רותם ביקשה אז קבלו כמה דברים...

• פותח הנושא MS6
  • פורסם בתאריך

MS6

New member
רותם ביקשה אז קבלו כמה דברים...

קודם כל הידיעה בתקשורת...

Dark faith

New member
חח משה...

באמת אני לא מבינה, אתם נלקחים לתחנת המשטרה ומאושרים??? אגב, תאמין לי שהכאב של שרון גדול, זה לא מה שהוא רוצה.... מקווה שהליכוד לא יאבד את קולך

MS6

New member
לא היינו מאושרים שנלקחנו לתחנה..

קודם כל כל הסיפור היה די משעשע כי לא עשינו שום דבר לא חוקי (זו הסיבה גם שלא עשו לנו כלום בת'כלס.. הבינו שלא עשינו שום דבר בעייתי ועזבו אותנו) דבר שני היינו מאושרים שהפגנו למען ארץ ישראל... אגב מתוך כל הקבוצה הזאת אני הייתי היחידי שלא גר ביש"ע..

FadleR

New member
עוד משועמם :|

על מה אתה נלחם? על אדמה שאתה בכלל לא גר בה? ומי בכלל רוצה לגור ליד ערבים? חוץ מכמה דתים מפגרים שעלו אתמול מאצרות הברית, שרוצים לגור רחוק כלכך מהמנטליות של הישראלים, חתיכת לבנים דפוקים שזוללים כל היום במקדולנס, יא חתיכת מעפן כאילו אם תכנס עם חולצה כתומה ותעשה רעש בגללך כל הכוחות יצעדו לאחור.. עשית לעצמך פאדיחה:( עכשיו אתה רואה את כל זה אתה יודע שסתם בזבזת תנסיעות חחח...

MS6

New member
אחח עוד טמבל שגילה את האינטרנט

1. מה הקשר לאדמה אם אני גר שם או לא גר שם? ככה אתה שופט? ואם מחר ירצו לשרוף את כל תל אביב אז לפי ההיגיון שלך אני אשב בבית ואראה טלוויזיה או משהו כזה.. אחרי הכל אני לא גר שם. 2. מי רוצה לגור ליד ערבים? 6 מיליון יהודים כנראה.. אתה מוקף בערבים. כולך התנחלות אחת פצפוצנת.. 10 דקות נסיעה מבית שמש ואתה בשטחים. 3. אני לא דתי, אני חילוני, ואני גם לא אמריקאי (מרוקאי).. 4. לא שילמתי על נסיעות זה בסדר.. נסעתי בהסעות חינם. תפסתי מהכותבים בפורום הזה שיש להם טיפה אינטלגנציה... מאיפה הבבון הזה הגיע עכשיו...

shiroosh999

New member
העלת חיוך על פניי ../images/Emo3.gif

נו, אולי הגישה שהוא ניסה לנסח את הדברים שלו היא לא משו. אבל אתה יודע מה? אני חושבת שההפגנות האלו באמת מיותרות, למרות כל המחאות של המתנחלים והמתנגדים להתנתקות, הנה, היא מתקיימת, במלוא "הדרה", כל העצרות שהיו קיימות בתקשורת, כל הבלאגן שעשו הכתומים. כל המ שקרה פה בחודשיםפ האחרונים, שכלל מעצרים, פעילות של שוטרים, לאיודעת. כל זה, היה מייותר. ההתנתקות מתקיימת, אם תרצה או לא תרצה, וכרגע אין שומדבר שנוכל לעשות נגד זה, מוזר שהבנתי את זה מהרגע שהחליטו על זה בכנסת. הרי זו החלטה של גדולים ורמים מאיתנו, של חברי כנסת ושרים שכנראה מבינים יותר טוב מאיתנו, וגם אם הם לא, אין שומדבר שנוכל לעשות נגד זה. יכוליות שמהנקודת מבט שלך זו טעות, יכוליות שמהנקודת מבט שלי זה הדבר הכי נכון לעשות. אבל לשרון לא אכפת מה אנחנו חושבים, אם זה טוב ואם זה רע,ף אנחנו בחרנו בו, ואנחנו נצטרך לקבל את ההחלטות שלו בתור ראש הממשלה שלנו. וההתנתקות היא אחת מהן. עוד פעם, אם נרצה או לא נרצה.

tamar brandy

New member
תמיד צריך להפגין../images/Emo163.gif|בוב|

ולהביע דעה גם אם מדובר במשו שבאמת אי אפשר יהיה לשנות... אבל כמובן צריך להפגין ולמחות בדרכים חוקיות

MS6

New member
רק חיוך? וחשבתי שההודעה יצאה לי..

