ריכוז החידות שעדיין לא נפתרו

פגעסוס

Well-known member
נסיון ../images/Emo63.gif

אני ממש לא בטוח בקשר לזה אבל... אם יש כמות מסויימת של מים, תהליך ההתאדות אורך זמן שבמהלכו חלק מהמים מתאדים וחלקם בדרך להתאדות. אולי רק ברגע שכולם מתאדים ניתן לאמר שהמים הגיעו לנקודת הרתיחה שלהם ולכן בזמן שחלק מהמים מתאדים הם עדיין לא הגיעו לנקודת הרתיחה שלהם... GYXOIO

אינצה

New member
נסיון נחמד אבל...

נקודת הרתיחה היא טמפרטורה מסוימת, ספציפית לכל חומר, במקרה של מים - 100 מעלות צלזיוס. ואכן בנקודת הרתיחה המים מתאדים = הופכים לגז. אם כן, איף קורה שהם הופכים לגז גם בטמפרטורה נמוכה מטמפרטורת הרתיחה?

פגעסוס

Well-known member
אולי... ../images/Emo63.gif

אם אנחנו מדברים על לחץ שונה... למשל בסיר לחץ המים רותחים ב 80 מעלות (בערך). GYXOIO

אינצה

New member
החשיבה שלך נכונה ../images/Emo13.gif

בלחצים שונים נקודת הרתיחה באמת שונה אבל זה לא הפתרון המדויק. אם תיקח קערה עם מים ותניח אותה בצד (בלי קשר ללחץ בו היא נמצאת), אחרי כמה ימים תראה שחלק מהמים התאדו. וכאן השאלה למה? התשובה שלך היא מאוד בכיוון, אני אחכה לנסיונות נוספים ואם לא יגיעו לתשובה המדויקת, אני אומר אותה.

k4school

New member
הערה :

נקודת הרתיחה של כל חומר נקבעת כנקודת מעבר מצב צבירה בין נוזל לגז. ככל שהלחץ גדל טמפ´ האידוי (מעבר בין מצבי צבירה שונים) גדלה.... מטיילים מנוסים מכירים את הבעיה הזו כאשר הם מנסים לבשל במקומות גבוהים ופשוט לא מצליחים !!! הכנת אוכל חם על האלפים גובלת בפרוצדורה שלמה של שימוש בסירי לחץ מפני שחימום מים גורר אידוי שלהם במצב שהם קרים (עד כדי כך שניתן לגעת בהם). אני מרף כאן קישור שדן מעט בנושא וכולל טעויות !!! שימו לב כי מדובר באתר רציני וטענתו כי ישנם שלושה מצבי צבירה היא טענה לא נכונה !!! ישנם 4 מצבי צבירה : מוצק נוזל גז פלסמה ולמעשה ישנם תתי מעברי צבירה נוספים בהתאם לחומר ולאנרגיות הקשר השונות. ברור לי כי כותב העמוד הנו כימאי או ביולוג ואינו פיזיקאי. מצב צבירה של הפלסמה הוא המצב הנפוץ ביותר ביקום ועם זה נשכח לחלוטין ע"י חלק מהמורים מכיוון שבתנאי הטבע שלנו כאן על כדה"א הוא אינו נצפה (זהו מצב הצבירה בכל שמשות וכן בכל פצצה אטומית או גרעינית, ודורש לחץ וטמפרטורה גבוהים ביותר). http://www.madarom.org.il/ForAll/zvira/zvira.html רונן "המפתח לבית הספר"

k4school

New member
בשלב ראשון גז מיונן ....

