רילוקיישן לניו ג'רזי - חוויה או התאבדות כלכלית (או גם וגם) ?

מונה36

New member
רילוקיישן לניו ג'רזי - חוויה או התאבדות כלכלית (או גם וגם) ?

רקע -
בעלי קיבל הצעה ממקום עבודתו לעבור לסניף בניו יורק של החברה.
מדובר על ויזה L1B עם חבילת מעבר של 20 אלף דולר (מכולה, ביקור מקדים, דמי תיווך וכו') ושכר שנתי של 150 אלף דולר.
אני עוסקת בחינוך עם ותק של מעל 10 שנים, זכאית לשנת שבתון ואפשרות לחל"ת ממשרד החינוך (עד 3 שנים).
אנחנו חושבים על מעבר לתקופה של 4 שנים.
יש לנו 2 בנים תאומים (בני 6) ותינוקת (הנסיכה של הבית
) בת חצי שנה.

1. מגורים -
מקריאה בפורום ובירורים נוספים נראה כי אחת האופציות (כלכלית, חינוך וקירבה לישראלים) הנה פייר לון (Fair Lawn).
לבית 3 חדרי שינה מצפון לכביש 208 נראה כי 32.4 אלף דולר שנתי הוא הערכה סבירה. נשמח לתיקון.

2. מעון יום -
מרגע המעבר אנחנו מבינים שתוך 3-4 חודשים אוכל לקבל אישור עבודה על בסיס הויזה של בעלי, לא יודעת אם אצליח למצוא עבודה אבל אנסה את מזלי בבתי הספר היהודיים בסביבה (?). עלות מוערכת ליום מלא, 12 חודשים, הנה 25 אלף דולר שנתי.

3. רכב -
נצטרך רכב אחד למשפחה (בעלי ישתמש בתחבורה ציבורית
) ואנחנו מעריכים עלות של 5 אלף דולר שנתי (ליסינג + ביטוח). נשמע הגיוני ?

4. בריאות, מצרכים, אחזקת בית ועוד -
בריאות - 9,000 דולר שנתי (PPO + ביקורי רופאים + תרופות)
מצרכים - 14,500 דולר שנתי קניות + כלי בית
אחזקת בית (קיץ וחורף) - 2,500 דולר שנתי
השלמת ארוחות צהריים מידי פעם לבעלי, סלולרים, פס חודשי למנהטן מביא אותנו ל- 6,500 דולר שנתי.

עד כה אנחנו מגיעים להוצאות של כ-95 אלף דולר שנתי.
סימולציית שכר של בעלי מראה נטו של 103 אלף דולר שנתי.
לא דיברנו על חוגים שנהיה חייבים (לא מצאנו סימוכין לעלות, נשמח לעזרה), טיולים מזדמנים ועוד הפתעות (חלקן צפויות וחלקן פחות).

בארץ אנחנו חיים בדירה משלנו ומצליחים לחסוך בכל שנה (מעבר לקרן השתלמות ופנסיה) כ-100,000 ש"ח. כך שרילוקיישן מדבר על מצב שאנחנו לא חוסכים, זה ברור לנו, אבל אנחנו רוצים לוודא שלא נחזור עם בור כלכלי לאחר החוויה שאנו רוצים להעניק לילדנו ולנו (לימוד אנגלית, טיולים, תרבות שונה, סופ"ש מלא וכו').

בהנחה ואלו התנאים המוצעים, ואין ודאות לגבי השתלבות שלי בשוק העבודה (אנחנו רוצים להיות שמרנים ולהניח שמדובר על משכורת אחת בלבד) נשמח לתיקונים (לטוב ולרע) להערכות שלנו וחוות דעתכם הכנה האם אנו לקראת התאבדות כלכלית או שזה לגמרי סביר ואפשרי ?

