רוצים להשתתף בקורס קליגרפיה עלינו?

רק על עצמי לספר ידעתי ../images/Emo70.gifקליגרפיה ../images/Emo45.gif../images/Emo239.gif

מזל דגים כמשקמת באמנות נכים קשים מאמינה שהקליגרפיה יכולה ליתרום ולהוסיף לי המון לכן מישתדלת להרחיב וללמוד כל מה שניתן בכדי ליעל ולשפר את הנתינה למטופלים ליבנות מהלך אישי שיאיר להם את חווית המימוש והביצוע לתת תנופה ותוספת למיגוון האפשרויות והידע שרכשתי עד היום לימודים : במידרשה לאומנות מסלול בבצלאל שנקר-טקסטיל (= מגע) מאחלת לי ליהיות הזוכה לקליגרפיה במכון " אלה" בברכת חג שבועות שמח

בכך אחזיר לעצמי חיים ולמה?

רבות כתבתי בפורומים על מצבי השנה שהתדרדר. טראומה לפני כשנה וקצת יותר הפילה אותי נפשית ואני כאשה חזקה, עובדת, לומדת, חיובית בחיים לא האמנתי שאהיה במקום הזה נמנום קל של עייפות קיבע אותי למיטה לחודשים כפי שאמרתי הכל נכתב, 15 קילו הושלו ממשקלי שהיה גם ככה גבולי, חצי שנה של סיוט בל יתואר שיער נושר, משקל נעלם, סביבה שלא מבינה [כי גם אובחנתי עם ADHD ו-ADD ] - למרות מכתבים דחופים לאשפז אותי בהפרעות אכילה, לא התקבלתי חזרתי הביתה והמשכתי להסתגר בחדר, לא יוצאת מהחדר בכלל, והסביבה גומרת אותי לרסיסים, אניב דכאון עומדת למות, שולחת מכתבים, מבקשת אשפוז ואני החולה גם סופגת עד ששלחתי את הבת לא מזמן להביא לי רצפט ולצערי וכאבי, ועד כה מזעזע אותי איך אמר לה זאת הרופא, היא שמעה ממנו "אמא שלך פשוט מתה, זה ענין של זמן" - היא התחילה לבכות ולמרות המשקל המזעזע, הדכאון הקשה [כי קשה מאדו לתפקד עם כל אלה יחד] קיבלתי 100 אחוז נכות זמנית, כי הטראומה פגעה בי קשות פשוט חרדה - ננטשתי באיזה מקום, נפלתי, נפצעתי והסיפור ארוך - אך מרגע שהבת כתבה לי מכתב שקרע לי את הלב, זהו, עם כאב או בלי, התחללתי לאכול ולא ויתרתי ולא רק שאני אוכלת, אכן גיליתי שהיתה לי הפרעת אכילה ולא הייתי מודעת לזה, ואני היום אוכלת בהנאה, בבריאות ועליתי 5 קילו. היא ממש מחכה לרגע שתראה אותי יוצאת לאן שהוא, שיקום, התנדבות ותעניקו אושר לא רק לי, אלא גם לילדים שלי שאמא מתחילה לפרוח [אנחנו פשוט לבד עם המצב הזה התמודדנו ומה שיחזיר לי חיים זה היציאה החוצה, אפשר לעיין בפורומים השנה בכינוי זה]. אני מוכרחה לצטט חלק ממכתבה של בתי: [נכון אני מאוד רוצה לזכות בקורס הזה שיעניק לי בריאות נפש וגוף והכי חשוב לצאת מהבית סוף סוף, ואן לי בעיה לשלוח תמונות שימחישו את המצב שהייתי ואיך עכשיו שעליתי: [הנקודות הם הסתרת שם וכדומה. :לגורמים המטפלים באמא שלי, אני............., אין לי מושג מאיפה להתחיל מרוב שזה לא פשוט. ....אמא שלי כבר שנה וחצי אם לא יותר במצב לא טוב.. בהתחלה לא שמתי לב שהמצב מתדרדר כי הייתי ............... לפני חצי שנה הבנתי שאמא שלי במשקל............. וישנה כל הזמן, שלא שמתי לב לזה בהתחלה כי לא הייתי בבית, הייתי ב......., היתה ישנה ימים שלמים בלי שאף אחד יעזור לה. אני .......... כדי להיות לידה יותר זמן. אבל אני במצב אבוד כי אין לי את הדרכים לטפל בה כמו שצריך, אני לא יודעת מה אני אמורה לעשות חוץ מלהיות לידה. לא משנה כמה היא תשב בבית, אמא צריכה חברה ולא רוצים לקבל אותה בשיקום לא יודעת למה, אמא בין ארבע קירות וזה יותר מכלא והיא מגלה רצון כל פעם ולא מתקבלת לשיקום יומי. היא גם ביקשה להתנדב העיקר לצאת מהבית ואמרו לה שהיא צריכה להשאר בבית וזהו, אבל ככה אי אפשר היא תשתגע באמת, אמא אוהבת לעזור ותעניק מהידע שלה, עד שהיא מסכימה סוף סוף כי תמיד עוד לא יכלה לקום וגם התביישה לצאת. אף אחד לא יבין את ההרגשה הזאת של לקום בבוקר ולהבין שאני צריכה כוחות להתמודד עם כל זה במשך שנה וחצי, ומה...... אני לא יכולה לפרוש זו לא בחירה שלי. אנשים מבחוץ רק באים ואומרים לי שהמצב של אמא שלי מסוכן, מישהי מהרווחה אמרה לי שאמא שלי בסכנה של מוות והרופא אמר את זה גם רק במילים יותר עדינות. אני לא מבינה למה אומרים לי דברים כאלה אם אף אחד לא מוכן לטפל בה, אני מבקשת באמת מכל הלב שמישהו יעזור לי לטפל בה או ידריך אותי ויגיד לי פתרון כלשהו, כי ביינתים רק מפחידים אותי. אסיים במכתבה זה של בתי ואשמח לבשורות טובות לכולנו חג שמח!!

