ריכוז החידות שעדיין לא נפתרו

k4school

New member
חידת המדע מספר 4 (קשה במיוחד)

טוב..... לאור פיצוח החידות הקודמות הרי כאן חידה מיוחדת שאני בטוח כי גם העוסקים במדע עלולים למצוא עצמם טועים, ועם זה דווקא ניחוש מחושב יכול להיות תשובה נכונה. יש להסביר כל ניחוש בכמה מילים בכדי לזכות במפתח ההצלחה לחידה זו ================================================================== חידה: ====== כשאנו יורדים בבוקר קר במיוחד מהמיטה לריצפה אנו מרגישים את הריצפה מאוד קרה, לעומת ירידה לשטיח, הנימצא על הריצפה. מדוע ? =================================================================== הערת הנהלת הפורום : אנא כנסו להודעת ההנהלה בעמוד זה והגיבו בהתאם. תודה מראש מכל הלוקחים חלק פעיל באתר ובפורום.

אינצה

New member
ועכשיו חידה

איך יכול להיות שמים מתאדים גם כשהם לא מגיעים לנקודת הרתיחה שלהם?

yair24

Member
ועוד אחת...

צייד אחד יוצא מביתו הולך 100 מטר ישר. פונה ימינה ב90 מעלות הולך עוד 100 מטר ישר פונה שוב ימינה ב90 מעלות הולך 100 מטר והופ! הוא בבית שלו שוב והשאלה היא: באיזה צבע הדוב שהצייד צד? שימו לב זו שאלה מראיון עבודה והשאלה היא רצינית ביותר.

yair24

Member
אולי בגלל...

שהשטיח עשוי סיבים סיבים והאויר החם נשמר בתוך הסיבים לעומת הרצפה שלה יש שטח פנים חשוף לקור .... יאיר

k4school

New member
טוב... קורה אז יש לכם עוד חידה ../images/Emo13.gif

וליאיר יש עוד מפתח אבל מעתה כל החידות רק דרכי כדי שנוכל לעקוב ולבדוק שיש תשובות קודם. ננסה שיהיה על המסך כל הזמן בערך שתי חידת שעדיין לא פתרו

פגעסוס

Well-known member
אווווווווף ../images/Emo63.gif

זה לא הוגן מצדי לענות... אני מכיר את החידה. (וד"א, אחרי הפתרון אני אפרסם חידת פולו-אפ, דרך K4SCHOOL כמובן...). GYXOIO

yariv k4school

New member
למה אתה מחכה ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

קדימה... כמו שאמר מי שאמר "שלח חמתך על פני הגויים..." (דרך אגב... מי אמר למי ? ) אני אומר... שלח חידותך על פני הכבלים

k4school

New member
אני לא רואה בשאלה שכתוב משהו על

קוטב צפוני ??? זה אולי נתון שיאיר שכח ??? יאיר
תורך להסביר אם לזאת היתה הכוונה

פגעסוס

Well-known member
התשובה נכונה ../images/Emo63.gif

כפי שרשמתי, אני מכיר את השאלה... מאחר והצייד הלך הולך ישר פונה 90 מעלות ממשיך ושוב פונה 90 מעלות ממשיך ומגיע לביתו(פונה פעמיים 90 מעלות ומגיע לאותו מקום). מן הסתם הוא נמצא באחד הקטבים מה שאומר שהדוב שם (כמו כל הדובים באיזורי הקרח) לבן. ושאלת הפולו-אפ... האם דבר זה יכול לקרות רק בקטבים? אם לא, היכן ה עוד יכול לקרות?

פגעסוס

Well-known member
לא לזה התכוונתי... ../images/Emo63.gif

לשם השאלה, הבה נניח שעל כדור הארץ אין בליטות או שקעים... GYXOIO

k4school

New member
הסבר (אכן השאלה היתה חכמה ונחמדה)

לצערי יאיר הצליח להתקיל אותי והשאלה נכונה (אני מאוכז מעצמי
).... בכל מקרה אכן רק בקוטב יש מצב כזה ומה שהכי מצחיק היה שתכננתי לתת פה חידה על אותו עיקרון: אם תטוסו מת"א 100 ק"מ צפונה ואחר כך 100 ק"מ מזרחה ואז 100 ק"מ דרומה וכמובן 100 ק"מ ערבה להיכן תגיעו ? ההסבר המלא נופל על יאיר שאם יצליח להסביר בצורה מסודרת יזכה במפתח נוסף ובכך יעלה למקום הראשון שוב.... חידה יפה

פגעסוס

Well-known member
כמעט... ../images/Emo63.gif

לא רק בקוטב זה אפשרי. יש עוד מספר מקומות שבהם זה אפשרי, נראה אם מישהו יוכל לאמר לי אילו נקודות על כדור הארץ אלו, וכמה נקודות כאלה יש... GYXOIO

פגעסוס

Well-known member
תשובה מלאה (בתוספת ציור...) ../images/Emo63.gif

ישנו קו רוחה מסויים שהקפו בדיוק 100 מטר. בוחרים נקודה שמרחקה הוא בדיוק 100 מטר מקו הרוחב המדובר. ממנה הולכים בדרך הקצרה ביותר (100 מטר) לכיוון קו הרוחב. לאחר מכן פונים ב 90 מעלות והולכים לאורך הקף קו הרוחב. לאחר שהלכנו 100 מטר חזרנו לאותה נקודה בקו הרוחב שממנה התחלנו ואז שוב פונים ב90 מעלות והולכים 100 מטר. וחזרנו לנקודת ההתחלה. (אני ממליץ מאוד להעזר בציור... עד כמה שהוא מצ´וקמק...) מאחר ואם ניקח את כל הנקודות שמרחקן מקו הרוחב המדובר הוא 100 מטר, נקבל מעגל. ניתן לאמר שיש אינסוף נקודות כאלו. GYXOIO

k4school

New member
תשובה מבריקה וכמובן שידידתינו

לבנת זוכה במפתח זהב של נאמני המפתח לבית הספר... בקרוב נתחיל כניראה לחלק מתנות לחברי הפורום (יש כבר מממן שמוכנים לתרום ואני רק מחכה להודעה רישמית בכדי לספר לכם)

למעלה