רוצים חידה? בבקשה

kenezok

New member
מצטער מר הספל. עדיין אתה לא מבין

כנראה שאנגלית זה שפה קשה בשבילך. ניסיתי לעזור לך במסר אישי, אבל אתה מתעקש בטפשות ישראלית מצויה. ג'והן לויטוב. היה החוגר היחיד (ולכן גם הראשון) שקיבל את המדליה בעבור מלחמת ויטנאם אבל בפירוש לא היה איש חיל האויר החוגר הראשון שקיבל מדליה. לפניו היו 3 בWWI ועוד 2 (אחד מהם יהודי) ב WWII. פעם הבאה. אם אומרים לך בפנים שאתה טועה- תפסיק להתעקש ולהגיד שטויות- כי זה ממש מעליב את האינטליגנציה של מי שקצת מבין בנושא. אותי הואצת מאד כועס מהענין הזה

אולי תפסיק להתנשא?

סמנטית בטח שדייקתי כי ב us airforce הוא היה הראשון והיחיד. מה שלא שמתי לב הוא שמדובר בח"א במתקונת חדשה כפי שהוקם אחרי מלחה"ע השניה. כלומר שלויטוב היה היחיד אחרי מלחה"ע השניה וזה כולל גם את קוריאה (16 אנשים בסה"כ). ושוב, אינך מכיר אותי או את האנגלית שלי ואני בטח לא זקוק לציונים שלך. ומצידי תשאר עם הכעס, העלבון וההתנשאות שלך. ובקשר לטיפשות הישראלית המצויה, כנראה היא חוצה גבולות...

noyfb

New member
אני ישראלי ועל כן כדבריך נגוע

"בטיפשות ישראלית מצויה". מתוך כך , כדעה חיצונית נוספת בוויכוח שביניכם: אתה טרחן בלתי ניסבל , פוץ קלאסי עם סבירות גבוהה לסממנים יקיים.

kenezok

New member
אין פה ויכוח. או הבעת דעה

אנו מדברים על עובדות, והצגתם בצורה מסולפת. יש כאן הרבה אנשים צעירים שרוצים ללמוד ולהבין, ולכן אני מתרגז כאשר מבוגרים מעלים כאן הודעות וכותבים בבטחון עצמי גבוה. יש נושאים שהם מבינים ויודעים, ויש נושאים שלא. אני לא מתווכח בנושאים של הנדסת אירונאוטיקה, וכדומה -כי אני לא מתמצא בזה. אבל יש מספר נושאים שבהם אני בר סמכא ולא מוכן לקבל שטויות או דעות בלתי מבוססות. אדון הספל העלה כאן חידה, אשר כבר בבסיסה היא שגויה. הוא לא מבין מונחים בשפה האמריקאית והאמריקאת צבאית ולכן טועה ומטעה. אני מנסה להסביר לו -וגם כתבתי לו בפירוט במסר פרטי למה הוא טועה- אבל האדון מתעקש על עובדות שהוא לא מבין אותו .ומנסה בשחצנות ישראלית וטפשות להוכיח לכולם שהוא צודק. אני יליד ארה"ב 1939 וגדלתי שם עד שנת 1971, הייתי קצין בחיל האויר האמריקאי אפילו טייס שהספקתי לעבור טור במלחמת ויאטנאם -ובמקרה- אפילו טיס על דקוטה C47 ואני מכיר את המקרה של ג'והן לויטוב מיד ראשונה - אז בבקשה ממכם, תנו קצת קרדיט, ותדעו לקבל ביקורת בונה. הנה, יש כאן בחור בשם YHS שאתמול תיקנתי לו טעות והוא לא נעמד על הרגליים האחרויות - אלא הודה בטעותו.

אמנם אתה לא ראוי לתגובה

כי השחצן בנינו זה דווקא אתה, אבל בכל זאת אקדיש לך דבר שאתה לא ראוי לו וזה זמני היקר: ראשית, חייל סדיר בארץ זה חייל בשירות חובה ואם אתה ניטפל דווקא למונח הזה, בצורה שאתה שאתה מכנה "שחצנות ישראלית טיפוסית" אז כנראה שאתה לא ישראלי מספיק (ואולי טוב שכך) להבין את פירוש המונח "חייל סדיר" כאן בארץ. שנית, אם אתה מסוגל גם להבין ולא רק לקרוא, אז עבור בבקשה על השאלה שלי ותראה שאין בה שום הטעייה ובוודאי לא כזאת שמחייבת פנינים שלך על כולנו, ישראלים, המושמעת מהרמת אף. שלישית, דווקא הצעירים יצאו נשכרים, כי אני, ולא אתה, העליתי מנבכי ההסטוריה את דמותו של ג'והן לויטוב וזה הרבה יותר חשוב מדיקדוקי הגדרות של חייל סדיר, חובה וכו'. אז בבסיסה השאלה לא היתה שגויה, היא העבירה מסר מסויים על גבורתו של אדם שאני, כשריונר ובטח אתה, עם על הכבוד "אדוני", לא מגיעים לקרסוליה. ועכשיו תעזוב אותי ותעזוב את כולנו מדיקדוקי הסמנטיקה שלך, תשוב על לויטוב וזהו. יותר לא אטריח את עצמי לשכמותך.

kenezok

New member
כולי נפעם ונרגש

שהואלץ להקדיש לנו "מזמנך היקר". אני לא מצליח להבין, אחרי 34 שנים בישראל, למה אתם מתעקשים לא לקבל ביקורת, ולכתוב מאמר שלם להסביר למה לפי דעתך (השגויה) אתה צודק. אתה תוקף אותי כאילו באתי להציק ולהרע. אני מנסה לעשות סדר בעובדות ולהסביר לך. עד עתה לא ברור לי למה בחרת מבין 3540 מקבלי העיטור האמריקאים דוקא באות ואחד. ואתה מתעקש להצדיק את טפשותך. אל תלמד אותי מה זה "חייל סדיר" או "חייל חובה" בישראל. יש לי אבעה בנים שעברו כאן את כל המסלול, ואחד מהם עדיין "חייל סדיר" -(בשירות קבע) כפי שאמרת ילעיל, אני מכיר את הסיפור של ג'והן לויטוב מיד ראשונה. וען כל זה שאתה מנסה להציג אותו כיהודי. דע לך שהוא עצמו לא חשב כך. יהודים באמריקה לא קוראים לילדים שלהם בשם JOHN (שהוא יוחנן המטביל. העוזר של ישו) מי שנקרא כך, הוא לא מהיהודים ה"חמים".. אם תקרא מה שכתבתי לך במסר פרטי- הצעתי לך 2 שמות של בעלי מדליה שהם כן יהודים וכן "חיילי חובה" לפי הגדרתך. "העלתי מנבכי ההיסטוריה" . כולנו מודים לך. עדיין לא ברור על מה ולמה. ואתה ממשיך להטעות . אני מציע שתחזור למוסטנג הקרקעי שלך, ותלמד קצת יראת כבוד מהי

noyfb

New member
צריך להבחין בין עיקר ןטפל. הוא

ניסה לשאול שאלה , וניסה וניסה וניסה והדקדקנות שלך הייתה בפשטות ,לא במקומה. יכולת פשוט להניח לשאלה לזרום ולצאת עם כל מסכת התיקונים , אחרי שהכל ניגמר. זה היה מתקבל נכון ובהערכה כללית. זה מקרה קלאסי של "הדרך לגהינום רצופה...." . די לא אופייני דווקא ליליד ארה"ב...

למעלה