רוצים להשתתף בקורס קליגרפיה עלינו?

RanLoel

New member
רוצים להשתתף בקורס קליגרפיה עלינו?

קליגרפיה סינית Shu-Fa היא דרך הכתיבה הסינית המסורתית ואחת מארבע האמנויות החשובות ביותר בתרבות הסינית. ההתנסות בקליגרפיה סינית דורשת ריכוז רב, אנרגיה ממוקדת, ישיבה נכונה ושקט פנימי מוחלט. זוהי עבודה של רוח ונפש, של ראש וגוף כאחד. תרגול תמידי ואמיתי בקליגרפיה סינית מהווה אימון לחיים: פיתוח הרמוניה ואיזון פנימי, סבלנות, התארגנות, יושר, אסתטיקה, דיוק ומשמעת. ההתנסות בקליגרפיה סינית מאפשרת אימון אישי ייחודי וחיבור לעצמי ומתוך כך מעניקה כלים של סדר, אינטימיות, קצב פנימי, ביטחון ועוצמה . רוצים לזכות בקורס קליגרפיה סינית? ספרו לנו, כתגובה להודעה זו, מדוע אתם מעוניינים בקורס. הנהלת הפורומים תבחר את הגולש בעל הסיבה הטובה ביותר שיזכה בקורס קליגרפיה סינית בן שמונה מפגשים מתנת מרכז אלה. למידע נוסף על הקורס היכנסו לכאן: http://www.ellacenter.co.il/content.php?id=113
אודות מרכז אלה www.ellacenter.co.il מרכז אלה לרפואה סינית עתיקה מתמחה בטיפול במקורותיהם העמוקים ביותר של המחלות והליקויים של בני האדם. במרכז מגוון מטפלים ושיטות טיפול שונות ומגוונות המסייעות במתן טיפול שלם למטופל (דיקור סיני, שיאצו, טווינה, צמחי מרפא, תזונה סינית, ואף תחומים נוספים ויעילים כגון פרחי באך, עיסוי, אוסטיאופתיה ועוד). http://www.ellacenter.co.il/content.php?id=50 תחומי ההתמחות של המרכז הם: פריון והריון, תינוקות וילדים, אורטופדיה ותחום בריאות הנפש. בנוסף במרכז פעילויות ייחודיות לקהל הרחב כגון קורסים (קליגרפיה, יוגה נשית, יוגה לפריון ויוגה להריון, טאי-צ'י ועוד) והרצאות שונות בתחום הרפואה הסינית ואורח חיים בריא. עוד במרכז בי"ס מקצועי ללימודים מתקדמים - המיועד למטפלים המעוניינים להתמחות באופן ייחודי , סדנאות וימי עיון למטפלים. במרכז כיתת לימוד גדולה ו 8 חדרי טיפול גדולים מוארים ומרווחים אשר בחלקם מוצעים להשכרה למטפלים מקצועיים. שימו
:
ניתן להעלות תכנים לתחרות עד ליום חמישי, 20.5.2010, בשעה 12:00
הנהלת הפורומים תודיע על הזוכה עד 48 שעות מסיום התחרות ותשלח לו במסר אישי את שובר ההשתתפות בקורס
התחרות בכפוף לתקנון: http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1700437 בהצלחה למשתתפים

ahoovi

New member
פתגם סיני עתיק:

了解你的寫作是真正的中文!你為什麼不學書法? (הייתי כותב את זה קצת יותר מדוייק אם הייתי מיומן... רמז רמז, אהמ אהמ)

פינליש

New member
למה אני חושקת בקורס קליגרפיה סינית

יש לי אח שגר אי שם בביג'ינג - סין. כבר למעלה משלוש שנים שהוא שם עם אישתו ושני האחיינים שלי. אני מאוד קרובה אל שני הקטנטנים האלה והפרידה מהם הפכה את חיי לגעגוע אחד מתמשך. עד עכשיו נסעתי לשם רק פעם אחת והם הגיעו לבקר פעם אחת. הנסיעה לשם מאוד יקרה ולכן אני לא יכולה לעשות זאת לעיתים קרובות. כשהם נסעו מכאן הקטנה הייתה בת שנתיים וחצי והגדול יותר בן חמש וחצי. עכשיו הקטנה דוברת סינית רהוטה ואני מתקשה להבין אותה בסקייפ. הגדול שולט באנגלית וגם בסינית. הייתי רוצה ללמוד את הקורס הזה כדי שאוכל להכין להם משהו יפה ולשלוח. אני חושבת שזה יכול מאוד לחבר בינינו. אני מעצבת גרפית וזאת טכניקה שאני לא מכירה ואוכל לעבוד איתה ולהינות. אני מצרפת תמונה של שני הקטנטנים האלה שתראו את המתיקות. תודה גדולה אני

erezor

New member
למה מגיע לי קורס קליגרפיה...

