רוצה לשתף אתכם (אולי טיפונת טריגר)

Lady Stark

New member
רוצה לשתף אתכם (אולי טיפונת טריגר)

נתקלתי בזמן הניקיונות שלי ביומן שכתבתי בו באפיזודה הכי קשה שעברתי בחיי.
זו היתה אפיזודה שהגעתי בה ממש לסכנת חיים מבחינה בריאותית ונפשית מרוב שנכנסתי למעגל של הזנחה והרס עצמי. זה היה כמעט לפני חמש שנים.
אז פתחתי וקראתי. זה נכתב ביום שבו התחלתי טיפול פסיכיאטרי ודיאטני. ורוב מה שהיה כתוב שם היה בגדול: למה אני כל כך שונה, למה המחשבות שלי בלתי פוסקות ולמה אני לא מצליחה להבין מה נכון ומה לא. למה אני נכשלת ולא מצליחה להתמודד עם הדברים כמו בן אדם. ולמה המציאות שלי משתנה? איך זה קורה? כמה אני משוגעת.
רוב הרשימה הזאת היתה סביב הטרדה שהעסיקה אותי באותה התקופה ובכלל לא סביב הסבל שאני מעבירה את עצמי. הכל היה מבולבל וכואב ולא ממוקד. וחסר אונים.

ישבתי עכשיו ופשוט הזלתי דמעות. לא על הכאב שחוויתי אז. אלא על כל הזמן שבזבזתי בסבל כזה עצום מבלי לטפל בעצמי כמו שצריך. על הבורות. על החיים ללא אבחון ועזרה אמיתית. רק כי מה שהניע אותי היה להיות כמו כולם, "נורמלית".

היום אני לא נורמלית וגאה בזה, מוכנה לצחוק על זה, להפוך את זה לשיריון מול מצקצקים או כאלה שבטוחים שמישהו באמת בכלל נורמלי.
הלוואי וידעתי גם אז.

מיצי2013

New member
יומנים ישנים...

מידי פעם אני מסתכלת אל בת דמותי מהעבר וחושבת תמיד כמה מעט היא ידעה אז, כמה אנרגיה היא השקיעה בדברים הלא נכונים.
כל החיים לומדים. אחת התחושות הכי עוצמתיות לדעתי היא חרטה. אם את מתחרטת על הזמן שאבד והסבל המיותר, אני יכולה להבין אותך. אבל, וזו אולי קצת קלישאתי, עשית הכי טוב שיכולת אז. זה מציף לקרוא יומנים ישנים, אני תמיד ניסיתי להימנע מלקרוא דברים שכתבתי, פעם בכמה חודשים הייתי זורקת הכל. נשארו רק כמה יומנים באמת ישנים שגם הם לא קלים לקריאה.
הרצון להיות "נורמלי" וחוסר היכולת להבין למה אתה לא מצליח.
העולם היה משעמם אם כולם היו נורמליים. אני גם חושבת שאחד הצעדים הכי חשובים זה להוציא את עצמך מהתבנית ולהנות מזה.

Lady Stark

New member
את צודקת, מיצוש

אני חושבת שדווקא כדאי תמיד לשמור את הרשימות האלה, ולו בשביל לקבל פרספקטיבה, וגם כדי לנסות היום להרגיש משהו קצת יותר בוגר ואוהב כלפי הילדות שהיינו.

מיצי2013

New member
לא מסוגלת לשמור הכל

לפעמים הייתי כותבת רק כדי להוציא את זה החוצה ולא יכולה לשוב ולקרוא את זה אח"כ. מה שיכולתי שמרתי

"עשית הכי טוב שיכולת אז"

כמה מצחיק זה, שלא היינו מסוגלות לראות את זה פעם ככה.
ואני גם מנסה להימנע מקריאת יומנים ישנים. הם פשוט שוכבים שם ולפעמים אני קוראת רק את החלקים הקלילים יחסית.

