איך הסקת שזה המקור? הלא הייתה אנטישמיות (אולי לא בשם הזה) גם לפני שאותו האיש הגיח לעולם בכלל. לא לחינם חרבו לנו שני בתי מקדש. השני אמנם זמן קצר לאחר הספירה הנוצרית, אבל אני לא יודע בדיוק מתי הברית החדשה נכתבה, אך מן הסתם זה היה מאוחר יותר נראה לי. אבל גם אם לא, שנאו אותנו כבר אז. לגבי המוסלמים זה בוודאי שלא תופס. ומה תגיד על כל שונאינו (לרבות האשכנזים שבהם) שאינם נוצרים? הרי גם כאלה לא חסרים על פניו.החטא הקדמון הוא צליבת ישו. כך שלא צריך להתרגש כל פעם שאיזה שמוק ששיחק בסרט, היה כדורגלן וכדומה מבקר את הדמוקרטיה (עדיין) היחידה במזרח התיכון. גם מי שלא אנטישמי בגלוי, הוא יוציא אותו בגלוי אחרי כמה בירות או וויסקי. זה כמו גזענות, כולנו כאלה - חלקנו מחביאים, חלקנו מגלים לכל העולם וחלקנו פשוט לא מודעים לזה.
האסלאם היא דת חשוכה וקיצונית, למעט האחמדים.לגבי המוסלמים זה בוודאי שלא תופס. ומה תגיד על כל שונאינו (לרבות האשכנזים שבהם) שאינם נוצרים? הרי גם כאלה לא חסרים על פניו.
שנאה ליהודים קדמה לאסלאם וקדמה קתוליות (יש הבדל תפיסתי בינם לבין רוב הפרוטסטנטים).החטא הקדמון הוא צליבת ישו. כך שלא צריך להתרגש כל פעם שאיזה שמוק ששיחק בסרט, היה כדורגלן וכדומה מבקר את הדמוקרטיה (עדיין) היחידה במזרח התיכון. גם מי שלא אנטישמי בגלוי, הוא יוציא אותו בגלוי אחרי כמה בירות או וויסקי. זה כמו גזענות, כולנו כאלה - חלקנו מחביאים, חלקנו מגלים לכל העולם וחלקנו פשוט לא מודעים לזה.
לא, כי יש תקנות זיהום אוויר.הבן-אדם הכי מפורסם בעולם
אבל לא כך על בסיס הברית החדשה, תקן אותי אם אני טועה.האסלאם היא דת חשוכה וקיצונית, למעט האחמדים.
מה חשוך פחות בקתולים שאמרו: תשחטו את כולם והאל יברור מהם את החפים מפשע?אבל לא כך על בסיס הברית החדשה, תקן אותי אם אני טועה.
אני אמרתי שחשוך פחות? אמרתי שזה לא מגיע מהמקור/בסיס הזה. הא ותו לא.מה חשוך פחות בקתולים שאמרו: תשחטו את כולם והאל יברור מהם את החפים מפשע?
בשני המקרים מדובר הרי בתירוץ קלושאני אמרתי שחשוך פחות? אמרתי שזה לא מגיע מהמקור/בסיס הזה. הא ותו לא.
לא הבנתי היכן אמורה להיות בינינו מחלוקת, לפחות במה שנכתב עד כה. בכל מקרה, אני לא בטוח שהדת הוא רק תירוץ שכן בעיני מדובר במלחמת דת. אבל זה כבר דיון אחר/חדש .בשני המקרים מדובר הרי בתירוץ קלוש
אם ליהודי יש כובע שוחטים אותו
ואם ליהודי אין כובע שוחטים אותו
ישו היה בעצמו יהודי. גם קתולים וגם מוסלמים היו שוחטים אותו ללא היסוס: שהאל יסנן
דת הייתה רק תירוץ לשוד אונס ורצח: מה שבאמת רצו לעשות
יש פה עניין עמוק יותר: האם דת היא מרכיב זהות בלבד? (כמו כדורגל או לאום)לא הבנתי היכן אמורה להיות בינינו מחלוקת, לפחות במה שנכתב עד כה. בכל מקרה, אני לא בטוח שהדת הוא רק תירוץ שכן בעיני מדובר במלחמת דת. אבל זה כבר דיון אחר/חדש .
פחות עפתי על הרעיון. מה בנוגע לחומצה?לא, כי יש תקנות זיהום אוויר.
אבל יש מגרסות זבל אורגני: אחרי הגריסה אפשר להטמין הכל בגינה או בביוב
ויש מגרסות לאשפה א אורגנית: אחרי שגרסת הכל פעמיים וחיממת את התוצאה לבלוק אשפה יצוק
כבר לא ימצאו כלום (או שישתמשו בתוצאה כבלוק לבנייה)
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.