רחמים עליהם

lordsath

New member
רחמים עליהם

רחמים עליהם, על המתנחלים המסכנים והאומללים- מגרשים אותם מהבתים שלהם, מהוילות המפוארות עם החמש חדרים ליד הים שלהם.. רחמים עליהם. רחמים על המתנחלים המסכנים שכולם שונאים אותם ורק רוצים לדפוק אותם, כל העם השמאלני אוהב ערבים הזה שמסכים לתת לקובץ פיצפון מהאוכלוסיה פיצויים בשווי עשרות אלפי (ואולי מאות) דולרים!!!!! ממש רחמים. הם הרי מסכנים המתנחלים הקטנים, איך עושים להם את זה- מגרשים אותם מחוף הים לעבר שמורת טבע שהורסים אותה ספיישל בשבילהם- מחריבים א ו ת ה!! הרי להם לא אכפת- הם דורשים איכות חיים אחרת יהיה פה מלחמת אחים. איזו מלחמת אחים???? איזו??? נראה לכם? אני ראיתי ביום שישי בחדשות בערוץ 2 על הילדים הקטנים והחמודים שצועקים על החיילים במיוחד ילדה קטנה ומתוקה שצועקת על חייל שהוא "ישלם על כך אצל בורא שמיים".. תגידו לי השטיפת מוח הזאת שעושים לילדים קטנים לא מזכירה לכם משהו? רמז- גרמניה של אחרי 1936 קייטנות של ילדים קטנים שגם להם שוטפים את המוח- מי פה הדיקטטור עכשיו? מי הפאשיסט? מי רוצה מלחמה- אנחנו העם השפוי או המתנחלים המסכנים ש"פוגעים" להם בזכויות. הם אומרים "יהודי לא מגרש יהודי"... האם זה נכון? הם בטח לא סיפרו לכם שהיה להם בכל ישוב וישוב וועדת קבלה שבוחנת אם את/ה ראוי/ה להתקבל "אצלנו לישוב"? הם א סיפרו לכם על משפחות שהם בעצמם דחו, לא בגלל שהם לא מתאימים מבחינה דתית-רגשית אלא בגלל שהם לא עשויים "מהחומר שהם מחפשים" בדיוק כמו בקיבוצים- אז הסיסמה הנלוזה "יהודי לא מגרש יהודי" זאת צ ב י ע ו ת !!! כל פעם שאני שומע או רואה אותה אני מקבל בחילה מהם, מהצביעות שלהם.. ממש רחמים עליהם. אתם בטח חושבים שאני איזה שמאלן יפה נפש שאוהב ערבים ולא יהודי ארי טהור שאוהב את המולדת ומוכן להקריב את חיי תמורתה... אז דעו לכם זאת אחים ואחיות אני לא.. ממש לא, פעם גם אני הייתי פרו-מתנחל קטן ואמיץ, עד שהתחלתי להתבגר וראיתי מה הם עושים - הם משניאים אותנו על הערבים- הם אחראים לסיכסוך- הם צריכים לעמוד על דוכן האשמים- מי עוקר עצים? מי זורק אבנים? מי מלבה את השנאה? ומי משלם את המחיר? אנחנו, האזרחים הקטנים שאותנו דופקים ואנחנו שקטים, לא מגיבים- גם איתנו יש לי חשבון אבל לא עכשיו, עכשיו אני מתמקד במתנחלים הקטנים והמסכנים... ממש רחמים עליהם. הם אומרים ששרון דיקטטור- ובכן אם זאת דיקטטורה אז הם לא יודעים היסטוריה או שהם פשוט מטומטמים- עיינו ערך היטלר, מוסלני, לנין, סטלין, יוליוס קיסר ואז תראו מה זה דיקטטור. העובדה שפינוי אושר בכנסת רק ממחיש את הטיפשות שבאמירות כאלו- שרון לא דיקטטור- הם, המתנחלים, שהמליכו אותו ל"מלך היהודים של ארבע השנים"- אז שיטעמו מהדיסה שבישלו. אבל.. האשמה לא נופלת רק על האומללים האלו שאני כה בוכה עליהם- האשמה נופלת גם על הממשלות בעבר- החל מ"תוכנית אלון" אחרי הניצחון המסחרר של 67 שכפי שבן גוריון הועיל בטובו לנסח "ממלכת ארץ ישראל השלישית" רוקם גידים- הממשלות שמו אותם שם ומימנו אותם... מימנו אותם על חשבון מי? על חשבון ההורים שלכם, הסבים שלכם, עליכם. כל פעם שהקפיצו את מס ההכנסה והמיסים שתדעו שמרבית הכספים הלכו לשם במקום לחינוך, לבריאות, לסער ורווחה- אתם יכולים לנחש כמה מאות מליוני דולרים (!!!!) שפכו שם באיזור עזה ואיו"ש? רק מלהגיד את המספר אני מקבל חרון אף עליהם אז אני לא אטרח. כל מי שרוצה להגיב שיגיב, אין לי בעייה להתווכח. כל מי שרוצה ללכלך שילכלך אין לי בעייה לזרוק בוץ. ואל תשכחו דבר אחד- המתנחלים הם מסכנים.. פשוט רחמים עליהם.

