ריין הזהב...

Dafi the Mighty

New member
ריין הזהב...

חחח, ריין הזהב, כמה צחקתי.
לא שאני מוצאת תרגום יותר טוב מזה, אבל ריין הזהב?! חחח... היה הרבה יותר נוח עם תרגום. הבנתי גם דברים שלא ממש הבנתי מקודם. אוקי, אז כשראיתי את הפרק לראשונה אז במאי בסטאר נורא אהבתי אותו. גם עכשיו אני דיי מחבבת אותו. המוזיקה של הפרק מעולה- יש לי את הדיסק השישי, וכל הזמן כששמעתי אותו הייתי חייבת ללכת לראות (רק קטעים מסוימים, בעיקר את הסצנה של זינה עם בתולות הריין שזאת הסצנה האהובה עליי בכל הטרילוגיה). כמובן שבתחילת הפרק לא הבנתי מה לעזאזל כל הקטע עם התלבושת והמפלצת, אבל זינה רעה זה *תמיד* טוב. הפרצופים שלה, הרוע, וואו...
המנעול של העורבים, נורא אהבתי. אבל מנעולים שאל הכין, הממ, זה לא אמור להישאר מבריק ויפה לנצח? זה אמור להחזיק שם מישהו לנצח, אז זה מחליד? זה לא אמור להישאר יפה ומבריק? כי אל עשה את זה? הממ...
אני חושבת שמה שזינה עשתה בצפון זה אחד הדברים שהיא הכי כועסת על עצמה בעבר. לא יודעת, היא הייתה נורא קשה עם עצמה. נראה לי. וכמובן נעבור לקטע שהכי נוגע לאליי והכי מעניין אותי- כשזינה מופיעה לראשונה בפני אודין עם הצאקראם מוצמד לסוס שלה. כמובן שלפה אני אקשור את ארס, האחד היחיד. הם כנראה נפגשו אחרי הלידה של סולן, או אולי לפני לפני, אבל בכל אופן, את הצאקראם הוא הביא לה מתישהו אחרי. אולי היא ניצל את המצב הרגיש שלה אחרי הלידה של סולן. גם איך שהיא אמרה לאודין את כל ה-Worth Living כל כך הזכיר לי אותו, ולא סתם...
את גרינהילדה אני לא סובלת. היא מוכרת לי בצורה קיצונית ואני לא סובלת אותה! וזינה, איך ששתיהן עמדו מול הלוחמים וזינה אמרה להם להילחם ולמות בשם אודין. וואו, היא ממש יודעת איך ליצור להט אצל אנשים (ואלים) מ*כל* הבחינות...
גם את הקטעים בין גבריאל לברונהילדה לא אהבתי. בין אם זה המבטים, הדיאלוגים, המושיות שכמעט גרמה לי לרצות לקחת משהו ולזרוק על הטלוויזיה. איך שברונהילדה מתאהבת בגבריאל, איך שכולם מתאהבים בגבריאל... ובכן, אני בטוחה שיש אנשים שיבינו את ברונהילדה ובייוולף על זה שהם מתאהבים בגבריאל, אבל אני לא מבינה! טוב, את ברונהילדה אולי אפשר להבין, כי היא מטיילת איתה ולוקח זמן להגיע ממקום למקום והיא לומדת להכיר אותה ומתאהבת בה- אבל בייוולף?! ראה אותה בקושי שנייה וכבר הוא מאוהב בה??? מה הקטע של האהבה העיוורת הזאת אחרי גבריאל? "היא נראית מיוחדת... הלוואי ויכולתי להכיר אותה..." נו באמת... לא קיבלתי את זה.
הסצנה של זינה ואודין, כשזינה התחילה לבכות לו, ידעתי שהיא עובדת עליו כמובן, אבל היא כל כך משכנעת!!! אם אני הייתי במקום אודין כשאני עוד מודעת לעובדה שהיא משקרת בלי בעיות- אני חושבת שגם אני הייתי נשבית בקסמיה. חיכיתי כל הזמן לאותו מבט מרושע שאמור להגיע, ולקח לו זמן להגיע! אבל בסוף הוא הגיע כמו שצריך...
