רחובות מסחריים

טיימר

New member
רחובות מסחריים ../images/Emo36.gif../images/Emo26.gif

לפניי שנה הייתה כתבה בעיתון |7 ימים של ידיעות אחרונות על הרחובות המסחריים ודעיכתם כאן בארץ . היה כתוב שדווקא באירופה נימאס מהקניונים הסגורים ומתחילים לאמץ בחזרה את השיטה של רחוב מסחרי . האם אנחנו לא נירה שניבנים כאן יותר רחובות כאלה ואם כן האם נוכל לראות רחובות כאלה רק באזורי תעשייה ? .
 

טיימר

New member
אתה בעצמך

השאלה הייתה האם זו התקופה שבה יותר לא ייבנו רחובות מסחריים יותר ובמקומם ימשיכו לבנות רק מרכזים מסחריים או קניונים ?
 

דא

New member
צריך גננת. איפה אווה?

עד שעליתי על הפורום הזה שנראה לי שיש לו מקום במרחב שלנו (בעיקר תפסה אותי אווה עם גישתה המיוחדת והיחודית), יש לי תחושה שמשהו רע קורה כאן. אני מקווה שאני טועה.
 

ש מים

New member
גם אוויל מחריש לחכם יחשב.

מכיר? לא לכל שטות צריך להתייחס...
 

giba70

New member
../images/Emo12.gif איזה קטע, בדיוק לפני כמה ימים

מישהו כתב כאן בדיוק, אבל בדיוק אותו דבר! יש לי תחושה שמשהו רע קורה כאן...
 
חושבת, שיש כאן בעיה יותר גדולה...

עוד בתקופת התחלת התעשיה, כאשר זיהום הסביבה היתה מאוד דרסטי, מתכננים חשבו, שצריכים להפריד את התעשיה מהמגורים... היום, כבר יודעים, שהזהום הגדל כך, שנלעם מעיני אנשים רבים, גרם פגיע רצינית בבראות של אנשים העובדים, וזו היתה התחלה של נסיות היומיות למקום עבודה.... הגענו למצב, שהפרדות הפונקציה בחיי העיר אחד מסיבות הפקק העירוני (גם פיזית, גם מחשבתית) הקניון תופעה, שהתחיל ברחוב המסחרי, במקום רחובות של חיי האנשים, עם חנויות, מסעדות, וכל דבר... יש לי הרגשה, שיוצאים מהפלונטר הזה, בתנאי, שנוכל למחוק ממחשבותנו את הפרדות בכל דבר, מסתכלים על החיים כגידול אורגני... העולם קטן יותר, אין חצרות אחוריות, שאפשר לשים את הזבל... ישנם נסיונות רבים בעולם לארגן מחדש את החיים שלנו, יותר הגיוני, יותר נורמאלי לכדור הארץ, וגם לטבע האדם... אפשר לדבר על זה הרבה, אבל לא כדאי לצמצם לעיניין שקניון או חנויות.. אני חושבת...
 

6bcad

New member
אני לא בטוח

דוקא בתקופה שתפיסת הפרדת הפונקציות בערים היתה בשיאה, לפחות בארץ (עדין לא היו קניונים) פרחו הרחובות (דיזנגוב, אלנבי....). אני חושב שהענין יותר בענין של המיסחור וחומרנות החיים שלנו באופן כללי, איבוד החיבור לטיבעי ("איך אפשר לחיות בלי מיזוג אויר?"), ודירדור אחריות הרשויות לרווחת האזרח - במקרה זה הזנחת רחובות דיזנגוב, אלנבי, בן יהודה, בתל אביב. מה באמת עם כל התכניות היפות של עירית ת"א להחיאת רחובות אלה?
 

