רוצים קורס מד"א?

The Reaper

New member
מאיפה את שואבת את האינפורמציה שלך?

צר לי נטלי אך דבריך מאד לא מבוססים. 1. ארגון חירום לאומי לא צריך להוות "תנועת נוער". בשביל זה יש צופים, בני עקיבא, שמו"צ וכדומה. 2.ידוע לי על יותר ממקרה אחד בו חולה התדרדר או נפטר במהלך נסיעה באמבולנס רגיל כשהוא מלווה בבני נוער, תאמיני לי שאני מכיר את מד"א קרוב מכפי שאת מניחה. 3.זה נושא לויכוח נפרד, אולי על הצורך באנשי מקצוע שיאתרו את אלה שעלולים להנזק וכן אולי על מנת שהנוער יוכל לפרוק את חוויותיו בצורה יותר מקצועית. 4.על יותר מיד אחת אני יכול לספור את המתנדבים שנדקרו ממחטים, נחשפו לשחפת, נפצעו בתאונת דרכים ועוד.
 

morancho1

New member
תגובה

1. לא מסכימה איתך. בכל ההיסטוריה היהודית ארגונים וולנטריים פעלו למען המדינה הדת במישורים שונים. אם זה בגיוס פועלים, כספים, ידע, הברחות נשק U NAME IT. אני לא רואה סיבה שזה לא יהיה גם פה. 2. פשוט אין לי מה להגיד-אני לא מכירה את הסיפור ומי היה מעורב. אני לשמחתי לא נתקלתי במקרה כזה . 3. מסכימה איתך במאה אחוז. אולי זה היה ממתן לי את ה"סריטה" שלי. סתם, למדתי לאהוב אותה. 4. אוווצ'. אין איזה ועדה שאחראית לבטיחות במד"א? אבל שוב, הסיכוי שזה יקרה במד"א זהה לסיכוי שזה יקרה גם לך כרופא. מכות מחולים? דקירות ממחטים? האם מישהו מצא דרך להימנע מכך לחלוטין?
 

Dr casper

New member
../images/Emo45.gif

התנדבתי במד"א שנה עד שהבנתי שמה שקורה שם זה ביזיון. הנקודות של ריפר נכונות בהחלט, אבל מה שהכי מפריע לי זה שנותנים לילדים בכיתה י' שעברו קורס של 60 שעות (!) מסכנות לטפל בחולים, ולא רק זקנים עם כאבי בטן, אלא גם במקרים של החייאות, התקפי לב, שבץ מוחי וכו'. אני אישית הגעתי עם צוות האמבולנס הלבן (נהג חובש ו-3 מתנדבי נוער) להחייאה שלא צלחה. הנט"ן אמנם הגיע 5 דקות אחרינו, אבל לא צריך להסביר שבמצב של חוסר הכרה ללא דופק ונשימה 5 דקות זה קריטי. במבט לאחור אין לי ספק שאם היה מגיע במקומנו צוות נט"ן, הסיכויים שההחייאה היתה מצליחה היו גבוהים פי כמה. להגיד שאין מספיק כוח אדם זה שטויות - מד"א מפוצץ בפרמדיקים. על כך תעיד העובדה שהוא כבר יכול להרשות לעצמו בחקל מהתחנות לקבל כעובדים (לא מתנדבים) רק פרמדיקים שסיימו תואר ראשון ברפואת חירום (ולא רק קורס - אזרחי או צבאי). הסיבה היחידה שהאמבולנסים הלבנים עדיין מאוכלסים במתנדבי נוער היא שלפרמדיקים צריך לשלם, ולמתנדבי נוער לא. במד"א ירושלים יש בסביבות 2,000 (!) מתנדבי נוער - המון בני נוער רוצים להתנדב, ומד"א רוצה לגייס כמה שיותר. יש כל כך הרבה מתנדבים, שמתנדב מגיע למשמרת פעם בשבועיים, או אם הוא מתעקש, פעם בשבוע, כי פשוט אין מה לעשות עם כולם. בכל משמרת כזו הייתי מגיע ל-2-3 מקרים. לא צריך לציין שהניסיון שמצטבר בדרך זו הוא אפסי. כנראה שבתחנת י-ם לא הבינו שלא חשוב מספר המתנדבים אלא הניסיון והמיומנות שלהם. לא היה עדיף לקבל נניח 500 מתנדבים, והם היו צוברים פי 4 ניסיון? הרעיון של מד"א להעביר קורסי עזרה ראשונה הוא מבורך, אבל הוא צריך להעביר אותם לכלל הציבור, ואת המתנדבים שלו לגייס בנפרד, ולדאוג למיומנות שלהם! זה מאוד פשוט: אם חו"ח אבא או אמא שלכם היו חוטפים התקף לב, מי הייתם מעדיפים שיגיע ראשון לטפל בהם: מתנדב בן 16 או פרמדיק? זה מה שקורה כשארגון חירום הופך לתנועת נוער, כמו שריפר כתב, ומתנדבים בני 16-18 (לא כולם, לפני שתתנפלו עליי, אבל הרבה מאוד) חושבים שהם אלוהים כי הם לובשים חלוקים ועולים על אמבולנס.
 