א. כי נמחקה לי ההודעה הראשונה ששירשרתי ב. כי אני נשוי לסינית, אבא שלה הוא משורר וקליגרף ולכן זאת הדרך הכי טובה שיש לי לעשות סוף סוף קצת רושם טוב ולגרום לו לחבב אותי קצת!

DeadalusX

New member
קליגרפיה סינית!

בטיול שעשיתי אחרי הצבא הייתי כחצי שנה בסין, 4 חודשים מתוכם הייתי בצ'נגדו שבמחוז סיצ'ואן, במהלך 4 החודשים האלה, עבדתי שם בלימוד אנגלית והתאכסנתי במקום שנקרא מיקס הוסטל, ובמשך אותה תקופה הכרתי הרבה אנשים, והכרתי גם ידידה מאוד טובה, בחורה סינית שעבדה בהוסטל ששמה zhu yi, או orange, היה ממש כיף באותה תקופה ואורנג' התחילה לצאת עם חבר משותף שלנו ששמו אלכס, אמריקאי שהגיע להוסטל בערך שבוע אחרי, היינו אחלה קבוצה, כל היום הסתובבנו בייחד, ידעתי שאורנג' עושה קליגרפיה בערך 10 שנים כבר, ומדי פעם בצהריים היינו עושים קליגרפיה בהוסטל והיא היית מלמדת אותנו, היה ממש כיף! בקיצור יום אחד אני הולך ברחוב עם אלכס, עשינו סיבוב בעיר, בדרך חזרה עברנו דרך השוק איפה שכל הדוכנים, אלכס רצה לקנות מניפה, לא ממש הבנתי למה, בטח למזכרת, קנה מניפה פשוטה, לבנה לגמרי. למחרת בערב אורנג' ואלכס הביאו לי את המתנה הכי יפה שאי פעם קיבלתי, אותה מניפה שאלכס קנה, אורנג' עשתה עליה קליגרפיה של שיר סיני, ולא רק שהערך הסנטימנטלי של זה ממש גבוהה עבורי, זה יפה!, אפילו כשידידה שלי רצתה להשאיל את המניפה בשביל לסרוק את הקליגרפיה לצורך עבודה בגרפיקה לא נתתי לה מחשש שיקרה לה משהו :p בקיצור, אם אני אקבל את הקורס קליגרפיה אני אוכל באמת להשקיע ולעשות משהו יפה כדי לשלוח מתנה בחזרה לאורנג'! תחשבו עליה, בחורה חמודה מאין כמוה :p

trancm

New member
חייבתת חייבת לזכות. לקבל על מנת לתת

משני טעמים. אני אומנית (כולל קליגרפיה יהודית-יודאיקה) משלבת בכתובות/תפילות/קמעות קבליות. ו סימולטנית במשך 28 שנים גם מטפלת גופנפש.שיקום אנרגטי,תיקון טראומות,סוג'וק/רפואה קוריאנית,עבודה עם תת מודע, הילינג עם חיבור לאחד, אוריקולותרפיה-דיקור באוזן ... לצערי הרב אימי חולת אלצהיימר ונימצאת במועדון מדהים שנימצא בבית החולים תל השומר. מטבע הדברים אני מבקרת הרבה ואף הצעתי לשלב טיפול באומנות. אלא שהקליגרפיה מתוך התנסות קצרה וחד פעמית שלי יכולה להיות חוויה ואף ליצור שקט פנימי שחולים אילו כל כך זקוקים, זה שונה מיצירת אומנות כמו ציור פיסול. אז זהו .מאודדדדדדדדדדדדדדדד רוצה לזכות כדי להעביר הלאה...........רק תאפשרו.

ShirShir

New member
הסיבה העיקרית לצורך שלי בקורס קליגרפיה סינית

היא שמאוד מאוד חסרים לי בתקופה זו של חיי הרמוניה ואיזון פנימי, יש בי צורך עז ללמוד טכניקה חדשה של עבודת רוח ונפש, שהלוואי ותאפשר לי חיבור לעצמי. הלוואי שאוכל לקבל כלים חדשים של קצב פנימי, ביטחון ועוצמה, שיכניסו לחיי יותר איזון והרמוניה.

Catty

New member
הסיפור שלי...