סוסים מעופפים. וואו, גם אני רוצה אחד. לא צריך חגורה בשביל זה? זה נראה לי קצת מפחיד לרכוב על סוס מעופף... אפשר ליפול. זינה הייתה מעולה בסצנת הלחימה! כשהיא פגשה בולקירית א´ ופגעה בסוס שלה ו-ולקירית א´ נפלה לה על הסוס, היה לזינה מבט תמים כזה- אוי כזה מתוק! ואז בום! נפלה. אויש, כזה פרצוף חמוד לזינה... ואז ולקירית ב´ וג´ נפלו גם בלי בעיות מהסוסים המעופפים שלהן- כי מה זה ולקירית ב´ וג´ מול זינה?
למה גרינהילדה הפילה אותה ואת זינה למטה? זה... הממ, הגובה לא אמור להרתיע אותה? בכל אופן, הקטע כשזינה הרימה את החרב והלכה אליה היה ממש יפה. בין הצילום, למוזיקה... עם הקול של החרב נגררת על השלג... למה זינה לא הרגה אז את גרינהילדה? היו לה תוכניות אליה?
ומשם עוברים לסצנה האהובה עליי בכל הטרילוגיה! הסצנה עם בתולות הריין. זינה כזאת תמימה שם! זה התפקיד שלהן? כל מה שהן עושות זה לשמור על הריינגולד? מסכנות. בכל אופן, כל הקטע עם התמימות של זינה שם קרעה אותי. זה היה כזה מעולה... Maiden: [Xena whispers something in her ear] "I can´t show you that." Xena: "Come on, just a peek." Maiden: "It´s strictly forbidden." Xena: "Well, how can I be a Rhine Maiden if I don´t see it." Maiden: "You want to become a Rhine Maiden?" Xena: "Sure. Then I can play with you all day." Maiden: "Follow me." המבטים התמימים של זינה פשוט הורגים אותי כל פעם מחדש, ואחרי שבתולה א´ צוללת, המבט של זינה הופך למרושע והיא מיד צוללת אחריה- מעולה! Xena: "The Rheingold." Maiden: "You mustn´t touch it." Xena: "Yes, I must." אני חולה על הקטע הזה! ועוד יכולת להוסיף לרשימת היכולות הארוכה והמכובדת של זינה- יום יבוא ואני אעשה רשימה של כל היכולות שלה- הכנת טבעות! הטבעת היא דיי יפה, זינה צריכה לפתוח עסק. כשברונהילדה שאלה את גבריאל אם זינה מרגישה אותו הדבר כלפיה, וגבריאל עונה שהיא מקווה- מה זה מקווה?! אחרי כל מה שהיה עם זינה?! אחרי שזינה העדיפה לחיות איתה בגהנום מאשר לחיות בגן עדן כל מה שגבריאל אומרת זה "אני מקווה"?! מה זה?! איך זינה חשבה להביס את גרינדל? עם הטבעת הוא בלתי מנוצח! איך היא חשבה שהיא תצליח לפגוע בו? לסיכום: אני דיי אהבתי את הפרק. אחרי הפעם הראשונה שראיתי אותו הייתי מרוצה, והוא היה דיי בסדר. בקושי ספוילר על המשך הטרילוגיה
... לדעתי, זה רק נעשה יותר ויותר נורא עם הזמן. למרות שעוד לא החלטתי איזה פרק יותר נורא, הפרק השני של הטרילוגיה או השלישי.

