רוצים תמונות?

gaichuk

New member
כן ! רוצים עוד!

שאלה. המצע הגס זה נסורת? ועוד משהו, נראה לי שהאכלת יד זה דבר טוב באופן כללי אבל הצגה של חולדה חיה כטרף לנחש של מטר וחצי (בואה אם אני זוכר נכון)אינה דבר חיובי. כדאי לדעתי להרגיל אותו לאכול חולדות מתות שלא יקשר אדם עם אגרסיביות עם מזון.משהו בסגנון... חיות יפיפיות! עוד תמונות...

shshahar

New member
תשובה לגבי המצע

כן, זו נסורת. אני אגיד לך את האמת , אני יודע שרוב המגדלים בארץ לא ממליצים לגדל נחשים על נסורת, אבל מניסיון שלי ושל כמה חברים שלי (שלא משתתפים בפורומים ושהאוסף שלי קטן וצנוע מאוד ביחס לשלהם), הגענו למסקנה שאם הנסורת איננה מכילה אבקת עץ, אלא נסורת גסה (לאחר ניפוי), היא לא פוגעת בנחשים (הם לא נושמים אותה לתוך הריאות). כמו כן שים לב שאני מגדל את הנחשים הצעירים מאוד על מצע של נייר סופג (הם עדינים יותר). בםופו של דבר אני לא ממליץ לאף אחד לעבור למצע נסורת, אלא אם יש לו מס' רב של נחשים, הנסורת חוסכת בעלויות ונוחה לעבודה.

naja

New member
האכלה ידנית.

יש לי הרגשה, מהנסיון שלי, שהאכלה בחולדות מתות לא מורידה את הרמה של תגובת האכילה. כל הפיתונים והבואות שלי(מלבד אחת) מסתערים על הטרף שלהם , גם אם הוא מת מזמן, ברגע שהם מזהים אותו וחונקים אותו ממושכות. במקרה של האכלה ידנית של בואות זה לא מסוכן כמו אצל פיתונים בורמזים ומרושתים מאחר ובואה בוגרת לא כ"כ מסוגלת לחנוק אדם בוגר. הסיכון היחיד שבהאכלה מהסוג הזה זה ביס מאוד כואב ומדמם ולכן כדאי להשתמש בכפפות.

shshahar

New member
האכל יד

קודם כל אתה צודק. שאף אחד לא ינסה לעשות את זה עם נחש שהוא לא מכיר וגידל מגיל אפס. כל הנחשים שלי מורגלים לאכול חולדות ועכברים, חיים/ות ומופשרים/ות. לגבי הקשר בין אדם למזון, זה תלוי גם בנחש (סוג ואופי אישי) וגם בסוג הטיפול שהוא מקבל. אם תפתח את הטרריום רק כדי להאכיל את הנחש הוא יתרגל שלכך שהמגע היחידי שלו עם האדם, הוא לצורך אכילה ויכול מאוד להיות שיתקוף כל דבר שינוע לעברו (במיוחד נחשים בעלי אופי תוקפני, כמו נחשי עצים ואפילו קינגים), אבל אם תרגיל את הנחש למגע יום יומי (הוצאת הנחש מהטרריום והחזקתו בידיים למשך כמה דקות בכל יום, פרט ליומיים שלושה לאחר האכלה) הנחש ישאר רגוע. לגבי הבועות שלי, אני מאכיל אותן מהיד מאז שהן היו בייבי ולמרות שקיבלתי כמה נשיכות במהלך השנה וחצי, אני ורק אני חושב שזה עדיין שווה את זה , אני מאמין שביום שאקבל ביס רציני אני אפסיק עם זה.

שחר אחראי שבואה בוגרת תנשוך אותך

ותשאר תלויה לך על היד החשק שלך להאכיל מהיד ולא בעזרת מלקחיים ירד... וגם אני שמתי לב שרוב הנחשים שלי יקבלו טרף מת כאילו היה חי ויחנקו אותו ברגע שהם רואים אותו, מה שכן לפעמים הם יחנקו לזמן קצר יותר.

shshahar

New member
יונתן

אני יודע שאתה צודק, אבל אתה יודע , בקטע הזה אני קצת כמו ילד קטן. בקיצור לא יכול להבטיח שום דבר, אני העדכן אותך לגבי ביסים. ד"א אף פעם לא קיבלתי ביס תוך כדי האכלה. הביס היחיד שקיבלתי, לפני חודשיים בערך, נגרם כתוצאה מריח חולדות על היד שלי(טיפול בחולדות לפני הטיפול בנחשים, מבלי לשטוף ידים לפני כן). אני חוזר ומדגיש, אני לא ממליץ לאף אחד להאכיל מהיד נחש שיכול לגרום לנזק רציני.

אם כבר מדברים על ביסים.

למומחים שפה :) תוכלו לספר על רמת הכאב של ביסים בנחשים שונים?, לדרג אותם? אף פעם לא קבילתי שום ביס משום נחש. ):

woma

New member
אני לא ממליץ על........

ביס מאנקונדה לדוגמה, אפילו כשהיא עדין בתחילת דרכה (2.5מ')

naja

New member
ואני לא ממליץ.....

על ביס מצפע....
הביס עצמו לא כואב, אבל אח"כ.......

gaichuk

New member
אני בהחלט לא ממליץ על...

ביס מפיתון סלעים אפריקאי. קיבלתי כמה מאד לא נעימות ששתיים השאירו צלקות קטנות, אבל פעם אחת הייתה עם כל הלב . הכנסתי כלי עם מים והנחשה השתלחה... הניבים הקדמיים ננעצו לכל העומק בכף היד. הבעיה היתה שהנחשה זרקה את עצמה על היד והתפתלה לחניקה בשניות,הזנב נעלם ואובטח מתחת לאחד הקפלים והכדור התהדק. בשלב מסוים כבר לא הרגשתי את השיניים כי היד התחילה לשנות צבעים מאדום לכחול לסגול. חשבתי שאני משתגע וכבר העלתי בדעתי להטיח את האגרוף בקיר. בסוף נעזרתי בשפיץ פלייר... מתחת ללסת העליונה,עד הסוף,לחיצה מתונה עד שהיא פתחה את הפה ואז תפסתי בצואר וכו' וכו' וכו'. הנחשה הייתה באורך שתי מטר בלבד... אאוץ'!

אני מודה שחטפתי מהרבה... אבל

הכי כואב שאני זוכר זה היה מאנקונדה של כמעט חמישה מטרים עם ראש גדול... אני לא ממליץ לנסות לתפוס נחשים בגודל הזה בראש בלי להחזיק אותו במקום עם מגב או משהו כזה לפני ששולחים יד, כי במקרה וכן חוטפים זה ממש לא נעים. גם חטפתי מפיתון מרושת של כ 5.5 מ' ברגל אבל הטעם של המכנסיים שלי לא היה לטעמה אז היא רק נתנה מכה ואפילו סימנים לא ממש היו לי. מבחינת דירוג זו קצת בעיה אבל באופן כללי לבואות ופיתונים שיניים ארוכות מאלו של זעמנים וכמה שהנחש גדול יותר השיניים והלחץ שהוא מפעיל גדולים יותר. מה שכן חשוב להתחשב בו מבחינת רמת הכאב זה מיקום הנשיכה כי ביס בזרוע או ברגל מכרכן של מטר וחצי יכאב פחות מביס בין האצבעות מכרכן של 60 ס"מ.

למעלה