lordsath

New member
ציניות

ציניות ידידי היקר זאת איננה חולשה, זו דרך מנומסת להתבטא בצורה לא יפה. מה שכתבתי זה כואב לא/נשים כמוך.. שלא מסוגלים לענות לטענות שהעלתי, הרי אם היה לך באמת דרך בוגרת ואינטלקטואלית לא הייתה נאלץ להשתמש בסיסמאות עלובות כמו "ציוניות זו חולשה" או "ציניות זו מחלת נפש". ולכן ידידי היקר והכתום אני מרחם גם עליך.. אולי תלמד להתווכח כשתשכיל קצת.. אם בכלל זה יתכן ואם לא.. אז אתה עדיין יכול לנפוש לך באיזה התנחלות קטנה ופסטורלית בחופי ניצנים או באיזור יהודה ושומרון. אלוהים עם הכתומים אמן

NimrodOZz

New member
הבורות של ךרק מתחילה לצוף.

ציניות זו חולשה. אתה פשוט לא יודע להתבטא בצורה חכמה או בוגרת. ניצנים לא יכול להיות התנחלות מאחר וזהו איזור שנכבש ב48' ולא ב67'. אם אין לך מה לכתוב אל תכתוב תא זה פה. עוז.

lordsath

New member
נראה לי שלחצתי על נקודה רגישה

נעזוב את הויכוח המטופש לגבי "ציניות זו חולשה" לא שווה את המילים, למרות שאפשר בנושא אחר.. נתמקד בנושא שלנו. ראשית לגבי ניצנים- ניצנים אכן איננה התנחלות היא הייתה שמורת טבע עד שהתחילו להרוס אותה לטובת מסיבות פרועות וקומץ אזרחים מסכנים ואומללים. צריך לקורא להתנחלות "התנחלות" רק בגלל שיש בה מתנחלים? אזי ניצנים היא התנחלות. צריך לקורא להתנחלות "התנחלות" רק בגלל שהמדינה מממנת את זה מהכסף של האזרחים אזי ניצנים עדיין התנחלות. האם תוכל להסביר לי מה הגדרתך ל"התנחלות" הרי אני בור שאינו יודע כלום (לפי הגדרתך כמובן). אשמח מאוד אם תואיל בטובך להאיר את עיניי ולהעניק לי תשובה מושכלת מפי אדם נאור שיודע (לא כמוני) "להתבטא בצורה חכמה ובוגרת". שנית לגבי הטענה ש"אין לי מה לכתוב פה", ובכן מסתבר שיש לי אחרת לא הייתי כותב הלא כן? שלישית אשמח לדעת איך אתה מבחין בין קטגוריות של "בורות" ל"לא-בורות", הרי אם אתה יכול להרשות לעצמך לקטלג אותי אזי אתה בטח בעל הגדרות קטגוריאליות מדוייקות להפליא. סאת'

אם אין לך איך לענות לדברים הנכונים

שהוא אמר, אז אל תגיב באמת. [או שתלך לקרוא תנ"ך ואז תהיה ממש ממש חכם ותסתמך על עובדות הכי מדוייקות ואמיתיות!]

lordsath

New member
מה????

