רוצים לאמץ חתול/ה

canadush

New member
רוצים לאמץ חתול/ה

יש לנו בית עם גינה.
בגינה יש ארנבת, שלפעמים בכלוב (בעיקר בלילה) ובמשך היום / אחה"צ משוחררת בגינה.
גורי חתולים (והארנבת) לא יכולים לצאת לבד מהגינה. חתולים בוגרים יכולים להכנס ולצאת, יש חומה בגובה מטר וחצי (יש פה איזה שניים-שלושה שבאים לבקשר אחת לשבוע בערך).

אנחנו מעוניינים לאמץ חתול/ה אבל שתהיה בעיקר בחצר, ופחות בבית (מניחה שבחורף נכניס הביתה מידי פעם..).
1. מה הנזק או ההשלכות של עשית צרכים בגינה ?
2. מהו תהליך האימוץ מהעמותות השונות ? מה זה סל אימוץ ?
3. מהי האחזקה הנדרשת לחתול ? אוכל ? טיפולים (איזה ? עיקור/סירוס, חיסונים, תילוע, פרעושים - עוד משהו ?) ? חול ?
מה עוד ?
4. מהן העלויות השוטפות ? ברור לי שזה משתנה מחתול לחתול וממשפחה למשפחה, אבל אשמח לסדרי גודל, בהנחה שהחתול/ה בריאים.
5. אשמח לכל עיצה, הפניות לקריאה, טיפים ואזהרות - לפני ההחלטה הגורלית (וברור לי שאי אפשר לשחק עם אימוץ של חיה כלשהי וזו מחוייבות מוחלטת).

תודה לעונים

גורדיאן

New member
קודם כל יש בעיה אחת גדולה במה שכתבת,

וזה העניין של 'תהיה בחצר'.
כלב אפשר להגביל לחצר, או בעיקר לחצר (למרות שלדעתי להחזיק בע"ח בחצר זאת אכזריות ולא חשוב אם זה קיץ או חורף), חתול לא יתעניין בדעתך וירצה להיכנס לבית, ואם תתעקשי ותאטמי את הבית בפניו הוא יצא מהחצר וילך לרבוץ במרפסות של בתים אחרים, ובכלל כל המגבלה הזאת לא הגיונית ולא מתאימה לאימוץ אמיתי של חתול ובעיקר מעידה שאין לך ניסיון בהחזקת חתולים.
אני מציע שתעשי משהו אחר שיותר מתאים לגישה שלך, את אומרת כי יש חתולים שבאים לבקר בחצר אז תניחי שם פעם או פעמיים ביום צלחת אוכל (אוכל של חתולים, לא חלב או שאריות מזון שלך) וכלי עם מים, ואז יהיה לך כל יום ביקור של כמה חתולים שיהיו בחצר כמו שאתה רוצה.

voyager2005

New member
השאלה אם גור יכול לקפוץ מטר וחצי

אני לאחרונה אימצתי שני גורים בחצר, וזה לאו דווקא אכזריות. לגורה הראשונה לקח שבועות עד שהיא הראתה עניין להיכנס לבית. יש להם מרפסות ושיחים מוצלים בחצר. למה שילכו למרפסות של אחרים? ולקראת החורף סידרתי להם גם פינה מוגדרת בבית שהם יכולים להיכנס ולצאת איך שהם רוצים.

מי שאומר שהוא מוכן שהחתול יהיה לפעמים בבית זה לא אדם שרוצה להאכיל חתול רחוב.

בנוסף, מכל מה שלמדתי וראיתי לאחרונה לגבי חתולים, האכלת חתולים ללא עיקור\סירוס היא צער בעלי חיים. כמו שלא מעודדים אנשים לאמץ חתולים ללא עיקור (לא היה אדם אחד שדיברתי איתו שלא הדגיש לי כמה זה חשוב), כך אסור לעודד אנשים להאכיל חתולים ללא עיקור.