morancho1

New member
אבל זה לא קורה בצורה כזאת.

מי שמטפל בפועל זה החובש. מי שעוזר לחובש הם המתנדבים. אם יש מתנדב חדש, או כידוע כלא מקצוע, חסר בטחון וכולי מוודאים שבנסיעה יהיה מתנדב מנוסה יותר. זה לא שכל מהות הטיפול מבוצעת ע"י המתנדבים! וכמו כן מהו כבר הטיפול שמתבצע באמבולנס הלבן, העברה? חבישה וחמצן ב"מקרה הטוב"? מי שמזניק את האמבולנסים מודע לקושי המקצוע של האמבולנסים הללו ואמור לדעת מתי לשלוח אמבולנס רגיל ומתי אטן או נטן. לגבי ההחייאה שבצערך הגעת אליה- אתה באמת חושב שאמבולנס לבן הוזנק קודם? כנראה היה מחסור באותו אזור והזניקו אתכם כי לא הייתה ברירה אחרת..עדיף חובש ומתנדבים שיעשו החייאה בסיסית ולשמור את החולה "באוויר" עד שצוות יותר מיומן יגיע. לגבי מספר מתנדבים- זאת הסיבה שבסופו של דבר "ברחתי" משם אחרי שנתיים.היה לי נמאס לרדוף אחרי נסיעות ולריב כמעט תרתי משמע עם מתנדבים חדשים ומורעלים..אם היה אפשר להביא אותם אנשים למסגרת קבועה של שעות בחודש זה היה מצויין. אך שוב מגיעים למסקנה שמדובר בבני נוער עם בגרויות ועבודה..יש גבול לכמות שניתן להשקיע, וכל השקעה (כמעט) מבורכת. חוץ מזה הצוות, לפחות בתחנה שלי, היה מאוד מיומן, ודאגו לעשות לנו קורסים מתקדמים וריעננוים דחופים לשימור ופיתוח הידע. בדרך אבוליציונית מי שלא היה מספיק טוב פשוט לא עלה על נסיעות, כי אף נהג לא רצה אותו..זה היתרון בריבוי מתנדבים, אתה יכול לבחור את הכי טובים. לא נתקלתי ברבים שחשבו שהם אלוהים. אבל כן נתקלתי ברבים שמאוד גאים להיות חלק מהארגון המדהים הזה.
 

