רוצים לבטל את הפסיכומטרי...

mazuzboy

New member
רוצים לבטל את הפסיכומטרי...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3253753,00.html

nightriders

New member
כבר היינו בסרט הזה...

ניסו כבר בעבר וזה החזיק מעמד שנה אחת בלבד. וזה לא היה כל כך מזמן, לפני 3 שנים בערך. לא מאמין שיחזרו על זה שוב תוך זמן כל כך קצר. סתם גימיק תקשורתי

natalysh

New member
אויש נו, שתתעסק בלהחיות את ביה"ס

לרפו"ש ולא בשטויות.

moranille

New member
נכון

למרות שגם לבטל את הפסיכו' יהיה נחמד למי שמנסה להתקבל.

אני לא מאמין בזה...

דרישות הקבלה תהיינה 118 ממוצע בגרות או לחילופין בחינה בכימיה לכל אוניברסיטה בנפרד...

למה נחמד?

אתה חושב שיהי קל יותר להתקבל בלי פסיכומטרי? למה כמות האנשים עם הסכמים העצומים המנסים להתקבל לרפואה תקטן פתאום? יהיה יותר גרוע

loxias

New member
אם אני לא טועה

ניסו לבטל את הפסיכו' וזה לא עבד. יהיו הסיבות אשר יהיו, אני בספק אם הן השתנו במהלך השנים האחרונות. לדעתי פסיכו' הוא דווקא מדד די טוב, ובמיוחד ברפואה, שם צריך לדעת לעבוד תחת לחץ, כמו בפסיכו'. (לא שאני משווה בין שני הלחצים, אבל בכל זאת).

Dr Carter

New member
מדד טוב?!?!?!

אפילו באמריקה הקפיטליסטית בוחנים אותך לפני ידע וכישורים ולא לפי פסיכומוטוריקה של רקמות הדורה העליונות.... שיטת סינון סתמית... יש מדדים אחרים לעמידה בלחצים..ואפילו המו"ר יותר הגיוני... רפואה היא בנפש,או שיש לך את זה או שלא... אין שום מבחן שיכול לחרוץ גורלות בצורה אמינה... רועי.

אתה נוטה לרומנטיזציה של שיטות

הקבלה, אחרי הכל הפסיכומטרי נבנה באופן מחושב עם סינון שאלות, ועריכת מספיק מבחני טיב לכל שאלה שמופיעה בבחינה הסופית שתקבע לך את הציון. ברור שאין שום מבחן שיכול לחרוץ גורלות באמינות מוחלטת אבל אם יש מישהו שעושה את זה הכי פחות גרוע זה לדעתי הפסיכומטרי, כי הוא אובייקטיבי לחלוטין, ואינו תלוי בדעתו של יצור אנושי כלשהו.

nightriders

New member
זה לא משנה- לא יבטלו אותו.

לא יבטלו את הפסיכומטרי. ניסו והחזירו- זה כשלעצמו מספיק. עצם העובדה שהאוניברסיטאות החליטו לתת משקל גבוה יותר לפסיכומטרי מבעבר ממש לא מסתדר עם ביטול שלו.אי אפשר להסתמך על הבגרויות בלבד, ואת הסיבות לכך לדעתי פרטתי באחד השרשורים הקודמים בנושא של שינוי השיטה באוניברסיטה העברית מלפני מספר ימים. סתם הצעה פופוליסטית או נסיון לעשות כותרת, זה הכל. אז בין אם הפסיכומטרי טוב ובין אם הוא רע- זה לא רלוולנטי.

לא הכי קשורה לפורום...

אבל הפסיכו' הוא די הכרחי לפי דעתי. כמו שנאמר בתגובות לכתבה: בתי הספר לא זהים בציוני ההגשה, ולא כל בחינת בגרות נבדקת באופן שווה. ציוני בגרות לא משקפים את הידע האמיתי ויש צורך במבחן כולל, שנבדק ע"פ אותם קריטריונים בדיוק. הפסיכו' בנוי בצורת שאלות אמריקאיות, אין שום אינדיבידואליות בבדיקה שלו. גם הטיעון הכספי לא תופס כאן... אמנם זה קצת מתנשא להגיד, אבל למי שאין 5,000 שקלים לשלם עבור קורס פסיכומטרי, איך יוכל לגייס כסף לשנת לימוד אחת באוניברסיטה?

Regina Phalange

New member
את העלית פה נקודה מאוד חשובה

האוניברסיטאות לא נגישות לציבור הרחב לא בגלל הפסיכומטרי, כלומר לא רק, גם שכר הלימוד מהווה בעיה. למה לא לטפל בזה קודם? אגב, ד"ר קרטר, באמריקה יש את מבחני הSAT, לא ממיינים שם על סמך ידע או כישורים בלבד, בוא לא נגזים. הפסיכו אמנם לא מנבא את סוג הרופא שפלוני יהיה, אבל הוא יכול לנבא ולו במעט את ההתמודדות שלו במהלך הלימודים (אולי)

nightriders

New member
שכר הלימוד לא יקר

שכר הלימוד בישראל הוא דבר שבהחלט אפשר לעמוד בו, מענק השחרור ומענק הלימודים מהצבא מכסים כשנתיים. מלבד זאת הלימודים מסובסדים, (יש כמובן שוני בין תחום לתחום), סטודנט לרפואה משלם בערך רבע מהעלות האמיתית של הלימודים. עיקר ההוצאות של הסטודנטים הן הוצאות שוטפות ולא שכר לימוד.

Regina Phalange

New member
זה לא סותר

אם אתה יכול לממן רבע מהוצאות לימודי רפואה, אתה יכול לממן פסיכומטרי. ולא צריך יותר מקורס אחד, אפשר גם מקוצר ומסובסד (כמו של חיילים או תיכוניסטים) כדי להצליח.

../images/Emo45.gif מסכימה

אמנם הפסיכו' לא מעיד על היותו של מישהו רופא מצויין, ואמנם זה לא מעיד על עמידה בלחץ המבחנים בשנת הלימודים, אבל הוא מעיד על תנאי קבלה שווה לכל המועמדים. במידה ועברת את המבחן בציון גבוה יותר מבן אדם אחר, זה לא אומר שתהיה רופא טוב ממנו וזה לא מראה כלום מלבד רמה שכלית גבוהה יותר, תפיסה טובה יותר, זריזות, מיומנות... אחרי הכל האוניברסיטה צריכה איזשהו קריטריון לסינון, ועד שימצאו שיטה טובה יותר, זו תישאר.

Dr Carter

New member
אולי.....

איזה כיף לי שתוקפים אותי בכל פעם שאני מצייץ... אנשים יקרים... ראיתם מה קרה כשהחבר'ה מת"א מחו נגד סגירת ביה"ס לרפו"ש.... גם אתם יכולים לשנות ולא להסכים עם זה שמודדים אותנו לפי איזה מדד מתמטי... צר לי שאני מעצבן אתכם,אני יודע שאתם עובדים קשה על מנת להתקבל.אבל אני אפילו חושב שמי שהמציא את הפסיכומטרי לא מאמין בו כ"כ.. זאת פשוט תעשייה שמכניסה עשרות,כן עשרות מליונים למדינה בכל מועד... ומי אני שאדבר,אבל אם פרופסור יולי תמיר חושבת שזה מטומטם,אז מי אני שאתווכח. יום צח :) רועי.

עדיין לא יצא כלום מהמאבק של רפו"ש

בינתיים, רק כותרות, אבל בפועל, למיטב הבנתי, לא קורה כלום...

למעלה