לא ברור לי למה אוהבי חתולים מתנגדים לאימוץ אמיתי בחצר (כולל טיפול רפואי ועיקור) עם בעלים שאכפת להם ושימצאו פתרונות לבעיות שצצות, כאשר יש כל כך הרבה גורים שמסתובבים בחוץ ללא סיכוי.

גור לא יקפוץ מטר וחצי

אבל גור יגדל ויהיה חתול בוגר. וחתול בוגר בהחלט יכול לטפס ולקפוץ ולטייל ברחובות העיר.
חתול זו חיה סקרנית. קשה לי להאמים שהוא/היא ישארו בחצר.
(אני מסתייגת מאד מהתפיסה שאין להאכיל חתול שאינו מעוקר. לדעתי זה לא נובע מאהבת החתולים אלא דווקא מהרצון להעלים אותם מהנןף הציבורי. אבל זה נושא אחר).
נראה לי שיש פתרונות לגדרות שימנעו מחתול לצאת מהחצר (איזה עיקול כזה למעלה או משהו דומה).

voyager2005

New member
אני יודעת שאין טעם להתווכח איתך בנושא

אין לי רצון להעלים חתולים מהנוף הציבורי. יש לי רצון לא לראות חתולה מחלקת את בשר הגורים הגוססים שלה לגורים האחרים. הספיק לי פעם אחת.

אז בשביל זה לא לתת לה לאכול?!

מה הקשר אם היא מעוקרת או לא?
אני לא מחלקת אוכל לחתולי הרחוב. אבל אין לי בעיה עם מי שכן מחלק.
פעם ראשונה שאני קוראת על תפיסה של סלקציה בין חתולים מעוקרים לאלו שלא לגבי חלטקת מזון....
האם הכוונה להניח ללא מעוקרים למות ברעב?! לא הבנתי את התפיסה בכלל.

voyager2005

New member
חשבתי שאת אוהבת את הטבע

בטבע חתולים לא מתים מרעב רק בגלל שאין אדם שמאכיל אותם. אם את חושבת שחתולים יכולים לחיות בעיר רק אם אדם יאכיל אותם, אז זה לא כל כך טבעי, נכון?

כל ארגון נורמלי שמעודד האכלת חתולים, יעודד גם עיקור, ויש קשר ישיר בין הדברים כי אם אדם מאכיל חתולים, הוא גם מעודד ילודה. ככה זה בטבע. אם האדם מחליט להתערב, אז זה לא חוכמה להתערב רק חצי הדרך. ואם הוא מחליט לעודד ילודה, אז כדאי מאוד שהוא גם יטפל בכל הגורים שנולדים. ולא שעוד כמה שנים, עם אלפי גורים, הוא פתאום יגלה שזה קצת קשה.

אין בעיה אם את מגדלת גור ולא מסרסת אותו. רק שאם הוא מכניס חתולה אחרת להריון, זה האחריות שלך למצוא את הגורים ולגדל אותם. אדם שמאכיל חתולים ברחוב לא חייב לעקר אותם, כל עוד שהוא לוקח אחריות על כל גור וגור שנולד בגלל זה.

אני לא רואה את הקשר בין הדברים

כפי שאמרתי אני לא מאכילה חתולי רחוב. לא כי אני נגד אלא פשוט מחוסר זמן ועניין.
יש אצלנו מאכילי חתולים ואין לי בעיה עם זה בכלל.
אם הייתי מאכילה חתולים לא הייתי בכלל חושבת לעקר אותם. בשבילי אלו שתי פעולות מנוגדות ולא משלימות.
אני אוהבת חתולים ואוהבת שיש חתולי רחוב.
הם מתרבים אבל יש גם סכנות בחוץ אז האוכלוסיה שלהם מאוזנת.
אוכל מבני אדם נותנת להם אפשרות להיות בריאים וחזקים יותר וגם לטפל טוב יותר בגוריהם.
כם חתולה רעבה תתייחם ותמליט גורים. אבל יתכן שהם יסבלו חולי ורעב מחוסר מזון.
לכן אני לא מבינה איך אפשר להחליט שנותנים אוכל רק למעוקרות.
מי שבאמת אוהב חתולים ירצה להמשיך לראות אותם ברחובות ולא ירצה להכחיד אותם.
אז או שנותנים אוכל לכולם או דלא נותנים לאף אחד. לא מבינה את הסלקציה הרי כל חתולה לא מעוקרת ברחוב תמליט. אז איזו טובה עשינו לה אם נמנע ממנה מזון טוב?

