רוצים לאמץ חתול/ה

Yukita

Active member
מנהל
המממ

גידול חתולים בבית אינו חדש. כבר כמה מאות שנים יש מצבים של חתולי בית בלבד.
&nbsp
מה שכן חדש יחסית הוא האוכל היבש המעובד. מכל מקום, כמו שאומר הוטרינר שלנו, האינדיקציה הכי טובה היא עובדה פשוטה: בעבר חתולים חיו שנה, שנתיים, חמש. כיום כבר נפוץ ורגיל לראות בני 16 ומעלה. למי שחושב שאלו חיי סבל בכלוב זהב לעומת חיים נפלאים בחוץ, חתולים לא נוטים להאריך ימים כשהם אומללים, ובתנאי חוץ מהסוג הגרוע יש הרבה אומללות. ודאי לא כשתוחלת החיים הממוצעת עולה פי עשרה ויותר.
&nbsp
חיי חצר עם נותן חסות יכולים להיות טובים, אבל אין ספק שהסיכון גבוה עשרות מונים מחיי בית ("סיכונים מסוג אחר" בחיי בית קיימים אך מעטים). לזה גור חתולים נטרף על ידי תן, לההוא החתול נדרס, לאחר הותקף ע"י כלב, לרביעי - התעללות מצד בני אדם... אין לרשימה הזו סוף. לכן אם יש ברירה, אמסור לחיי בית, תוך תלות במאמץ: מאמץ טוב לחצר עדיף ממאמץ בלתי מהימן לבית.

voyager2005

New member
לא ידוע לי שחתולים חיים בבית בלבד כבר מאות שנים

זה יחסית חדש, ונובע מעליית כמות המכוניות, וההמצאה של מגדלי דיור. גם לפני שהיו מזגנים, אנשים לא היו חיים עם חלונות סגורים כל הזמן.
&nbsp
ואני לא מסכימה שהסיכונים בבית מעטים. בעיות פסיכולוגיות של חתולים יש בשפע. יש אנשים שמתפרנסים מזה. הסיכון שחתול, חיית צייד שיש לה צורך פנימי לצוד, ימצא את עצמו במקום שהוא לא יכול לצוד - לא כזה קטן.

Yukita

Active member
מנהל
חתולי בית לא התחילו עם המכוניות

ובאשר לבעיות פסיכולוגיות, בדיוק כמו עם מאלפי כלבים, התשובה היא מה שגם מאלפי כלבים אומרים: גם מאלפי הכלבים וגם המומחים להתנהגות חתולים מטפלים יותר בבעלים מאשר בחתול או בכלב. הבעלים הם על פי רוב שיש להם בעיה עם משהו בהתנהגות של הכלב או החתול.
&nbsp
מי שכן יש לו בעיות של ממש הוא גם זה שבחיי רחוב לא מקבל שום טיפול. ההשוואה בעייתית.

voyager2005

New member
חתולי בית יש אלפי שנים

חתולי בית שלא יכולים לצאת החוצה זה המצאה חדשה של העשורים האחרונים

האמת, אנשים פונים למאלפים רק כאשר החתול גורם להם בעיות. כאשר לחתול יש בעיות, זה לא משהו שיפריע למישהו, בדרך כלל. חתול שכל חייו חי רק בין הספה לקערת אוכל כי הוא לא יכול לצוד, ואין לא אחרי מה לרדוף, ושום דבר כבר לא מעניין אותו בחיים, נראה לנו כמישהו שחי כמו מלך. השאלה אם זה באמת נכון. אני רק יודעת שרוב האנשים לא סוגרים כלבים בבית 24/7. מעניין אם עמותה היתה מוכנה לתת כלב למישהו שהיה מצהיר שהכלב לא יצא החוצה, לא ינשום אוויר צח, ולא יפגוש כלבים אחרים לשארית חייו. אני מכירה מישהו שמצא דרך לשמור על הכלב שלו בבית כל הזמן, אז מסתבר שזו אפשרות.