כן גז מיונן בעיקבות לחץ וטמפ´ הוא פלסמה. בשלב ראשון אנרגיית החום תהיה מספיק גבוהה בכדי ליצור גז מיונן אבל זו עדיין אינה הפלסמה היחידה.... בגז מיונן עלינו לגבור על האנרגיה החשמלית בין האלקטרונים לפרוטונים בגרעין. שבירת אנרגיה זו יוצרת מצב בו האלקטרונים נעים בנפרד מהגרעין כמו במרק עם שקדי מרק (ללא סדר וכיוון). בהמשך מגיעים למצבים בהם בלחצים גדולים וטפרטורות מספיק גבוהות אנרגית הקשר האטומית כבר חלשה מהאנרגיה הקינטית (טמפ´=אנרגיה קינטית ברמת המיקרו). במצב זה (ובמצבים נוספים שאינם קשורים כרגע) מתחילים להווצר אטומים חדשים (למעשה בהתאם למכניקה הקוונטית ובהיתבס על ארועים כתוצאות היסתברותיות הרי שנוצרים בכל רגע ובכל מקום ותנאי אטומים חדשים) קישור לנושא זה : http://wis-wander.weizmann.ac.il/weizmann/doa_iis.dll/Serve/item/Hebrew/1.12.15.5.html ראי בסוף העמוד הערה : הנה אתר שמנסה לדון בשימוש של פלסמה: http://www.geocities.com/Hollywood/Set/9430/b257.htm והנה ציטוט של מה שרשום על פלסמה
תותח פלסמה כבד מתוצרת חברת קופלנד אחד מהנשקים החזקים ביותר שיש ברשות צבא ברית כדה"א, התותח מתוצרת חברת קופלנד הוא תותח הפלסמה הכבד העיקרי שמשתמשים בו מאז מלחמת דילגאר. לאחר ששונה ושודרג באמצעות טכנולוגיה סנטאורית שנקנתה מהנארן במשך מלחמת מינבאר/כדה"א, הגרסאות החדשות יותר של הנשק הזה חזקות במידה משמעותית מהתותח המקורי. הנשק הזה יורה פלסמה אנרגטית סופר-טעונה, כשהפלסמה מתנגשת במטרה היא מתפוצצת ושורפת דרך השלדה של ספינת האויב, התותח מסוגל לירות רק יריה אחת לפני טעינה מחדש אבל יריה אחת גורמת לנזק גדול, החסרון הבולט של נשק זה הוא הטווח הקצר שלו.
למי שעלול לטעות מדובר באתר מדע בדיוני

פגעסוס

Well-known member
לפי השמות (מינבאר, נארן)... ../images/Emo63.gif

אני מניח שמדובר באתר של "בבילון 5"... אני צודק? GYXOIO

k4school

New member
למה../images/Emo35.gif אתה מכיר סדרה יותר נחמדה../images/Emo35.gif

למעשה אין לי מושג כל כך מפני שרק הגעתי לעמוד זה אבל אכן השמות מתאימים

קפצון

New member
תשובה

יש חוק במדע שנקרא אנטרופיה כל חומרשואף להגיע למצב דומה לסביבה שלו גם מבחינת מצב צבירה וגם מבחינת צפיפות, לחץ, וכו זה המקור לדיפוזיה של תאים וגם המקור לפתרון הבעיה. גם בטמפ´ 10 מעלות בסופו של דבר מים יתאדו אבל זה ייקח הרבה זמן

k4school

New member
תשובה נהדרת ונכונה... רק ש...

הביולוגים מסבירים זאת מעט אחרת תוך אי - דיוקים וחבל שלא מצאת לנו כמה מאמרים ו/או נתת לנו מעט יותר הסבר על "אנטרופיה" אבל.... הנה נושא לחידה....

