ריבוי כרכני תירס

aviadbarel

New member
ריבוי כרכני תירס

שלום לכולם!יש לי זוג כרכני תירס, וקראתי ספר בנושא גידולם וריבוי. בספר כתוב שצריך להכניס אותם לשינת חורף, אך אני לא עשיתי זאת. רציתי לשאול האם יש סיכוי שהם יתרבו השנה או שצריך לחכות לשנה הבאה? ושאלה נוספת, כתוב להכניס להם כלי עם מצע בעל לחות שעליו אמורה הנקבה להטיל את הביצים, הכנסתי להם כלי שכזה, אך נדמה שהוא משמש אותם אך ורק להטלת צרכיהם, האם זה הכרחי? תודה רבה לכל מי שהשקיע בקריאת ההודעה, ואשמח לקבל תגובות!

aviadbarel

New member
לא יודע מה עבר לי בראש מקודם...

אבל אם כבר אני כותב לכם אני אעשה לכם היכרות עם מלכה וציפי (השמות מאלכס חולה אהבה מי שלא זוכר) מצורפות תמונות של שני יקיריי (יקיר - עם כתמים אדומים ויקירה - צבע קרם) מקווה שתאהבו!

tesnake

New member
הי אביעד, כרכנים חמודים יש לך

1)לפי דעתי, ממה שניתן לראות מסדרי הגודל בתמונה(שוב, לפי דעתי..) הזכרצ'יק שלך צעיר מדי לזווגים. בן כמה הוא? 2) תקופה של קירור חשובה מאוד במקרה שרוצים להצליח ברביה של הכרכנים מן ההבט של המוכנות הפיזיולוגית שלהם לרבייה. עם זאת, לא תמיד הכרחי, לפעמים הם כן מצליחים להתרבות בשביה ללא תק' קירור אבל עם הרבה תקלות. לא מומלץ!. 3) לשאלתך על קופסאת הלחות: כשאתה יודע שהנקבה עומדת להטיל ( רצויי שבועיים לפני...) אתה מוציא את הכלי של המים מהטרריום שהנקבה נמצאת בו לבד כמובן! הקופסא: קופסאת גלידה עם וורמיקוליט לח(לפי יחס משקלי 0.5 ל-1 של מים ורמיקוליט) וורמיקוליט נקרא וורמיקוליט גם בקנדה וניתן להשיגו במשתלות.הכלי לא יהיה שקוף והחור כניסה לנחש יהיה בחלק העליון של הקופסא, במכסה. לאחר ההטלה יש להפריד את הביצים מהאם. קופסאת הטלה היא הכרחית וחשובה. כנראה שהכרכנים שלך לא הזדווגו העונה ויותר נעים להם לחרבן במקום אינטימי ולח. 4) עדיף שהכרכנים שלך לא יהיו יחד באותו הכלוב. זה יכול לגרום לדברים לא נעימים, ומונע ממך לדעת בוודאות אם הנחשים שלך הזדווגו או לא... מקווה שעניתי לך , יומטוב.

aviadbarel

New member
תודה רבה! +שאלות...

הזכר אכן יותר קטן ממנה פיזית, אך אני יודע ששנה שעברה הם התרבו, כך שהוא אמור להיות בוגר מספיק.. הנקבה פשוט ממש גדולה וביחס אליה הוא נראה קטן. גם הכלי מסתור וכלי המים גדולים יחסית ולכן יכול להיות שהפרופורציות לא ברורות כ"כ. איך אני יודע מתי הנקבה עומדת להטיל? הכרכנים האלו חיים ביחד הרבה לפני שקניתי אותם מאיזה בחור חביב, והם מסתדרים יופי, יש לי גם כמה קטנים שאותם הפרדתי... אבל שני אלו מסתדרים יופי, ובעליהם הקודם אף היה מאכיל אותם ביחד באותו טרריום, אני מפריד אותם בהאכלות, אבל הם מסתדרים יופי. איך אני יכול לדעת אם הם הזדווגו העונה? הנקבה נראית לי שמנה מהרגיל, ואני חושב שהיא עם ביצים. התמונה אגב, צולמה לפני כארבעה חודשים, עכשיו היא יותר גדולה. האם יש צורך להעלות תמונה חדשה? תודה,

