רוצה לשתף

zs1957

New member
אין מדובר בטיפולי פלסבו

מדובר בטיפולים קונבנצונאליים של הרפואה המערבית בלבד. הטיפולים הללו מרפאים טיניטוס, סחרחורת, וורטיגו ומחלת מנייר.במידה ותרצה פרטים נוספים אודות הטיפול חפש באינטרנט המרכז לטיול בטיניטוס וסחרחורת.יש שניים אחד בהדסה והשני בהרצליה. בשניהם מטפל אותו רופא. תקרא בבקשה. לגבי פלסבו -כדורי דמה . מחלות פסיכוסומטיות (כגון: מיגרנות, אסמה) מושפעות יותר מאפקט הפלסבו.כל תגובה פיזיולגית של הגוף מושפעת מאפקט זה: זרימת דם,כאב, חומציות מיצי קיבה,דימום, חום גבוה,התפשטות תאים סרטניים ועוד.קיום תגובת הפלסבו מצביעה על כך,שאמוהת האדם בנוגע ליכות הריפוי של הטיפול יכולה לעורר מערכות פיזיולוגיות המובילו להבראה. לפלסבו יש השפעה פסיכולוגית : תקווה, ציפיה, הפחדת חרדה. זהבה שחם

צן צן

New member
תראי

את צריכה להבין למה הכוונה כשאומרים פלסבו. הכוונה אינה רק לכדורי דמה. פלסבו מתייחס לשיפור שעובר מטופל מעצם העובדה שהוא עובר טיפול ללא יחס לסוג הטיפול. גם ברפואה הקונבציונלית יש פלסבו. אם אני לא טועה אחוזי ההצלחה של פלסבו הם כמעט 40% !! לאדם שסובל מטיניטוס או מנייר 40% סיכויי הצלחה זה גן עדן !. פה בדיוק נופלים כל האנשים שאת מספרת עליהם ושמוצגים באתר (כן, קראתי כבר מזמן. ככה זה שיש טיניטוס). כדי שטיפול יחשב אפקטיבי הוא צריך לעבור את אחוזי ההצלחה האלו. למשל- אנטיביוטיקה. אחוז גבוה מאד (לא יודע בדיוק כמה אבל אני משער שמעל ל95%) מהאנשים שסובלים מסינוסיטיס נרפאים כאשר הם בולעים אנטיביוטיקה. הדוגמא של כימותרפיה לטיפול בסרטן דומה, אם כי לצערי אני מניח שאחוזי ההצלחה נמוכים בהרבה מהמקרה הראשון. אם נעזוב רגע את המספרים - את נשמעת כמו אדם טוב, אם הרבה כוונות טובות - וזה דבר מאד חשוב. אני לא יוצא נגד הטיפול שאת תומכת בו. את חייבת להבין את זה. אני יוצא נגד נטיעת ציפיות שווא (מי שהוא אמר פלסבו?) אצל מטופלים. הם צריכים להבין איפה הם עומדים ומה מציעים להם. אני קפצתי כשרשמת כמה מילים פשוטות. כי אצלי (ואני מניח שגם אצל השאר) תרופה - היא דבר שאנחנו מאד מחפשים. ואין לך תרופה. לאף אחד אין. זאת לא חשיבה שלילית אלא מציאותית. וזה לא אומר שאין טיפולים שונים, וזה עדיין לא אומר שהם לא יכולים לעזור !! את פשוט חייבת להבין את זה - כי נעשה פה עוול לאלו שחושבים (ובדרך כלל הם יהיו בחודשים הראשונים) שהם מצאו סוףסוף מרפא חד משמעי. אגב - הטיפול הפסיכולוגי שלי לא הוריד את עוצמת הטניטוס, הוא פשוט לימד אותי להמשיך לחיות ולחזור לישון. הוא עזר להקטין את עוצמת החרדה. שזה בדיוק מה שפלסבו עושה, כמו שאמרת. לא "תרופה". אלא "טיפול שמאד עוזר לחלק". זה מאד חשוב. אבל אם לאמץ לרגע גישה שלילית - זה לא יביא לקוחות שישלמו 15,000 ש"ח לארבע פגישות, נכון ?

למעלה