רותם ביקשה אז קבלו כמה דברים...

• פותח הנושא MS6
  • פורסם בתאריך

shiroosh999

New member
האמונה שלנו בעצמנו.

התפוגגה לפי דעתי ביחד עם הסכם אוסלו, עזה תמיד היוותה גורם בעייתי, אני לא רוצה שזה ישמע ככה, לא להיפטר ממנה. אבל אני בטוחה שעכשיו מדינת ישראל תתמודד עם הרבה פחות בעיות.

MS6

New member
על סמך מה את אומרת את זה?

הרגע הבאתי לך נתונים שמוכיחים אחרת. אם תחשבי טוב טוב תשימי לב שלהנחה שלך אין שום בסיס.. פשוט סיכון רציני שכנראה יתפוצץ לנו בפנים בדמות הרבה יותר הרוגים. הרי טילים כבר יש להם.. גם אם נתנתק 20 פעמים לא נמנע מטילים לפגוע בשדרות ובאשקלון. הבעיה שלמדינת ישראל אין את הכוח והסבלנות לעוד ניסיונות ולעוד מתנות. הרי נתנו וויתרנו כבר הרבה מאוד פעמים מאז הסכם אוסלו.. וכל פעם הויתורים שלנו גררו פיגועים ורצח. אנחנו מנסים להכריח עם אחר לקבל משהו שהוא פשוט מאוד לא רוצה. אז נחכה אחרי ההתנתקות ימותו שוב מאות או אלפי חיילים ואז נתנתק שוב... למה? כי כנראה עד שלא יקרה לנו משהו מזעזע מאוד אנחנו לא נלמד שאנחנו לא עומדים פה נגד שבדים או פינים אלא נגד פלסטינים שלא רוצים אותנו פה.

spake

New member
חשבתי.....

שאני יצליח לא להגיב על ההודעות על ההתנתקות אבל אחרי מה שרשמתם על משאל העם אני חייב להגיב!....... 1. משאל עם רע לדמוקרטיה שלנו נקודה! למה יש לנו כנסת?! כדיי שכל פוץ שיקפוץ בה יוכל לקרוא למשאל עם?!...זה קודם כל! חוץ מזה כמה יעלה משאל עם.......מאות מיליונים עכשיו נניח רק נניח שהוא לא היה עובר (למרות שהוא היה עובר) זה אומר שאין לממשלה מספיק כוח להעביר תוכנית שהיא עצמה הציע זאת אומרת שצריך בחירות ועוד מיליונים יתמוגגו באויר שלא נדבר על האמון שלנו כלפי העולם כן משה אנחנו נמצאים בכדור הארץ ואנחנו צריכים גם להתיחס למדינות העולם! 2. שרון עשה טעות ענקית שאולי תגמור לו את הקרירה... במקום למשוך את הזמן להתנתקות עד אשר הוא יבנה ישובים ראויים למתיישבים הגיבורים שלנו בחבל עזה הוא יצא למבצע פזיז! 3. אני ממש מעריץ את אנשי עזה הם הוכיחו לדעתי שהם גיבורים! יצאו משם כמו שצריך ואני חושב שהתקשורת פשוט חיפשה אש! 4. היו סה"כ 4 ראשי ממשלה במדינת ישראל שיזכרו כנפילים ורובם בזכות החלטה אחת!- בן-גוריון הכרזת העצמאות (שכל מפלגתו הייתה נגד החלטה זו) מנחם בגין פינוי סיני (שכל מפלגתו הייתה נגדו) יצחק רבין הסכם השלום עם ירדן והרצחו (כמובן שזו לא הייתה החלטה שלו אלא טירוף של קיצוניות) אריאל שרון פינוי עזה ובעזרת ה' שלום עם הפלשטינאים (כנגד רוב מפלגתו). 5. יש לי שאלה אליך משה..... אתה יודע מה הייתה המחלוקת האחרונה הגדולה של הסכם השלום עם מצריים?.... 6. תגיבו.....

MS6

New member
...