טוב
בכל אופן לא עשיתי שם שום דבר רע, זו הסיבה שהייתי רק בחקירה וישר שיחררו אותי, אפילו אבא של אחד החברים שלי שהיו שם הולך לתבוע את המשטרה על מעצר שווא. כמו שראית היינו רק עם חולצות ככה שלא ממש איימנו על מישהו. הם פשוט פחדו שננסה להתקרב לראש הממשלה או משהו כזה (אפילו לא ידעתי איפה הוא ישב)... דווקא בגלל שההצעה הזאת עברה בכנסת אני צריך ללכת ולהפגין. ואני ממש לא מקבל את אלה שאומרים "אם הם אומרים- הם כנראה יודעים" כי אם זה כך בואו נבטל את הדמוקרטיה וניתן להם להחליט תמיד.. הרי הם יודעים מה שהם עושים. אריק שרון מחוייב לי, בתור איש ליכוד שלצערי הרב עבד קשה בשביל שהוא יבחר, רוב אנשי הליכוד נגד הטיהור האתני שהוא מבצע ברצועת עזה, לא בחרנו אותו בגלל האישיות הכובשת שלו אלא בגלל מצע מסוים. הוא רימה אותנו, שיקר לנו ומבצע מהלך בלי רשותנו. לכן מחיתי נגד התוכנית בהפגנות ובאירועים כאלה. הרבה החלטות שונו בגלל לחץ ציבורי. אמנם לא הצלחנו למנוע את ההתנתקות אבל הבאנו לשינוי מסוים. אני חושב שיהיה קשה מאוד בעתיד לבצע עוד תוכנית כזאת, הצלחנו לצרוב בתודעה של הציבור הישראלי שעקירת יישובים פשוט מאוד קורעת את העם.

shiroosh999

New member
עם חקל מזה אני ממש מסכימה.

ההפגנות והאנשים הכתומים האלו שהיו בכל ור באמת צרבו בי ששהעקירת ישובים גרמה לפירוד באיזשהו מובן. ואני כן, אחרי שהכרזתי שאני שמאלנית גאה, ושאני בעד ההתנתקות, ושאני רואה את זה כמהלך טוב, מוצאתא ת עצמי רואה חדשות לפני התתנתקות ושואלת למה אנחנו צריכים את זה. אבל ההחלטה באה עוד פעם מלמעלה, ולא הצלחתם למנוע אותה, להפך, רק הקשתם על התהליך, מה שהפך את זה להרבה יותר קשה ליחיילים והשטורים שבכלל אל ביקשו את זה, וזו חובתם כאשר הם משרתים לטובת המדינה. אולי לפני שההחלטה עברה בכנסת היה אפשרות לשנות, אבל אחרי זה, אין שום דרך לשנות את זה, בחירות מחדש לא יעשו על זה ששרון רימה אתכם. ומשאל זה רעיון חסר תכלית, כי אם על כל הצעה שיש במדינה היו שואלים את העם, למה יש לנו מנהיגים שנבחרו להוביל אותנו? דמוקרטיה היא דמוקרטיה, אבל גם בישראל לדמוקרטיה יש גבולות מסויימים, ואנחנו אל נוכל להחליט לפרוץ אותם סתם ככה.

MS6

New member
משאל עם היה מתבקש...

איזה דבר יותר חמור ממנהיג שבוגד במדיניות שהוא אמר שיעשה ובעצם עושה דבר שונה לגמרי.. זה נושא מאוד מהותי ומאוד חשוב כך שהיה צריך לעשות משאל עם. אני לא מבין את אלה שאומרים שזה פוגע בדמוקרטיה.. מי שאומר דבר כזה רק מוכיח שהוא לא מבין בדמוקרטיה. באירופה מדינות רבות עשו מספר פעמים משאלי עם.. על נושאים כמעט טפשיים... גם אהוד ברק אמר שהוא יעשה משאל עם על רמת הגולן וגם אז כולם הסכימו איתו. אין שום פגיעה בדמוקרטיה כשעורכים משאל עם. יש אולי חיזוק הדמוקרטיה. המעשה הזה התבקש במיוחד לאור השינויים שחלו בשרון ובמדיניות שלו. הוא הרי הבטיח לנו משהו אחד ועשה משהו אחר לגמרי. לכן ברור שהוא היה צריך ללכת ולקבל מנדט מהעם.. בבחירות או במשאל.

Dark faith

New member
אני אגיד לך תאמת...

אם התקשורת הייתה במקרה ספציפי הזה של ההתנתקות אובייקטיבית- משאל העם היה יוצא רוב של נגד! אני חושבת שקיבלו הוראה מלמעלה...לא להציג את כל צדדי ההתנתקות

MS6

New member
ברור...