ש מים

New member
תיקון טעות

הרחובות העירוניים פרחו טרום שיא "עידן הפרדת השימושים" (שחל בערך החל מתחילת שנות ה- 90' וממשיך, ביתר שאת, עד היום). הרעיון של דיפרנציאציה בין סוגי תעשיות החל לפרוח בד-בבד עם פריחת תעשיות ההיי-טק (ובעיקר עקב דרישותיהן "המעודנות" ו-"המפונקות", ובשל התחום האפור של העיסוק הזה: על הגבול שבין "עיסוק משרדי" לבין תעשיה במובנה הקלאסי). עדויות מובהקות וברורות לשימושים מעורבים, בתקופה "הישנה" אנו יכולים לראות בערים רבות: אזורי המלאכה בדרום ת"א (רח' הרצל, שוקן, אבולעפיה וכו'), לאורך ציר האיילון (רח' יגאל אלון, הסינרמה, יד-אליהו) וכן בכפר-סבא (בכניסה הדרומית לעיר), חדרה ועוד המון ערים וישובים שתקצר היריעה מלפרטם. אמנם, קניון איילון (ראשון הקניונים בארץ) נפתח הרבה לפני עידן ההי-טק (ושיא "הפרדת השימושים"), אך תופעת נטישת מרכזי הערים (ופתיחת המרכזים המסחריים הגדולים) התרחשה בד-בבד עם הקמת מרכזי היי-טק מפוארים (בעיקר מחוץ למרכזי הערים). לדעתי, יש קשר הדוק בין תופעת "מרכזי היי-טק" לבין הפירבור (שקסם, פנה והיה מבוסס בעיקר על "מתעשרי היי-טק") ולבין תופעת המרכזים המסחריים הענקיים שקמו מחוץ למרכזי הערים. ההקשר ברור, מבחינתי: יותר ניידות על אוכלוסייה מחוץ לעיר, מינוע מרובה, בעיות תחבורה ותנועה, בעיות נגישות, שיקולי נוחות, זמינות קרקע, "תופעת הבועה הכלכלית" ועוד הזרוע נטוייה...
 

ש מים

New member
הבהרה

"הפרדת שימושים" ("zonning") עומדת מאז ומתמיד בבסיס התכנון העירוני והאזורי. תמיד היא היתה קיימת, במידה זו או אחרת. שימו לב שאני מדבר על "תקופת השיא" (או - "ההקצנה") של תופעה/נושא זה...
 

טיימר

New member
ש מים

זה לא מוכרח להיראות ככה כמו שאתה חושב . אם תיקח למשל את שכונת מונטיפיורי בתל-אביב אז תיראה שלידה יש אזור תעשייה שממש גלש לתוך השכונה , כלומר ישנם הרבה יזמים וקבלנים שהתחילו בשנות ה-90' לבנות בנייני משרדים בצמוד לבנייני מגורים . אומנם הבנייה לגובה היא מוגבלת שמה ( 4-5 קומות , לא יותר ! ) כדיי לא להפריע לתושבים . אבל בפועל התופעה של הפרדה לא ממש קיימת כמו שאתה טוען .
 

ש מים

New member
באופן יוצא דופן אענה לך.

"הרעיון של דיפרנציאציה בין סוגי תעשיות החל לפרוח בד-בבד עם פריחת תעשיות ההיי-טק (ובעיקר עקב דרישותיהן "המעודנות" ו-"המפונקות", ובשל התחום האפור של העיסוק הזה: על הגבול שבין "עיסוק משרדי" לבין תעשיה במובנה הקלאסי).". ציטוט מתגובתי לעיל, שלא הפנמת.
 

ש מים

New member
אגב, שכונת מונטיפיורי

מי שמכיר את השכונה, משנות ה-80' יכול לראות דוגמא נוספת לרשימה שהבאתי לעיל ("שימושים מעורבים בתקופה שטרום עידן ההי-טק"). עד "עידן ההי-טק" שלטו בשכונה המוסכים, בתי-דפוס וכיו"ב, לצד המגורים. צאו וראו אותה היום! שינוי תדמית מ-ו-ש-ל-ם! כמובן שאי-אפשר לתלות הכל ב-"אידיאל הפרדת השימושים". גם אני סבור,שצדקו מרקס וחבריו האדומים: לערך הקרקע השפעה עצומה על העדפות מיקום במרחב (אבל בניגוד לאדומים, אני סבור שזה אינו השיקול הבלבדי!!).
 

טיימר

New member
לא מדובר כאן בהיי-טק

אלא במשרדים בלבד . וגם לא מבנים גדולים אלא ממש מבנים נורא נמוכים .
 
יש בזה משהו, בארץ...

כאשר מחפשת את הסובות, לא חשבתי רק על מה שקורה לנו, כי כל הסטוריה של ישראל כל-כך קצרה, שקשה לראות את כל הסיבות. למשל, רצון המתכננים הייה הרבה לפני הקמת המדינה, כך שחושבים על זה, כמובן מעליה, וזו בכלל לא חייב להיות אקסיומה!
 

טיימר

New member
איזה הגדרה יש לאזורי מסחר בתל-אביב

ציתי לשאול אותכם איזה הגדרה מדוייקת יש בדיוק לאזורים של : 1 - קריית המלאכה 2 - האזור של בית מרכזים והבניינים מסביבו 3 - האזור שנימצא מסביב השוק הסיטונאי האם אלה אזורי תעשייה או שזה סתם אזורים של משרדים משולבים במסחר ותעשייה קלה ? .
 
למעלה