הסבר, נמק ופרט בבקשה. אחרת מה שכתבת זה לא לעניין. תנסה להבא לא לזרוק סיסמאות עלובות. בסדר? תודה מראש

nooshP

New member
אני אפרט בקצרה- ואגב אני בת../images/Emo68.gif

אני מאוד תומכת בהתנתקות, אבל זה לא אומר שאני לא מבינה כמה קשה למתנחלים שהולכים לפנות אותם. כי המדינה שלנו, כרגיל, לא נערכה מספיק לקלוט את המפונים. אז נכון, שגם המפונים לעתיד אשמים בזה לא מעט, בגלל שהם טומנים את הראש בחול ומסרבים לשתף פעולה ולתת למדינה לעזור להם במה שאפשר, אבל בכל זאת, מדינת ישראל ידועה כמי שעושה הכל בחפיפניקיות וזה לא יוצא מהכלל...לא משנה אם תומכים בהתנחלויות או לא, בכל זאת מדובר על 8000 איש שחיו כל החיים במקום אחד, ועכשיוכופים עליהם לעזוב את הכל וללכת למקום אחר. זה שונה ממעבר דירה יזום, כי כאן כופים זאת עליהם. יש הרבה ילדים שעוברים דירות עם ההורים שלהם, בלי קשר להתנתקות, וזה מאוד קשה להם וקשה להם להסתגל למקום החדש, וכאן זה לא שונה, אולי אפילו יותר חמור. מעבר דירה זה אף פעם לא קל, ובמיוחד כשכופים זאת עליהם. אז אני מסכימה עם הרבה דברים שכתבת באמצע, ויש לי המון ביקורת על המתנחלים ועל הדרך שבה הם מנהלים את המאבק שלה, ואתה יכול לקרוא חלק מהביקורת שלי בהודעות השונות שלי כאן בפורום, אבל עדיין, עם כל התמיכה שלי בתוכנית, ועם כל ההסתייגות, בלשון המעטה, מהדרך שבה הם בוחרים למחות, עדיין זה לא אומר שלא צריך לרחם עליהם ושזה לא קשה להם, אובייקטיבית, לעשות את המעבר. ואגב, שלא יהיו אי הבנות- למרות כל הקשיים שרשמתי כאן, ואני יודעת שזה חלקית, אני עדיין תומכת בתוכנית ואני חושבת שלטווח הארוך אין ברירה ואין אף עם שהצליח, לאורך ההיסטוריה, לשלוט בעם אחר. ואנחנו לא מיוחדים בנושא הזה.

lordsath

New member
תגובה

טוב לדעת שאת בת, וסליחה על בילבול המין, מקווה שלא בילבלתי אותך וגרמתי למשבר חמור בזהות המינית שלך (בדיחה). לעניינינו- המדינה הכינה עבורם מקומות לינה, התחילה בבנייה, פנתה אליהם, בנתה שכונות וישובים רק בשבילם. מי פה לא נערך? אולי המדינה פישלה פה ושם, זה לא יפתיע אותי (הוא עושה דברים גרועים יותר לאזרחים/ות בתוך תחומי המדינה) ואם כן- מה גודל הטעות? ומה הנזק האמיתי? קשה להם לעבור דירה כי הם עושים את זה קשה! עברת פעם דירה? אם לא תשאלי חברים וחברות- הם יגידו לך ש"הסיוט הגדול" הוא להוציא ולהכניס את הדברים. אם הם לא היו עושים מעכבר פיל, זה לא היה כזה טראומטי- הילדים רואים את אמא שלהם מתחרפנת ואת אבא מאיים לירות בחיילים והם יגיבו בהתאם- ינזפו בחייל ויסבירו לו במילים יפות "שקדוש ברוך הוא ידון אותו היטב למעלה בשמיים שמילא פקודות", מי יודע אולי אלוהים בכבודו ובעצמו יסביר לו במילים אדיבות שגם "אייכמן רק מילא פקודות". אין לי שום בעייה שהם ימחאו, להיפך- קדימה חופש הביטוי! אבל יש הבדל בין חופש הביטוי לחסימת כבישים וטריקים מכוערים אחרים, את לא מסכימה? אני שמח שאת מבינה שלטווח הארוך כל ישראל תרוויח מזה- השאלה מה? הסיבה היחידה שאני תומך בנטישה הזו היא בגלל שחיילים מתים שם ס ת ם !אין מות גיבורים למען קדושת הארץ, אין פסל ואנדרטה- רק תמונה עם חיוך, והרבה דמעות של אמא ואבא. עזבי את הכסף ששפכו לשם בלי גבול, יאללה מבזבזים על הרבה שטויות אני לא יכול להאשים את המתנחלים שהם שותפים למעשה (אני כן אבל אני לא אעשה זאת). תתמקדי במחיר חיי האדם שזה גובה מאיתנו. חיי אדם לא נמדדים בכסף ואנדרטאות אלא בחיי אדם נוספים. כל ישראל חברים!

