רוצים קורס מד"א?

morancho1

New member
רוצים קורס מד"א?

החלטה נבונה. הנה מתחיל קורס ייחודי. אז לפני שאתם מחליטים ש "נולדתם להיות רופאים" בואו תרגישו איך זה קצת.. ואם תתאהבו, אז כבר יהיה מאוחר מדי לשכנע אתכם שלא:) בכתבה הבאה:

שמת לב שזה לו' עד ח' לא?

או שהורידו את הגיל של העתודאים ולא סיפרו לי...

morancho1

New member
בטח. זה היה בכוונה.

יש פה מלא הודעו בזה הנוסח: "היי, עוד לא יצאתי מהרחם אבל אני יודע שאני רוצה להיות רופא..מישהו יכול להגיד לי איה ילד להיות כשאני אהיה גדול כדי שיהיה לי אופי טוב כדי לעבור את הראיונות???" חחחחחחחח

in god we trust

New member
לא צריך

לזלזל ברצונות או חלומות של ילדים- יתכן שהם לא מציאותיים או שהם ישתנו בעתיד- אז שישתנו. בינתיים ילדים- המשיכו לחלום, כי בסופו של יום כולנו ילדים וכולנו חולמים- (גם את המזלזלת).

morancho1

New member
לא צריך

להאשים האשמות, למרות שאני מבינה שזה דבר מאוד קל לעשותו, צריך בכל זאת לעשות מאמץ, ולהבין את דברי האדם שפונה אלייך. יש להודעה טון הומוריסטי, וזאת פעם שנייה שאתה לא מצליח לקלוט את זה בהודעות שלי, וחבל. בכל מקרה אני אתייחס לנקודה שהעלית.. אני לא חושבת שכל מי שרוצה "להיות רופא" בכלל יודע מה הוא רוצה. במיוחד אם מדובר בגיל צעיר וחוסר ניסיון בתחום. בכלי התקשורת יש תופעה של להפוך את הרופא לאלוהים, המציאות, כידוע לנו, היא ממש לא כזאת. השאלה שלי אם מישהו ש"יודע" שהוא נולד להיות רופא, והוא רק בחטיבה, אם יש לזה הרבה ערך..הרבה אנשים היו בטוחים שרפואה זה המקצוע שלהם בגיל צעיר ולאחר ניסיון קצר החליטו שזה לא עבורם. שנים וניסיון מעצבים את הנפש, ואני חושבת שלא כדאי להגיע להחלטות פזיזות בחיים, במיוחד לא בתחום כמו רפואה, שדורש ממך כל כך הרבה. לא לשוא המלצתי על מד"א. אני באמת מאמינה שאם מישהו חושב שהוא נולד להיות רופא..שינסה את עצמו במקומות קצת יותר "פשוטים" שקשורים לתחום, ואח"כ יחליט. וחלומות, דרך אגב, הם דבר מצויין, אבל צריך גם לדעת את ההבדל בינם לבין המציאות. מד"א יכולה להיות דרך לא רעה לעשות חלק מהמעבר הזה.

in god we trust

New member
מסכים באופן חלקי

אני בהחלט מסכים שיש הבדל גדול בין חלומות לבין המציאות ושחשוב להבין את ההבדלים בין מה שרואים בתוכניות טלוויזיה או בין הלכי רוח בציבור ולבין החיים האמיתיים שיכולים להיות גם אפורים או לפחות פחות מרגשים. למרות זאת אינני מסכים שתובנה זו היא סיבה לדכא חלומות או לזלזל בשאיפות של צעירים ומבוגרים כאחד. יתכן שהם אינם יודעים מה המשמעות של "לטחון" משמרות כרופא במחלקה...אז מה?! אני יודע? את יודעת? כמה שנות ניסיון יש לך בתחום? כמה נערים\ות שהתנדבו במד"א מגיעים להיות רופאים? לא יודע אם עשו מחקר בנושא אך נראה לי שלא רבים כל כך. ברור שיש הבדל בין האינטנסיביות והאנדרנלין בקריאה לזירת תאונה\פיגוע לבין השיגרה בפנימית א'. נ.ב ממש לא התכוונתי "להאשים אשמות" ובטח לא לפגוע, אם כך התקבלו הדברים הרי מוגשת התנצלותי. לסיכום, ילדים (וכמו שכבר אמרתי: בסוף בתוך כולנו שוכן לו ילד קטן), המשיכו לחלום , כי המון הישגים אדירים התחילו בתור חלום של ילד אחד קטן!!!

in god we trust

New member
ושכחתי

להוסיף שאם היית מכירה אותי לא היית מאשימה אותי בחוסר הומור....

morancho1

New member
אני לא מזלזלת בחלומות.