Lady Stark

New member
מצחיק בצורה מרירה-מתוקה

אבל כן, חשוב לסלוח וללמוד לקחים.

היי48

New member
אם מותר לשאול

מה גרם לכן להחליט לספר על מצבכן לאנשים ולהתחיל לטפל בעצמכן? אני לא מדברת כמובן על הפרטים המדוייקים, אלא על האם זה היה סוג של החלטה שהתבשלה עם הזמן ושקלתן למשך תקופה ארוכה? האם היה רגע ספציפי שפשוט בפתאומיות החלטתן שדי ומעכשיו אתן פשוט מדמודדות עם זה וזהו? או משהו אחר לגמרי? אני שואלת כי מה שאתן מתארות פשוט נשמע לי כמו אומץ מטורף ורחוק מרחק שנות אור מהמקום שאני נמצאת בו עכשיו... אולי יש משהו שפיספסתי ולא חשבתי עליו

Lady Stark

New member
היי

לצערי, מה שהביא אותי לדבר על זה עם הסביבה ולהתחיל לקבל טיפול היתה קריסה מוחלטת ומצב בו לא תפקדתי יותר.
במשך שנים שמרתי את הסבל שלי לעצמי גם כשהוא היה ממש קשה, כל עוד עדיין הצלחתי לשים מסיכה ולתפקד באופן יחסית סביר.

אם את יכולה להקדים תרופה למכה, אל תחכי לקריסה. תתחילי לטפל.

היי48

New member

אני מנסה לעבוד על זה בסוג של שכנוע עצמי, נראה לי שגם זה שאני כותבת בפורום זה כבר סוג של התקדמות ומשהו שאם היית אומרת לי לפני זמן מה שאני אעשה הייתי אומרת לך שאין מצב, אבל כרגע-אני עדיין בשלב של כמו שתארת אותו בצורה ממש ממש מדויקת-לשים מסכה. אולי לפעמים הקריסה זה משהו בלתי נמנע, למרות שאני מקווה שלא. אני מנסה לשנות דברים באופן עצמאי בחיים שלי שבתקווה גם תהיה להם השלכה על היכולת להצליח לחיות בצורה פחות גרועה עם המצב, אני מקווה שזה קצת יחזק אותי וייתן לי יותר כח ואולי גם תובנות על המצב, ובכל מקרה זה נותן לי גם תקווה, שגם זה דבר חשוב. אולי אם אהיה במצב קצת יותר חזק ופחות רעיל אסתכל גם בצורה שונה על הדברים ואפעל אחרת, נראה...

Lady Stark

New member
זה שאת כותבת בפורום

זה מעולה, כי אני לא העליתי בדעתי לעשות גם את זה כשסחבתי את עול הדיכאון לבד על גבי.
אני מאמינה שאת תדעי לבד מתי את מוכנה להתחיל לטפל ולהתמודד. בינתיים, זה שאת משתפת אותנו בחששות שלך, זאת התחלה טובה.

היי48

New member
מקווה שכן

לא סתם כתבתי שאני חושבת שזה ששיתפתן את הסביבה במצב זה מעשה אמיץ, אני באמת חושבת כך, פשוט כי לא כל האנשים הם אנשים תומכים ומבינים, חלקם הם ההיפך הגמור והבעיה היא שקשה לדעת מי הוא מי... קשה לדעת על מי אפשר לסמוך, אם בכלל אפשר, אבל אולי לפעמים פשוט כמו שתארתן מגיעים למצב שתכלס כבר אין לך הרבה מה להפסיד יחסית למצב שאתה נמצא בו עכשיו, אבל אני מקווה שזה יגיע בצורה פחות דטרמיניסטית. Only time wil tell...

אגב מעניין שכבר כמה אנשים כתבו שגם בתקופות שבהן הם לא חלקו את מה שעובר עליהם עם אנשים אחרים הם כתבו על, שזה גם סוג של לחלוק. מראה כמה כלנו צרכים בצורה זו או אחרת להביע ולפרוק את מה שעובר עלינו וכל אחד מוצא את הדרך שלו...