voyager2005

New member
טוב.. כבר אמרתי שאין טעם להמשיך, אבל הנה אני ממשיכה

את מדברת על סלקציה, אני מדברת על עיקרון. אם מאכילים, מעקרים. לא מדובר על לתת אוכל רק לחתולים מעוקרים. אם את מאכילה חתולים בלי לעקר, כדאי שתתכונני לטפל במאות ואלפי גורים. זו אחריותך. אל תצפי ל"סכנות" שיטפלו בחתולים במקומך.

"חתולה רעבה תתייחם ותמליט גורים" - ידוע לך מה קורה לאשה שמרעיבה את עצמה? כדאי שתלמדי. דבר ראשון, הפוריות נפגעת. זה נכון גם לספורטאיות מקצועיות. כאשר הגוף מרגיש שהוא תחת לחץ, דבר ראשון הוא מפסיק את האופציה לילודה.

voyager2005

New member
תשובות

1. תלוי איזה גינה יש לך. חתולים יחפרו באדמה, וכדאי שיהיה להם מקומות לעשות זאת. חצר שכולה מרוצפת או עם גינה מטופחת ללא בדל אדמה לא תתאים להם. בחצר שלי הם חופרים ליד הצמחים. הנזק היותר גדול הוא כאשר הם קופצים מידי פעם על צמח ושוברים ענפים, אבל לא משהו נוראי.

2. לא כל עמותה תסכים לתת גור לאימוץ בחצר, מהסיבות שגורדיאן מנה. אבל לצערי לא חסר גורים בארץ. לי יש כמה גורים למסור מהחתולה השכונתית וזה יציל את חייהם (אפשר לפנות בפרטי אם אתם מעוניינים)

3. אם יש חצר, לא צריך חול. בנוסף למה שכתבת, צריך זמן ואהבה ותשומת לב. צריך להשגיח כמה שאפשר אם החתול אוכל ומה קורה עם הצרכים, כדי לטפל בבעיות מיד שהן צצות. בנוסף, צריך מקום מחסה מפני הגשם והקור. חתולים יותר רגישים לקור מבני אדם.

4. העלויות השוטפות הבסיסיות תלוי באמת בכמה משקיעים. לדעתי, כמה מאות שקלים בחודש.

5. אחת הבעיות העיקריות שלי זה איך להאכיל את החתולים שלי בלי להאכיל את כל השכונה. כמו כן, אם יש בשכונה חיות בר או כלבים משוטטים, זה יכול להיות מסוכן. הסכנה הכי גדולה לחתולים בחוץ זה מכוניות. צריך לקחת בחשבון שחתולים יכולים לצוד ארנבות (תלוי בגודל הארנבת וגודל החתול), למרות שלא נראה לי שיש בעיה עם גור שגדל עם ארנבת. ואם כבר לאמץ חתול, כדאי לשקול לאמץ שניים.

voyager2005

New member
לגבי שטח מחיה

לחתול יש שני סוגים של שטחי מחיה. "שטח הבית" ו"שטח הציד". שטח הבית זה בערך בגודל חצר, ושם החתול מתמקם, אוכל וישן. שטח הציד משתנה בין נקבות וזכרים. נקבות נשארות קרוב לבית, ושטח הציד שלהם הוא בערך בגודל כמה חצרות (אולי חצר לכל כיוון מסביב לשטח הבית). הזכרים מרחיקים כמה קילומטרים לכל כיוון.