Dr casper

New member
וזה עדיין לא סותר

את צודקת ברוב הנקודות שלך, אבל זה עדיין לא סותר את חוסר המקצועיות. לגבי הפסקה הראשונה: נכון שלא כל הטיפול מבוצע על ידי המתנדבים. אבל: תזכרי שבמקרים של החייאות לדוגמא (ואחרים), החובש הוא בד"כ היחיד שרשאי לפתוח וריד, ולכן הוא יתעסק עם להחדיר אינפוזיה בזמן שהמתנדבים יעבדו על העיסויים וההנשמות. בנסיעות, החובש הוא היחיד שרשאי לנהוג באמבולנס, ולכן המתנדבים הם אלה שיושבים מאחור ומטפלים. אז אם קורה משהו - עוצרים, והנהג עובר אחורה. אבל מה ההיגיון בזה? למה בארה"ב הם מרשים לעצמם שפרמדיק אחד יישב מאחור ויטפל בחולה בזמן שהפרמדיק השני נוהג? מי שיושב במוקד ומזניק את האמבולנסים יודע מה להזניק, אבל, שלא יהיו אי הבנות, כמעט תמיד כשמזניקים נט"ן מזניקים גם אמבולנס לבן. זה בגלל שיש כל כך מעט נט"נים - 3 במשמרת בתקופה שאני התנדבתי (שוב, בגלל שלא מעסיקים הרבה רופאים ופרמדיקים) - כך שכמעט תמיד יהיה אמבולנס לבן קרוב יותר שיתחיל את הטיפול לפני הנט"ן. והדבר הכי חשוב שצריך לזכור הוא, שההבדל בין חובש ומתנדב נוער הוא 60 שעות קורס (מתנדב נוער - 60 שעות, חובש - 120 שעות, אולי זה השתנה קצת לאחרונה). ההבדל העיקרי הוא הסמכות לפתוח וריד. כך שגם חובש הוא לא עזרה ראשונה אידיאלית במקרים דחופים שבהם זקוקים לתרופות (שאין לחובש סמכות לתת), ולכן אני מדגיש כל כך שהיה עדיף אם היו פרמדיקים גם באמבולנסים לבנים. וזה גם מוביל אותי לפסקה השנייה: הזניקו אותנו ואת הנט"ן באותו זמן, כמקובל במקרי נט"ן, אבל כמו שהסברתי, הגענו קודם כי היינו יותר קרובים מהנט"ן. הנקודה שלי היתה שעדיף היה שבמקומי ובמקום שאר הצוות ה"לבן" היה צוות של נט"ן על האמבולנס, כך שלא היו צריכים לחכות בכלל לצוות נט"ן. ולגבי שמירת החולה ב"אוויר" - אני לא יודע את האחוזים המדויקים, אבל החייאות בסיסיות (כלומר עיסויים והנשמות) הן בעלות אחוזי הצלחה הרבה יותר נמוכים מהחייאות שבהן מזריקים את התרופות ומחברים את המכשירים מוקדם ככל האפשר. שוב, זה בנוגע לנקודה שהעליתי לגבי צוות האמבולנס. חוץ מקמצנות (או חסכנות, איך שתקראי לזה), אין שום סיבה שבלפחות חצי מהאמבולנסים הלבנים יהיה גם לפחות פרמדיק אחד. אז הפרמדיקים יתלוננו שרוב המקרים שלהם זה קשישים מבולבלים, אבל אם זה ישפר את אחוזי ההצלחה בהחייאות, זה שווה את זה, לא? לגבי הפסקה השלישית: זה נכון שיש בגרויות ועבודה, אבל משמרת פעם בשבועיים זה מעט מאוד, מעט מדי. מצד שני, אני מכיר מתנדבים שפעלו בתחנות של יישובים קטנים יותר (לא רק מושבים וקיבוצים אלא גם ערים קטנות ובינוניות), והיו מגיעים למשמרת כל יום או יומיים. זה גם נראה לי מוגזם, אבל זה מראה שתמיד יהיו מתנדבים. גם אצלנו היו עושים השתלמויות ורענונים, אבל ההיקף היה מזערי, וזה היה בעיקר חזרה על החומר שלמדנו ותרגולים. מכיוון שגם ככה החומר של הקורס הוא כל כך מצומצם, ההשתלמויות והתרגולים לא היו שווים הרבה. אני לא יודע איך בדיוק זה פעל אצלכם, אבל אצלנו נהגים לא נהגו לבקש לא להיות עם מתנדבים מסוימים. האחמ"שים + מד"צים סידרו את השיבוצים, ורק במקרים קיצוניים של תאקלים אישיים בין מתנדב מסוים ונהג, היו בקשות ספציפיות לא לשבץ אותם יחד. מד"א הוא ארגון ענק וחשוב, אף אחד לא מכחיש את זה. אבל כשהכוח מתחיל לגרום לזלזול, והמנהלים של מד"א מתחילים לחשוב על פתרונות ייעול כמו לשבץ ילדים בני 16 שיעבדו בחינם במקום להעסיק פרמדיקים וחובשים בשכר, זה כבר גובל בסיכון חיי אדם.
 

morancho1

New member
ברור שהשיטה שלך עדיפה.