*neta*

New member
זה בסדר

גם אני לא מבינה מה כולם מוצאים בגבריאל.. הברנהילדה הזאת בת כמה היא שהיא אומרת שהיא זוכרת את זינה ושהיא תמיד רצתה להצטרף אליה, לא נראת לי כל כך זקנה... גרנהילדה..מה היא שופטת את אודין ורוצה ממנו הסברים, הוא אל! היא הנתינה שלו הוא לא חייב לה כלום! וגם היא חמדנית קטנה הולכת ומלשינה על זינה ואח"כ עוד רוצה (ומקבלת) את השליטה על הוולקריות, כדי להרוג את זינה. חבל שזינה לא הרגה אותה. היה חוסך המון. אהבתי שזינה נלחמה בוולקריות באוויר (וגם את הדיסקליימר), שאחת עפה לה על הסוס וזינה נותנת לה כזה מבט ואז מרפק ומעיפה אותה וצוחקת צחוק זדוני.

gabrielle

New member
טוב קודם כל אני לא מבינה משהו..

מה יש לך עם גבריאל? מה הקטע שכמעט בכל פרק את מוצאת משהו, איזה משפט , איזה מבט, איזה צליל שהיא אומרת או עושה שאת צריכה... להגיב ככה? לא איכפת לי שאת לא אוהבת אותה ( ? ) אני פשוט רוצה לדעת אם זה נכון, זה לפחות הרושם שקיבלתי. עכשיו... למה כולם מתאהבים בגבריאל? כי יש בה משהו... מין קסם שפשוט ממגנט אותך אליה..ברונהילדה מתאהבת בה בגלל שהיא פשוט מקנאה ( רואים את זה בפרק השני ) בה ובזינה - היא מקנאה ברגש שיש לגבי לזינה והיא רוצה את זה לעצמה ובנוגע לתשובה של גבריאל " אני מקווה" .. בפרק השני רואים טוב טוב איך גבי חושבת על היחסים שלה עם זינה אחרי שהיא צועקת על ברונהילדה שתעזוב אותה... והיא לא אמרה את זה כי היא לא בטוחה במה שזינה מרגישה כלפיה- היא יודעת בדיוק מה ערך החברות שלה ושל זינה. היא אמרה את זה מצניעות כי היא פשוט כזאת... אם היא הייתה אומרת ביהרות ובבטחון שזינה כן מרגישה כלפיה כמוה.. אז זה היה נשמע יהיר ומתנשא... זה האופי שלה וזה אחר הדברים שיפים בה בילווף מתאהב בה... מסיבה אחת פשוטה- הוא גבר! הוא רואה אישה מושכת שניראת טוב ויש לה קסם אישי כמו שיש לגבי, כל כך קל להתאהב בה... אהבה ממבט ראשון ( ? ) - אולי... אבל אני לא מבינה למה את כזאת מופתעת... חוץ מיזה לדעתי לא יפה מצד זינה שאחרי כל השנים האלה היא לא מספרת לגבריאל מה כל הסיפור ... איך היא מסוגלת להסתיר את זה ממנה... אני לא אומרת שהיא לא נהגה נכון שהיא עזבה את גבי מאחור כי היא עשתה את זה כדי להגן עליה אבל לפחות לספר לה! ובכל זאת... כמו שאמרתי קודם, גבי מעריכה את הבקשה של זינה שלא מספרת לה... זה מראה על האופי שלה. הפרק מחר הוא פרק ענק... הכי יפה מבין השלוש לדעתי:) וכן המוזיקה מעולה.

shiri_b

New member
מה זאת אומרת כי הוא גבר?!?!

אני יכולה לתת לך המון גברים שלא ישר התאהבו בה! ואם הולכים בכיוון של הוא גבר, אז למה הוא לא התאהב בזינה?? הרי הוא גבר... לדעתי הם ממש הגזימו שכל ייצור חי בסביבה פשוט בדרך מוזרה רק רואה אותה אפילו לא דיבר איתה והופ איזה יופי הוא התאהב. לא משנה כמה "קסם אישי" היא מקרינה....אהבה זה לא משהו שקורה בלי שמכירים את הבן אדם. וזינה לדעתי לא סיפרה לה (ובצדק) כי אח"כ גבריאל פשוט תרצה לבוא איתה והיא לא תוכל להשאיר אותה מאחור. כי גבריאל תבין שזינה צריכה לחזור והיא לא תתן לה לחזור לבד היא תתעקש להצטרף אליה (לא שזה עזר....היא במילא באה). אהבתי את הסצנת לחימה באויר, המבט של זינה, החיוך לפני שהיא מפילה אותה מהסוס! והקטע עם בתולות הריין!! אני מתה על הפרצופים שהיא עושה שם!!