synergesty

New member
קליגרפיה

משיחת המכחול תמיד משכה אותי. ראיתי קורס זה עוד בלימודיי בקמפוס, וידעתי שביום מן הימים אלמדו. כעת שרויה במקום שזקוקה ללמידה הזו, להתכנסות פנימה אל הביטוי הפנימי. אני רואה בקליגרפיה כלי המלמד פילוסופיה ויצירה כאחת. בניית הרדיקל מרתקת בעיניי, הבנת ההגיון שאחרי חשובה מאוד. הכתב משקף חוכמה רבה שהייתי רוצה להחשף אליה. אשמח לנסוע ולהפגש עם אומנות זו. מכיוון שהוצאות הנסיעה מייקרות את הקורס, מתנה כזאת רק תעצים את התחושה שהגעתי למה שאני באמת רוצה וצריכה. חג שבועות שמח

אנה5678

New member
אומנות

אני רואה את הקליגרפיה סינית כאומנות . לכל קו יש משמעות וביטוי רגשי וכל הקווים ביחד יוצרים את השלם . כך גם אני רואה את הרפואה הסינית . לדעתי כל טיפול היא יצירת אומנות בפני עצמו , בדיוק כמו הקו בקליגרפיה , שדורש המון ריכוז ויצירתיות . ובסוף כשמחברים את כל הטיפולים ביחד רואים תמונה מדהימה , שינוי ודרך. סיימתי את הלימודיי של רפואה סינית לפני כחצי שנה , נהניתי מכל רגע , היו לי מורים מדהימים שפתחו בפני עולם מקסים . כרגע אני מנסה לפלס לעצמי את הדרך , יש הרבה קורסים והשלמות אך עדיין לא יודעת לאן אפנה ובנתיים נוצר ריק . אני מאוד מעוניינת בקורס של קליגרפיה סינית כדי למלא את הריק שנוצר אחרי סיום לימודיי וגם כדי שאוכל להיות מטפלת ואומנית יותר טובה .

