רייטינג

Secret17

New member
אם אני לא טועה אז 14,000 זה אחוז

אם הנתון שציינתי מדוייק, אז זה בערך 5% רייטינג. אני חושב שזה טוב יחסית לערוץ, לשעת השידור הדיי מאוחרת, קהל היעד וכו'.

קשה לשים את האצבע...

האמת היא שחשבתי שזה מובן מאליו-לכן לא נימקתי. אלה פשוט סדרות "רגילות" יותר- פחות אנינות טעם ומתוחכמות. למשל: אפילו בתור מישהי שלא מתמצאת כלל באמנות הקולנוע והטלוויזיה, אני יודעת שיותר קשה לבנות דרמה משיחות של שני אנשים שיושבים בחדר ומדברים כל הפרק, מאשר מארבע בנות שמסתובבות בעיר (ובמיטה!) עם גברים שונים. וכמובן שיותר קל לבנות סדרה על איש מאפיה מאשר על "סתם אנשים" מהיישוב.

ב"סקס והעיר"

לי הפריע מאוד שהדמויות לא מתפתחות. נהניתי עונה, שתיים, ואפילו שלוש - ואז התחלתי להשתעמם מאוד. אולי זה בגלל שאני רגילה ל"באפי", שהיא באמת סדרת מופת והתפתחות הדמויות בה היא מאוד מרשימה.

אני חושב שכן ישנה התפתחות מסוימת.

מאולצת אולי קצת, זה נכון, אבל הנה - איך קראו לה השרלילה, בסוף היא מתמודדת עם המחלה שלה ועם החבר שלה. מירנדה הצינית מקימה משפחה עם אדם "רגיל" ועוברת לברוקלין. גם הלחוצה, מה שמה? מתנפצת לה פנטזיה, היא מתגרשת וקמה מחדש לאמץ ילד. רק קארי לא ממש התבגרה וחזרה לביג ההוא משום מה. ושאלה, ותהיי עדינה איתי אם אני מגלה פה בורות נוראה, אבל מהי "באפי" ?

לא הגעתי עד לשלב הזה

בעיקר הפריע לי עניין קארי וביג. Buffy the Vampire Slayer היא סדרה שעל פניה נשמעת טראש - ערפדים וכל מיני עניינים כאלה, ובעצם היא מיתוס מודרני ומופת מהרבה בחינות (בעיקר תסריטאיות). לסדרה היו שבע עונות, היא נגמרה, ויש כרגע שידורים חוזרים שלה בסטאר ובביפ, אבל לא מההתחלה. אני יכולה לתת לך כתובות של אתרי אינטרנט עליה אבל עדיף שלא, כי אם תראה את הסדרה (וכדאי מאוד) חבל שיהיה לך ידע מוקדם. אגב, אני מאוד נהנית מהעברית היפה שלך.

אם את צוחקת ..

..על העברית שלי, תעשי את זה בזהירות כי אני עולה חדש
תודה על המידע על באפי. אני אשאר עם עיניים פתוחות ואזניים כרויות כדי לנסות כמה פרקים.

לא צוחקת, להיפך

העברית שלך באמת יפה מאוד ואם אתה עולה חדש, אז אני מתפעלת עוד יותר. ועכשיו לשאלות החטטניות - תרגיש חופשי לא לענות אם לא בא לך - מאיפה אתה? כמה זמן בארץ? ואיך למדת עברית?

די הבנתי שאת לא צוחקת..

.., אם כי לא הייתי בטוח כי בדיוק באותה הודעה הוצאתי קצת את הערס שבי. אז תודה על המחמאה לגבי העברית. כיף לשמוע את זה למרות שאני כבר לא ציוני דגול כמו פעם. אני כבר לא עולה חדש אלא עולה ותיק - 20 שנה. סתם זיהיתי את עצמי ככזה כי כל עולה תמיד נשאר קצת חדש. אני מדרום אמריקה במקור. למדתי בבי"ס יהודי בחו"ל אבל לא ממש למדנו שם. כשהגעתי לארץ פשוט זרקו אותנו למים וכך למדנו די מהר עברית בסיסית. עברית יותר מתוחכמת לוקח שנים רבות, אבל מכיוון שבאתי ממשפחה ציונית עם אהבה גדולה למקום, אז זה קורה בכיף ודי בקלות. ומה איתך? לפי השם ייתכן מאד שגם את עולה (בטח גם ותיקה בגלל העברית הטובה בפיך) בעניין אחר, את היום אצל חגי לוי?

לא, זה כינוי

שלקוח מהסדרה שהזכרתי קודם, "באפי". אני ילידת הארץ. אני עוד לא בטוחה שאהיה אצל חגי לוי - איך נכנסים לזה, בהזדמנות זו? ומה זה בדיוק בלוג טי.וי?

giladon2

New member
לפי דעתי גם הרבה יותר קשה למצוא

למשל קומדיה שאפשר לכנות אותה סדרה איכותית (אולי למעט סיינפלד), כנראה בגלל שאנחנו לוקחים סדרות קומיות כמשהו קליל ומבדר שאין יותר מדי יומרות ליותר מזה. גם "חברים" לדוגמא שהיא אחלה סדרה, קשה לקרוא לה "סדרת איכות"

לטעמי עוד דוגמאות..

..לקומדיות (תלוי איך מגדירים כמובן) איכותיות הן: לארי סנדרס; החבר'ה האלה שנפלו מהחלל עם ג'ון ליתגו, איך קראו לזה? "של מי השורה הזאת בכלל" או משהו כזה ובטח יש עוד.

למעלה