פסיכולוגית, יש הבדל מהותי בין חתול שנמצא בבית כל הזמן ובין חתול שיכול להסתובב בחוץ. חתול עם גישה החוצה יכול בכל שלב להגיד שלום. זוהי החלטה שלך לאמץ אותו, וזוהי החלטה שלו לאמץ אותך. צריך להבהיר לו מההתחלה שאתה דואג לו ורוצה בטובתו, כי אחרת הוא לא ישאר אצלך.

voyager2005

New member
לגבי זכרים, זה נכון רק ללא-מסורסים

אין הבדל מבחינת שטח ציד בין זכרים מסורסים ונקבות

dimitrygo

Active member
מנהל
רק הערה קטנה - אם החצר שלכם אינה אטומה אף עמותה או בית אומנה

לא ימסרו לכם חתול.

voyager2005

New member
לאחרונה פרסם פה מישהו שנאלץ להעביר חתול מבית אומנה לרחוב

אז רחוב כן וחצר לא? להאכיל חתול ברחוב בלי לעקר כן אבל לדאוג לחתול בחצר עם עיקור לא?

אני מבינה את הרתיעה מפני גידול חתול בחצר (למרות שגם לבית יש חסרונות), אבל כאשר המצב הוא שהסיכוי למצוא מאמץ לגור הוא אפסי, ומגיע אליך מישהו שרוצה לטפל בו אבל לא יכול מסיבות שונות להכניס אותו לבית באופן מלא, אז ישר להגיד לא?

dimitrygo

Active member
מנהל
כתבתי רק על חצר שלא סגורה בצורה הרמאית

והודעה שלי פחות חשובה כי אין חתולים לאימוץ. הדעה הזאת נפוצה מאוד בקרב אנשים שמוכרים חתולים וכפי שכתבתי רובם לא ימסרו חתול לתנאים כאלה.
אם מישהו נאלץ להעביר את החתולים שהוא גידל לרחוב אז אני מניח שהחצר תתאים לו יותר.

voyager2005

New member
רוב החצרות לא סגורות בצורה הרמטית עבור חתולים

גדר בגובה מטר וחצי תעצור רק גורים בחודשיים-שלושה הראשונים.

לא הבנתי את מה שכתבת לגבי מכירה או אימוץ. אין חתולים לאימוץ? חשבתי שהעמותות כורעות תחת הנטל ושקשה למצוא מאמצים.

dimitrygo

Active member
מנהל
סליחה, הכוונה הייתה שלי אין חתולים לאימוץ

כפי שכתבתי, עמותות לא ימסרו חתולים לתנאיים כאלה. כי זה לא בטוח לחתול.

רוןרי

New member
אני חושבת שאם

לבחור בין ההסגר בירושלים ( דוגמה) שמידי פעם מפרסמים גורים אומללים לא מחוסנים שיכולים לחלות בחתלתלת ועוד... לבין מגורים בחצר שמכילים,דואגים,מעקרים אז ברור שעדיף את החצר גם אם לא סגורה הרמטית. וגם עדיף על פינת האכלה ברחוב. מכיון שיש כל כך הרבה גורים ובוגרים ( שחלקם נזרקים לרחוב) נראה לי עדיף לחתולים אלו חצר+ ליטוף+ מזון וטיפול רפואי.