nooshP

New member
עברתי כבר כמה פעמים דירות

אני לא יודעת בת כמה אתה חושב שאני, אבל אני על סף סיום תואר ראשון, ולמעשה אפילו בעוד כמה שבועות אני ובעלי עוברים דירה. כך שאני בהחלט יודעת מה המשמעות של זה. אמנם אנחנו עוברים דירה מרצון, ומיוזמה שלנו, אבל זה עדיין לא קל. ואני יכולה טוב מאוד להזדהות עם תחושה של ילדים, שמנתקים אותם ממה שהם הכירו כל החיים, מהחברים, מהבטחון שלהם בכך שהחיים שלהם ימשיכו להיות כמו שהם עד עכשיו, מהיציבות, ומעבירים אותם למקום אחר, לא בטוח שעם החברים שלהם. להיות ילד חדש במקום מסויים זה אף פעם לא קל. ואין לך מה לשכנע אותי בכל הדברים הפסולים במאבק של המתנחלים- אני בדעה שלך. אבל אני גם מבינה את הכאב שלהם ולא מתעלמת ומזלזלת בו. וברור לי שמה שההורים שם עושים יגרום צלקות נפשיות לילדים שלהם, צלקות שהיו נמנעות אם הם לא היו מתנהגים כפי שחלקם מתנהגים, אבל אין מה לעשות בעניין, חוץ מבכל זאת, לנסות ולהקל עליהם ככל האפשר את המעבר ההכרחי הזה.

כינוי1982

New member
וצריך לזכור

שהרבה מהם מאבדים גם את הפרנסה שלהם. להיזרק למקום חדש כשלא ברור איפה שני בני הזוג יעבדו ובמה הילדים יעבדו... וגם, מה לעשות, משבר אידיאולוגי.

nooshP

New member
אני יודעת

כמו שאמרתי, זה רק חלק קטן מהקשיים שהם יצטרכו להתגבר עליהם....

ערב רב

New member
אגב, כשהמדינה משליכה אנשים לכלא

היא כמובן מכינה להם שם מקומות לינה, מזון ואפילו אפשרויות תעסוקה, אין זה אומר שהכלא אינו עונש חמור שמושת אך ורק על פושעים מורשעים.

Nimst

New member
נו, באמת.

אתה באמת מנסה להשוות בין לשים אנשים בכלא לבין להעביר אותם דירה, גם אם זה נגד רצונם? כי אם אתה באמת מנסה, אני אשמח להצביע על ההבדלים.

dralan

New member
אוקי

אני ממש לא מסכים עם מה שאמרת, וקטונתי מלהגיב לכל ההאשמות האלה שלך, אבל אני מוכרח להודות שאיכות הכתיבה שלך היא משהו

Soul Cake Duck

New member
כן, רחמים עליהם

אתה כועס על פעולותיהם. על מניעיהם. על הנהגתם. על התבטאויותיהם. על התנהגות גזענית או אלימה שעשויה או עשויה שלא להיות נחלת הכלל. את כל זה אני מבין ומקבל. ובכל זאת, אני חושב שאמרת דבר אחד נכון למרות שהכוונה הייתה לאמרו בציניות: רחמים עליהם. בסדר, אל תקרא לזה גירוש. וכן, קח בחשבון את העובדה שהם מפוצים, שנעשים עבור רווחתם מאמצים גדולים, ושהגעתם למקום הייתה מפוקפקת בנסיבותיה ובהשלכותיה. כל זה לא משנה עובדה בסיסית אחת: אנשים אלה יעזבו את בתיהם ואת ישוביה, ולא מבחירה. רבים מהם ייאלצו למצוא עבודה חדשה, ועד אז להסתמך על מוסדות המדינה שיכלכלו אותם ואת משפחותיהם. הרבה ילדים ייאלצו לעבור בית ספר. לרבים מהם, זו גם התנפצותו של חלום. עבור כל משפחה וכל מפונה זו תהיה רמה אחרת של עצבות, מאי-נוחות קלה ועד הרגשה של טרגדיה. האם אתה יכול גם לחוש בכאבם, ולא רק להתנצח אתם? האם יש מקום בלבך גם לרחמים, או רק לכעס? אני חושב שסימפטיה ואחווה יועילו לכולנו בבואנו לעבור זמנים קשים אלה. וזאת מבלי להתייחס לנכונות הנקודות שהעלית.

למעלה