k4school

New member
קודם כל אני רואה שבכלל לא רשמתי

אותך כחבר באתר ולא קיבלת את מספר החברות אז....
הנה תיקון הטעות שגילתי כאשר רציתי לזכות אותך במפתח זהב. חג שמח מצוות פורום "המפתח לבית ספר"
====================================================================== אנא נצלו את הפורום לשאלות ותשובות בכל נושאי הלימוד (מותר גם לסטות מעט לנושאים חברתיים בין חברי הפורום
) אין צורך להדגיש כי כל פעילות האתר והפורום כמובן בחינם
נצלו את העזרה שניתנת לכם בהתנדבות ====================================================================== נשמח לראותך בפורום או כפי שקובע משפט עתיק: "עשה לך מנהג קבוע..... בפורום בקר 7 פעמים בשבוע"
====================================================================== בפורום זה אנו נוהגים מייד לאחר הברכות לחלק לכל חבר מספר תעודת חבר נאמן ב"מפתח לבית הספר" .... בגורלך עלה המספר 0044 . אנא שמרו מספר זה בארנק ליד תעודת הזהות כי אם תעודת זהות חשובה... אז תעודת גולש נאמן חשובה כפליים
ברצינות אני רוצה לאחל לך שוב ברוך הבא, ונשמח אם תיקח חלק פעיל בכל פעילויות הפורום הכוללות : * חידון מדעי קטן בו אפשר לקחת חלק ללא צורך בידע מקדים. * לוח להוספת קישורים לאתרים לימודיים. * לוח לקבוצות למידה שם אפשר לארגן או להצטרף לקבוצות למידה. * אפשרות לקבלת רשימת מורים פרטיים הרשומים באתר. ועוד הרבה פעילויות כף שונות אה... כן כמובן גם עזרה בלימודים
רונן מנהל "המפתח לבית הספר" נ.ב. כמובן שיש לך כבר מפתח אחד

zakalaka

New member
תשובה שלי

אני חושב שיש שני אפשרויות 1 השטיח פשוט יותר חם בגלל ששטיח אינו מתקרר כמו הרצפה 2 השטיח לא חלק ולכן יש פחות נקודות שנוגעות ברגליים שלנו ואנו מרגישים את האויר שהוא יותר חם

ponpon g

New member
גם אני חושבת שהשטיח יותר חם

ואני רוצה להגיד שטעיתי בתשובה קודמת אבל היה מאוד מענין לקרוא את ההסבר לא כל כך הבנתי אבל היה מעניין מה שהבנתי

yariv k4school

New member
ריכוז החידות שעדיין לא נפתרו

אנו מחכים כבר לקבל חידות חדשות (את החידות יש להעביר אל רונן או יריב דרך המסרים הפרטיים או דרך טופס התגובות באתר) קדימה לעבודה ...
נסו למצוא את הפתרון לחידות אלו (מתנה של "מפתח זהב" לכל פתרון נכון ). כתבו לנו חידות חדשות (עדיף לנו חידות הקשורות במדע)....וכמובן מפתח זהב לכל חידה שנפרסם באתר (אנו נפרסם את כל החידות כמעט למעשה ופשוט בשביל הסדר הטוב המפתח יינתן עם הפרסום ולא עם קבלת החידה
) אני משרשר לכאן את החידות שלא פתרו עדיין (כניראה שהגיע הזמן לערב חברים) ולחידות אלו אנו ניתן שני מפתחות זהב על פתרון נכון.

k4school

New member
פתרון מלא (לא היו זוכים בחידה זו)

טמפרטורת השטיח זהה בדיוק לטמפרטורת הריצפה.... בכל זאת נעים לנו יותר לדרוך על שטיח. מדוע ??? אנו מרגישים חום או קור כפונקציה של השוואת השוואת טמפרטורות. כאשר נוגעים בגוף החם יותר מהיד אנו מרגישים קור מפני שאנרגיה מועברת מהגוף החם יותר אל היד, או במילים אחרות יש השוואת טמפרטורה מהירה. באופן דומה כאשר אנו דורכים על ריצפה קרה אנו למעשה מזהים את הבדלי הטמפרטורות מכיוון שאנרגיה מועברת מהגוף לריצפה והטמפרטורות "רוצות" להיות שוות . חוקים רבים בטבע פועלים על רעיון של השוואת נתונים כגון לחצים הרוצים תמיד להיות שווים ולכן אויר מלחץ גבוה יעבור למקום בו הלחץ נמוך. אז למה הריצפה כאילו יותר קרה ??? פשוט מאוד: הריצפה מבודדת פחות טוב מהשטיח ולכן אנו מעבירים אליה יותר מהר אנרגיה דבר שאנו מתרגמים כאילו לטמפרטורה יותר נמוכה.

למעלה