למה לא לשים פרמדיק בכל אמבולנס... ואתה יודע מה, בוא לא נעצור כאן. בוא נשים פרמדיק בכל מרפאה צבאית עצמאית, נוסיף עוד חמישה רופאים בכל בסיס גדול, שניים בכל בסיס קטן, ובכלל בוא נוסיף עוד אלפי רופאים לבתי החולים, מה זה התנאים שעובדים בהם 24 שעות ביממה רצוף, בוא נביא עוד רופאים שיהיו גם תנאי עבודה נורמאלים. חושב שאני לא חושבת שזה אמור להיות ככה? ברור שזה צריך להיות ככה. מחסור בכוח אדם, ולא רק רופאים אלא גם אחיות סניטרים וכולי הוא מעיק ומשבש באופן עקבי וברור את העבודה של הצוות הרפואי. אז למה לא מביאים עוד אנשי צוות.... האידיליאה היא להביא עוד אנשים. בפועל יש סכסוכי תקציב, התקמצנות, הכסף הולך למקומות הלא נכונים מצד אחד, ומצד שני חוסכים בטירוף גם על חשבון חיי אדם. מד"א, עם כל אהבתי לארגון מציל החיים הזה, הוא רק חלק מאותה מערכת מעוותת. אבל אתה כבר צריך לדעת שהמערכת היא כזאת, אתה הולך להיות רופא.. אז מה עושים? קודם כל, אני מאוד מקווה שאתה לא מאשים את עצמך על ההחייאה הלא מוצלחת ההיא. עשית מה שיכולת, ובתנאים הקיימים כנראה לא היה הרבה שהיה ניתן לעשות. גם אני אכלתי את עצמי יום עד שהבנתי את זה בהחייאה הלא מוצלחת הראשונה שלי.תמיד לנסות ולא לוותר, ועובדה שהיו לי הצלחות מוצלחות שזה הדבר הכי מרגש שיש. דבר שני, צריך תמיד לנסות לשפר את המערכת. כרגע, אין לי מושג איך עושים את זה, אולי יום אחד הרופאים הפרמדיקים המתנדבים הסניטרים האחיות יילמדו לקבל את זכויותיהם, וגם החולים יילמדו זאת. בינתיים, אנחנו כאן...
 
זה בדיוק ככה

אני מקבלת שיח טלפון ממוקד שאומר לי :"ענבר באמאשלך קפצי לוויצמן מישהו מפרקס שם אחרי נפילה מ3 קומות... ואז אני באה אליו לבד.. לפעמים א אני זוכרת אני מוציאה גם את התיק אמבו.. ואז פותחת מחברת קרס בודקת מה יש לו ואז חושבת מה לעשות איתו ואם לפעמים אני לא יודעת אני מתקשרת למוקד והם אומרים לי! תגיד מה קרה זה שלכם היה פאק בהחייאה זה מכליל????? לא יודעת מה הבת זונות בירושלים! מד"א משתדל לשלוח נט"ן אם מדובר במקרה שמצריך פה או שהנט"ן היה תפוס או שהמוקדן הוטעה/טעה לגבי הצורך.. ואם 4 חבר'ה לא מצליחים לעשות החייאה לפי הספר זה חבל!!! ולמה בכלל הבן אדם היה חמש דקות בלי חמצן בדם???? מה הסתכלתם עליו ולקחתם מדדים 5 דקות??? מה קרה מתנדב נוער לא יכו לפרוש ציוד לבדוק דופק בזמן שהנהג בודק נשימה למצוא נקודת עיסוי ולחכות שהנהג יסיים לתת לו 2 הנשמות??? והמתנדב השני לא יכול לחבר חמצן???? והמתנדב ה3 אחרי שהרים טלפון למוקד יכול או להסתכל ולתת לכם קריאות עידוד או להתחלק עם העיסויים או שאו או בכלל מתנדב חושב שיקח תאמבו מהנהג כדי שיוכל להכין וריד לנט"ן??. שמע זה שהוא מת אף אחד לא צריך לתת על זה דין וחשבון בטח שלא המתנדב נוער! אבל אם ההחייאה לא בוצעה בצורה הטובה ביותר בהתאם לתנאי השטח אז יש פה פאק שבראש וברשנה הנהג צריך לקבל עליו בראש ואחרי זה האחראי מתנדבים/המדריך שהעלו 3 אנשים ואף אחד מהם לא הצליח לעשות החייאת זוג כמו שצריך עם הנהג!!!
 