Yukita

Active member
מנהל
עלייך לדווח על האדם

עם הכלב הסגור בבית 24/7 לרשויות. לא שהרשויות כאן יעשו הרבה, אבל אולי יצליחו לגרום לו לצאת עם הכלב או ימצאו לכלב בית אחר.
&nbsp
ישנם הבדלים די גדולים בין חתולים לכלבים מהבחינה הזאת. גם חתול יש לגדל בתנאים הולמים, שכוללים אוויר ואור ואינטראקציה חברתית - רק שבניגוד לכלב, חתול איננו חיית להקה מטבעו וגם דפוס התנועה שלו שונה, ולכן מה שחשוב בהוצאת כלב החוצה - ריצה ואינטראקציה עם כלבים אחרים - אינו מתאים לחתול. חתול כן צריך לקפוץ ולטפס, ואת זה אפשר וצריך לספק בבית, וגם אור ואוויר אפשר וצריך לספק בבית. מדי פעם צצים פה אנשים שרוצים טיפים איך ללמד חתול לא לעלות על הרהיטים, זאת דוגמא טובה למשהו שריאלי לצפות מכלב אבל בלתי אפשרי לצפות מחתול - כי כלב וחתול אינם זהים בעניין הזה מהיותם בעלי אופי שונה ודפוס תנועה שונה. בדיוק כמו בנושא הגידול בבית. צצים פה גם אנשים שרוצים להוציא חתולים לטיולים קשורים ברצועה, עניין אפשרי תיאורטית אך מסוכן מאןד מבחינה מעשית, ודאי בסביבה עירונית ישראלית. האנשים האלה בדרך כלל מדברים על זה שלדעתם החתול מסכן סגור בבית, ולא תופסים עד כמה הם יכניסו את החתול לסכנה וללחץ ויסכנו גם את עצמם בטיול עם רצועה. בקיצור, כלב וחתול דומים בכמה דברים אבל שונים מאוד באחרים. אין טעם בהשוואות דווקא בהיבטים בם הם שונים זה מזה.
&nbsp
חתולי בית שחיים בבית קיימים יותר זמן ממכוניות. זה פשוט אפיין יותר בתים ממעמדות גבוהים מאשר נמוכים. נראה שבמידה רבה את משליכה תחושות אישיות שלך על החתול, כי אף אחד לא יודע מה עובר לחתול בראש ואפשר רק להסיק מתצפיות חיצוניות. הרוב המוחלט של חתולי הבית חיים ללא בעיות מיוחדות, מאריכים ימים, וכשלא מעקרים או מסרסים אותם - אין להם שום קושי להתרבות. אלו בדיוק אותם קריטריונים שגם בגני חיות, לגבי חיות בר, משמשים להערכת הצלחה של גידול בשבי: בדרך כלל הבלתי מרוצים, שקשה להם פסיכולוגית, מתקשים להתרבות ואינם נוטים להאריך ימים, בנוסף לתופעות של התנהגות המביעה תסכול, כמו הליכה במעגלים ללא הפסקה. הרוב המוחץ של חתולי הבית לא מפגינים בעיות כאלו. הבעיות עם חוסר היכולת לצוד אינן של החתול, שרובץ בשקט, אלא של הבעלים הצופה בו והמדמיין תסכול.
&nbsp
אם יש לך סביבה חיצונית בטוחה, אין בעיה לתת לחתול לצאת (יש בעיה, והיא חיסול החיות הקטנות שגם אם אינך אישית חסידה שלהן, הן חשובות מאוד), אבל אין הרבה סביבות כאלו גם בבתי קרקע. כמעט תמיד יש סכנות מאוד משמעותיות בסביבה. אם את בוחרת לתת לצאת, עלייך לעשות כן מתוך מןדעות מלאה לסכנות ומתוך הבנה שהתפיסה של תסכול בתוך כלוב זהב היא בעיקר בראש שלך, הרגשה אישית שלך.

voyager2005

New member
אתן לך כמה דוגמאות

1. יש הרבה אתרים באינטרנט שמדברים על חתולים עם בעיית "גירוי יתר". מלטפים אותם, ופתאום זה מעצבן אותם. אז האתרים מסבירים איך לזהות מראש שלחתול נמאס. אבל אז ראיתי קליפ של גלקסי ג'קסון, שהסביר שגירוי יתר זה בעצם תוצאה של חוסר התעמלות. החתול הוא פקעת עצבים, וכמה שהוא רוצה ליטופים, זה באיזשהו שלב גורם לו להתפרץ. אז מה עדיף? לזהות סימנים, או לוודא שהחתול שלך מקבל את ההתעמלות כמו שצריך? ג'קסון, אגב, גם מעודד אנשים לקחת חתולים לאימוני התעמלות וגמישות מחוץ לבית.

