רוצה לחזור לסקייט ! ( עזרה באולי )

crackerz

New member
רוצה לחזור לסקייט ! ( עזרה באולי )

אז סיפורי הולך כך : לפני איזה חצי שנה או שנה התחלתי להתעניין בסקייטבורד ואחרי כמה חודשים הייתי ממש מתחיל אבל עדיין ידעתי כמה תרגילים פשוטים כמו אולי ופופ שוב-איט. אז באותו זמן הייתי עסוק בדברים אחרים וגם שמתי לב שלא היו ממש הרבה סקייטרים בעירי אז לאט לאט הפסקתי עם הסקייטבורד. יום אחד אני הולך במרכז פתאום אני רואה איזה 20 ילדים עם סקייטבורד מנסים כל מיני תרגילים ואז החלטתי שאני רוצה לחזור להיות סקייטר ! מכירים את המשפט : " זה כמו אופניים , ברגע שאתה לומד אתה לא שוכח " , אז זה לא עבד אצלי. עליתי על סקייטבורד דפוק כזה של מגה - ספורט וניסיתי את האולי. עכשו הבעיה שלי זה לא שאני בכלל לא מצליח לעשות את הפופ ולגרום לסקייט לעלות לאוויר , אלא יותר יש לי בעיה עם הנחיתה. ברגע שאני קופץ הרגל הקידמית שלי בסדר והיא מושכת את הסקייט כלפי מעלה אבל אז פתאום שאני נוחת אני שם לב שהרגל האחורית שלי על הרצפה. ניסיתי פעם אחת להתסכל רק על הרגל האחורית , וראיתי שאיך שאני נותן את המכה היא יורדת לריצפה ולא עולה ביחד עם הרגל השנייה והסקייט. אז בקיצור רציתי לשאול אם למישהו יש טיפים על האולי ( במיוחד על הנחיתה ) או על סקייטבורד בכלל?

dansh

New member
אממ...

כשלי הייתה את הבעיה הזאת זה היה בגלל שאת המכה נתתי לא טוב, מה שאני הייתי עושה זה פשוט מוריד את הרגל עד שהזנב היה פוגע ברצפה אבל מה שצריך לעשות זה כאילו לזרוק אותו על הרצפה, זאת אומרת להתחיל להוריד את הרגל לכיוון הרצפה ואז לבעוט בזנב כך שכשהוא פוגע ברצפה הרגל שלך לא נוגעת בו כבר, ברגע שאני התחלתי לעשות את זה ככה זה התחיל להצליח לי.

crackerz

New member
גם לי נראה שזה בגלל המכה .....

גם אני חושב שכמו שאמרת אני פשוט לא מביא את המכה טוב. לפי מה שאני זכר אני עושה כמו שאתה אמרת שעשית פעם שאני מוריד את הרגל עד שהזנב פוגע בריצפה . אבל לא הבנתי מה שאמרת איך שצריכים לעשות את המכה טוב. מישהו יכול להסביר לי ביותר פירוט איך צריכים לתת את המכה טוב ?

rodney

New member
דבר ראשון מזל טוב על החלטה טובה!!!

אני ינסה לעזור לך כפי ש- dansh כתב לפני הרגל האחורית צריכה בערך לשלוח את הסקט אל הריצפה ולעלות בעצמה והרגל הקדמית עוזרת לסקט להדביק את הרגל האחורית ולהתישר(בגרירה). תנסה גם לישר את זווית הרגליים בנחיתה לזוית הכתפיים (בעברית: תעמוד עם הגוף פונה קדימה). מקווה שעזרתי

crackerz

New member
זאת אומרת ש .....

זאת אומרת שאני צריך לנסות באוויר ליישר את הרגליים שיהיו באותו גובה וכך אני ינחת עם שני הרגליים באותו זמן ? ובקשר לרגל האחורית : אתה בעצם אומר שאני צריך לתת מכה ואז מהר לקפוץ עם הרגל האחורית ?

rodney

New member
בערך

זאת צריכה להיות תנועה אחידה אבל תתאמן על זה קצת זה יבוא

dansh

New member
אל תנסה לקפוץ...

כי אז אתה תקפוץ בלי הסקט, בOLLIE אתה לא קופץ, את הרגל הקדמית אתה מרים למעלה ואז את הרגל האחורית אתה מרים, כלומר זאת לא קפיצה זה פשוט להרים את הרגליים כי אם אתה קופץ אז אתה גורם לסקט להשאר על הרצפה.

crackerz

New member
אתה אומר שלא צריך לקפוץ אבל ......

לפי מה שאתה אומר אני בכלל לא צריך לקפוץ אלא להרים את הרגל הקידמית ואז את האחורית ואז אתה מתיישר. שזה נשמע לי די הגיוני אבל בדרך הזאת זה נרראה כאילו שייצא אולי קטן , לא ?

dansh

New member
מה שהתכוונתי...

זה שאתה לא צריך לקפוץ כאילו אתה קופץ עם הרגליים מהרצפה (קפיצה רגילה בלי קשר לסקטבורד) כי אז אתה בועט בו עם שני הרגליים ומונע ממנו להתרומם. אז אתה צריך כאילו לקפוץ, להתרומם עם הגוף שלך אבל לא לדחוף את הסקט. אני מקווה שיצא לי ברור.

crackerz

New member
קראתי בכמה אתרים ש ....