1. אם אתה משווה את תוכנית ההתנתקות "לכל פלוץ שיקפוץ" אז יש לך בעיה קשה... העם קרוע, יש פה אשכרה 2 עמים, חסימות כבישים, אלפי סרבנים ואתה אומר שזה סתם משהו? מעולם העם לא היה קרוע כ"כ (אולי מאז שבן גוריון הרוצח קרא לרצוח את אנשי אלטלנה) "נניח רק נניח שהוא לא היה עובר (למרות שהוא היה עובר) זה אומר שאין לממשלה מספיק כוח להעביר תוכנית שהיא עצמה הציע זאת אומרת שצריך בחירות ועוד מיליונים יתמוגגו".. אתה שומע מה אתה אומר?? אתה אומר שעדיף לוותר על הדמוקרטיה.. יודע מה? יש לי רעיון.. בוא נבחר מלך וככה נחסוך מאות מיליונים כל 4 שנים.. נחסוך כסף לבחירות.. נמנה גם כל מיני נסיכים קטנים בכל יישוב ככה שגם הבחירות המוניציפליות ייחסכו לנו. מה איכפת לי מה העולם חושב אם אני לא חושב כך? אם היה כ"כ איכפת לנו מה העולם חושב לא היינו מקימים בכלל את המדינה הזאת.. דע לך שהעולם חושב מה שאנחנו חושבים.. בעבר לעולם לא הייתה בכלל בעיה שאנחנו מקימים יישובים ביש"ע. הכל התחיל בגלל השמאל.. שרון הציע את ההתנתקות לבוש לא בוש לשרון.. תפסיקו להאשים את העולם כי הבעיה היא בנו. 2. יש סיבות אחרות למה הוא גמר את הקריירה 3. אתה יודע למה אתה מעריץ אותם עכשיו ולא מתנהג כמו שאני מתנהג? אני ידעתי שכך הם יתפקדו.. הבעיה שהיא שאתה, כמו רבים, שומע על המתנחלים רק דרך הטלוויזיה.. ובטלוויזיה מציירים אותם כאילו מינימום יש להם זנב וקרניים. מדובר באנשים הטובים ביותר במדינת ישראל, האיכותיים ביותר שהולכים ליחידות הכי טובות, אנשי משפחה מדהימים אשר מעניקים חינוך שאני מאחל שיהיה בכל יישוב ויישוב. אתה מופתע.. אני לא. 4. אם תוציא את יצחק רבין אני מסכים איתך.. רבין אחראי למותם של יותר מ1500 אנשים שנהרגו כתוצאה מהסכם אוסלו המקולל.. רבין נתן רובים לפעילי טרור וכך גרם בעקיפין להירצחם של מתיישבים וחיילים רבים. רבין הוא ראש הממשלה הגרוע ביותר שהיה אי פעם וכנראה שיהיה אי פעם. 5. העניין הפלסטיני? 6. הגבתי..

spake

New member
....!

1. אין פה שני עמים זו המצאה של המתיישבים ביש"ע ושל כל מתנגדי ההתנתקות עכשיו מי שקורא למשאל עם לא עדיף כבר בחירות אה?....אם שרון יקח אז מן הסתם שהדרך שלו "ניצחה" ואם לאו אזיי שדרכו "הפסידה" על כן משאל עם הוא פשוט ביזבוז כספי ציבור ושלא נדבר על זה שגם לא אני וגם לא אתה יודעים ומבינים את כל הצדדים בסיפור ולכן הקול שלנו ינתה לכאן ולשם ע"פ התקשורת והפגנות מתלהמות של מתנגדי ההתנתקות! אכפת לך מה העולם חושב בריבוע! לידיעתך רוב העולם תמך במדינה יהודית בארץ ישראל! (כ"ט בנובמבר) 2. לא אמרתי שזו הסיבה היחידה! 3. אני מעריץ אותם על איך שהם התפנו! וחוץ מזה אני מכיר לא פחות מתיישבים ביש"ע ממך תאמין לי.......לא חייבים להתנגד להתנתקות בכדיי להכיר ולהעריך את החלוצים של המאה ה-20...... 4. יצחק רבין היה ראש ממשלה מצויין זה שיש לך חילוקי דעות על הסכם אוסלו לא הופך אותו לראש ממשלה רע! ממש לא! אתה שוכח את הפריחה הכלכלית בתקופתו ואת הסכם השלום עם ירדן........וחוץ מזה הסכמי אוסלו של רבין היו מצויינים רק חבל שאנשים כמו פרס הרסו אותם! 5. מנחם בגין דרש שאם ישראל תחזיר את כל סיני היא גם תחזיר את עזה ומצרים התנגדו לכך! הם פשוט לא הסכימו לקבל את עזה ותאמין לי זה היה מהלך גאוני של מצריים! 6. אני מניח שאתה היחיד שיקרא את כל זה........חחחחח

MS6

New member
אממ שלוש נקודות וסימן שאלה?