תודה וחג שמח !
 

amitch1

New member
נשמע אפשרי, צריך לבוא בעיניים פקוחות

שלום. אנחנו עברנו לפני חצי שנה לאיזור ונעזרתי המון בפורום על מנת לנסות ולהבין בדיוק מה שאת שואלת. התשובה הקצרה- זה אפשרי. לא תחסכו כמו שחסכתם בארץ אבל תגמרו את החודש. קחי בחשבון שיש הוצאות ראשוניות רבות שלא רשמת - דברים לבית וכו. התשובה הארוכה - החיים זה לא אקסל :) יש המון הוצאות יום יומיות למשפחה עם ילדים שלא ציינת. קונקרטית - נראה לי שבסעיפי הדיור ואחזקת הבית יש לך הערכת חסר ובמחיר הגן לנסיכה הערכת יתר. עוד נקודה משמעותית - עד שיש לך היסטוריית אשראי חלק מהדברים יותר יקרים(ביטוח רכב וליסינג) ולכן קחו בחשבון שנה ראשונה צפופה מבחינה כלכלית. אם מגיעים ל 4 שנים בשביל החוויה המשפחתית זה נראה לי בהחלט אפשרי.
 

מונה36

New member
הערכות דיור, אחזקת בית ועוד

תודה על התגובה !
1. מקבלים לגמרי את הערה לגבי הדיור, ממבט נוסף על המחירים נראה כי 36 אלף דולר (ללא דמי תיווך, שמקווים לקזז מחבילת המעבר) הוא סכום סביר יותר. זה הכיוון שחשבת ?
2. לגבי הוצאות אחזקת הבית - נשמח למספר רלוונטי יותר לשנה (חורף! וקיץ...), תודה !
3. לגבי היסטוריית אשראי - האם ניתן לנרמל את הוצאות כמו ליסינג וביטוח רכב על ידי תשלום במזומן (לצאת מהארץ עם 25 אלף דולר) ?
4. פעילות אחר הצהריים / חוגים - יש איזו הערכה גסה לשני בני ה-6 ?

וכמובן, ברור לנו שהאקסל הוא רק הבסיס להערך לחיים שמחוץ לו :)

שבוע טוב
 

Boston Guy

New member
העניין הוא שאלו לא המספרים הלא ריאליים היחידים שם

אני לא חי באזור שעליו את מדברת, ולכן לא יכול לחוות דיעה לגבי עניין שמחיר שכירת דירה או בית. מה שאני כן יכול להגיד לך זה שאם את רואה הבדלים של 25% ויותר במחירים של בתים באותו גודל - רצוי לראות בעיניים (ולהריח באף) את הבית שהמחיר שלו זול.
כדוגמא לקחתי בית זול אקראי אחד מהרשימה באתר שאליו הפנית.
ובגלל שיש לי נסיון עם "נדל"ן בארה"ב", מייד שמתי לב ששנת הבניה שלו היא 1940 - כלומר זה בית (מעץ, כמו כל הבתים באזור) בן כמעט 80.
בית מעץ בגיל כזה אני אישית צריך להריח (ליטראלית) לפני שאני עושה החלטות לגביו.

מה שאני כן יכול להגיד לך שבסעיפים כמו "מצרכים" - אני חושש שאת מעריכה הערכת חסר רצינית.
את החלטת שההוצאות הכוללת שלך על מזון ו"ציוד לבית" (עם 3 ילדים קטנים) תהיה בדיוק 1,208 דולר ו 33 סנט לחודש.
או, במילים אחרות - 268$ לשבוע.
מאיפה שלפת את המספר הזה - אין לי שום מושג.

מכיוון שאני מקיים משפחה בארה"ב - ומחירי המזון, הביגוד ו"כלי הבית" לא שונים בהרבה בין ניו ג'רסי ואיפה שאני גר - המספר הזה נראה לי לא מציאותי,
כשהמספר האמיתי יותר קרוב לכפול מזה...