tesnake

New member
תפריד אותם קודם כל

זה באמת פתח לצרות גם 20 שנה אחרי שהם דגמנו לך "זוגיות מושלמת " הנקבה תנשנש את הזכר..גם להפריד כל פעם בהאכלה, זה נורא מפריע... לשאלותיך: 1) תעלה תמונה עדכנית זה מאוד יעזור. רואים בליטות בחלק האחורי של הגוף שלה? 2)אם היית מפריד אותם, היית רואה אותם אחרי שהיית מפגיש בינהם, בסביבות סוף מרץ תחילת אפריל,(חודש אחרי תק הקירור) איך הם מחזרים ומזדווגים מול העיניים שלך (לרוב זה מה שהם עושים כשהם מוכנים) כרגע אין לך ממש דרך לדעת את זה. 3)הנקבה אמורה להטיל 40 עד 55 יום מרגע הביוץ (לעתים אפשר לראות את הביוץ)אני לוקח טווח סיכון של שבוע. כי אחרי הזיווג עצמו קשה לדעת מתי הביוץ שיכול להתרחש שבוע אחרי...תקרא בתשומת לב מה שכתבתי בהודעה הקודמת.

tesnake

New member
אחרי שראיתי את התמונה

ולפי העובי שלה במקום הנכון, יכול להיות שהיא באמת מפתחת ביצים. מה שנותר לך הוא: להכניס כלי קטן של מים לכלוב(שהנקבה לא תוכל להטיל בו ביצים חלילה),להוציא את הזכר החמוד ולשים את הכלי עם הוורמיקוליט הלח ולחכות.עוד שאלה אחת- הנחשה הפסיקה במקרה לאכול בזמן האחרון? לא אפרט יותר מידי איך ומה בקשר להדגרה כי הבנתי שיש לך ספרות כתובה בנושא. בהצלחה

aviadbarel

New member
היא אוכלת כרגיל

אני מקווה שזה לא סימן רע? תודה רבה על הטיפים ואני באמת מתכוון לעבור שוב על הספר שלי, קראתי את כולו כשרכשתי אותם אך אני רוצה להתרענן...

אין לי הרבה ניסיון עם כרכני תירס

אבל אני חושב שלא הרבה זמן אחרי הביוץ הנקבה תפסיק לאכול. אם זאת שלך אוכלת כרגיל ולא מראה שום סימן לזה שהיא "מתנפחת" הייתי אומר שהסיכויים להריון נמוכים.

aviadbarel

New member
הנקבה לבד

הנחתי סוללת AA (אצבע) לידה בשביל שיהיה איזה סוג של קנה מידה.

aviadbarel

New member
ואחרון חביב...

הנחתי סוללת AA (אצבע) גם לידו בשביל שיהיה איזה סוג של קנה מידה.

aviadbarel

New member
תודה רבה!

מקווה שבאמת יהיו בייבי בקרוב ואני מבטיח להעלות תמונות לאתר אם וכאשר זה יקרה...

aviadbarel

New member
לגבי קופסת ההטלה

אמרת לי כשבועיים לפני שהנקבה אמורה להטיל להוציא לה את כלי המים. שאלתי היא איך אני יכול לדעת שבעוד שבועיים הנקבה צריכה להמליט? ושאלה נוספת - לערבב את הוורמיקוליט לפי יחס משקלי או לפי יחס נפח? כי אם זה יהיה לפי יחס משקלי זה יהיה ממש ממש רטוב. תודה!

tesnake

New member
קופסת הטלה

המלטה מתיחסת ליונקים, זוחלים משריצים או מטילים. כתבתי לך בהודעה הרלוונטית אחוז משקלי. באחוז נפחי יהיה לך מרק וורמיקוליט.לדוגמא: חצי ליטר מים(שהם 500 גרם) לפי היחס שנתתי לך(אחד וורמיקוליט חצי מים לפי % משקלי) אמור להספיק בגסות, ל6 קילוגרם וורמיקוליט יבש. בגדול אתה צריך שהוורמיקוליט יהיה לח ולא רטוב.

aviadbarel

New member
../images/Emo207.gif מישהו יודע להגדיר איזה זן הם?

קניתי אותם מאדם שגידל אותם והוא לא ידע להגדיר לי במדוייק. לפי הספר שלי נראה לי שהזכר הוא: ALBINO CANDY CORN לגבי הנקבה אני בספק כי התמונה בספר די דומה אבל לא בדיוק, אני חושד שהיא: SNOW CORN תוכלו לאשר / לתקן אותי? תודה רבה!!!

naja

New member
נחשים יפים מאוד.

אני לא בטוח לגבי הנקבה, אבל לי היא מזכירה את המופע "Butter". בכל מקרה, היא לא SNOW CORN .

לי היא נראת דומה מאוד

לנחשת SNOW שמופיעה בקישור הזה. מה שאולי יכול לבלבל זה שבתמונה שאביעד צילם החלק שקרוב למצלמה קיבל צבע חזק יותר, כנראה קשור לתאורה לעומת החלק הרחוק שנראה לי הצבע הטבעי יותר שלה.

למעלה