מאז ומתמיד משהו בסימניות הסיניות\יפניות משך אותי מאוד. מעולם לא חשבתי שאעשה עם זה משהו, גם לא חשבתי שכלקויית שמיעה אוכל ללמוד שפה כ"כ זרה. אך דברים התגלגלו והתחלתי ללמוד לימודי מזרח אסיה באוני' ובתוכם את השפה היפנית. לשמחתי גיליתי שאפשר גם אפשר ללמוד זאת, וכיף מאוד. גיליתי בהתרגשות שהשפה היפנית דומה לשפת סימנים - בשתיהן ישנן אותיות, וישנם גם סימנים (סימניות) לכל מילה. הסימניות היפניות נלקחו מסימניות סיניות, ולרובן יש משמעות, וכל קנג'י מורכב במיוחד (סימניה יפנית) - מורכב מסימניות פשוטות יותר שמרכיבות יחד משמעות חדשה. את המשמעויות עצמן, לצערי הרב, לא לומדים בקורסים באוני'
. ואני מרגישה שאבין טוב את השפה רק אם אכנס אל תוך נבכי הסימניות ואבין את המשמעויות שלהן, והאסוציאציות של המשמעויות יקלו עלי לזכור את סימניות הקנג'י עצמן
. הקליגרפיה עצמה מושכת אותי מאוד, הן בגלל הפן המדידטיבי והן בגלל הפן האומנותי, וכבר גמרתי אומר ללמוד קליגרפיה במוקדם או במאוחר, ואם אזכה בקורס - זה יצא לפועל ואני מתרגשת רק מהמחשבה להתחיל ללמוד זאת.

doczone

New member
למה?

כי אני עשיתי קורס קליגרפיה ועכשיו אני יודע עוד כמה אני צריך להמשיך לתרגל.

tomifu

New member
דף הסבר + תרגום :)

תרגום לכתב החרטומים שבדף: "כמו שאתם רואים, הכתב שלי נוראי ואני חייב קורס כדי שיעזור לי להבין את ההבדל בין הכתב הסיני לכתב החרטומים שלי.... חוץ מזה, שאני ממש "קלי קלי" בכל מה שנוגע לגרפיה :) בתודה מראש ובהצלחה תום רוטנברג מרכז "רפואה סינית בקהילה"

tomifu

New member
אוףף זה לא צירף.. יש לכם גם קורס

במחשבים במקביל?? :)

מישתוקקת ביותר לקורס הקליגרפיה

הנני אמא לשלושה ילדים שיהיו בעזרת השם תמיד בריאים שכל אחד מהם הוא עולם ומלואו שצריך ללוות להעצים ולמלא .בני הצעיר אוטיסט ,אני ניזקקת באופן קבוע לשימת לב תמידית לאיזוני ורווחתי הנפשית והאנרגתית ולשמירה על סובלנות שקט והקשבה ע''מ להיות מצוידת בכוחות ובמשאבים הרבים להם אני זקוקה בגידול הילדים והצעיר בפרט.חשוב לי להעשיר את עצמי ולדאוג לנינוחותי ולרווחתי כדי להיות בתדר מאוזן ושלו , כשאני בתדר זה בני מרדיש נינוחות ורווחה ושמח להיפתח אלי ואל סביבתו . אני יודעת בליבי שכשאני שמחה מאושרת בנינוחות ורווחה , סביבתי ניתרמת ממני וביחוד בני האוטיסט וחשוב לי להשיג ולשמר חויה זו. אני מניחה שקורס קליגרפיה לו אני משתוקקת כבר זמן רב ,לעיתים בחלימה אני כבר שם , יכול לסייע לי רבותבהשגת חויה זו.אין באפשרותי לממן לעצמי תענוג כזה , הוצאות הגידול של ילד עם צרכים מיוחדים הן רבות ולכן הייתי שמחה לזכות בהשתתפות בקורס במסגרת של עזרה סיוע והעצמה בקהילה , ע''מ לחזק ולהעשיר את עצמי ,כי אמא מלאה שמחה ומאוזנת היא קודם כל בן אדם שכייף לו עם עצמו והיא באר מחייה שמשקה ומצמיחה בטוב ובאהבה גם את עצמה אך בעיקר את סובביה ,ומי שנותן את השפע מטובו , כדאי לעזור לו במילוי מטבע החסד ביקום ובבריאה . כמו כן אשמח להעביר לבני האוטיסט שהינו מוכשר בציור ובכתיבה ואני שואפת להרחיב את כשרונותיו בפועל , את חוית הציור והרישום דרך הקליגרפיה שבעזרת השם אלמד. מישתוקקת לזכות הלוואי תודה לכם