Dr casper

New member
ענבר

אני בטוח שהיה היגיון מאחורי מה שאמרת, אבל כל כך הרבה סימני שאלה וקריאה מפריעים בעיניים. ההחייאה התבצעה בדיוק לפי הספר. לא אמרתי שלא. אין פה דין וחשבון לתת. זו הבעיה - שכל ההחייאות הן ככה, וזה הנהלים. הבעיה היא שההחייאה הזו היתה החייאה של אמבולנס לבן, שהיא - מה לעשות - בסיסית מאוד (אמבו וחמצן במקום הנשמה מפה לפה, וקרדיופאמפ במקום עיסויים בידיים - זה אחלה, אבל משפר את הסיכויים במעט מאוד). מה לעשות שלתרופות ללב יש השפעה קריטית על סיכויי ההצלחה של ההחייאה? אני עוד זוכר את הפרוטוקולים של החייאה בלבן, את לא צריכה להזכיר לי. הנקודה שלי, בפעם החמישית, היא שעדיף אם היתה החייאה לפי הספר של צוות נט"ן, ולא של צוות לבן. אם על האמבולנס שלי היה צוות כזה, היו נחסכות 5 דקות ללא התרופות הקריטיות. את מסכימה איתי? ואחרי שהבהרנו שזו לא בעיה של כוח אדם אלא של כסף, את יכולה להתייחס גם לזה. אני מבין שאת מאוד מאוד להוטה לגבי ההתנדבות במד"א, אבל התגובה שלך היתה חשובה כי היא הראתה לי שהמסר שלי - שההחייאה כן הלכה כמו שצריך, אבל היה עדיף אם היה על האמבולנס צוות נט"ן! - לא היה ברור. אני מקווה שעכשיו כן.
 

Dr casper

New member
ולקרוא למד"א ירושלים בית זונות...

מראה שאת מזלזלת במד"א הרבה יותר ממני. מה את בכיתה א'?
 
אתה צודק

ללא ספק בית זונות היא הינה המילה הטובה או המכובדת ביותר להשתמש בשביל להסביר את כוונתי. המגמה של מד"א ירושלים של להכשיר הרבה יותר מתנדים מהצורך של התחנה בהחלט לא פשוטה אבל מה שכן להחזיק 2000 מתנדבים דורש יכול סדר וארגון מטורפת! וע זה לא נותר לי אלא להוריד את הכובע ולתת הרבה כבוד לתחנה! זה גם בהחלט מראה על טיב החבר'ה הרי שאם החבר'ה היו לא חבר'ה על רמה והיו מגעילים אחד לשני המתנדבים לא היו רוצים לבוא בהמוניהם! אז אני מקווה שתקבל את התנצלותי מד"א ירושלים הם אחת מהתחנות המאורגנות והמכובדות שבמד"א לגבי המגמה שלהם.. (בית זונות זה לא הביטוי הנכון) וזה שיקול דעת של התחנה ואין לי שו יכולת לשפוט אותו מהסיבה שאני לא יודעת את המניעים שלו. לסיכום מצטערת על השימוש במילה.
 
אי אפשר

להיות להוטה על מד"א וגם לתכנן על עתודה): מה שנקרא כבר ישבתי ביכוח בתחנה על כמה מעט הנוער מגיעה ואני אישית סיכמתי את עמדתי במשפט :"אני מצטעת אבל אני מעדיפה לשבת פה עוד 8 שנים כרופאה ולא עוד 4 שנים ולהשלים בגרויות יחד עם בני 16 פעורים! שמע יכולות להיות כמה סיבות לכך שיצאתם ולא נט"ן- 1. הנט"ן + אט"ן היו תפוסים... לכן הם הצילו חיים במקום אחר!!! 2. המוקדן עשה טעות! טעות שאסור לו לעשות! ולא הבין מספייק טוב עם המקרה (כבר הגעתי לאקסים עם כתמי מוות /קשיון שהמשפחה התלוננה שהוא נראה לה קצת ישנוני בסדר?!) אתה חי בעולם דימיוני אם אתה חושב שלכל קריאה היום אפשר להוציא נט"ן נראה לך שבכל תחנה קטנה יחזיקו 3 רופאים 3 פראמדיקים ו3 חובשים 24 שעות ביממה???? וזה רק בתחנות קטנות מה קורה בירושלי /ת"א ?????? הרי זה הגיוני כל סבתא ם כאבי גב יכולה פתאום לקבל התקף לב!! שמע סיוע נשימתי (זתומרת הכנסת חמצן לריאות) + עיסויים (אגב תעשה אתה 30 עיסויים עם דיפיברילטור:)) גורמים להמשך חמצו של הרקמות ולכן מביאים את מערכות הגוף של האקס לעתיד (ענבר תשלטי על עצמך... העחמ"שים לא עושים לי טוב:)) במצב הכי קרוב למה שהיו לפני האירוע שגרם לטראומה הנשימתית או הקרדיולוגית! ולכן מגדילים בהרבה את סיכוייו של הנט"ן לדפוק לו כמה שוקים ולהחזיר אותו לחיינו!! להחייאות הלבן לא אמור להגיע נקודה!!! לפעמים הנט"ן תפוס ולכן אפשר לתת לבן אדם לשרוף את התאים במוח מחוסר חמן או לחמצן לו את המוח עם חמצן מהלבן שהוא לא פחות איכותי מהחמצן בנט"ן
 

