רוצה לשתף

קטע של שרה מתוקי ששלחת דיאנה

זו קצת כל התורה שנותנת לי כח להמשיך אישית היתה לי חויה נהדרת לעבור ריקי 1 רייקי 2 ובמיוחד שעור חיי רייק 3 (עם שרה מתוקי) אני יכולה לשתף ולומר בקצרה שלמדתי המון במיוחד על הקשר שלי באמת לילד בצורה הכנה ביותר כמובן בהתחלה כמו אמא"טובה" דאגתי מה אני יכולה עוד ללמוד ולשנות אצלי כדי להיות טובה עבור הילד שלי ולכן נרשמתי חס וחלילה לא לעשות משהו שיהיה אולי טוב גם לי וישנה דברים ע"מ להשיג בחזרה שפיות!!! איזה כיף שאני יורדת על עצמי נכון שזה נחמד שעושים את זה לבד!! בלי עזרה!!! בקיצור מה שרציתי לומר - שזה היה שעור חיי במובן ששנים אצל פסיכולוג לא נותנים לאדם אפשרות לראות את האני את עצמו בכנות מלאה אני מרגישה כל כך בנוח שממש לא מפריעה לי לשתף אותכם - גם עברתי תהליך ואני עוסקת הרבה ברייקי - כן על עצמי ועל ילדיי במיוחד על עצמי כי אני עם עצמי בכל מקום אפילו מספר דקות כל יום. החברה בקבוצה צחקו מהתאורים של המדיטציות אבל שרה ואני הבנו כמה עמוקים היו הדברים כמה שיקפו בתורה הכי חזרה את המציאות הפנימית אני יודעת שזה לא קשור לנושאים פה אבל מותר לפעמים לפתוח סוגריים. שבוע טוב לכולכם

SHIRITA13

New member
גם אני למדתי הרבה

וכמעט ולא איכפת לי ממבטים או הערות של אנשים. אבל לילדים שלי איכפת וזה מפריעה. אני מגלה אמפטיה בכך שאני אומרת "פאדיחה", על זה שכולם הסתכלו עלינו, ואם מישהו מעיר הערה לא יפה ברחוב אני עונה לו, לא בשבילי, רק כדי שהבנים שלי ילמדו לכבד את אחותם כמו שאני מכבדת אותה, למרות שהיא לא שמה לב להערות וצחוקים של אנשים. אבל...... לפני כשבועיים הלכנו לגינה והילדה התנהגה כ"כ בפראות, וניסתה בכוח לקחת לילדות במבה, וילדים ברחו ממנה וצחקו ממנה, וחיקו אותה. בשלב מסוים הערתי להם. כאב לי כ"כ הלב , זו היתה חויה נוראית שעדיין לא התגברתי עליה. כ"כ שמחתי שהבן הגדול שלי לא היה איתי. הקטן לא שם לב למה שקורה וגם העסקתי אותו. כלפי חוץ המשכנו לשחק בגינה כאילו כלום לא קרה אבל בפנים הלב שלי נשרט בצורה עמוקה, שריטה שעדיין לא הגלידה.

Diana M

New member
שיריתה, זה אכן כאב לב../images/Emo14.gif

ובאותו רגע, לא חושבים על מה נכון או לא נכון, פשוט כואבים. אך הייתי רוצה שתחשבי על כך שגם על ילדים שהם עולים חדשים צוחקים לפעמים. וגם על ילדים עם צבע עור שונה וגם על ילדים שמגמגמים וגם על ילדים שלא מטפסים ממש כמו כולם על הסולם וגם על ילדים שמרכיבים משקפיים. וגם על ילדים שהם ג´ינג´ים וגם על ילדים שהם "יורמים" וגם וגם וגם... אנחנו הרי לא יכולים להפוך את העולם למושלם ובטח לא לחנך אחרים. המקום היחיד בו יש לנו שליטה הוא על עצמנו ועל התגובות שלנו. היות ולא תסתגרי עם בתך בבית רק על מנת שלאחרים יהיה נח יותר. המקום היחיד אשר ראוי להשקעת האנרגיות שלך זו את עצמך וילדיך ורק את תחליטי כיצד תגיבי ואת יכולה להחליט כי תגובותיהם של האחרים אינן משנות לך ולכן את מתרכזת רק בלעשות מה שנכון לבתך. אין זה אומר כמובן שתניחי לה לחטוף לילדים אחרים את הבמבה. אך זה אומר שתתרכזי בלהתמודד איתה באופן הכי נכון לכן, ולא בכך שאחרים אולי צוחקים מהצד. זו תעודת עניות להם ותעודת כבוד לך על הדרך בה את מחנכת בת בניך לנהוג באחותם.

אמא של נ

New member
תודה לכולם על העידוד

כבר בערב הבן שלי בא אלי (קצת בעידוד אביו...) ואמר לי שהוא מבקש סליחה על הבלגן שעשה בקניון. הוא היה כ"כ חמוד וזה עזר להשכיח את כל מה שהיה. חוץ מזה דיברתי איתו על מה שהרגשתי כשהוא השתולל וניסיתי להבין ממנו מה היתה הסיבה לכך. לפי מה שאמר לי ראיתי שהבין שכך לא מתנהגים. העניין הוא שזה ממש לא בשליטתו (ההתפרצויות).אני מקוה שלא נחזור על חוויות כאלה בקרוב. בינתיים אני מנסה למצוא מקומות ללא טריגרים ע"מ לגמור את החופש בנחת ובכיף.

SHIRITA13

New member
צודקת דיאנה,

ותודה על תגובותייך החמות גם כאן וגם במסרים. ההודעות שלך מעלות דמעות בעיני, הן עוברות את המסך וחודרות ישירות לליבי. (וזה לא קורה לי בד"כ). אז שוב תודה.

אמאשל א

New member
צרת רבים

שלום לכולם קראתי עכשיו את כל מקבץ התגובות. כולכם עזרתם לי ועודדתם בבעיה שגם אני מתלבטת בה רבות. בתי בת השש וחצי שנולדה ילדה רגילה לקתה באפילפסיה חמורה במיותה בת שלוש וחצי ומאז נסוגה התפתחותית. בשל כך התנהגותה ממש לא רגילה והיא מסוגלת לצעוק במקומות ציבוריים או להשמיע קולות וכדומה. לכן אני מעדיפה לעשות את כל הסידורים שלי בלעדיה. לאחרונה פתאום תפסתי את עצמי שאני מוסיפה לה פיגור סביבתי שכן בגלל החוסר נעימות שלי היא לא תדע מהי חנות ומה זה כסף מה זה לקנות ואיך חוצים כביש ... אני מכריחה את עצמי לקחת אותה אבל בכל פעם שאני עושה זאת- זה מתווה בדפיקות לב וחרדות עצומות. לי תמיד היה חשוב מה יגידו ולכן מאד קשה לי. אולי משמים שלחו לי את הבעיה הזו כדי שאלמד לא להתחשב במבטי אחרים...

למעלה