפשר, אפשר בהחלט להתנחם באובססיה הטובה. בחרתי באפשרות הלא מזיקה. מוזר שזה מעורר בך חוסר-הסכמה שכזה.

עקרונית , אני מסכימה עם טבעונית.

אבל די מבינה גם את העמדה של עלמה. יש משהו מפחיד בכפייתיות- בגלל העדר השיפוט . אנחנו יכולות "לספר לעצמנו" שהחלפנו אובססיה שלילית בחיובית. אלא שהחלמה טוטלית , כך נראה לי, היא יעד מורכב וקשה ולכן אני חושבת שיש משהו נכון , מעין ברירת מחדל, בללכת בדרך של המרת אובססיות עד להשגת שליטה עצמית מספקת. גם זה טוב דיו. לדעתי.

BellA עלמה

New member
אז..

אני למשל החלפתי אובססיה לאוכל ואובססיה לגלישה באינטרנט. זה חיובי? לא יודעת זה שאני רוב היום בנט (שאני לא בעבודה) אפשר להגיד שזה חיובי? אוקי זה פחות מזיק מאכילה כפייתית זה פחות מזיק מסמים, סגריות ואלכוהול אבל עדיין הייתי מעדיפה אם הייתי גולשת במידה זה כמו להגיד שאלכוהוליסט מחליף התמכרות לסיגריות. מה עדייף התמכרות לסיגריות או אלכוהול? אישית כל התמכרות צריכה טיפול

טבעונית

New member
לעלמה, לדעתי, לא תמיד מוכרחים טיפול

במיקרה שלי, שום טיפול שבעולם לא היה עוזר. וגם אין לי את הכסף, ולא את הסבלנות. תשמחי שיש אינטרנט, ותשמחי שהצלחת לפתור את הבעיה, למרות שאת אולי תגידי שלא פתרת שום דבר. לי נראה שפתרת הרבה מאוד. גם לי האינטרנט עוזר מאוד, ואני עדיין מתרגשת ממנו, כי הוא נמצא אצלי רק שלושה חודשים.

טבעונית

New member
לנורית, אכן ברירת מחדל, אבל חיובית

אני שמחה שברירת המחדל הזאת הזדמנה אל חיי, ואני ממליצה עליה לכל מי שזקוק. ניסיתי, אבל בינתיים אף אחד לא קיבל את ההצעה. זו לא דרך שמתאימה לכל אחד. עלמה, משום מה, לא רואה את זה כדרך חיובית. יחסית למצבי בעבר זה 100 אחוז חיובי, הרי כאילו פתרתי בעיה כאובה. ונדמה לי שכל אחד יודע שאכילה אובססיבית זו מחלה שקשה מאוד להיפטר ממנה, אז מה רע ב"כמעט"?

BellA עלמה

New member
מה תגידי למשל לאלכוהוליסט

שהחליף התמכרות לאלכוהול להתמכרות לסיגריות? עדיף סיגריות על אלכוהול?

טבעונית

New member
לעלמה, מאלכוהול וסיגריות אפשר למות

הזכרת כבר את שתי ההתמכרויות המסוכנות האלה, וזה ממש לא דומה למה שקרה לי. כי אני החלפתי משהו גרוע במשהו הרבה יותר טוב ובריא. השתיים שהזכרת נראות לי מפחידות ומסוכנות כמעט באותה מידה, וממש קשה לומר מה יותר גרוע - כבד שקורס או סרטן ריאות ו/או מחלת-לב. אז איך אפשר להשוות? ולמה בכלל לחשוב על דברים מפחידים שכאלה? טוב, שכחתי לרגע, אנחנו בפורום התמכרויות.

BellA עלמה

New member
רק בא להמחיש שהתמכרות זו התמכרות

אני מחפשת איזון ולא להחליף אחת באחרת(כמה פחות מזיקה שתהיה) אבל זו אני

טבעונית

New member
מכבדת את הגישה שלך, עלמה

נראה שאת מאוד רוצה לפתור את הבעיה, ואני מאמינה שעם רצון חזק את אכן תצליחי. ברכות מכל הלב.

לעלמה

את נעצרת באינטרנט. אני מציעה לך להמשיך את השרשרת. כמו שזורקים כדור והוא קופץ בכל פעם לגובה נמוך יותר. תעבירי את עצמך לאובססיה שלישית. הרי כבר יש לך נסיון בהמרה. זה נשמע מטורף, אבל הרי אנחנו מדברות כאן על "שגעונות " מסוימים. תנסי למשל להיות אובססיבית בתוך הפורומים אם את משתתפת בכמה דיונים תנסי אולי לחלק את הזמן שלך שווה בשווה ביניהם בדיוק !? או כל רעיון מטורף אחר. אולי בסופו של דבר מרוב שטויות של האובססיות יתנפץ שם משהו. אולי יופיע הגיחוך שבענין, הטימטום של האובססיוויות (סליחה על הביטוי) עכשיו אני מרגישה צורך להדגיש שאני לא מקצועית וגם לא הצלחתי עדיין להשתחרר מהדברים שלי אני אבל מאמינה שתיקון יכול לבוא בדרך של השראה, ולא דוקא בפתרון מדעי מסודר.

למעלה