Yukita

Active member
מנהל
בשלב זה בדיון

חוששני שעליי להסכים שעקב המצב הנואש יהיו גם בתי אומנה וגם עמותות שימסרו לחצרות, כל זמן שיש הבטחה לטיפול ולעיקור/סירוס. המצב נואש מכדי שיהחה אפשר להקפיד על מסירה לבית בלבד, למרות שזו הסביבה הבטוחה ביותר (ודאי לגורים). אגדיל ואומר שאני בעצמי מסרתי לחיי חצר כאשר התרשמתי שהאנשים אכפתיים ודואגים ויעשו כל מה שביכלתם עבור הגורים, למרות שהסברתי במקרה זה את הסיכונים שבחיי חוץ. כמובן מסרתי רק למי שבודאות ידאג לטיפול רפואי, עיקור וסירוס, והשתדלתי למצוא בתים במידת האפשר.
&nbsp
טפשים שדואגים שעיקור וסירוס יעלימו חתולים מהרחובות הם לא רק טפשים, הם גם עוורים. המספרים הם מספרי ענק, וכל מי שמטייל במדינות אירופה שבהן אין מצב כזה רואה בבירור את מצבם המשופר של החתולים, שכולם שייכים למישהו ומטופלים היטב. אבל הרי מי שדואג שלא יהיו לו מספיק חתולים לראות ברחוב הוא הכלי הריק - זה שחזותו מבחוץ כביכול אכפתית אבל מבפנים אין בו כלום. זה כמו לדאוג שלא יהיו ילדים ברחובות מפני שבאיחוד האירופי דרשו ממדינות מצטרפות לא לאפשר שליחת ילדים, כגיון ילדי הצוענים שראיתי בפורטוגל בשעתו לפני שנים כשעדיין היתה חדשה באיחוד, לקבץ נדבות ברחוב במקום ללכת לבית הספר.

voyager2005

New member
וודאי שזו סביבה בטוחה יותר

אבל בבית יש סכנות מסוג אחר. לא התחלתי לגדל חתולים בחצר מתוך אידיאולוגיה, אלא מתוך צורך. מצאתי גורה ואין לי אפשרות להכניס אותה לבית באופן מלא. אבל עכשיו שיש לי שני גורים בחצר, ואני רואה איך הם רצים ומשחקים באופן טבעי, קשה לי לראות איך חתול נסגר בבית לכל החיים. זה גם יחסית חדש, ולא נראה לי שיודעים באמת על כל ההשפעות. האינטרנט מלא בשאלות לגבי בעיות פסיכולוגיות של חתולים וכל מיני מחלות מוזרות שלא יודעים איך להסביר. מישהו יודע אם זה טבעי או לא? מישהו יודע מה המינימום מרחב מחיה שחתול צריך מבחינה פסיכולוגית? כי באופן טבעי, חתול לא יצטמצם לגודל דירה של 100-200 מ"ר. אצל כלב זה שונה, כי כלבים אוהבים לטייל וזה מקובל לקחת כלב לטיול. אצל חתולים, יכול להיות שיש צורך, אבל אין לנו כל כך מושג. אנחנו מונעים מהם לצאת החוצה כי זה מסוכן, ולמרות שאפשר גם איתם לטייל בצורה בטוחה לחלוטין, אנשים בדרך כלל לא טורחים.

או מה המינימום שחתול צריך מבחינת אוויר טבעי, אור שמש ישיר, ריחות שבאים מבחוץ, חתולים אחרים? יש אין ספור מחקרים לגבי אוכל, כי זה קל לראות השפעות פיזיות, אבל השפעות פסיכולוגיות זה לא כל כך פשוט.

אנשים מנסים לסמלץ סביבה טבעית לחתולים שלהם, כאשר רובם אף פעם לא ראו חתול ביתי גדל בסביבה טבעית. אפילו דברים קטנים... החתולים שלי מנשנשים דשא באופן קבוע. למרות שראיתי באינטרנט המלצות לגדל דשא (או להנביט משהו) עבור חתולים בתוך הבית, כמה אנשים באמת עושים את זה? או לגבי עשיית צרכים - אומנם מומלץ לשים יותר מארגז חול אחד, אבל כמה שמים יותר מאחד? וכמה חתול באמת צריך? האם זה משנה לחתול או לא? כי בטבע חתול לא יצטמצם למקום אחד או שניים לעשות צרכים. גם כלב אפשר לסגור בדירה 24 שעות ביממה, אבל לא הרבה עושים את זה. אצל חתול זו לא רק הנורמה, זו הדרישה. וברור לי למה - כי חתול הרבה יותר עצמאי בחוץ וזה באמת הרבה יותר מסוכן. אבל זה בא במחיר, וצריך להכיר בזה.

למעלה