2. קיצוץ ציפורניים. לא נחשב משהו לא בסדר. בפועל, יש אתרים שמסבירים כמה זה פוגע בחתול. וגם שם אני רואה תגובות של "אבל היה לי שטיח שהפריע לו אז קיצצתי לו רק קצת והוא מה זה שמח עכשיו". אם יש לך שטיח שמפריע לחתול, תעיף את השטיח. למה ישר להגביל את החתול?

אם התסכול של כלוב זהב זה רק בראש שלי, למה צריך למנוע מחתולים לברוח? תשאיר חלון פתוח, ותראה שהחתול שלך ישאר בבית. הרי אני סתם משליכה את הרגשות שלי על החתול. מעניין שאתה משווה את זה לגן חיות. חיה בכלוב אולי תחיה הרבה יותר שנים מאשר בטבע, ועדיין היום מתחילים לשנות את הגישה, ולתת לחיה איזור מחיה נורמלי. הכלוב מתחיל להיראות כמו הטבע בחוץ. אז אם עושים את זה לחיות בגן חיות, למה לא לחתול?

אולי בעתיד יגלו שחתול צריך לצאת החוצה, ואז יסדרו איזורים מגודרים בפארקים עירוניים. סתם לזלזל שזה בראש שלי, כאשר אין מחקר ואין כלום? לגבי הכלב הסגור 24/7, למה אתה חושב שזו התעללות? עובדה שהכלב חי טוב ולא עושה בעיות. אולי זה רק בראש שלך. בכל מקרה, אני לא הולכת לפנות לרשויות כאשר הכלב כנראה מאושר מהחיים.

אני לא משליכה רגשות, אני מסתכלת על החתולים שלי בחוץ, ואני יודעת שאין סיכוי שהייתי נותנת להם את כל זה בבית. אפילו אם הייתי חושבת על זה (ואנשים הרי לא יודעים מה החתול שלהם היה עושה באופן טבעי), זה לא מגיע לרמה של משהו אמיתי. חיפשתי גורה נוספת לגורה שאימצתי, כי הבנתי שאני לא מספקת לה את מה שהיא צריכה, לא כי המצאתי בראש שחסר לה משהו. עובדה, עכשיו שאני רואה את שתי החתולות משחקות יחד בכיף, אני יודעת שאין סיכוי שהייתי יכולה לתת לה משהו דומה בכאילו. תגיד מה שאתה רוצה על זה שחתול לא צריך אינטראקציה והוא לא חיית להקה.

והנה מאמר מעניין:
https://www.huffingtonpost.com/judd-birdsall/caught-in-the-claws-of-uk_b_8711596.html

באנגליה יש עמותות שלא נותנות חתולים לאנשים שמתעקשים לשמור אותם בפנים, זה נראה להם כהתעללות. ובארה"ב, איפה שכל כך נפוץ לשמור חתולים בפנים, גם מאוד נפוץ לעקור להם ציפורניים. באנגליה 90% מחתולי הבית מורשים לצאת החוצה, בארה"ב 60% מבעלי החתולים לא רואים בעיה עם עקירת ציפורניים (למרות שבפועל רק שליש אכן עושים זאת) והם גם יתנגדו לחוק נגד זה.

לגבי ההסטוריה של חתולים: את החול המשמש ארגז חול, המציאו בסוף שנות ה 1940. עד אז, לא היו מכניסים חתולים 24/7 לבית, אלא אם כן לא היתה ברירה.

אני מודעת להשפעה של חתולים על הסביבה. אבל השפעת מיליון פלוס החתולים שחיים בחוץ הרבה יותר גדולה מחתולי הבית.
.

