רוק אלטרנטיבי ברדיו

tomashi

New member
רוק אלטרנטיבי ברדיו

בזמן האחרון יש חדירה של הרוק האלטרנטיבי לרדיו הישראלי. פתאום בתחנות כמו רדיוס וגלגלצ אפשר לשמוע את ארקטיק מאנקיז, מיוז ואפילו את דה אנמי (the enemy) ויש להקות נוספות. גם מספר ההשמעות של להקות כמו פול אאוט בוי, לינקין ורד הוט עלה בצורה משמעותית. במקרה של פול אאוט בוי לדוגמה עד לא מזמן הושמע רק הסינגל הנצחי this aint a scene השבוע כבר שמעתי ברדיוס את thnks fr th mmrs ואת dance dance. מספר ההשמעות של רד הוט עלה בצורה דרסטית בתקופה האחרונה, ולשמוע את away from here של האנאמי באמצע היום ברדיוס היה בכלל הפתעה. אז מה דעתכם, תופעה מבורכת שהגיע זמנה, או תופעה רעה בגלל שהרוק האלטרנטיבי צריך להיות אלטרנטיבי?

FallOutGirl

New member
../images/Emo80.gif דה אנאמי ברדיו? ../images/Emo12.gif

לא ידעתי שעד כדי כך הם מוכרים איכשהו ברדיו.. טוב, באמת מגיע להם. הדיסק בכורה שלהם הגיע למקום 1 בבריטניה אחרי שבוע אחד בלבד! ולי עוד אין אותו
אז אם כבר משמיעים אותם ברדיו יש סיכוי טוב מאוד.. או אפילו 100% שהדיסק מתחבא איפושהו בארץ.. או יגיע מתישהו. אני חושבת שמצד אחד - זה טוב שיותר אנשים יכירו את הלהקות האלה ויחשפו גם למוזיקה אלטרנטיבית במדינה שלנו כי בכל מדינה יש בטופ של המצעדים איזה אלטרנטיבי/פופ/אר'נ'בי/וכו' מהעולם. ורק אצלנו הרוק הישראלי, המוזיקה הים תיכונית ולהיטי הראפ והאר'נ'בי עוד משתלטים. אבל מצד שני - אם הלהקות MTV2 האלה, נוו נקרא להן ככה, מגיעות עד לרדיו בישראל - ארצנו הקטנה - זה אומר ש.. המסחור? כי אם הם הגיעו עד אלינו כנראה הם עשו הרבה רעש בתחנות רדיו עולמיות והגיעו שם למקומות הראשונים - מה שגרם גם בארץ לרוץ ולרכוש זכויות השמעה. אז אני כבר לא יודעת אם זה משמח אותי לשמוע אותם ברדיו או להצטער על זה כי אחרכך כל האלה שהטלפון שלהם מנגן חזק מזרחית וים תיכונית יתחילו פתאום לזמר לי "אוואי אוואי אואואואו אוואי פרום היר! יוו שחר, את מכירה את זה? הם מין פריקים כאלה! יוו הם טובים ויש להם מבטא חמוד באנגלית"
חפרתי ;;

FallOutGirl

New member
../images/Emo80.gif חחחח אני יודעת חחחחחחחחחחחחחח

אבל הילדים אצלי בשכבה מפגרים.. פעם אחת היה איזה שיר.. נווו.. אני לא זוכרת איזה
האאאא! היה איי רייט סינס ברדיו ואיזה ילדה מהכיתה שלי שכולה ריהאנה ומיזרחית.. [היי ריהאנה זה לא רע!
רק הדיסק הראשון והשלישי טובים!] ואז היא פתאום אומרת לי "יוו את מכירה שיר כזה של חתונה וזה.. ~השמעתי לה~ כן זה! יוו זה השיר היחיד של פריקים שאני שומעת ואוהבת!"

Sweet Calamity

New member
עניין שרוי במחלוקת. ../images/Emo115.gif

מצד אחד, באמת יש ת'קטע של "הו לא עכשיו הם יתפרסמו ויתמסחרו" וששיט, אבל מצד שני הפרסום הוא לפעמים טוב, וגם מהנה למעריצים.. למשל..בגלגלצ יש תוכנית שקוראים לה "הקצה", תוכנית של מוזיקה אלטרנטיבית. ללהקות המייספייס הצעירות שעושות סקרימינג לא שה להיכנס לפלייליסט של התוכנית הזאת, וכך גם סתם להקות רוק, אלט' או לא, בתונכית "המסור" בקיצור..[חזרה לנושא] אני לא מאמינה שאי פעם הרוק האלט' יכנס חזק לפלייליסט של הרדיו הישראלי, אבל זה טוב מידי פעם לשמוע להקות אחרות חוץ מMCR בגלגלצ.

lestatgirl

New member
אבל מה המדד למסחור? השמעה בגלגל"צ?

כאילו שהם אפילו מודעים לזה... אמ.. השמיעו את השמבלס בגלגל"צ [
] ופיט עדיין לא על מספיק סמים כדי להתמסחר..