להיפך, חלומות ותקווה הם דבר נפלא ששומר אותנו צעירים , תמימים ורעננים.. ובגלל שחלומות זה דבר חשוב, צריך לחשוב איך מגשימים אותם, אחרת הם הופכים לחלומות באספמיה.. איך מישהו בגיל 15 "יודע בוודאות" שהוא הולך להיות רופא? אני מבינה שהוא חושב על הכוון, אך לדעת בוודאות? לפני שדרכת בי"ח מד"א בית אבות משהו בכוון איך אתה בכלל יודע שזה מה שמתאים לך? אתה יודע כמה אנשים מתקבלים לרפואה ופורשים בשנים הקליניות כי הם גילו ש"הם לא אוהבים לראות אנשים חולים"...נשמע מגוחך? זה באמת מגוחך. לא חבל על הזמן והכסף שלך ושל המערכת? מדוע לא תבדוק את עצמך קודם במצבים שקשורים.. לחלום זה טוב, וצריך לקשור אותם לקרקע של המציאות כי אחרת אתה בעצם פוגע במהות החלום עצמה.. והרופאים הכי ממורמרים הם אלה שהיו הכי "מורעלים".. זה טוב לרצות אבל יותר טוב לדעת בדיוק מה זה הדבר אותו אתה בעצם רוצה! אחרת אתה יכול להיות משול לדון קישוט שרודף אחרי טחנות רוח.. ועכשיו לנושא אחר: שיהיה בהצלחה מחר במו"ר- אני בטוחה שיהיה לך טוב, אתה אדם שיודע להביע דעתו ולנמק אותה מה שיעזור לך כפי שאמרתי לך פעם.. לגבי החוש הומור, אתה מוזמן לשתף אותנו בחוש הזה, הפורום הזה נהיה דכאוני מדי בזמן האחרון..

ואם אני במד"א

ועכשיו רק יצאתי מהרחם... זה גם לא טוב לפורום שלך? :) מורני זה שאולי בעזרת השם (אם תתקבלי ואני אתקבל שנה הבאה) את תהי שנה מעלי לא אומר שאת יכולה להתלהב עלי זה בסה"כ אומר שכדי שתכתבי מערכי שיעור וסיכומים הכי בסט שיש כי אני לא מתפשרת על איכות:) אאלה עוד 4 בגרויות !! ייאלה בראבק!!!!!1

אל תשאלי

כבר עשיתי מתמטיקה ואנגלית! הלך חרא מתמטיקה אני עושה מועד ב' ביולי! הייתה בחינה כל כך קלה וסיימתי מהר אבל הייתי יהירה אז לא פתרתי פעמיי ועשיתי טעויות! נשאר מחר היסטוריה שבוע הבא היטוריה מורחב ושבוע אחרי זה בהבדל של 2 ימים ספרות ופיסיקה!!! אני שונאת מגנים!!!!!!!!!!!!!!!11 שנה הבאה אני עוברת לאקסטרני לפני הבגרויות אף בן זונה לא ידפוק לי את הבגרות!!!!

The Reaper

New member
ביזיון

זה מה שקורה כשארגון חירום לאומי מתנהג כמו תנועת נוער. בסוף הוא גם פותח קייטנה. מתי אלי בין המושחת יתפטר, הוא לא מפסיק להרוס את הארגון.

morancho1

New member
מה רע בלגייס יותר מתנדבים?

ואם לא יתנדבו לפחות ילמדו משהו על עזרה ראשונה?

The Reaper

New member
מה רע?