anabioein

New member
|הדגש|מד"א|סדגש|

אני לא אתחיל לפרט את כל מה שאני חושב על מד"א, אבל דעתי היא לא חיובית במיוחד. נכון שזה מצוין להפיץ את הבשורה של BLS, אבל האם זה מצדיק את כל השאר? (התשובה היא כן כמובן. אבל....). כמה נקודות למחשבה: האם מתנדבי מד"א ומתנדבי נוער בפרט (גם כאלו של "מחויבות אישית") אמורים לשמש את מד"א לפעילויות שגרה? סחבק ישב עשרות שעות "לאבטח" משחקי כדורגל ורוגבי במכביה, לדוגמא, עליהן ארגון מד"א הרוויח אלפי שקלים (התשלום הוא עבור אמבולנס וצוות שסחבק היווה שליש ממנו). האם הארגון דאג למינימום, דהיינו אוכל ושתיה בעבור המתנדבים (הנהג מקבל תשלום והחזר הוצאות לעצמו אז הוא לא נחשב)? האם עבודה פרטית (גם עם בארגון ציבורי) היא מחויבות אישית? האם המחויבות שלי היא לעזור לארגון להרוויח כסף בעבודות פרטיות? האם חוקי להעביד קטין בלי לשלם משכורת? האם יש מישהו שאחראי להגן מתנדבות מהטרדה מינית? האם ניצול מרות של נהג אמבולנס בן 27 מול מתנדבת בת 16 הוא תקין? ומדריך בכיר בקורס מול קטינים? בארגונים תקינים יש תקנות חמורות נגד זה, גם אם בהסכמת שני הצדדים ובייחוד אם אחד הצדדים הוא קטין. יש גם דבר שנקרא חוק אבל גיל 16 הוא גיל הסכמה..... אם אדם נפצע במהלך עבודה הוא זכאי לפיצויים מביטוח לאומי וממקום העבודה. האם מתנדב במד"א זכאי לכך (מלבד הביטוח שהוא קונה לעצמו)? אם מתנדבת, שהיא לא מהחביבים על אחראי המתנדבים, נפצעת קל-בינוני בתאונת אמבולנס (לכניסה באור אדום לצומת יש סיכונים), האם מגיע לה פיצוי? האם הארגון דואג למתנדביו? האם לפחות נציגים באים לבקר אותה בבית? הנהג קיבל חופשת מחלה. בתשלום כמובן. האם ללמד ילד לפתוח וריד, כשאין לו רשות חוקית או כיסוי כלשהו, זה תקין? זה מועיל? האם מתנדבי נוער מורידים תמותה?
 

morancho1

New member
שאלות קשות ונכונות.