Lady Stark

New member
גם למצוא אנשים שאפשר לספר להם

זה ניסוי וטעייה. היו אנשים שהגיבו באדישות או ברחמים, והיו גם אנשים שהפתיעו לטובה.
לומדים...
אבל מי שהפתיע לטובה עשה את כל המסע הזה שווה את הסיכון.

היי48

New member
אני שמחה לשמוע

שמצאת את האנשים האלו שהפתיעו לטובה, זה בטח עוזר מאוד

לא בהכרח

הלוואי וזו הייתה החלטה שהתבשלה לי. הייתי בטוחה כל הזמן שזו סתם תקופה וזה יעבור ובטח לא יכולתי לדבר על זה עם ההורים ובגיל 14 זה קצת התפוצץ לכולם בפרצוף.
לפעמים זה תהליך שאת עוברת ולפעמים את פשוט קורסת וחייבת לעשות את השינוי.

היי48

New member
נראה לי

שהבעיה היא שבגלל שמדובר בבעיה שהיא מאוד רגישה, שלפחות בחלק מהמקרים כוללת גם בעיות אמון קשות מאוד באנשים אחרים ופחד מאיך שחשיפה בנושא תשפיע עליך מבחינת עבודה, חברים, משפחה וכו' הרבה אנשים באמת שומרים את זה בפנים. וכמה ששומרים את זה בפנים יותר זמן זה יותר משפיע לרעה ומדרדר. וככה זה עלול להמשיך עד שקורסים, כי זה משהו שמאוד קשה ומפחיד אפילו לחשוף. מעגל שקשה לצאת ממנו.

מיצי2013

New member
היי היייי היי היי

נשמע שאת מאוד מוטרדת מהעניין הזה של החשיפה מול אנשים אחרים וגם בהיבט הטכני של איך זה ישפיע לך על החיים (מה ששאלת פעם...).
אמנם אין לי ניסיון כמו של חלק ממי שפה אבל כשאני חושבת על זה יש לי קצת ניסיון. ואני חייבת להגיד לך שבמידה רבה מאוד את שולטת על רמת החשיפה, והטיפול שתעברי יהיה חסוי.
מבחינת חברים ומשפחה- את באמת יכולה לבחור למי לספר, רק למי שאת סומכת עליו/עליה, אף אחד לא צריך לדעת שאת הולכת לפסיכולוג/פסיכיאטר/לוקחת תרופות. מבחינת עבודה בכלל אף אחד לא צריך לדעת, כל עוד את עושה את העבודה שלך את לא חייבת להם שום הסבר על חייך הפרטיים. אני לא לגמרי מבינה מאיפה המחשבה הזו שאם את מקבלת עזרה אז הכל נחשף. יש לך כמה צדדים וזה אחד מהם, והוא יכול להישאר צד פרטי שלך.
מבחינת הטיפול עצמו הוא הרי חסוי, אף אחד לא צריך לדעת שאת הולכת ומתי. אלא אם כן המצב קטסטרופלי זה לא אמור להיות מדווח ולהשפיע על אפשרויות תעסוקה ומגורים. היום מלא אנשים מקבלים טיפול נפשי, לוקחים תרופות והחיים שלהם לא נעצרים בגלל זה (אולי בגלל הבעיה עצמה, אבל לא בגלל הטיפול...).
אני לא לגמרי מבינה מה מלחיץ אותך- האפשרות שזה יחשף בלי שתרצי או ההתלבטות אם ואת מי לשתף?