אפילו אם את מדברת רק על מזון וחמרי ניקוי - המספר שאת כותבת הוא מספר נמוך (לדעתי).
ואם מכניסים את סעיפי החיים האחרים - המספר שלך הופך לחלוטין מופרך.
דוגמא אחת:
את תוציאי הרבה מאות של דולארים כל עונה רק על בגדים לילדים. ויש 2-3 עונות בשנה. כל שנה.
בגיל של הילדים שלך הם גודלים והמידה שלהם משתנה פעמיים בשנה.
את עוברת למקום שבו יש 3 או 4 עונות שנה מובחנות - כולל חורף שבמושגים ישראליים הוא קר.
זה אומר מלתחת חורף חדשה קומפלט (כולל מעילי חורף, מכנסי שלג, מגפי שלג, כפפות בתפזורת, כובעים בתפזורת) לכל ילד - כל שנה. כח הבגדים של שנה שעברה כבר לא יעלו עליו...
וכנ"ל מלתחת קייץ (קומפלט, כולל מגפיים לגשם, מעילי קייץ, בגדי ים...) - חדשה קומפלט לכל ילד.
ונעליים... גם הרגליים הקטנות גדלות כל הזמן. וצריך נעל התעמלות, ונעל חורף, וסנדל, ואם משחקים ספורט כדוגמת כדורגל אז גם נעל לזה... וזה במצב שהילדים שלך שומרים על הנעליים שלהם לא שוחקים אותן לאבק תוך חודשיים כמו שהילדים שלי עשו (ועושים...)

ואני בכלל לא מדבר על בגדים לך. ולבעלך... גם אתם תתרוצצו בחוץ בחורף. גם אתם צריכים מעיל טוב ונעלי חורף טובות.

את גם לא לוקחת בחשבון שאם תצאי לעבוד - את תצטרכי להכניס את הילדים הגדולים לאיזושהיא מסגרת של "צהרון", כי בעלך בעבודה ואת בעבודה. כם זה עולה כסף.

ואם ילד חולה - מה עושים? כאן זורקים ילד מהגן \ בית ספר בשנייה שהוא מעלה חום - ולא נותנים לך להחזיר אותו לכית עד 24 שעות אחרי שהמחלה הסתיימה.
מה את עושה אם את צריכה להיות בעבודה ובעלך צריך גם לעבוד?
אין כאן סבא \ סבתא שאפשר להשאיר עם הילד החולה... כאן חייבים למצוא פיתרון אחר - פיתרון שלרוב עולה לא מעט כסף... כי צריך לשלם למישהו שישב עם הילד החולה שלך. והסיכוי שאדם עובד יצטרך כזה פיתרון הוא מאוד קרוב ל 100%.

לגבי "לנרמל את ההוצאות על הרכב" - כן, עד כמה שזה נשמע מוזר לישראלים של היום, אפשר לקנות רכב במזומן - ואז אין תשלומי ליסינג...
 

מונה36

New member
תודה על הערות החשובות

בגדול, אנחנו מצליחים לחסוך בכזו אגרסיביות לא בשל הכנסה מטורפת (חלילה) של שנינו אלא בעיקר בשל האופי החסכוני שהבית מתנהל. תודה שהעלת את נושא הצהרון שפספסנו...
אם כך, נראה כי התנאים המוצעים לא יספיקו לגמור את החודש ונדרש שכר של לפחות 165 אלף דולר. אשמח לדעתך
 
דווקא

אם בישראל אתם מצליחים לחסוך כזה סכום מכובד בגלל אגרסיביות בחיסכון של ניהול הבית, אולי כן יש מצב שתסגרו את החודש.
לא חייבים לגור במקום *הכי* יקר, מניחה שיש עדיין איזורים עם בתי ספר טובים, שנחשבים קצת פחות יוקרתיים.
שיהיה בהצלחה
 