gabrielle

New member
זאת אומרת ש

זאת אומרת שאם הוא היה מתאהב בזינה הייתי יכולה לבוא ולשאול למה הוא לא התאהב בגבי!?... את לא מאמינה באהבה ממבט ראשון ? ( האמת שגם אני לא אבל כנראה שהכותבים כן האמינו.. ) - ואני יכולה לתת לך גברים שכן התאהבו בה.. כל בן אדם והאופי שלו והדרך שלו לאהבה, זה שונה אצל כל אחד. בנוגע לברונהילדה- האמת שגם אני שנאתי את זה שהיא פתאום מתאהבת בה ורוצה לתפוס את המקום של זינה אצל גבריאל וזה באמת היה מוזר , אבל אני לא מאשימה אותה... אני מבינה אותה. עובדה שזינה כן השאירה אותה מאחור... והיא הרי ידעה שגבי תבוא אחריה היא מכירה אותה מספיק טוב בשביל לדעת את זה. את ציפית שגבי לא תבוא אחריה? איך היא יכולה לתת לחברה הכי טובה שלה , לנפש התאומה שלה, לצאת ל" משימת התאבדות" - בלי לבוא ולעזור לה בכל דרך שהיא תוכל. זינה היתה צריכה לספר לה ולבקש ממנה פשוט לא לבוא... גבי היתה מקבלת את זה ואני יכולה לתת לך דוגמאות שזינה אמרה לה מה שהיא הולכת לעשות וגבי אל באה אחריה.. כי היא כיבדה אותה . הקטע של הלחימה באויר היה נחמד אבל לא הבנתי איך שהן נפלו באויר מאות קילומטרים והכל נשאר שלם אצלן... כן הקטע עם הבתולות ענק... יש קטע שהיא עושה פרצוף כל כך ענק...כזה עקום כזה- זה היה ממש מצחיק.

shiri_b

New member
אני אומרת

שזה לא רק ברונהילדה שהתאהבה בה....כמעט כל דבר חיי התאהב בה בבפרק, וזה פשוט לא אמין. אם רק הוא היה מתאהב לא הייתי שואלת למה (למרות שלא הייתי מבינה) אבל שכל אחד\אחת מתאהב\ת בה!!!!! זה מגוזם. וזינה גם אם היא ידעה שגבריאל תבוא אחריה היא חייבת לנסות, ככה היא. היא רוצה לדעת שהיא עשתה בכל יכולתה כדי שגבריאל לא תפגע. והיא באמת עשתה, כי חוץ מלקשור את גבריאל (וגם אז היא בטח הייתה מוצאת דרך לברוח) היא עשתה כל מה שהיא יכולה כדי שגבריאל לא תבוא איתה. אני חושבת שזה מאוד מוצדק שהיא לא סיפרה לה..... כי אם היא הייתה מספרת גבריאל לא הייתה הולכת לישון היא מכירה את זינה והיא תדע שהיא תצא בלעדיה, וככה לזינה יש מקדמה על גבריאל היא יצאה לפנייה, תגיע לפניה וככה היא יכולה לנסות לפתור את הבעיה עד שגבריאל תגיע. וגבריאל לא הייתה מקבלת את זה ולא באה....במיוחד שזאת משימת התאבדות אין סיכוי. את יכולה לתת לי דוגמאות לזה שגבריאל לא באה אני יכולה לתת לך המון דוגמאות לזה שהיא כן באה.... ובמקרה הזה היא הייתה באה לא משנה מה (וזה באמת קרה) כי זאת לא סתם משימה... כמו שאמרו זאת משימת התאבדות וזינה יודעת שאין סיכוי שגבריאל תתן לה ללכת לבד בלי לעקוב אחריה או לבוא אז היא פשוט לא סיפרה לה על זה. זה היה הדבר הנכון לעשות.

gabrielle

New member
אהמ...

מי עוד התאהב בה חוץ מהשניים האלה?... באותם פרקים אני מתכוונת... כי תאמת במהלך הסידרה כולם מתאהבים בזינה.. רק בזינה. כל כך הרבה פרקים שכולם הלכו על זינה אז פעם אחת שמישהו שם עין על גבי כולם מרימים גבה... לא מבינה את זה. " כל דבר שזז" ( ? ) אני מבינה שזינה רצתה להגן עליה... באמת אני חושבת שהייתי נוהגת ככה אם היתה בידי הבחירה הזאת ( כמו זינה אני מתכוונת ) - אבל מהצד של גבי זה יוצר מצב לא נעים... כמו שהיה פרק שגבי אמרה לזינה שהיא לא מאמינה שאחרי כל השנים היא עדיין מסתירה ממנה סודות... אה... וללכת לארמון של קיסר ולנסות להרוג אותו עם כל השומרים שיש שם כשיש פרס של סכום כסף לא נתפס על הראש שלך זאת לא משימת התאבדות? זינה ביקהש מגבי ( פרק אחרוןעונה 4 15 במארס ) לא לבוא איתה בגלל החזון שלה כי היא פחדה שהן יהרגו- והיא לא באה איתה... גבי מכבדת את הרצונות של זינה... לא יודעת... בעיה.. טוב נו זה לא שיש לנו יד בדבר...