החומר ממנו עשויה האהבה

את חיי המקצועיים התחלתי בלימודי עיצוב גראפי של ארבע שנים ...המשכתי כאמא לחמישה ילדים.. ...ילדי גדלו...לאט...מהר...ואיתם גדלתי גם אני... ובניתי את עולמי המקצועי כרוקמת... רוקמת בצ'י,- בחומר ממנו עשויה האהבה... היום אני מטפלת ברפואה סינית ובכל טיפול רואה גם מעשה יצירה, אמנות... מרגישה כמו רוקמת, בעזרת מחטי הדיקור, את הגוף והנפש... רוקמת את הנשמה בתוך הגוף. גראפיקה...ילדים...חיים....רפואה סינית.. אהבה... קליגראפיה חסרה לי כדי לגשר בין כל האומניות בחיי.

תרי1

New member
למה אני רוצה לזכות בקורס...

我非常要学习书法因为我真喜欢汉语。。。 אני ממש ממש אוהבת סינית ואני מאוד רוצה ללמוד קליגרפיה!

מדוע אני צריך להיות בקורס קליגרפיה

אם ההיתי יכול לצייר לכם עכשיו את כוונתי זה יכול להביע הרבה יותר ממילים או כמו שאומרים ביידיש זה נשמע יותר טוב.תמונה אחת שווה אלף מילים אז שמות הנקודות,מילים כמו SHEN, HUN, או GUI מקבלים גוון מיוחד. זאת תהיה חוויה נפלאה ללמוד לצייר את המילים ולחוות אותן בדרך טובה יותר. אשמח להיבחר

Johnny83

New member
כי אין לי חלב !!!

אני אנאלפבית, ואחד הקשיים הגדולים שבכך הוא שאני לא יכול לערוך רשימת קניות. כבר חודש וחצי שאני שוכח כל פעם לקנות חלב (שכחתי לציין שאני סנילי. אה, ואנאלפבית). אם אזכה בקורס קליגרפיה אוכל סוף סוף לכתוב רשימת קניות, כך שלא אשכח לרכוש את כל המצרכים ! (שזה גם טיעון אקולוגי - כי אז יחסכו לי הנסיעות הלוך ושוב למכולת !). טוב, נו......... את האמת שאני רוצה ללמוד קליגרפיה כי אני חושב שזה יהיה יופי של כלי להתפתח בעזרתו בחיים בתור מטפל ובתור בן אדם. זה לא באמת משהו שמייחד אותי (אני מניח שכולם יכולים להתפתח מכך המון), ככה שבתכלס אין לי שום טיעון שבעולם למה זה מגיע לי יותר מלכל אחד אחר...... אז המון המון מזל טוב לזוכה, מי שלא תהיה !!!!! (הרווחת את זה, זה באמת מגיע לך !)

ינוקא1

New member
כי לעשות גרפיטי בסינית זה מגניב יותר !

(סתם , הייתי שמח לקורס קליגרפיה , אבל זמני קצת מצומצם לצערי . . . )

לפני מס' חודשים חזרתי מסין

ופשוט התאהבתי בתרבות הסינית ,בסינים עצמם , באיך שהם חיים והייתי מעוניינת ללמוד עוד על סין כמה שיותר יותר טוב :)

../images/Emo41.gif תהחרות הסתיימה- תודה לכולם! ../images/Emo41.gif

תודה לכל השמתתפים, התחרות הסתיימה. בקרוב מאוד ייבחר הזוכה- הודעה תישלח לזוכה באופן אישי.

shaitsu

New member
קורס קליגרפיה חינם

שלום, אני עובד עם אנשים המטופלים במעון אישפוז יום לבעיות הנפש והיתי רוצה להשאיר בידם כלים המחיבים אותם להתרכז בכול דבר פרט לבעיות שלהם. נראה לי שעיסוק בקליגרפיה מתאים להגדרה זו. יום טוב ותודה שי דורות [email protected]

קליגרפיה סינית, קליגרפיה יהודית

אני תלמיד שנה ד' רפואה סינית, וכמו כן סופר סת"ם, אני מוצא כי העיסוק באותיות ובכתיבתן מרתקת, ומעוניין לעשות עבודת השואה בין הכתיבה היהודית (סת"ם) לקליגרפיה הסינית, ולמצוא את הדרך איך לתרגם את הכתיבה ככלי תרפויתי. בברכה והצלחה לכל המשתתפים. עניד כהן

למעלה