רוצה לצאת ולא מצליחה

N u k

New member
רוצה לצאת ולא מצליחה

צהריים טובים, הסיפור מעט ארוך, וממושך כרונולוגית,אבל ננסה: הכרתי אותו לפני 10 שנים,בגיל 20 בערך. מההתחלה היה ברור לכל אידיוט-אבל לא לי- שהוא מסובך ברמות בינלאומיות, עם עצמו ועם העולם. הוא רצה אותי מאד, מכל בחינה, אבל לא היינו יוצאים עם חברים (בדיעבד,מסתבר שאחרי שפגשו אותי פעם פעמיים הם הודיעו חגיגית שנאי לא מוצאת חן בעיניהם, וזהו, מאז לא יצאנו עם חברים שלו), הוא התעצבן כשדיברתי עם בני משפחה שלו ולא אהב את הרעיון של ידידים. אז התנתקתי. כמו טיפשה. היו עוד תכונות אישיותיות לא מלבבות, ואני , כאדם חם ואוהב, ומא דפיזי וריגשי, התפתלתי...ונישארתי. ובמשך כמה שנים היתי בורחת- פשוט בורחת- ממנו, כשגרנו יחד, כשלא גרנו יחד.. וחוזרת אחרי כמה ימים או שבועות. והוא קיבל אותי תמיד, כיום אני יודעת שזו אחת מהבעיות :). אחרי כ-3 שנים, פגשתי מישהו אחר, הייתי איתו שנה, אבל היתי עדיין מאוהבת בX... ניפרדנו במותשות הדדית אחרי כ7 שנים של לברוח ולחזור מצידי. הוא לא יצר קשר מעולם, אם זכור לי נכון, כשהיתי עוזבת. כנראה היה בטוח בחזרתי. והבן זונה צדק. ואז פגשתי גבר,והרגשתי שזה זה, כבר חשבנו על התמסדות. אחרי עליות ומורדות, אחרי פחות משנה הקשר החדש הזה התפוצץ. ומשום מה, אחרי כחצי שנה- שנה, יצרתי שוב קשר עם X. אני אומרת שיצרתי קשר, כי לא נראה לי ריאלי שהוא התקשר אלי, אבל איני זוכרת מי חידש את הקשר. וכאן מתחיל החלק הנורא ביותר,בעיני. כן כן, אני יודעת, הכל בעיני המתבונן,אבל... הוא התחיל לומר שכל אישה שהיה איתה רק הדגישה לו כמה אני ניפלאה ומושלמת בשבילו, ושהייתה לו לפני זמן מה למשך שנה בת זוג שמסיבות שונות דוחה אותו מבחינה מינית, מנטאלית וריגשית- אבל היא "בנדם טוב", והוא מאד אוהב אותה על כך- (אני מציינת דוקא אותה, כי ההיא רלוונטית לסיפור) והוא החל לדבר. ממש לדבר- לא לצעוק או לנסות לשכנע אותי שהוא צודק, כפי שיהיה כל השנים. ואני הקשבתי. ומסתבר שהייתי אצלו בראש סוג של...שד, מפתה ואינטיליגנטית, ורעה. הוא תופס אותי כאדם רע. ממש שבר אותי לשמוע, כי...איך לא יעיד הנחתום על עיסתו... יש עוד אנשים בחיי, אם יש משהו שאני לא- לא בעיני ולא בעיניהם, ואולי גם לא אובייקטיבית- הוא אדם רע. הוא פירש כל אמירה שלי בכיוון מרושע, מעוות...ראה אותי אחרת ממני. לא ראה אותי, לשם הקיצור. ואז, כשאמרתי לו שאני רוצה לנסות שוב, ושאני אוהבת אותו, החל הסיפור הקשה של השקרים. הוא החל לשקר. הוא אמר שהיה בקשר עם מישהי- הבחורה המתוארת למעלה- אבל עכשיו הוא לא יודע אם הוא איתה או לא...והוא רוצה נורא להיות איתי אבל מפחד...וזה הגיע למצב שלא ידעתי שהוא איתה בירור (ידעתי שהם באיזשהו סוג של קשר, לא ידעתי אם הם "יחד" או סתם כלשהו), ושכבתי איתו. הבנזונה גרם לי שלא ביודעין לבגוד. לי לא היה הבן זוג אז, אבל לו הייתה, ועוד איך הייתה. נפלתי למלכודת של "לא טוב לי בבית,אני לא יודע אם אנחנו יחד, מחר אני מדבר איתה (למה בכלל צריך,אם הם לא יחד?), אני לא יכול יותר...