קראתי בכמה אתרים שבתור אימון כדאי לנסות לקפוץ על דשא או על שטיח ובאתרים אחרים אומרים שזה לא כדאי. אז זה כדאי או לא ?

rodney

New member
עניין של העדפה

לדעתי זה לא פרקטי באולי כי זה מאבד מהפופ

crackerz

New member
נחשו מה ???????

נחשו מה ???? הרגע חזרתי מנסיעה קצרה על הסקייטבורד הדפוק והישן שלי ( כשאני ישתפר אני יקנה אחד טוב ) ובעזרת כל העצות שלכם הצלחתי לנחות מספר נאה של אולים. אני לא אומר שבכולם נחתי מצוין אבל בכמעט כולם התנועה הייתה בסדר וגם הקפיצה עצמה. עכשו אני רוצה להתקדם ולעשות קפיצות יותר גדולות ( כרגע יש לי די קטנות ) וגם לנסות קפיצות בנסיעה. אני יודע שבשביל שני אלה אני פשוט צריך להתאמן עוד אבל רציתי לשאול אם יש פה למישהו עצות וטיפים בשביל קפיצות יותר גבוהות וקפיצות בזמן נסיעה ?

turkasaf

New member
קנה סקייט חדש.

אני עם סקייט של מגה חודשיםם לא התלחתי כמעט כלום. קניתי סקייט נורמלי ותוך שבוע של אימונים כבר עברתי מעל סקייט באולי (בנסיעה כמובן). על הסקייטים שלהם אתה לא יכול להשתפר. אז תחליט עם אתה רוצה ומוכן להשקיע משהו כמו 750-850 ש"ח ואם תחליט שאתה מוכן להשקיע אז התוצאות כבר יבואו לבד.

crackerz

New member
סקייט של קריפטוניקס מספיק ?

ראיתי בחנות אחת סקייט של קריפטוניקס , רציתי לשאול אם זה מספיק בשביל סקייטר מתחיל ?

turkasaf

New member
אז שוב

אתה צריך להחליט כי על סקייט של קריפטוניקס לא תשתפר כלכך (רק שליטה בנסיעה) אבל בסקייט טוב אתה תשתפר מהר הרבה יותר נוח. אבל החלטה שלך.

dansh

New member
אז ככה...

בשביל לקפוץ בנסיעה פשוט צריך להשען קצת יותר קדימה כדי שלא תעוף אחורה וחוץ מזה להתאמן (הרבה), רוב הסיכויים שזה לא יצא לך בהתחלה די הרבה זמן אבל אל תתיאש, זה יבוא לך בשביל קפיצות יותר גבוהות אתה צריך: 1. לקפוץ בנסיעה (כמה שיותר מהר, יותר גבוה) 2. להתאמן הרבה ובקשר ללקנות סקט חדש, לדעתי לא כדאי לך לקנות סקט שבא מורכב אלה לקנות את כל החלקים בנפרד.

crackerz

New member
אבל .....

אבל אם אני יקנה את כל החלקים בנפרד זה ייצא מלאן כסף , ולעומת זאת חבר טוב שלי מוכר סקייטבורד של קריפטוניטקס במצב מצוין במחיר מאוד זול אז רציתי לשאול אם זה מספיק ?

dansh

New member
העדפה שלך

אבל אם אתה קונה אותו אז לדעתי כדי לך לקנות אחד זול כדי שבקרוב תוכל לקנות חדש (מתי שתשתפר) אבל אתה לא חייב להקשיב לעצה הזאת זה בחירה שלך

crackerz

New member
עזרה עם POP SHOVIT!!!!!!! דחוף !!!!

טוב אז כמו שאמרתי כאן כבר קודם אני סקייטר מתחיל ואני גאה בזה ! ( האמת לא כל כך ) ובזמן האחרון התחלתי לעבוד על הפופ שוב-איט שלי. הבעיה שלי היא : אין לי מושג מה עושים אם הרגל הקידמית !!! עם הרגל האחורית אני חושב שאני עושה את התנועה בסדר כי גם הסקייט קופץ למעלה וגם הוא מסתובב בצורה הנכונה אבל בזמן שאני עושה את התנועה עם הרגל האחורית אין לי מושג מה אני אמור לעשות עם הרגל הקידמית. אז בגלל זה כשאני עושה את התרגיל בסופו מה שקורה הוא שאני פשוט תופס את הסקייט עם הרגל האחורית שלי עליו. כאילו שאני נוחת רק הרגל האחורית שלי על הסקייט ובכלל היא באמצע נוחתת במקום על הזנב. והרגל הקידמית בכלל על הריצפה. אז מישהו יכול לעזור לי ??

neo16

New member
פופ שוביט ושוביט...

דבר ראשון אתה מדבר על שוביט בגלל שפופ שוביט זה באויר אז ככה אתה צריך לסובב אותו ואני מבין שזה הולך לך די בסדר עכשיו כדי לנחות אתה צריך כמובן שכול התרגיל יתבצא מתחת לרגליים שלך כדי שהוא לא יעוף לך ולא תוכל לנחות רק בקושי אתה צריך שהוא יהיה מתחת לרגליים שלך ורק תתאמן זה לא יעזור לך אם תשאל פה אלא זה משנה אתה ההתקדמות שלך בסקט ולעט לעט שמתאמנים כמו באולי צריך מהירות שנותנת את התוצאות בהצלחה

למעלה