1. זה רע שהמטרה היא לגייס כסף מילדים (הוריהם למעשה). 2. זה רע שארגון חרום לאומי נותן לילדים בני 16 לשבת באמבולנס מאחורה ולהיות אחראים לחייו של חולה כשהמבוגר היחידי בסביבה עסוק בלהסתכל על הכביש או לפלרטט עם המתנדבת שיושבת מקדימה. 3. זה רע שאף אחד לא ניסה לחשוב מה המחיר הנפשי שילד בן 16 משלם כשהוא מגיע לסיטואציות קשות. 4. זה רע שהורים לא מודעים לסיכון הפוטנציאלי אליו חשוף ילדם המתנדב וחושבים ברוח ערכי עבר ש"תדע כל אם עבריה..." בעוד שאם נתייחס לחלק מסויים מעובדי ומנהלי מד"א לא הייתי מפקיד בידיהם מנה שווארמה. זה פשוט רע וגם עצוב שכך נראה ארגון החירום הלאומי של ישראל.

morancho1

New member
מה טוב: (אופטימיות לעת זיקנה)

1. צריך כסף לארגון. לפי דעתי זו דרך מעולה גם לגייס כסף, אם בדרך גם מצליחים להעסיק את ילדי ישראל הסוררים וגם מלמדים אותם עזרה ראשונה שהיא לעיתים חיונית ומצילת חיים. 2. אני מסכימה איתך שהסידור הפנימי של האמבולנס תמוה. מדוע המתנדב הכי "צעיר" יושב עם החולה והיותר מנוסה יושב מקדימה? כאילו זה עונש להיות עם החולה..אם אתם חושבים שזה לא לרמתם, אז למה אתם בכלל מתנדבים? אבל היתרון הוא שהמבוגר יכול בכל עת לעצור את האמבולנס ולתת טיפול אם יידרש לכך. ואם לא יהיו מתנדבים שיישבו מאחורה עם החולה הוא יהיה בעצם לבד..אני מעדיפה מתנדב מכלום. 3. מחיר נפשי יש ואי אפשר להימנע מכך. אני עדות לכך שזה לא עושה נזקים..בעצם תשכח מזה, מאז היום הראשון בו התנדבתי במד"א והיה לנו החייאה וEX, אני אדם שונה, הרבה הרבה יותר סרוט. לטוב ולרע. 4. יש פאקים במד"א כמו כל מקום אחר בארץ, ואפילו קצת פחות. לא הייתי הופכת את הארגון ללא בטיחותי. לא שמעתי על מקרים שסיכנו מתנדבים. רק שמעתי על בני 16 שחושבים שלראות EX זה "מגניב"..חזרה לסעיף 3. 5. לא רוצה להישמע פלצנית..אבל לידעתך ארגון מד"א הוא מהמובילים בעולם. אם בגלל הניסיון ואם בזכות החומר האנושי. משתלמים מכל העולם מגיעים לארצנו הקטנה והשחונה רק על מנת להתנדב בארגון המדהים הזה, ולאסוף טיפים לארגונים דומים במדינתם. ואני לא מדברת איתך על מקומות שכוחי אל..אני מדברת על אוסטרליה, קנדה.. בכל זאת יש מה להתגאות בארגון הזה, על מגרעותיו.