ואני רוצה עוד להוסיף

בתור מי שלא מוציאה כאלו סכומים, ולא הוציאה גם בעבר כשהילדים היו יותר קטנים, ואם יש לכם נסיון בחיסכון בניהול משק בית, אז יש בהחלט דרכים יצירתיות לא מעטות לחסוך בצורה ניכרת בעלויות החודשיות.
סתם לדוגמא - לא חייבים לרוץ ולרשום את הילדים לחוגים תחרותיים, או החוגים הכי יקרים. יש הבדל עצום למשל בין ג'ודו/קארטה/טקוונדו לבין חוג שחייה ב REC CENTER השכונתי. למשל - המדים יקרים יותר, וכל כמה זמן יש תוספות של ציוד. אחת לחודשיים יש מבחני חגורה שעליהם צריך לשלם בנפרד והעלות נעה בין $40-75 לילד. אני מכירה מהאיזור שלנו, חוגים מקומיים לשחייה בעלות של $40 לחודש לפעמיים בשבוע (מפאת גילם, נראה לי חוג במרכז השכונתי אמור לספק בשלב זה).
את הנסיכה אפשר לרשום לחצי יום, או שאת יכולה לעבוד, אפילו כמורה מחליפה (אני עשיתי זאת השנה הראשונה שלנו כאן) בגן שלה ולקבל הנחה משמעותית בשכר הלימוד.
צהרון בבתי הספר הציבוריים הוא בעלות נמוכה יחסית, ואם את עובדת חצי משרה, לא בטוח שתצטרכי לרשום אותם לזה, כי בתי הספר מסתיימים מאוחר יחסית לארץ, בדר"כ סביב השעה 3 אחהצ.
ביגוד לחורף אני בטוחה שתוכלו לקבל מחברים ישראלים שיקבלו את פניכם כשתגיעו (אם תתחברו לקהילה המקומית שהיא ענקית בניו ג'רסי). אנחנו ורבים טובים אחרים עשינו את אותו הדבר. ציוד חורף הוא מבין הפריטים שנשמרים הכי טוב! והם עוברים מילד לילד במצב מעולה. כמובן שאם לא מתאפשר לא חייבים לקנות את מותגי היוקרה ואפשר וניתן (מנסיון אישי, גם בדנבר יורד שלג בחורף) לחסוף עשרות אם לא מאות דולרים.
בכל מקרה, יש הרבה על מה לחשוב, ויש הרבה מאוד שיקולים ונתונים שצריך לקחת בחשבון, אבל בהחלט לא הייתי שוללת מעבר אם אתם מאוד מעוניינים בכך.
עדיף תמיד לחשוב ולקחת את הצנריו הגרועים ביותר, מקסימום אחכ יש הפתעה לטובה

 

מונה36

New member
Expect the best

Plan for the worst, נכון ? :)
&nbsp
תודה רבה על התשובה המפורטת, הפורום הזה מדהים.
&nbsp
מורה מחליפה בגן יהודי ? פרטי ? אשמח לעוד קצת פרטים, אולי בהודעה פרטית ?
&nbsp
חוג שחיה ב-40 דולר נשמע מדהים, אלו מחירים שמאפיינים רק את דנבר או גם ניו ג'רזי לדעתך ?
בהודעה הקודמת הצעת שאולי יש איזורים פחות יוקרתיים בניו ג'רזי שנוכל לבחון על מנת להוזיל עלות דיור (צריך לקחת בחשבון שהמשרדים של בעלי הם בעיר), יש לך אולי הצעה אחרת מאשר פייר לון ?
תודה !
 
