רוצה לסדר מחדש את הבית

סתיו ג

New member
אם את כבר בשוונג, אולי תבואי גם

אלי
אני מקווה שגם שלי יהיה עוד כמה ימים

יעלת

New member
טיפ בריטי

היית עד לפני מספר שבועות תוכנית בbbc prime שהם היו מגיעים לאנשים ומסדרים להם את הבלגן.ותאמינו לי מזה בלגן. כל מיני אנשים ששומרים או אוספים תקליטים וספרים וניירות. אז העצות שלהן: להחליט שזורקים 25% מבלגן (ספרים,תקליטים וכ"ו). הכי חשוב לאחר הסידור -על כל פריט שמכניסים הביתה צריך להפתר מאחר. אם קונים ספר צריך להפתר מספר וכ"ו. כשמחליטים מה זורקים או מוסרים עושים זאת מיד כדי לא להתחרט. הם היו קיצוניים מה שהם לא מסרו,מכרו וכ"ו הם גרסו במכונה שהשמידה הכל. הכלל שלי עם בגדים,ונעליים מה שלא לבשתי בעונה, או שתיים אחרונות אין סיכוי שאלבש ולכן אני מוסרת. אני לא אשקר גם לי יש מכנס מידה 38 חתיכיות כאלה בארון, ואני מודעת לכך שהסיכוי שאכנס אליהם הוא בערך הסיכוי שאזכה בפיס. ובכל זאת קשה לי למסור אותם.אבל זה רק מכנס אחד. סוף תקופה כמו סיום שנת לימודים מחייבת אותי(ואת הילדים) להפתר מכל מה שקשור לבי"ס. לכל הניירת-לקנות קלסרים עם חוצצים לפי נושאים(ארנונה,חשמל,חינוך וכ"ו) או לחילופין שיטה יותר זריזה היא לקנות אקורדיון אני לא יודעת איך באמת קוראים לזה אבל זה כמו אקורדיון מקרטון מלא תאים. ואז אין צורך לחורר ולסדר לפי תאריכים אלא רק להכניס לכיס הנכון. וביננו כמה פעמים יצא לכם לחפש קבלה מלפני 5 שנים? המיסטיקנים אומרים שסדר בחיים מתחיל הרבה פעמים מסדר פיזי, וכאשר מנקים את הבית מהדברים המיותרים למעשה מנקים גם את החיים ומפנים מקום לדברים חדשים טובים יותר. בהצלחה

סתיו ג

New member
יש לי חברה שעושה בדיוק את השיטה

הזו של משהו נכנס משהו אחר נזרק, ככה גם חושבים פעמיים לפני שקונים וחוסכים כסף

10shosh

New member
למען הדיוק קבלות וחשבונות יש לשמור

7 שנים אחרונה. רק אח"כ חל על זה חוק ההיתישנות טוב נו סרטן או לא

יעלת

New member
למה?

אולי מישהו יסביר לי למה צריך לאסוף את כל קבלות. (אני מדברת על שכירים כמובן) ולמה אני אוספת את כל הקבלות מחברת החשמל,בזק,חברות הכבלים ,ארנונה וכ"ו? למה צריך? אני אוספת שנים ולא יודעת למה!!!

akapulko2020

New member
כי למשל

לביטוח לאומי יש נטיה מעניינת להיזכר לפתע שחייבים להם כסף מלפני שנתיים.אז אם שמרתי את התלושים שלי מאז ו/או את כל ההתכתבות עם ביטוח לאומי,הבלגן מסתדר די מהר.(ניסיון אישי) לגבי שאר החשבונות-אני מניחה שמומלץ לשמור אותם כדי להמנע או להקל על פתרון של בעיה דומה עם אותם המוסדות,לא? אם כי את אלה אפשר גם לשמור רק כמה שנים ולא באמת את ה7 של חוק ההתיישנות.

למעלה