גורדיאן

New member
החתול שלי יוצא החוצה מתי שמתחשק לו,

אבל גם הוא פתאום מתעצבן, עקב מה שכתבת באמת נראה לי שהוא פקעת עצבים, יש לזה כמה סימפטומים ברורים: ישן רוב היום, מתעצל ללכת עד הקונוס אז משחיז ציפורניים על הכורסה, דברים כאלה.
במיוחד מוצא חן בעיני הנושא של אימוני התעמלות וגמישות. מה עם שיאצו? עיסוי שוודי? שעווה ברזילית? (כי היא בעצם חתולה), עיסוי אירוודה יועיל לה לדעתך? אולי סאונה?

voyager2005

New member
אני מניחה שאתה צוחק עלי

אבל שמחה לשמוע שהחתול שלך יוצא החוצה (בתקווה שזה לא חלק מהבדיחה)

חשבתי שגלקסי ג'קסון די מקובל פה. הגעתי אליו מהמלצות פה בפורום.

הנה הקליפ המדובר:
https://www.youtube.com/watch?v=uV-xdOQS5r8

גורדיאן

New member
כן, החתול שלי באמת יוצא החוצה.

כל השלושה יוצאים, למען האמת, ואם הם נתקלים אחד בשני כל השכונה שומעת את צווחות הקרב שלהם. שלושת המנייקים האלה בכלל לא מתחשבים בזה שכולם באו מאותו רחם של אותה חתולה (אמנם לא אותו אבא), משחקי-הכס זה כסף קטן עליהם.
בקשר לקליפ שנתת את הקישור שלו: אני מרגיש כאילו לקחתי אל.אס.די. או איזה סם הזיות אחר: יש שם חתול שבחיים לא ראיתי משהו עם צבעים כאלה, אולי זה בכלל נמר, ושני טיפוסים אחרים, אחד עם הזקן הכי מופרע שראיתי בחיים (חשבתי שטוני סטארק הוא השיא, לידו הוא סתם חנון), השני מקועקע בשביל שכונה שלמה, ושניהם בתוך "חדר אימונים לחתולים" הזוי לגמרי, החתולה שלי הייתה מחרבנת במנשא אם הייתי מנסה לקחת אותה לאולם מחוץ לבית, אבל מחרבנת פי עשר רק מלראות את חדר האימונים הזה, ואת המאמן, ובמרחבים שם היה לוקח לי חצי שנה רק לתפוס אותה כדי להחזיר אותה הביתה.

voyager2005

New member
אני מסכימה שזה הזוי

אחד הבחורים שם הוא גלקסי ג'קסון, שנחשב מומחה בענייני חתולים, וכמו שאמרתי, צוטט גם פה בפורום.
ה"חתול" הוא בעצם מיקס של חתול בית וסרוואל (ממשפחת החתוליים), ולדעתי זה צריך להיות בלתי חוקי להחזיק אותו בבית. מה לעשות ולא שאלו אותי.
החדר אימונים כנראה לא מיועד לחתולים, אלא לכלבים. בכל מקרה, חתול שמטייל בחוץ מקבל פי כמה התעמלות ממה שחדר כזה יכול לספק.
ואולי נפלתי על חתולים מיוחדים, אבל הם בדרך כלל באים כשאני קוראת להם. אני לא הייתי חוששת להביא אותם למקום כזה, אני רק לא רואה מה הטעם. אולי הם היו נהנים, אבל בשביל זה יש להם חצר. ואם כבר להביא חתול לאנשהוא סגור כדי לקבל התעמלות, עדיף מקום עם עצים ושיחים וקצת טבע.

dimitrygo

Active member
מנהל
כן, אבל זה לא אותו דבר. באותה מידה אפשר לאמץ גור ישירות

מרחוב, לצערנו לא חסרים כאלה.
ברור שתמיד אפשר למצוא תנאים יותר גרועים מחצר לא סגורה.
אבל עמותה מסודרת ואנשים פרטיים שמשמשים בתי אומנה לא ימסרו גורים לתנאי חצר לא סגורה.

למעלה