הילדים שלי

מעולם לא הלכו למוסד חינוכי יהודי, מטעמים אישיים שלא ניכנס אליהם עכשיו.
הבנים היו בגן מונטסורי, ובו עבדתי כמורה מחליפה. אגב, לי אין שום תעודת הוראה, ואני לא מתחום החינוך בכלל, אבל כן עם תואר ראשון. תאמיני או לא, במהלך החצי שנה שעבדתי בגן, עשיתי לא מעט סדנאות עם כל שאר הצוות.
סה"כ זה היה לא נורא, והגן היה מדהים והכל, אבל זה ממש לא היה בשבילי, ובסופו של דבר העדפתי להיות עם הבן שלי בבית מאשר לעבוד בגן ...
לגבי חוגים - זה היה רק לשם ההשוואה. אני מניחה שהמחירים יותר מתאימים לדנבר מאשר לניו ג'רזי, אבל גם אם נניח שם זה יעלה $80, אז קארטה יעלה כפול. זו היתה הכוונה. פשוט צריך להבין שיש חוגים שמצריכים הרבה ציוד, בין אם הוא אישי של הילד, או שמצריך אולם עם ציוד מיוחד מיוחד, כמו התעמלות למשל, לבין חוגים כמו שחייה, כדורגל, כדורסל וכו, שהם לרוב הרבה יותר זולים, ובצורה משמעותית.
אנחנו קצת מקדימים את הבאות, אבל הכל נכתב במטרה להראות שניתן לחסוך הרבה מאוד כסף *כל* חודש, ועדיין לתת למשפחה ולילדים את מה שרוצים, פחות או יותר.
לגבי עיירות בנוסף לפיירלון - סורי, אין לי מושג, אני ממש לא מהאיזור.
ממליצה לנסות להיכנס לקבוצות פייסבוק מקומיות של ישראלים ולדלות משם אינפורמציה רלוונטית ספציפית לאיזור.
בהצלחה
 

amitch1

New member
תשובה

אני חושב שתהיו חייבים להביא מהארץ סכום ראשוני ( רכב,הצטיידות לחורף ולבית וכו) . אני חושב שגם להוצאות גדולות תאלצו להביא כסף מהבית ( טיולים ורכישות משמעותיות). לגבי הדיור - יש הוצאות על הבית כגון גינון,ביטוח,ניקיון,וכמון גז,חשמל ומים שאני לא בטוח שהכללת את הכל.לגבי חוגים - זה משתנה ועונתי. בגילאי 6, חוג ספורטיבי יכול להיות סביב 250 דולר ל 10 מפגשים אבל זה באמת מאוד משתנה. את מוזמנת ליצור קשר ואשמח לתת עוד כיווני מחשבה. מציע להקשביב קשב רב לחברי הפורום הותיקים :).
 

ilanvag

New member
כבר נתנו לך המון תשובות מיקרו, עם מספרים וכדומה,

והן כולן תשובות מצוינות. בגדול, עבור מה שאתם רוצים, התקציב יהיה די לחוץ - במיוחד אם אתם רגילים לרמת חיים גבוהה בארץ, של שני אנשים שעובדים ומרוויחים היטב (ואם אתם חוסכים כל שנה 100,000 ש"ח נטו, מעבר לקרנות פנסיה והשתלמות, משמע אתם מרוויחים מעולה).

ומכיוון שיש לי ניסיון אישי עם חברים טובים שהגיעו לפה (אזור בוסטון, אבל דומה לג'רסי); והם "נשרפו" והחליטו לחזור לאחר שנה; אז בואי אתן לך במטותא את תמונת המאקרו, שאותה אולי לא רואים כשמסתכלים על מחירים של שכ"ד ושל לחם וקוטג':

1. אתם יוצאים להרפתקאה כלכלית, כאשר כמעט ודאי שבסופה לא רק שלא תחסכו כסף, אלא תוציאו כסף מחסכונות. במלים אחרות, לאחר 3-4 שנים אתם תחזרו לישראל עם *פחות* כסף, ואולי אפילו משמעותית פחות, לעומת מה שיהיה לכם לפני היציאה לאותה הרפתקאה.

