רוצים לבטל את הפסיכומטרי...

nightriders

New member
למה אתה חושב שאתה מעצבן?

אתה ממש לא מעצבן (לפחות לא אותי). הפסיכומטרי רחוק מלהיות מושלם, והייתי שמח אם היה לו תחליף טוב יותר. וזה הדגש - תחליף. ביטולו בלי בחינה חלופית לא יתן פתרון. ודרך אגב, אין שום קשר למאבק נגד סגירת בית הספר לרפואת שיניים. אני ממש לא מבין את ההשוואה שלך.

Dr Carter

New member
כמובן..

שאפשר להתווכח...כמו שנאמר פה בעבר זאת דרך תרבותית ביותר להבעת דיעות.. ותודה....לגביי ההשוואה..אנשים פה מרימים ידיים ואף אחד לא מנסה לשנות..בגלל זה ההשוואה..

lernery

New member
יש כאן מעגל מאוד יפה

ממציאים שיטה לסינון מועמדים לדבר שכולם רוצים להגיע אליו (אוניברסיטה, עבודה, החוג לרפואה) מכיון שלחלק מן המועמדים יש אמצעים כספיים, וישנם אנשים שמסוגלים ללמד אותם איך להשיג סיכויים גבוהים יותר בשיטה החדשה, הרי שנוצר חיבור בין שניהם ואנשים עוברים קורסים (למו"ר, למיונים לעבודה, לפסיכומטרי). המצב גורם לכך שחלק מן האנשים באים מוכנים יותר וחלק באים מוכנים פחות. השלב הבא הוא שכולם חייבים לקחת קורס כדי לקבל בכלל סיכוי במבחן המדובר. ואז נזרקות תלונות לאוויר של - "אבל צריך 20000 שקל לקורסי הכנה". לא משנה איזו שיטה תבחרי תהיה לך הבעיה של כסף (אני יודע שאת בעמדה שלי, בחרתי את ההודעה שלך אקראית..) וקורסי הכנה. עכשיו, בתור אנקדוטה, איזו שיטה הכי קשה לרמות? באיזו שיטה הכי קשה להבטיח ציון שאיתו אפשר להגיע לרפואה?

lernery

New member
בקרוב יהיה

כמו שלכל סוג של שיטת מיונים, כמעט, יש קורסי הכנה, אם יש שוק מספיק גדול. וכ-1000 איש בשנה של רפואה, כפול, נניח 800 שקל לבן אדם - נשמע לי כמו 800,000 שקל, שזה לא רע.

הייתי רוצה לראות

מי מהפורום הזה היה יודע על קורס למו"ר ולא היה נרשם אליו או עושה את כל המאמצים... אנשים עושים הרבה מאד בשביל החלום שלהם.

michaelmanr

New member
טעות בידך..

טעות לחשוב ש1000 איש יבחנו כל שנה במו"ר כי 400 המזומנים (פחות או יותר) של ת"א הם כמעט אותם ה400 של הטכניון ובעתיד של ירושלים. מפני שמי שנרשם לרפואה לרוב נרשם לפחות לעוד מוסד אחר, ואם הוא התקבל למוסד אחד סביר להניח שהוא גם יתקבל לאחר.. קיצר תקן את החישוב שלך 500, מקס 600.

nightriders

New member
גם 500 זה טוב

סביר להניח שאם יהיו קורסי הכנה מי שיעשה אותם זה מוסד שגם כך עושה קורסי הכנה להרבה דברים אחרים. כלומר , מבחינתו הצוות והמקום קיים וזה עוד כסף .

lernery

New member
הפסיכומטרי מדד לא רע ללימודי רפואה

מבחינת הכישורים הנדרשים בצד הלימודי, נתקלתי השנה (שנה א') בחומר לימוד שדרש ידע ב-80 אחוז או יותר מהנושאים שעליהם יש שאלות בפסיכומטרי, אנגלית מתמטיקה ומילולי. ללימודי משפטים זה מדד רע כי מתמטיקה לא קשורה, ללימודי פיסיקה זה גם מדד רע מכיון שהמילולי פחות קשור - אבל ללימודי רפואה שיש בהם סוג של שילוב ו"ידם בכל" (גם בשנים מתקדמות) יש בהחלט הקבלה לכישורים בפסיכומטרי. ולראיה (או שלא) בטכניון ובעברית העלו את השקלול של הפסיכומטרי ל75 ו-70 אחוז בהתאמה (מתוך סך השקלול של הציונים הלימודיים - פסיכומטרי ובגרויות) כמובן שפסיכומטרי לא מלמד על סוג הרופא שתהיה וסוג האדם שאתה - למען הסר ספק, אל הנושא הזה אני *לא* מתייחס כאן.

Corpus Magnus

New member
אף אחד לא מבטל את הפסיכומטרי.

בייחוד אחרי שקרעתי את התחת להוציא 763. אם היא תבטל את הפסיכו, אני מרים תביעה ייצוגית נגד הגב' תמיר מטעם כל מועדון ה - 700 במדינת ישראל. אנחנו עוד נקח ממנה את הכל עד הגרוש האחרון. בוהאהאהאהאהאהאהאהא !

למעלה