אנחנו כולנו חיים בדיקטטורה קטנה... המון אנשים בארץ פשוט מאוד עברו שטיפת מוח תקשורתית. מה טוב בהתנתקות? אף אחד עדיין לא הסביר זאת. הסכם אנחנו לא מקבלים.. הצבא אומר שתהיה עוד אינתיפאדה באביב בשנה הבאה ואנחנו קורעים את העם על מנת לבצע את המהלך הזה. אז למה?

shiroosh999

New member
באמת ציפיתם לזה שהוא יעשה משאל עם?

כאילו, יבדוק מה העם רוצה? הרי הוא יוצא כל כך טוב בכל סיפור הזה מבחינת כל מנהיגי העולם שמברכים אותו על ימין ועל שמאל. באמת ציפית שהוא יעשה בחירות חוזרות? הרי אחרי זה, כשאני מניחה שיש רוב נגד ההתנתקות, היה ברור שהוא יפסיד בהם. הוא עושה מה שהוא חושב לנכון לעשות\, לא מה שהעם רוצה. הוא פולטיקאי, ואני לא חושבת שכל כך אכפת לו מה יקרה אחרי שהוא נבחר כבר. מבחינתך, ההתנתקות היא קרע בעם. מבחינתי, היא תקווה לשלום.

MS6

New member
אז בעצם מה שאת אומרת...

"הוא ידע שהוא יפסיד, הוא ידע שרוב העם נגדו.." הדמוקרטיה מתה. הצדק מת. העיקר שלמיעוט מהמדינה, אותו מיעוט עם התקווה הארורה של אוסלו שגרמה ליותר מ1500 יהודים להיהרג מאז שנחתמו ההסכמים המקוללים האלה, העיקר שהתקווה של המיעוט הזאת תמשיך להתקיים.. עוד 1500 הרוגים? לא נורא... התקווה התקווה.. זה מה שחשוב.

shiroosh999

New member
הדמוקרטיה לא מתה.

וגם הצדק לא מת, אבל בחרנו בו, ואנחנו נושאים בתוצאות, אם ידענו ואם הוא רימה אותנו. אתה יודע מה? לא לא נגמרה התקווה שההתנתקות יכולה להביא שלום, עם כל מהש קורה מסביב אם אל היית לנו תקווה לא היינו, פה, אני אל מזלזלת בהרוגים חס וחלילה, שנפגעו בפיגועים. אבל אתה יודע כמה אנשים מתו בשביל גוש קטיף? רצועת עזה מאז ומתמיד היוותה מקור לבלאגן בארץ, ועם כל הכאב, אני חושבת שזה צעד חשוב בעתיד של ישראל.

MS6

New member
זו לדעתי טעות..

משום מה אנשים חושבים שחיילי צה"ל נהרגים בשמירה על התיישבויות בעיקר. דבר לא נכון. תראי כמה נתונים מעניינים שסותרים את הרעיון הזה: 268 ישראלים נהרגו ברצועת עזה מאז שוחררה הרצועה ב67', 75 אזרחים ו192 חיילים. ב26 שנים שחלפו בין שחרור הרצועה לבין הסכם אוסלו, 26 שנים שבהם מדינת ישראל טענה שהיא לא הולכת לוותר על הרצועה נהרגו 90 אזרחים וחיילים. זאת אומרת שלפני עידן ה"שטחים תמורת שלום" נהרגו 4 ישראלים בכל שנה ברצועה.. מספר, יחסית, קטן מאוד של נפגעים. ולעומת זאת, מאז שמדינת ישראל הכריזה על הסכם אוסלו, שבו היא הודיעה שהיא תפנה את היישובים היהודים ברצועה נרצחו 179 ישראלים... זאת אומרת בערך 15 ישראלים כל שנה. חיתוך סטטיסטי נוסף מלמד שב18 חודשים האחרונים מאז הכריז ראש הממשלה על תוכנית ההתנתקות נרצחו ברצועה 49 אזרחים וישראלים... זאת אומרת 33 הרוגים בשנה!! תביני.. לפני שהחלטנו לוותר על הרצועה נהרגו 4 אנשים בשנה ואחרי שהוכרזה התוכנית נהרגו בממוצע 33 אנשים בשנה.. אז איפה בדיוק התקווה שלך לשלום? כל פעם שמוכרזת תוכנית מסוימת שאמורה כביכול ללכת לקראת הפלסטינים יוצא שיותר ישראלים נהרגים ונפגעים.. אז אולי התקווה האמיתית שלנו היא לא לוותר ולתת אלא להאמין בעצמנו, בהתיישבות ובצה"ל ולהמשיך להילחם על עתידנו כנגד עם שפשוט מאוד לא רוצה אותנו פה.

למעלה