The Reaper

New member
מה בכל זאת רע

1. ללא ספק צריך כסף לארגון, הדרכים לאיסופו צריכות להתחיל קודם כל מבדק בית יסודי להתנהלות המושחתת של הנהלת מד"א. מי כמוך אמור לדעת שהוראת החייאה לאוכלוסיה צריכה להעשות כמעט בחינם או בחינם לחלוטין. התועלת לאוכלוסיה היא לאין ערוך ואין תחליף להחייאה ע"י עובר אורח עד הגעת צוות מיומן. 2. לא ירדת לסוף דעתי, זה לא משנה לי אם המתנדב הצעיר יושב קדימה או יושב אחורה. מבחינתי "שנת ההבדל" בין ותיק לחדש היא כהבדל בין נבלה לטרפה. מתנדב נוער (בהנחה שבני 16 לפחות) בעולם מתוקן היה יושב מאחורה ביחד עם חובש מלווה מבוגר. בשל כך אני חושב שסביבת הנט"ן/אט"ן יותר בריאה למתנדב. 3. אם לא היו מאשרים לפי חוק למתנדבי נוער להוות צוות ליווי ללא מבוגר מאחורה, אזי מד"א היה צריך סוף סוף להתמודד עם הצורך בחובש מלווה מבוגר בכל שעות היממה. זה פשוט מדהים! אף ארגון חירום בעולם (כולל לא הסהר האדום הפלסטיני) לא נותן לילדים להוות את הצוות הרפואי. 4. בטיחות היא בנהיגה, בטיחות הן מחלות מדבקות, בטיחות זה חולה שמשתולל, בטיחות זה פריצת דיסק בגלל סחיבה. 5. ארגון מד"א לא מהמובילים בעולם. כן הוא טוב בהרבה ממדינות רבות, בעיקר הודות לקומץ פאראמדיקים וחובשים סופר מקצועיים שכיום יותר ויותר מחפשים את דרכם מחוץ לארגון. עם הרמה הנוכחית של פאראמדיקים רבים היוצאים לקורס מתוך הארגון בשל סיבות פוליטיות ולא מקצועיות גרידא, בכל יום שעובר אני חושש יותר ויותר שאחד מהם יטפל ביקרים ללבי.

morancho1

New member
יש בדברייך הרבה צדק.

1. הייתי שמחה לדעת איזה בדיוק שחיתות יש במד"א (חוץ מהמשכורות האדירות של מנכל"י מד"א). 2+3. אתה חושב שלמד"א אכפת לשחרר אמבולנס בלי עוזר כלשהו לנהג? אז אתה טועה. מה קורה בלילות כשאין לרוב מתנדבים? אתה חושב ש"יקרקעו" את האמבולנס? יחפשו תקנים? ממש לא. המחשבה מאחורי הרעיון הזה: א. אין תקציב (כמו כל תירוץ טוב). ב. אם יש משהו רציני שולחים אט"ן או נט"ן. כמעט כל הנסיעות של הרגיל הם פינויי קשישים או כאבי גב וכולי..אם רואים שצריך סיוע נוסף מזעיקים אחד מאלה. 4. הנהיגה אכן פרועה מדי ממה שאמור להיות. מחלות מדבקות.. מחסנים נגד צהבת B, מחייבים לעבוד עם כפפות. יש ביטוח בריאות לכל מתנדב. בשאר הדברים שאמרת לא רואה הבדל בין מד"א לכל עובד בית חולים מהמניין. 5. אני מאוד מקווה שפרמדיקים וחובשים ממד"א לא יינטשו- הם באמת הכי מקצועיים שיש, והיה לי הכבוד לעבוד עם מקצתם.

כולם להקשיב לי!!!