1. פעילויות שבשגרה הוי תמיד תחום אפור ותמוה. אני באה להציל חיים אז איך אתם מנצלים אותי עכשיו לעבודות רווחיות..אני אישית ניסיתי להתחמק מארועים כאלה כי היה לי משעמם לשבת שעות באמבולנס ולא לעשות כלום..הקטע של האוכל והשתייה גם חוצפה. היתרון בפעילויות האלה שהן חוסכות כסף למד"א- שאפשר לנצל לרכוש מכשירים להכשיר אנשים וכולי.. אל תשכח שאת ההכשרה של מד"א קיבלתי בחינם ועוד מלא קורסים שווים שבאזרחות עולים כסף רב. נקרא לזה שוויון, לא רציני. (חוץ מהקטע של האוכל...) 2.הטרדה מינית..אני לא נתקלתי בשום דבר כזה! מאיפה המידע הזה? יש קשר מצוין בין נהג למתנדב לרוב, משום העיסוק בתחום הזה, אבל מפה להטרדה מינית? אתם לא חושבים שהעיתונות הייתה חוגגת על מקרה כזה וכולם היו שומעים על זה? 3. אם בתור מתנדב היית מעורב בתאונה אתה זכאי למירב הפיצויים- כך אומר ההיגיון בשביל זה יש ביטוח. מסכימה שביטוח קצת חוצפה לגבות, אבל מדובר בסכום לא רב, והיתרון שאתה מבטח בדרך גם את המשפחה הקרובה- אם צריכים אמבולנס מקבלים בחינם..לא הייתה ה"שמחה" להשתמש בזה, ומדובר בסכומי כסף לא קטנים שחסכתי. 4. פתיחת וריד- אין אישור שאני יודעת עליו. כשרציתי להתאמן אמרו לי שאנחנו יכולים להתאמן אחד על השני בפיקוח שלהם בצורה לא רשמית כזאת.. אני לא חושבת שרבים הם מתנדבי הנוער שעושים עירוי לחולים בפועל... 5. מורידים תמותה, בכללי כן. משפרים ומייעלים עבודה הכל מוביל בסופו של דבר להורדה בתמותה. ואתה יודע מה? מתנדב שהוכשר במד"א במידה וייתקל במצב חירום במישור אזרחי ללא קשר למד"א- הוא יהיה זה שישמור על קור רוח ינייד אזרחים לטיפול וידע לפחות בגדול- מה לעשות ומה לא. זאת עזרה עצומה במדינה מוכת תאונות ופיגועים כשלנו. אני אישית חושבת שכל אדם במדינת ישראל צריך לדעת עזרה ראשונה- צריך להיות כמה שיעורים בבית ספר- מתנדב מדריך מד"א שיעבור בבתי ספר תיכוניים ויעשה זאת. זאת עזרה ענקית שבמד"א מפספסים. . 2.
 

anabioein

New member
תשובות חלקיות

1. גם אם המטרה נאורה, יש חוקים בקשר להעסקת בני נוער (אני מוכן לרדת מ"ניצול") וכל עוד מדובר בפעילויות בהן ארגון מד"א מתחרה בחברות אמבולנסים פרטיות ולא פועל כארגון חירום, מן הראוי לתגמל כספית את "המתנדבים". הקורס של מד"א עולה בחלק מהמקומות כסף. בתמורה לפטור מתשלום את מתחייבת לשעות לא מעטות של עבודה. 2. גם בבסיס חיה"א היו אנשים שלא שמעו (בימיי זה היה "גם בתיכון אלון היו כאלה שלא ידעו"). 3. כיסוי לטיפול רפואי (קיבוע פנימי סגור, גבס וכו' במקרה של ק) יש לכולנו, ברוך השם, גם אם לא נהיה חברים במד"א. ההגיון מת מזמן בכל הנוגע לפיצוי מחברות ביטוח. האם מי שלא עובד ולא שייך לשוק העבודה מקבל חופשת מחלה או תגמולים על אובדן ימי עבודה (בגרויות אלו לא ימי עבודה)? 4. אפשר גם להגיד לילדים אם אתם רוצים לנסות גז מזגנים תנסו אחד על השני, זה לא עושה את זה אחראי. אה כן, יש מתנדבי נוער שעושים דברים שהם לא אמורים גם בנסיעות. 5. חשוב שאנשים ידעו החייאה- בודאי. נוכחות מתנדבי נוער במד"א מורידה תמותה? כמה החייאות הצליחו כי את היית שם? כמה אנשים הצלת ברחוב? האם מתנדב נוער על אמבולנס מציל יותר חיים ממי שעושה משמרות זה"ב? אם מדריך בתנועת נוער, מורה, או שומר במשמרות זה"ב ידע לעשות עיסויים כשצריך ולעצור דימום חיצוני, הוא יהיה לא פחות מועיל ממי שתורם מזמנו למד"א.
 