אני נורא רוצה שנהיה ביחד...אני מתה עלייך...את מושלמת בשבילי" והשטויות הרגילות שלו. הוא לא ניפרד ממנה. אני הבהרתי לאדם שהייתי קשורה אליו ריגשית שהאני כבר איתו- ורק אז הוא התחיל לומר לי "למה דיברת,עוד לא דיברתי עם Y, מה את עושה"... ולאט לאט, במהלך מספר שבועות, האמת נחשפה... והבנתי שהם היו יחד. הוא פיזר רמזים, שהעדפתי להתעלם מהם, והוא העדיף לא להדגיש. לכן לקח זמן עד שהבנתי.שאלתי אותו שאלה כלשהי והוא ענה "Y לא יכולה לבוא"...ואז נפל האסימון. שאם הם לא יחד, למה היא מוזכרת בכלל? הוא הביא לי מתנות מחו"ל, כתב לי משם.... אלוהים יודע למה. כמו טיפשה חשבתי שאפשר להיות ביחסי ידידות. אז זהו, שהוא לא הסכים אפילו שתיפגוש אותי, כי היא מפחדת ממני, כי אני איום גדל מדי- זאת הבהיר לי אחרי ששאלתי למה אקסיות אחרות כן ואני לא... אז החלטתי לנתק.סופית לתמיד. דיברתי איתו, והבהרתי שאם הוא לא הולך על זה (על מה חשבתי כשרציתי אותו בתור בן זוג, אלוהים יודע!!האיש שיקר לי ביודעין!!), אין לי על מה לדבר איתו. ושוב: היא איומה, ומטומטמת, ואני כמעט ניפרדתי ממנה היום בבוקר, אבל אני לא מוכן להיפרד ממנה, ואת מושלמת, ואשת חלומותי, ואני חושב עלייך כל הזמן... ואפשר להישאר בקשר, זה בסדר,בואי וניפגש שלושתינו...ואני לא מאמין בכלל שאת יכולה לנתק איתי קשר. פשוט ישבתי שם והקשבתי. ומבפנים צרחתי ובכיתי כמו חיה פצועה. ואז הוא הלך לביתו, ואני לביתי. והתחיל הסיוט שלי. אף פעם לא התעוררתי מסיוטים לאורך שבועיים,לא יכלתי לישון במיטה שלי, לא יכלתי להפסיק לבכות למשך שבועיים. עד שהצלחתי, בעזרת חברים טובים, להפסיק לבכות, והסיוטים הלכו. אני מתפקדת. אני חודש וחצי בערך אחרי השיחה הזו. אולי חודשיים, אני לא סופרת לעצמי זמן פציעות:) ואני לא יודעת מה לעשות. אני לא חושבת על זה ברצף, יושבת וחופרת לעצמי במוח ובנשמה, אבל יש היבהובים. "אסימונים נופלים". ואתמול נפל אחד די רציני. אני עדיין אוהבת אותו. ואני פשוט לא יודעת מה עושים במצב כזה. אני לא רוצה לחזור אליו, הוא בן זוג איום, משפיל וניטפל לחולשות, לא מסוגל להפגין רגשות ולהבין מה הוא חש ("אני כל כך מת עלייך, חבל שאנחנו לא יכולים להיות ביחד"- כשכבר היינו יחד כמה שנים!!!!), לא נותן ולא יודע לקבל. לא בן זוג, סוג של אוייב בבית. אבל אני אוהבת אותו. זו ודאות מוחלטת. לא מעניין אותי למה, אני רק רוצה שזה ייגמר. חשבתי אולי לשבת איתו פעם אחת פנים אל פנים ולצעוק. פשוט לצעוק הכל, להגיד לו מה אני מרגישה, לבכות את נישמתי כשהוא שם. ברור לי שהוא לא יוכל להכיל מזה כלום, אבל אולי זה ייתן לי בוג של closure? האם אפשר לעשות משהו כזה לבד, בלי נוכחותו? האם יהיה לכך אפקט? ? לא הייתי במצב כזה מעולם, אני מאלה שהולכות ולא מסתכלות אחורנית. זה מצב חד פעמי,אין לי מושג מה הולך פה... אני מותשת לחלוטין,אין לי כח לכלום... מה עושים?