HagarStar

New member
רק בשביל לדפוק את קייט מוס../images/Emo109.gif../images/Emo101.gif

מה, אני היחידה שחושבת שהיא מכוערת רצח? |:

HagarStar

New member
אהה את הבנאדם הראשון שמסכים איתי!../images/Emo109.gif../images/Emo101.gif

lestatgirl

New member
לא היא דומה לחתול!!

שרדף אחרי עכבר, אכל אותו והוא עלה לו לאף.

sha na na revol

New member
והקשר בין פוליטיקלי קורקט לקייט מוס../images/Emo35.gif...

התכוונת למילה אחרת, או שאת סגורה על זה כמו על שאר ההגדרות שלך
... היא סתם לא מכוערת. בלי קשר למשקל עם צריך להבהיר את זה. יש גם קולביות לא יפות.

sha na na revol

New member
שיט.

נראה לי שאת בכוונה מנסה לגרום לי לאבד את כרטיס השוביניסט ולפנות אלי בכבוד. נו לא התכוונתי.
אבל פעם הבאה אני לא אאמין לך כשמזכירים מיזוגניה. איך עשית לי את זה, נחש.

noamjen

New member
ואלה תולדות הרדיו הישראלי המנוון...

אני זוכרת שאמרתי בדיוק את אותן המילים כשהיה וויכוח לפני שלוש-ארבע שנים על האם צריך להכניס יותר מוזיקה מזרחית גלגל"צ או לא. אז ככה, בכל העולם נהוג שיש מגוון של תחנות רדיו, בניהן כאלה כלליות שמשמעיות כל מיני, אבל בעקיר להיטים וכאלה מיועדות אך ורק לסוג מסוים של מוזיקה (בארץ אם אני לא טועה יש רק אחת ארצית - קול המוזיקה, ומלבדה בכל רדיו אזורי כמעט יש תחנה רק למוזיקה מזרחית. אפשר גם להגדיר את רשת ג' בערך כתחנה כזאת...) גלגל"צ התחילה באיזה שהוא מקום כתחנה בעלת אופי מוזיקלי, יש עד היום מה שנקרא שירי גלגל"צ, אלה שירים שלא תשמעו בשום מקום אחר (אולי ב102fm), וגם אם כן גלגל"צ הוא מי ששם אותם על המפה לא בגלל שהוא חרש עליו "כי זה מה שהקהל רוצה" אלא כי זה היה הכיוון שלו. והכיוון שלו היה אולי לא מוגדר במילים אבל ברור מה התאים ומה לא התאים. משום מה החליטו אנשי הארץ שזה לא מתאים למדינת הישראל "המאוחדת" כל-כך וככה הגענו לגלגל"צ העכשווי, בו הדיסק החדש של סמאשינג פאמפקינג במקום להדהד בלכל רוחב גלי האתר נדחק לספיישל חצות בשבת. אז מצד אחד כמובן שאני רוצה שישימעו אותם יותר ברדיו, כי אין ממש ברירה אחרת. אין כמו לשמוע שיר שאוהבים בהפתעה ברדיו לי לפחות זה אחד התענוגות הגדולים ביותר. מצד שני, עזבו את ההתמסחרות - הפקאצ'תנות היא מה שמדאיגה אותי. הרבה מאוד מיקרי הפורום כמו פול אאוט בוי, כימיקל רומנס, 30 דקונדס נהפכו למוזיקת פקאצ'ות, ואני עובדת במקום מלא פאקצ'ות ורואה את זה. אםילו גערתי באחד התלמידים שמבין במוזיקה על כך שהוא הולך עם חולצה של אוונסנס, ונכון שהם מזכירים רוק ולפעמים יוצא להם שיר טוב אחד פה ושם, אבל גם נינט שרה היהודים - זה לא אומר שצריך ללכת עם חולצה שלה! פקצ'תנות שלהם היא בעיקר באשמת גלגל"צ. מה שאני רוצה זאת תחנת רוק נורמלית, על כל סוגיו. ללא פלייליסט, שתשלב בין פורמטים גלגל"צים שאנחנו רגילים אליהם (הבחירות, ספיישלים וכו') לבין שעות קבועות של מוזיקה מסויימת. אז יהיה עתיד.

FallOutGirl

New member
../images/Emo80.gif../images/Emo45.gif כלכך מסכימה איתך!

אם יש כלכך הרבה ריבים על מה לשמוע ואיזה מוזיקה לשמוע.. למה שלא יחלקו את התחנות באמת? חחח שיהיה תחנות מסויימת לכל סוג מוזיקה ותחנה אחת/שתיים שמשלבת את כל הלהיטים ביחד. וכן.. עיניין הפקאצות
נוראי. זה באמת כלכך משמח לשמוע בהפתעה איזה שיר ברדיו D: לפתוח רדיו באוטו עם אמא.. להשתעמם מאיזה שיר ישראלי חדש שיצא ושממש לא אהבתי.. ופתאום לקלוט את אחת הלהקות האהובות ולקפץ באוטו ולהתחיל לשיר XDDD

למעלה