morancho1

New member
תגובות חלקיות

1. אתה טוען שמד"א לא נחשב כארגון חירום מתנדב. אבל רבים המערי"ם החובשים ואף הפרמדיקים המתנדבים בארגון. הציוד בחלקו הגדול מגיע מתרומות. הכסף שנחסך הולך (ברובו) לקניית ציוד חדיש. הרמה הטכנולוגית (והמקצועית) בארגון לא יביישו אף מדינה אירופאית מתקדמת. להיפך, יש להם גם מה ללמוד מאיתנו. אני לא חושבת שראוי לפצות את המתנדבים, לכן קוראים לזה התנדבות. אם הם היו רוצים לעבוד תאמין לי שהיו מוצאים -מקומות לא חסר.. כל הקטע בהתנדבות שאתה עושה משהו לא למען עצמך..כדי לעזור לקדם רעיון מסויים. אם אתה אומר לפצות בכסף יענו לשלם משכורת, למה שלא תיקח כבר פרמדיקים ולא ילדים בני 16 לעשות את העבודה? 2. שמע אני אומרת לך מה אני מכירה. אולי אני קצת תמימה, אבל אני חושבת שאי אפשר להאשים האשמות על בסיס ריק. אמרת שיש ניצול מיני? רמזת לכך? מעניין אותי לדעת אם יש מקור להאשמות הללו. 3.לגבי ביטוח- ממה שאני יודעת הוא מקיף פגיעות בזמן התנדבות. אני לא יודעת בדיוק איך הביטוח עובד כי כשהתנדבתי הייתי בת 16 ולא הטרידו אותי מחשבות כאלה, וגם לא נתקלתי במקרים שהיו בעיות עם זה.יש כל כך הרבה מתנדבים בארץ- ושוב על אותו משקל של מה שכתבתי בהודעה הקודמת- אם היה קורה משהו היינו שומעים על כך כנראה שבכל זאת יש סידור (אבל שוב מדובר בהנחה- אם אתה מכיר מקרה סותר אשמח לשמוע) 4. לא אמרתי שזה אחראי להתאמן על עירוי במד"א.. מצד שני גם לא "אחראי" להתאמן על עירוי כשאתה חובש (לא בקורס) אבל חובשים רבים עושים זאת בכל זאת, וזה ידוע, כשהמטרה הסופית (חוץ מהאקשן) היא להתמקצע. 5. אתה טוען שמתנדב לא עוזר..תשאל נהג מד"א אם מתנדבים עוזרים וכמה זה עוזר הדבר הכי קטן- כשמתנדב מביא לך חמצן כשאתה עסוק בהחייאה וצריך את שתי הידיים שלך. שמישהו פותח את החמצן מחבר הכל קורא בקשר מביא אמבו מסדר מה שצריך לסדר..אם המתנדבים לא היו, מי היה עושה זאת, החולה? המשפחה שלו? או הנהג שהיה צריך להתרוצץ במקום לטפל? מי היה רושם הכל בטפסים? האם אתה היית מוכן לעכב אמבולנס שלא יגיע להחייאה במקום אחר, כי יש טפסים שלא מולאו ומדדים שלא נלקחו או ציוד שלא הוחזר למקום? ככל שאתה מפנה אמבולנס מהר יותר, הוא פנוי לטפל במקרים מהר יותר. * מתנדבים כ-ן מצילים חיים. ויש מלא מקרים שיוכיחו את זה. אני בספק אם תשמע על זה בראש חוצות, לא מכירה הרבה אנשים שהיו מתרברבים בכך. וזה דבר חיובי. לגביי- אני לא יודעת אם הצלתי חיים- אבל קצת קשה לקבוע כשאתה מפנה מישהו למיון ואח"כ לא יודע ממש מה קורה איתו..אבל אני יודעת שעזרתי להציל חיים, וזה המון. בשבילי, ובשביל הארגון.
 
כן

כשאני יוצאת לאבטוח מד"א דואגים לי לאוכל ומים! אבטוח בפורים קיבלנו מנות פלאפל איבטוח יום הזיכרון הצבא דאג לנו לאוכל ומי כי מד"א ביקש! כן יש איסור על יחסים בי נהגים למתנדבות במידה והן קטינות אם לא אז לא! האם מתנדבי נוער מרידים את התמותה??? בואי נחשוב תחנה קטנה (נגיד חדרה) משמרת אמבולנס לבן אחד ועוד נט"ן... הנט"ן של חדרה יצא לנסיעה... (הנט"ן של נתניה רק עכשיו מתחיל לנסוע לכיוון לניאדו עם M.I .. קריאה למוקד מחוסר הכרה ללא דופק ונשימה ברחוב הנשיא... נהג הלבן ופץ לאמבולנס (הנט"ן של נתניה , תחנה שכנה, מקבל בקשה להזדרז במיון כי צריכים אותו... הוא לא יגיע תוך פחות מ15 דקות) תארי את הסיטואיה נהג בא לעשות החייאת מכשירים לבד... (אפילו פראמדיק ,שנחשב כאלוהים -סתם- לא יכול לעשות החייאת מכשירים לבד!) הבן אדם ימות מאה אחוז!!!!!!!11 כמה אחוזים היה לבן אדם לשרוד עם היה מתנדב נוער לדפוק לו עיסויים??? 10? 15? 30? זה המון!!! במיוחד אם הה מדובר חס וחלילה בסבא שלך!
 
למעלה