קראתי את הודעתך מספר פעמיים

הודעה שמורכבת מהמון קשיים שלך, במשך הרבה מאד שנים. מכל הנושאים הרבים שהעלית בהודעתך, מה לדעתך הנושא הכי משמעותי עבורך, שממנו היית מעוניינת להתחיל את האימון? אהבתי מאד את הרצון שלך לשינוי, והאמירה "רוצה ולא מצליחה" עזרי לי לעזור לך.

N u k

New member
אוקיי, ותודה על התגובה המהירה...הנה:

נראה לי שהמוקד הוא חוסר יכולת שלי להביא את X להיות בעבר. הוא נישאר מן רוח נוכחת- נפקדת. הבהרתי את עצמי?

N u k

New member
להיפך.

אני חושבת שכתבתי במפורש שנאי לא רוצה להיות איתו. הוא בן זוג איום ונורא. אני אוהבת אותו, אבל לא רוצה שום סוג של קשר איתו. אני רוצה "לנקות "את החיים שלי ממנו

rafagav

New member
אני דווקא הבנתי אותך בכיוון שרצית...

הבקשה היא מהדברים הקשים ביותר שקיימים. לנתק קשר, שקיים בראש שנים רבות, בעוצמות גבוהות - ממש "קריעת ים סוף". מה שלי הכי הרבה עזר זה - ליצור קשר חדש ומוצלח. לא - זה כלל לא היה פשוט אך - משהצלחתי ליצור קשר כזה - הקשר הקודם נשכח מעט ויותר קל היה להתמודד עימו. בהצלחה!!

NUK את אחלה מה את מענה את עצמך?../images/Emo24.gif

אני יודעת שהמנהלת פה לא מרשה לי ....אז אני אכתוב מהר ואברח
הוא סיפק חלק מהסחורה ואת ניצלת אותו יופי,כשהיית צריכה הוא לא התנגד,התאים לו ואפילו נהנה עם הזמן והנסיון למדת הרבה דברים על זוגיות והבנת מה צריך שיהיה בה כדי שאת תבחרי בה..... חבקי את עצמך על התובנות הנפלאות,כי את נהדרת
הוא היה שחקן ראשי לתקופה ההיא,ואולי בזכותו את מצליחה להבחין בדברים החשובים תשאירי אותו כזכרון מלמד ,ששייך לתקופה ההיא ותצעדי קדימההההה יאללה
עידיתתת , לא יכולתי להתאפקק

N u k

New member
תודה:) אבל אויש, הלוואי שהי הכל כך

קל:) אני מודעת לעובדה שב24 שעות האחרונות אני קצת חופרת, אבל נראה לי שהמאמץ נושא פרי:) הלוואי שיכולתי להתיחס למישהו כממלא פונקציה אחת לתקופה:)בגלל שאני לא כזו, קשה לי לטאטא את האיש... ההתייסרות פה אמיתית, והבן זונה הזין אותה במשך שנים, מרחיק ומקרב בו זמנית:) ושיחקתי את המשחק בלי להבין, עכשיו אני מבינה יותר ויותר, וקל לי יותר ויותר, נראה לי שאני כבר רואה את האור בקצה המנהרה:) שתהיו בריאים, כמו שאומרים, כמה שעשיתם לי טוב על הלב, וכמה אסימונים קטנים ונוצצים יש עכשיו על הריצפה:) כמו פאזל שמתחבר:) תודה רבה רבה לכולם:)

לא רצית להבין,נהנת אתו,היום לא

היום זה לא מספיק אז תגידי לו
יפה ותמשיכייייי את בדרך הנכונה עם התובנות הנכונות כל הכבודד
לא צריך לטאטא אותו....תשאירי אותו במקומו ותאחלי לי הרבה הצלחה בדרכו ואת קדימה לפרוחחח