2. סעיף <1> למעלה הוא לפני שאני בכלל לוקח בחשבון שאתם לא תחסכו כלום לפנסיה במהלך 3-4 השנים הללו, מה שיכול להיות מאוד כואב ומאוד משמעותי לאחר מכן, בגיל הפנסיה. אתם יכולים להרשות את זה לעצמכם?

3. עוד דבר שלא כלול בסעיף <1> למעלה, זו ההתחשבנות עם רשויות המס בארץ. כן, אפשר להפחית את חבות המס עם כל מיני הוצאות מוכרות; אבל עם משכורת של 150K$ לבעלך, ואולי משכורת נוספת לך -- די בוודאות שתהיה לכם חבות מס כאשר תחזרו ארצה, הן למס הכנסה הישראלי (הפרש מסים, כי יש אמנה למניעת כפל מס); והן לביטוח לאומי (פה בפירוש יש כפל מס, כי אין אמנה בין ביטוח לאומי הישראלי לבין זה האמריקני). כלומר, לא רק שלא תחסכו, ולא רק שבסבירות גבוהה תאכלו חסכונות -- גם תהיו בחובות לרשויות המס הישראליות כאשר תחזרו.

למה אני כותב את כל זה? כי זאת תמונת המאקרו האמיתית, שאף אחד פה עדיין לא התייחס אליה.

לא הייתה לי שום בעיה עם המספרים ועם התוכנית שלכם, אם הייתם כותבים שמבחינתכם זה פתח להגירה עתידית; אתם שואפים להגיע כמה שיותר מהר לגרין קארד (והמעסיק תומך ומאשר בחוזה שהוא יהיה ספונסר לתהליך גרין קארד, ודי מהר); ואתם רואים את העתיד שלכם ושל ילדיכם בארה"ב.

אבל את לא כותבת את כל זה. מבחינתכם, מדובר ב-"חוויה שאנו רוצים להעניק לילדנו ולנו (לימוד אנגלית, טיולים, תרבות שונה, סופ"ש מלא וכו')." -- חוייה שלאחריה אתם מתכננים לחזור ארצה בכל מקרה.

האם ה"חוויה" שווה בור כלכלי בהיקף של שש ספרות בדולרים, שאליו תיכנסו? אם זה הייתי אני, אז בספק אם הייתי יוצא להרפתקאה שכזו...

ורק למען הסר ספק - כיצד הגעתי ל-שש ספרות בדולרים:
* אובדן (אי הפקדת) זכויות פנסיוניות לבעלך ולך למשך 3-4 שנים -- קרנות פנסיה והשתלמות (הן הפקדות מעסיק, והן הפקדות עובד) -- שווה ערך של לפחות 15-20 אלף דולר מדי שנה! (תלוי בגובה המשכורות שלכם, יכול גם להיות הרבה יותר גבוה)
* הוצאות מהכיס, קרי חסכונות שתוציאו עבור המעבר הזה (בשני הכיוונים, כי יש גם הוצאות בחזרה לישראל) - קחי בחשבון לפחות 20-30 אלף דולר בכיוון ההלוך לארה"ב (והרבה יותר, אם תרכשו רכב חדש במזומן). לא יודע כמה בכיוון חזור.
* תשלומי מסים לדוד שמוליק (קרוב משפחה של הדוד סאם), קרי מס הכנסה וביטוח לאומי ישראלים, לאחר שתחזרו ארצה -- אלוהים יודע, כל ניחוש מתקבל. הערכה שלי, יכול להגיע לארבע-ספרות-גבוה, או אולי אפילו חמש ספרות בדולרים, עבור כל שנה שבה תשהו בארה"ב... אבל בשביל זה יש יועצי מס ומומחים, שיכולים לעזור לכם עם סימולציות, בשביל לקבל הערכה יותר מדויקת.