בוא נעשה סדר! 1. כסף - אני אשי שילמתי 180 שקל על הקורס שזה כולל מדים מדריכים וביטוח. מד"א לא התעשרו ממני): הבעיה היחידה שלי ופה מורן תסלח לי ואני נאלצת להסכים עם הברנש יש בעיה עם עינין הכסף במד"א! אנחנו לוקחים המוןןןןןןןןןןן כסף! ומורני אני בטוח הארגון... יש הרבה הוצאו להחזקה שותפת של אמבולנס... אבל יש כ"כ הרבה מתנדבים והאמבולנסים רבים הם בכלל תרומה! מה אני אגיד לך לא נעים לי להחתים משפחה על 700 שקל שאני נוסעת באמבולנס שנתרם (כולל ציוד והחזקה) עם נהג מתנדב ואני!! לגבי החשיפה של הנוער כן... אני את ההחייאה הראשונה שלי עשיתי בגיל 16.. (אגב היא לא הייתה מוצלחת) בזמן ההחייאה לא הרגשתי כלום... באתי פתחתי ציוד התחלתי להנשים חיברתי חמצן בא נט"ן קבע מוות חיסינו ניקינו ציוד וחזרנו.. גם אחרי זה לא הרגשתי כלום... אני לא זוכרת את הפנים של האקסים ששלי.. זה סוג של התמודדות אני פשוט אדישה לאקסים ולדם... הדבר היחידי שאולי שורט את המוח שלי זה הזקנים חסרי הישע שאני שוב טועה על למה אלוקים משחק רולטת מוות ולא לוקח אותם אליו? מה לעשות זו המציאות לא לכולם זה מתאים.. יש מעט שנכסים ללחץ הרוב שוקיסטים מי שלא מתמודד לא ישאר שם!!! לגבי האחריות כן אתה צודק יש פאק גדול! יצא לי ולא פעם לשבת לבד מאחורה עם מישהו מדמם, מחוסר הכרה, מנת יתר.. אין ספק לנסוע שעה לחיפה עם פצוע ראש מעורפל הכרה ומאבד אותו לסירוגין זה מפחיד אבל באותו רגע אין לך זמן לחשוב שהחיים שלו עליך! ואתה חייב להבין שאתה לא אלוקים ולכן גם אם אתה מאוד מוצלח אתה לא יכול לגרום למוות או חיים! ואנשים מתים וי שישב בבית ויספור אקסים ויאשים את עצמו אז באמת יעשה לעצמו דפקט! מצד שני אתה בלל לא מבין מה נותנת התחושב של החייאה מוצלחת ויותר מזה.. מ נותנת התחושב של שיחה טובה ועוזרת עם בחורה עם נטיות אובדניות לשבת להקשיב לעזור! אני סה"כ מע"רית יש כל כך מעט דברים שמותר לי לעשות.. אבל מילה טובה.. חיבוק של אמא עם ילד עם אסטמה קשה! להחזיק את היד לאותה נרקומנית שבוכה שהיא לא תעשה את זה יותר ואומרת לי שאני המלאך שלה והיא לא רוצה למות!! אז כן היא פאקינג נרקומנית והשניי הם פאקינג סתם "זקנים" ולא הצלתי להם את החיים והם היו חיים גם בלעדי!! אבל בתור מישהי שאם נחשב את כל הימים שהייתיבהם בבית חולים נגיע ליותר מפע בשבוע אני יודעת שטיפול הוא לא רק חמצן והחייאה גם מילים ומגע קל עוזרים! ואין כמו הרגשה אחרי החייאה מוצלחת! ואין כמו לעזור לאם חד הורית ולשבת איתה שעה במיון כדי שלא תהיה לבד!!! אז מד"א דפוק אבל הוא גורם לך להרגיש לחשוב ולראות דברים כל כך אחרת!!!!

natalysh

New member
קצת הגזמת...

1. לגייס כסף מילדים - זה נכון, אבל כל תנועת נוער כיום כמעט עולה סכום כזה או אחר של כסף. 2. "אחראים על חייו" - הבה לא נגזים, עוד לא ידוע לי על מקרה בו מישהו מת בגלל שהיו באמבולנס בני נוער. 3. סיטואציות קשות? במדינה כמו שלנו הדרך היחידה להמנע מסיטואציות קשות היא לישון כל היום כל החיים. בני נוער נחשפים לסיטואציות קשות הרבה יותר מצד לא טוב כל כך - אלימות בבתי הספר, מועדונים וכו' וכו', ולפחות כשהם במסגרת של מד"א הם נחשפים לסיטואציות בצורה קצת יותר בוגרת ובטוחה. 4. שוב, גם כאן הגזמת. עדיין לא ידוע על אף תקרית הכוללת מתנדב בן נוער. העובדות בשטח הן, שהקורס תורם הרבה מבחינה אישית וגם מקצועית לבני נוער. שזה ברכה כיום כשהעולם התרבותי-אישי-חברתי של בני נוער מתחיל במסנג'ר ונגמר באיייסיקיו. בינתיים לא ידוע על אף נזק שנעשה לאף צד הנוגע בדבר, אלא רק תועלת. אני לא התנדבתי בתנועת הנוער הזו, אבל הכרתי רבים וטובים, שהרבה מאוד לומדים היום איתי, ובאמת שאי אפשר להתעלם מההשפעה שהייתה להתנדבות שלהם על חייהם. לטובה.

למעלה