N u k

New member
רק כדי להבהיר,

גם אז זה לא הספיק. אם קראת את כל הפוסטים, ראית את זה, אני מקווה. פשוט היום אני מבינה את המרחק בין זה לבין מה שאני רוצה. זה הכל. וזהו:)

ברור.....אני קראתי הכל

הספיק כדי לנסות ....אולי....בכל זאת...כי משהו אחד טוב היה שם לפעמים עושים דברים כדי לשרוד את החיים ואת הקושי הבעיה היא הצלקות של הדברים הפחות טובים שהיו שם ועכשיו שאת מבינה הכל....למה? ואיך? תני לעצמך חיבוק גדול ,טפיחה על השכם שימי חיוך מקסים וצאי לחיים החדשים
את רוצה אהבה גדולה,ומגיע לך

כל ההודעות שמחקתי עד היום, היו בטעות ../images/Emo10.gif

את מכירה אותי ולא מהיום
אני מאמינה בתהליכים בחיים בכלל ובהתנהלות בפורום בפרט.

סורי ../images/Emo10.gif לא מבינה.

בהירות עבורי, תייצור בהירות גם אצלך. למה כוונתך: ניפקד - נוכח.?

N u k

New member
אוקיי, אנסה להסביר:

הוא לא שם.גם כשהיינו ביחד,הוא לא היה שם. אבל משום מה, אני ממשיכה לאהוב אותו..זה לא הגיוני בכלל- אני מקוה שתסכימי איתי. השאלה היא איך אני מביאה את עצמי לחוסר- נוחות שלו בחיים, באופן מוחלט: את הנוכחות הפיזית שלו סילקתי, ועכשיו אני מחפשת דרך להוציא אותו מהראש לחלוטין. כמו שאמרתי- אני לא יושבת וחושבת... אבל עדיין, מדי פעם הוא צץ. מה עושים?

איך לבער את ה X המיתולוגי.

N u k קודם כל והכי חשוב לי לספר לך, שאת לא לבד בהתמודדות שכזאת. במהלך עבודתי אני נתקלת אין ספור בקושי הנ"ל. מזמינה אותך לקרוא מאמר שפרסמתי ב YENT "איך לבער את X המיתולוגי" בסוף המאמר ישנם נקודות למחשבה בנושא. אחרי שתקראי אותו ויהיו לך מחשבות/שאלות מוזמנת לחזור ולשתף. בהצלחה

N u k

New member
אוקיי,הנה:

אני לא מאלילה או מעצימה את X, הלהיפך- עברתי ניסיון מעמיק להבין מה היה טוב שם, למה נישארתי-ואין לי תשובות. זה לא מצב שבו היה ניפלא, וכל מה שאני רוצה הוא לחזור לשם שוב. להיפך. היה נורא, והיו לי מערכות זוגיות לפני ואחרי, עם אנשים ניפלאים שאני מעריכה ואוהבת כבני אדם עד היום. איתו זה לא כך, מאחר והוא בלתי ניסבל. אני לא מחפשת לחזור אליו, לא משווה אחרים אליו מבחינות שאינן חיצוניות- נמשכתי אליו מאד, והוא מבני הזוג היותר מוצלחים מינית שהיו לי- ולא מחפשת מישהו "כמוהו". גם לא "הפוך ממנו". הוא היה סטיה מבני זוג ממש מוצלחים כבני אדם שהיו לי... הוא מעולם לא ישב או יישב במשבצת המיתולוגי:) הוא לחלוטין לא שם:) כרגע אני במצב שמפריע לי תיפקודית, נקודתית.. כשהייתי עם בן זוג אחר אחריו לא השוותי אליו, ואין בעיני מקום להשוואה- וזה לא שההשואה לא מודעת, זה בסדר... וזה לא שהוא "צץ מחדש", כפי שכתבה מישהי.. הרי לא הייתי איתו כ3 שנים, ועכשיו אחרי הנתק האחרון , אני ב "בלבלות":) נקודה קשה בחיים... הוא לא מיתולוגי. זה משהו אחר, קצת פחות פשוט להבנה- מבחינתי...אם תוכלי להאיר את עיני, ולמצוא נקודות שלא הגעתי אליהן, אודה לך כל כך... אני פשוט לא מבינה מה קורה פה, ואיך יוצאים מזה.

למעלה