בקיצור, זו ממש לא "בעיה" להראות איך נגרם לכם נזק כלכלי בהיקף של שש ספרות בדולרים, על פני 3-4 שנים, באם אתם מגיעים לחוויה של שנים ספורות, ולאחר מכן חוזרים לישראל...

המלצה שלי -- תחשבו על זה היטב, ותבדקו טוב את מה שכתבתי למעלה. אולי אני טועה. אולי לא.

בהצלחה
 

amitch1

New member
לגבי ביטוח לאומי מס הכנסה וחיסכון פנסיוני

ביטוח לאומי - אפשר לנתק תושבות באופן יזום( יש לזה משמעויות רבות, נטחן עד דק בפורום). לגבי מס הכנסה - המצב מעורפל. נכון להיום שהות של 4 שנים בהנחה שמרכז החיים עובר לארהב אמורה להספיק לניתוק( גם זה נטחן עד דק) . לגבי חיסכון לפנסיה- מסכים בהחלט. רוב האנשים מתעלמים מזה. שוב - יש מאקרו ומיקרו כמו שכתב אילן, חשוב לבוא כאשר מבינים את כלל המשמעויות והסיכונים. אם רק אחד מכם יעבוד בהחלט תחזרו אחרי 4 שנים עם פחות כסף ממה שיצאתם - תחשבו אתם אם זה שווה לכם או לא :)
 

ilanvag

New member
אכן, נטחן עד דק - שום משמעות לניתוק תושבות מול ביטוח לאומי

מראש... המבחן יהיה תמיד בדיעבד, לאחר החזרה (אם וכאשר) לארץ.

בנוסף, הגברת כותבת שהיא מתכוונת לקחת חל"ת, משמע היא מצהירה במפורש שאין לה כוונת הגירה, והם מתכוונים לחזור לישראל. זו המשמעות של חל"ת.

איך רשויות המס יתייחסו לזה - נראה די ברור.

אם זה יגיע לבימ"ש - אני לא בטוח שיש להם קייס.

אבל כאמור - כל המצב החוקי בישראל די מעורפל, במיוחד כיום, וזה בכוונה תחילה של הרשויות, במטרה ללכוד כמה שיותר אנשים. מה באמת יקרה, ומה יהיה המצב החוקי, נדע בעוד כמה שנים. לפיכך, ובמיוחד כיום -- עם התגברות התיאום בין הרשויות הישראלית והאמריקנית, וגם הגברת האכיפה בצד הישראלי -- אני מעדיף להיות זהיר, להתריע בפני אנשים ולנקוט בקו של בית שמאי; וזאת במקום לומר להם "סעו, הכל יהיה בסדר", ושבדיעבד הם יגלו שלא בסדר ולא נעליים.
 

Boston Guy

New member
אנשים מתעלמים מהמון דברים...

אנשים מתעלמים מזה שכשחיים בישראל, נסיעה לחו"ל היא "בילוי וחופש" טהור. משהו שקל לוותר עליו אם התקציב לחוץ.
אבל כשגרים בארה"ב, "נסיעה לחו"ל" (כשהחו"ל הוא ישראל) היא פתאום לא רק "בילוי וחופש" - לפעמים זה גם הדרך לשמור על הקשר בין הילדים שלכם למשפחה בישראל... ועל הקשר שלכם גם.
ופתאום אנשים שלא היו שוקלים בכלל להוציא 6,000$ ויותר על נסיעה לחו"ל כשגרו בישראל מרגישים שהם צריכים לעשות כזו הוצאה כל שנה...
 

hookedatwalla

New member
מה אתה ואילן עוסקים ?

זה נשמע לי כאילו שניכם עוסקים במקצועות שמתשכרים בהם המון כסף, רופאים, סניור דירקטור בהייטק, וכדומה.
בארץ מפרישים 15-20 אלף דולר ? באמת ? אז אתם כנראה מנותקים מאוד או חיים במגדל שן. לא כל אחד בארץ עובד בהייטק ומקבל תנאים כאלה.
גם בארהב יש הפרשות והטבות פנסיוניות.