shiri_b

New member
היא לא באה

איתה כי היה חיזיון ששתיהן יהרגו, ואולי אם היא תלך לבד אז זה לא יתממש.. פה אין שום חיזיון וגם מאז עבר הרבה זמן וגבריאל כל הזמן אומרת שהדרך שלה זאת הדרך של זינה בלה בלה }(בלי לזלזל
) אז אני לא חושבת שהיא הייתה נשארת עכשיו
לפרקים הבאים: שהיא נהפכת ל"יפהפיה הנרדמת" אלפי אנשים מוכנים להקריב את עצמם כדי להציל אותה......ואומרים שהם מאוהבים בה!!

gabrielle

New member
לה לה לה הפרקים..../images/Emo8.gif../images/Emo58.gif

אז ככה... מחר הפרק שהיא נכנסת לתוך הלהבה.. שברונהילדה מקריבה את עצמה בשבילה ( חולת נפש ) ןגבי... כל כךךךךךךךךך יפה שם!!! ומחרותים הפרק שזינה באה ומוציאה את גבי מהלהבה ואז...

gabrielle

New member
לא לא לא לא לא

אז ככה... היה חזיון ששתיהן יהרגו? ועכשיו? מה זה? בטוח ללכת למפלצת שהרגה כל כך הרבה אנשים? זה לא רחוק מהרמה של החזיון..
דווקא בגלל שהדרך של גבריאל היא הדרך של זינה אז זינה כן צריכה לקחת אותה ולהאמין בה... כשגבי היתה בדרך האהבה היא גם " לא יכלה " להגן על עצמה... עכשיו היא יכולה... ועוד איך יכולה.
למה מרכאות?היא באמת היפיפיה הנרדמת... היא כל כך יפה שם...
לאאא.. לפי מה שאני הבנתי ( בלי התרגום- קצת בעיה ) הם כאילו ראו בה מיתוס... תשמעי, להבה שבוערת במשך שנה שלמה ובתוכה נמצאת מישהי כל כךךך יפה, שלכודה בפנים... מי לא ירצה להיות זה שמצליח לחדור דרך האש?

shiri_b

New member
ככה:

גבריאל ידעה על החזיון!! ועכשיו היא לא יודעת שזינה הולכת למשימת התאבדות. אם היא הייתה יודעת היא לא הייתה נותנת לה ללכת. או שהיא לא הייתה נותנת לה ללכת לבד הדרך הכי טובה הייתה שהיא לא תדע. כמו שאמרתי הרבה קרה מאז, המון ועכשיו גבריאל מאמינה שהדרך שלה היא הדרך של זינה ואם זינה הייתה מספרת לה.....אז גבריאל הייתה באה בכל מקרה! היא אמרה פעם שהיא תלך לאיפה שזינה תלך לא משנה מה. זינה ניסתה להגן עליה ולכן לא סיפרה לה, היא מאמינה בגבריאל והיא לא רוצה לגרום למוות שלה, אז היא לא מספרת לה! מתוך דאגה וזה דבר שלא משנה כמה זמן יעבור זינה תמיד תנסה להגן עליה, ככה זה.
בקשר ל"יפהפיה הנרדמת" שמתי מרכאות כי זה שם של סיפור ילדים..אז..... ועוד משהו אם אני זוכרת נכון (יכול להיות שלא) כל אחד אמר שהוא מאוהב בה...אבל יש סיכוי שאני טועה......נראה מחר\מחרתיים
לsoul possession ארס מספר לזינה שגבריאל נתנה את הנשמה שלה כדי להציל את הופ או משהו כזה ואני לא זוכרת שהיא סיפרה את זה לזינה.......למה?? הרי היא צריכה לסמוך עליה?? ולפי דעתי בגלל זה היא גם אמרה שזה בסדר שלחברים יש סודות...כי גם לה יש. ועוד שאלה יכול להיות שבlegacy היא נזכרה בהופ בגלל זה??