1. עצם זה שקבוצה מסוימת אומרת שיש פה שתי עמים אז יש פה שתי עמים (דה)... חח אם קבוצה אחת במדינה אומרת שהיא לא מרגישה שם שייכות לקבוצה אחרת אזי יש פה שתי עמים, לא חשוב בכלל מה הקבוצה השניה תגיד על זה. לא הבנתי מה התירוץ שלך נגד משאל העם... לא כתבת את זה ברור. העולם מונע מקריזות.. לאף אחד לא באמת איכפת מה קורה פה מלבדנו ומלבד האוייבים הפלסטינים שלנו. לכן במלחמת ששת הימים כולם תמכו בנו ובלבנון לא תמכו ובמלחמת סיני תמכו.. העניין הזה תמיד ישתנה. ואני גם מבטיח לך שאחרי החיסול הראשון ברצועה שוב כולם יצאו נגדנו. אנחנו צריכים לבטוח בעצמנו ולא להתחנן למחמאות מעמים אחרים. 4. רבין היה ראש ממשלה איום ונורא.. בגלל כל הטעויות שהאדם הזה ביצע אנו סובלים כ"כ איום, אגב, לפי כל הסקרים שהיו, אם הוא לא היה נרצח הוא היה מובס בבחירות, אני עוד זוכר שביבי הוביל עליו ב20-25%... שלא יהיו ספקות בעניין, הוא נרצח חודשים מעטים לפני הבחירות ואם הוא לא היה נרצח הוא היה מובס בבושת פנים 5. זו שמועה.. בגין הכחיש זאת אנשיו הכחישו זאת.. שמועה. בגין אחרי שהוא החזיר את סיני הלך להקים את כל היישובים בשומרון ובעזה, ככה שאם הוא היה חי היום הוא לא היה תומך נלהב של ההתנתקות. ואפשר לקחת את בנו כדוגמא, שהוא היום מתנגד לגמרי והוא גם אומר שאם הוא היה חי היום הוא היה יוצא נגד התוכנית. לבגין לא היה בעיה להחזיר את סיני כי לא מדובר בחלק מארץ ישראל, רק מעטים חושבים כך. לגבי יש"ע מדובר בחלק מארץ ישראל ולכן שם הסיפור שונה.

spake

New member
there's no such thing as a winnable

1. לא כל אחד שקופץ הוא עם בתוך עם כי לפי מה שאתה אומר אנחנו עם בתוך עם הרבה לפני (אם אתה מכיר את המדינה הקטנה בעולם שנמצאת על חוף אכזיב)...בכל מקרה....אני נגד משאל עם מכיוון שמשמעו שקול לבחירות רק שהוא יגרום למדינה להוציא כפול בהוצאות (לזה התכוונתי!) 4. ושוב.......א. לא משנה אם אתה תומך במה שרבין עשה או לא עדיין בעוד הרבה שנים יזכרו אותו כאחד הגדולים שגרמו לקפיצה הכי משמעותית במשק הישראלי, ולזה שחתם על הסכם השלום עם ירדן ופתח את הדרך להסכם השלום שיבוא בעזרת ה' או בעלדיו עם הפלישטינאים. ב. לידיעתך וינסון צ'רצ'יל המפורסם והנערץ ביותר מראשי הממשלה הבריטים מעולם (ואפילו נבחר להיות מ-10 האנשים הכי משפיעים של המאה ה-20 במגזין טיים) לא זכה בבחירות בבריטניה אחרי מלחמת העולם השנייה למרות שהתמודד בהם! ג. לרבין הייתה את התמיכה המלאה של הציבור וזה שהזיכרון שלך מטעה אותך לא אומר כלום! 5. בגין אם היה חי היום לא היה נותן לך לחשוב שאנחנו מפנים ישובים משטח מדינת ישראל לכן הוא היה אומר אנו מחזירים את ארץ פלשטינאים באיזה נאום סוחף! 6. ואם תרשה לי לצטט את סטינג:" there's no such thing as a winnable war.....it's the lie we dont believe any more!"

MS6

New member
תשובה..

4. תסכים איתי ש35% מהעם (בסקרים הכי גרועים) זה ממש לא כל אחד.. זו חתיכת קבוצה 1א. איך אתה יודע שככה יזכרו אותו? אתה חי בעתיד או משהו כזה? כתוצאה מהשטויות שרבין עשה אנחנו קברנו אנשים רבים וכנראה נקבור עוד אלפים רבים עד שנבין שהדרך שלו הייתה טעות. ב. נכון.. אבל וינסטון צ'ירצ'יל ביצע הרבה שטויות בלי שום קשר למלחמה. . במלחמה הוא הוביל את העם הבריטי לניצחון ענק אבל הוא עשה הרבה טעויות כראש ממשלה ג. הזיכרון שלי בכלל לא מטעה אותי... אני גם שומע את זה הרבה בתקשורת ובויכוחים: רבין היה בקאנטים בסקרים לפני מותו.. אולי אתה צעיר מדי אבל אני זוכר בידיעות אחרונות בדף הראשון כל יום שישי את הסקרים המנבאים תבוסה מוחצת לרבין. 5. אני ממש לא מבין אנשים שכותבים ככה על בגין.. בתור אחד שקרא את הספר שלו וגם כמה ספרים שנכתבו עליו או שמדברים עליו לפרקים.. בגין ראה את ארץ ישראל כדבר מקודש. שתי גדות לירדן- זו שלנו זו גם כן.. כחניך בית"ר הוא אימץ לגמרי כל עיקרון ועיקרון של ז'בוטינסקי וככה גם פעל כפוליטיקאי.. הוא ניסה לממש את חמשת המ"מים, הוא היה אדם הדרי לחלוטין, הוא תמך בפלורליזם ובכלכלה חופשית וגם כמובן.. היה מאוד קנאי כלפי ארצו. סיני אינה חלק מארץ ישראל, לא הייתה ומעולם לא תהיה ולכן בשביל בגין ויתור על סיני היה מאוד קל. אבל על רצועת עזה או יהודה ושומרון? בגין מעולם לא היה מוותר על האיזורים הללו.. הוא גם אמר את זה הרבה פעמים בנאומים אחרי הסכם השלום עם מצרים.