i katz

New member
קורס קליגרפיה

אז למה אני חושב שמגיע לי הקורס? אז יש מספר סיבות... הראשונה היא שבזמן שלמדתי את מקצועות הרפואה המשלימה (שיאצו ודיקור סיני) עבדתי כמאבטח במתקן ביטחוני. בתקופה בה עבדתי שם הוכשרתי להיות מיומן למדי בסוגים שונים של נשקים (נשק חם), קרב מגע, התמודדות והתנהלות במצבי פח"ע שונים ועוד... מה הקשר אתם שואלים וודאי. אז ככה. כידוע לוחמים שונים במזרח לא היו רק לוחמים הם היו גם איכרים, נגנים, מרפאים, אומנים וכו.. כיום כמאבטח בדימוס, אני עוסק רק ברפואה משלימה, חלקות האדמה הפנוייות באזור מגורי אינן רבות אז כנראה איכר אני לא יהיה, כישרון בניגנה אין לי ולכן תמיד רציתי ללמוד קליגרפיה. להשלים את מי שאני, לשפר את יכולותי כמטפל וללמוד עוד קצת על עצמי. וכך להיות קצת יותר כמו אותם לוחמים אגדיים שחיו אז במזרח. הסיבה השניה היא שמבחינה כלכלית אין באפשרותי כרגע להרשם לקורס הזה. כך שלזכות בו יסב לי אושר רב. תודה וחג שבועות שמח לכולם אילן

תםטםOHIO

New member
אשמח ללמוד קליגרפיה

זה כה שונה מהעיסוק המעשי היומיומי בעבודתי ובלימודיי עם סוסים, והחיפוש אחר פעולה שתרגיע ותמקד די נחוץ עבורי כשבערבים אני מגיעה עייפה מהחווה ועוד לומדת על טיפול טבעי מיוחד בפרסות הסוסים (לימודים בחו"ל בגרמניה אני טסה אחת לחודשיים לכמה ימים) אבל עיקר הפעילות המרגיעה שלי היא בהיה במחשב... וקריאת מאמרים. מהבחינה הזו אני מרגישה תקועה עם האנרגיות של לדעת להרפות ולהעסיק את עצמי במשהו מהנה ומשקיט. ציירתי בעבר, לא יודעת לאן זה נעלם מאחר והכל תמיד פרקטי בחווה וכספים מכוונים למלא את הצרכים של החווה או השתלמויות מקצועיות בלבד אני מניחה שרק בעתיד הרחוק אולי אזכר בלימודי הקליגרפיה, הסתקרנתי ואם אני מתאימה אז אשמח להשתתף ותודה

כי קליגרפיה זאת שירה

להיות קליגרף, (בלי להרים את האף) זה להיות כמו דרקון שבשמי דיו עף כמו הפרח שצף על אדוות הנהר להיות קליגרף - להיות מאושר. רוֹצה. תבורכו על היוזמה

Johnny83

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אהבתי מאד !!! (נראה לי יש לנו זוכה.............
)

נושיfay

New member
../images/Emo48.gif|תןת||פטריה|קליגרפיה סינית.

הייתי מאוד רוצה ללכת לקורס מכמה סיבות, אמנם רובן לא טובות כמו שאר הסיבות פה אבל עדיין מנסה..:) אני אוהבת לצייר ולכתוב, ואני חושבת שלימוד כתב כזה שמשלב בתוכו גם ציור וגםכתיבה יכול להיות חוויה נהדרת שתלמד אותי הרבה טכניקה. מעבר לזה שמאז ומתמיד נמשכתי לשפות האסיאתיות יפנית וסינית, זה מרתק ומדהים אותי שכל ציור הוא מילה בפני עצה ושיש מאחורי כל האותיות סיפורים, שאגב גם אותם הייתי מאוד רוצה ללמוד. ובאופן כללי התקופה בחיים- צבא וזה, מאוד מלחיצה וקשה לי למצא את המקום שלי ואת השקט שלי בסביבה כל כך לחוצה, אז זה יכול להיות פסק זמן מעולה שיתן לי כוח להמשיך עוד קצת..:) בהצלחה לכל המתמודדים~..^^

OD3ivy

New member
אחרי כל הסיפורים קורעי הלב שנרשמו..

אוכל לומר רק שלימדתי את עצמי לפני כמה שנים קליגרפיה לבד כי לא מצאתי אף מורה. ואז מצאתי מורה - וזה היה לי יקר מידי (אני סטודנטית לרפואה סינית, וזה יקר בימינו...) ולפני חצי שנה מצאתי את הקורס במרכז אלה ונורא רציתי ואז ראיתי את המחיר - והבנתי שזה לא יקרה עד לפחות שתהיה לי משכורת טובה (לא ב5 שנים הקרובות). אני מאוד אשמח לקבל את הקורס הזה... כי הבנתי שבשביל ללמוד את זה צריך מורה טוב, זה לא כמו כל דבר אחר שאפשר לשבת בבית לקרוא וללמוד. יש המון בקליגרפיה, חלק מהדברים נכתבו כבר, אבל בשבילי זה קצת מעבר לאומנות וללימוד אותיות סיניות, זה התקדמות בשלבים רוחניים. תודה. ומזל טוב למי שיזכה!

למעלה