shiri_b

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif

לא משנה בקטע של soul possession....הבנתי.....

gabrielle

New member
וואי טוב דיי

נמאס לי לטחון את אותו נושא כבר כמה שעות... אני עייפה:) בואי נסכם שהחברות של זינה וגבי מעל הכל? לא לא במורשת... בתהום... שם היא ניזכרה בהופ לא יודעת אם זה בגלל זה ... צחקתי בנוגע למרכאות... זינה וגבי ינסו להגן אחת על השניה בכל מצב- וטוב שכך.. כל אחת יכולה להפקיד את החיים שלה בידי השניה וזה מושא להערצה.. זה מה שיש לי להגיד בנושא אני נשארת בדעה שלי בנושא אבל סיימתי להתווכח- התעייפתי מיזה כבר

shiri_b

New member
כן סליחה התבלבלתי.....

היום הזה משפיע עלי!
הפרק זה the abyss.

גם אני!!!!!

אוהבת את הקטע : -עם בתולות הריין, היא כזאת חמודה, פשוט ממי! -וגם את הקטע על הסוס, אני אוהבת כשהיא עושה פרצופים בקיצור:)

Dafi the Mighty

New member
לא הצגתי בעיה עם גבריאל.

הצגתי בעיה עם זה שמתאהבים בה בכזאת... אמרתי כבר, מילא ברונהילדה שמטיילת איתה, אבל בייוולף בקושי מכיר אותה... סליחה, *לא* מכיר אותה. רק ראה וחושב שהיא כל כך מיוחדת וכל כך זה וכל כך זה. אני לא אומרת שהיא לא, אבל נו באמת, ראה אותה כמה שניות וכבר מאוהב ככה? וזה לאורך כל הפרקים! ודווקא ב"זינה" לא כולם מתאהבים בזינה. העונה הראשונה מלאה באנשים שמתאהבים בגבריאל. ומה הקשר שבייוולף גבר? זה שברונהילדה אישה משנה משהו? זה לא משנה כלום. תוך כמה שניות הוא מוכן לעשות בשבילה הכל? זינה לא מספרת את כל הסיפור לגבריאל מכמה סיבות, והסיבה העיקרית שביניהן- זה העבר שלה. זינה לא מוצאת הנאה בלספר על העבר שלה. היא גם יודעת שגבריאל תנסה לעצור אותה או לבוא איתה, והיא לא רוצה שגבריאל תיפגע. זינה מרגישה מספיק אשמה מזה שגבריאל הולכת "בדרך שלא נועדה לה". אז היא לא רוצה שהיא תלך אחריה. ואגב, גבריאל לא מעריכה את הבקשה של זינה להישאר מאחור. אני לא מאשימה אותה על זה, אבל...

gabrielle

New member
כמו שאמרתי ...

יצא לי מכל החורים הסיפור הזה כבר... אני בדעה שלי וזהו... שטיות כל אחד והדעה שלו רק דבר אחרון: באמת ציפית שאחרי שגבי תקרא מכתב על זה שהחברה הכי טובה שלה " יכול להיות לא תשרוד " אז היא תשב לה בשקט ותחכה עד שהיא כן תחזור? זינה סיפרה לגבי על העבר שלה כבר כל כך הרבה פעמים-- ואחרי כל השנים האלה... לא יודעת טוב דיייייייי

Dafi the Mighty

New member
זינה סיפרה לגבריאל על העבר שלה

בכאב. לא היה לה חשק לדבר על זה, כי היא אף פעם לא אוהבת לדבר על זה. כן, היא סיפרה לה, אבל זה משהו שזינה שכחה ממנו כבר המון זמן וכמו שכתבתי בהודעה שלי, נראה לי שמה שהיא עשתה בצפון היה הכי נורא בשבילה והיא לא ממש רצתה לדבר על זה. לא ציפיתי מגבריאל לשבת ולחכות לה. גבריאל תמיד הולכת אחרי זינה לא חשוב מה. ואחרי שהיא החליטה כבר וקיבלה את זה שהדרך של זינה היא הדרך שלה, אז בכלל...

shiri_b

New member
ברור שגבריאל תלך אחרי זינה......

גם אם זינה תגיד לה להישאר היא לא..... גבריאל אמרה בעצמה היום i never listen.

למעלה