היי48

New member
בעיקר הדבר הראשון שכתבת:

שזה יחשף בלי שארצה. וכן אני יודעת שטיפול אמור להיות חסוי ושהרוב הגדול של המטפלים הם דיסקרטים ובאמת רוצים לעזור, ושסביר להניח שגם אם אני אשתף חברים בזה הם לא יפיצו את זה אלא דווקא ירצו לעזור, ושבעבודה לא חייבים לדעת וגם אם כן ידעו זה לא בהכרח יהיה סוף העולם, ושגם סביר להניח שלא יאשפזו אותי כנגד לרצוני אבל... כשאני מסתכלת על הדברים בעיינים שלי ועם הניסיון שלי שבנה גם את השקפת העולם שלי, מבחינתי ההחלטה היא בין מצבי הנוכחי לבין מצב שבו אם אתייעץ עם מטפל אז ברור שאני אפול על אחד המטפלים היחידים במדינה שלא באמת מקצועי ודיסקרטי, ואם אני אספר לחברים אז ברור שהם לא יבינו ולא יאמינו לי, ואם בעבודה ישמעו על זה אז ברור שבסוף זה יגיע לזה שאני אאבד את העבודה, וברור שבסוף כל העולם ידע ועדיין לא יאמין לי ואולי אפילו זה יגיע לאשפוז (למרות שממש אין צורך בכך) ואני אאבד את החופש שלי ואת האפשרות שלי לקבל בעצמי החלטות ולשלוט בחיים שלי.

כן אני יודעת שהסיכויים שכל זה יקרה הם מאוד נמוכים עד כמעט לא קיימים, אבל הניסיון אכן משפיע וקשה להאמין בזה שדברים שרוב הסיכויים שלא יתקיימו אכן לא יתקיימו לאחר שכבר קרו לך כמה דברים שלא היו להם כ"כ הרבה סיכויים לקרות. קשה לי מאוד להאמין לאנשים ובאנשים ולכן כל עוד שאני חושבת שיש סיכוי לשפר את המצב לבד, אז זה מה שאני מנסה לעשות. ואם אני אצליח אז אולי חסכתי לעצמי הרבה. אם לא-אולי אני כן אאלץ לפנות לטיפול, אבל כל עוד יש אופציות אחרות אני מנסה אותן קודם. ומקווה לטוב

מיצי2013

New member
כן...

טוב, את מבינה את עצמך... וכולנו באותה סירה, דואגים בגלל משהו שיודעים שהסיכוי שהוא יקרה יחסית נמוך אבל מבחינתנו זה עלול לקרות וזה הדבר הכי מפחיד בעולם...
אז קודם כל- אם תרצי לשתף במה שקרה לך, את תמיד מוזמנת (מודה שאני קצת סקרנית
)
דבר שני, טוב שיש לך את הרפלקציה העצמית לדעת שבמציאות זה לא כמו במחשבות שלך..
ודבר שלישי (באגף הפסיכובולשיט), דווקא אם כן תאזרי אומץ ותלכי לטיפול והוא יצליח, זו נקודה טובה להתחיל ממנה כי הפואנטה היא שתצרי קשר עם מטפל/ת שלשם שינוי לא יאכזב אותך ותוכלי להאמין לו ולסמוך עליו, ואז זה יתן לך סוג של חוויה מתקנת. זה יכול להיות סוג של מתנה לעצמך, וזה תהליך ששווה להשקיע בו (ככה אומרים).
ואם זה עוזר לך אז דבר אחרון- מעולם בכל חיי לא הייתה נפש חיה שידעה/גילתה על הבעיות שלי בלי שרציתי שתדע. לפעמים זה לא היה מסובך (אם את הולכת בזמנך החופשי לטיפול) ולפעמים היה צריך לשמור על הילה של מסתורין או להגיד שזה משהו רפואי כדי שלא ישאלו אותך שאלות (כמו למשל בצבא). אני מודה שיש בזה משהו שנוגס בהיכרויות שלך עם אנשים, כי אם את לא משתפת בדבר כזה שהוא מהותי לגבייך, אז הם לעולם לא יכירו אותך לעומק. אבל זו עדיין הבחירה שלך.

למעלה