spake

New member
אפשר להמשיך עם זה עוד הרבה...

4. סקרים לא עושים עליי רושם! בעיקר לא הסקרים בהם מנסים לנפח משהו ומנתחים שאלו מטופשות כאילו זה באמת משהו מיוחד! ואם כבר סקרים קראתי סקר שבוע שעבר שאם שרון-פרס-טומי לפיד עושים מפלגה אחת הם לוקחים בבחירות יותר מנדטים משהליכוד זכה בבחירות אז בבקשה אל תספר לי ש-35% יבחרו איחוד לאומי ומפד"ל....... 1א. לא כתוצאה מהשטויות של רבין אלא כתוצאה מהשטויות של פרס ברק וביבי (הרי הכי קל להאשים את זה שלא נמצא) רבין פעל נכון בתקופתו ואם אתה מאשים אותו באלפי ההרוגים אולי תאשים גם את בגין בזה שנתן להם אוטונומיה או אולי את שמיר שעזר לא במעט לפתיחת האינטיפדה הראשונה אז באמת כדאי שתשקול מחדש את דרך המחשבה שלך אל אחד מגדולי מנהיגינו! 1ב. הוא לא נפל משטויות שלו אלא בגלל שלא רצו אותו יותר אחרי המלחמה! הוא פשוט היה סוס מת פוליטי..... ג. אמרתי כבר את מה שאני חושב על סקרים וחוץ מזה לי זכור ש-70% תמכו בהסכמי אוסלו.......so what.......תמיד מראים את הסקרים שנוחים...(גם פרס הוביל על ביבי בפער של 20%-10% לידיעתך). 5. עזה זה לא חלק מישראל אפילו לא מוזכר שהייתה חלק ממלכת דוד המלך! הקשר של עזה עם בני ישראל מופיע כאשר שמשון ישן עם זונה מעזה וניסו לסגור עליו ת'שער של העיר ואז הוא סחב אותו איתו..... אח.....ז'בוטינסקי.......הוא גם תיאר לנו פוליטיקה שבה אין גנרלים רק אנשי רוח........איפה המהיגים האלו ואיפה המנהיגים של היום אה? אך כמו משה שעלה על הר נבו ולא נכנס אל הארץ....הוא הקים את ההגנה ולא זכה לראות את מנהיגה מכריז על עצמאות.......

דווקא אנשי הצבא והשב"כ

אמרו שזה מעודד טרור ולא טוב, ואתם יודעים מה עשו להם? פיטרו אותם...

tamar brandy

New member
חה המשטרה של היום../images/Emo163.gif|בוב|

נדמה לי הם מקבלים לשם כל משועמם שרוצה ללבוש מדים כחולים, הם צריכים להתחיל להכשיר אותם לתפקיד
גם בהפגנה במודיעין נגד מדראנו עשו לנו דבר כזה- קודם אנשים מהקרקס תקפו אותנו עם המון המון מים (עשו כאילו הם משפריצים על האוטו והשפריצו עלינו בכוונה) והשתמשו בקצת אלימות נגדנו.. הם גם הזמינו משטרה ולקחו איזה חצי מהמפגינים לניידת ואחרי איזה חצי שעה השוטר התקשר לקצין שלו וגילה שאנחנו צדקנו ושאנחנו עושים הכל לפי החוק
צריך להתחיל לעשות רשימת טעויות של המשטרה

shiroosh999

New member
בלי לזלזל.

אל תעבירי ביקורת כזו עד שתגיעי לקמום שהם היו בו, אתם עשיתם משהו שהיה מנוגד למה שהם חשבו שנכון, כנ"ל לגבי ההפגנותש ל ההתנתקות, בסה"F, הם עושים את מה שהם חושבים לנכון, במקירים האלה, זה לא נכון

למעלה