ג.נ אני תיכף מתחיל תהליך מעבר ואתם כותבים דברים שלא רלוונטים המון פעמים. אם הייתי קורא מה שאתם כותבים ממזמן הייתי מעדיף להישאר בישראל.

אומנם כן צריך לפרוש את הקלפים ולתת יתרונות וחסרונות, ולחשוב על המעבר, אבל אני חושב שאתם מקצינים לצד השלילי.
לא כל ארהב זה בוסטון/סן פרנסיסקו/ניו יורק. כמו שלא כל ישראל זה גוש דן.
 

klemiki

New member
חמוד אם אתה לא מפריש 15 בשנה

אז ממה אדוני מתכוון לחיות שיזדקן?
&nbsp
בארץ בקללללללללות מפרישים, הרי רק פיצוי פיטורים זה 8.3%, וקרן השתלמות זה 7%....
ועוד לא דיברנו על הפנסיה בכלל.
&nbsp
&nbsp
אני אישית חושב ש 150 בניו ג’רזי זה צפוף, וההיתי הולך על דירה, ולא בית
שיש לו הוצאות נלוות רבות.
 

hookedatwalla

New member
לך תלמד חשבון

מורה, גננת, עובדת בנק, פועל במפעל, שכיר כלכלן, מוכרת בחנות, מרוויחים ממוצע של 9-12 אלף שח לחודש. תעשה את האחוזים שרשמת, לכמה אתה מגיע ?

מתוקי, חמודי וכו', תקרא לאחותך, לי אתה יכול לקרוא בוס. ואם לא בא לך בוס, אז אל תענה להודעות שלי.
 

klemiki

New member
כבר עשו פה את החישוב למטה

בשכר של 20 כבר יש הפרשות של כמעט 17 אלף דולר.
כל מתכנת שאני מכיר בארץ, עובד הייטק פשוט, מרוויח הרבה יותר מזה.
אפילו כל כלכלן שאני מכיר מרוויח יותר מזה.
&nbsp
&nbsp
אם אתה חושב שאתה יכול לחשוב אפילו ״להריח״ רילוקיישן בסכומים אלי אז אתה טועה טעות מרה.
&nbsp
פה זה פורום הגירה, ומה שעושה רילוקיישן לארהב צריך לדעת שלחיים פה יש עליות.
והפרשות של פחות מהמקסימום האפשרי ל 401 k יובילו לצרות כלכליות קשות בפנסיה.
אני אפילו חושב שצריך יותר.
&nbsp
&nbsp
 

ilanvag

New member
ידידי המלומד: סגנון הכתיבה שלך - לא פה בפורום.

בבקשה הפסק לתקוף פה אנשים, ותוריד את הטון בצורה משמעותית.

ראה זאת בתור אזהרה ראשונה ואחרונה. בפעם הבאה שאני רואה ממך הודעות בסגנון של ההודעה שאליה הגבתי, או זו שכתבת מעליה (בתגובה לבוסטון גיא) -- אתה תורחק מהפורום בלי אזהרה נוספת.

ובמאמר מוסגר - מציע לך, בידידות, לשנות סגנון בתור דרך חיים. הסגנון שלך אולי "עובד" בישראל, בה לעתים קרובות כל דאלים גבר, אבל זה ממש לא יעבוד בארה"ב, ורק יסבך אותך בצרות...

בברכה,

אילן
 

KallaGLP

New member
הדבר המעניין היחיד הוא כמה המשפחה הספציפית הזאת

רגילה להפריש. כמה אתה או בוסטון או אילן או אחרים מפרישים לא רלוונטי לעניין בכלל. המשפחה הזאת, לפי מה שנכתב "...מצליחים לחסוך בכל שנה (מעבר לקרן השתלמות ופנסיה) כ-100,000 ש"ח."
נכון, לא כל אחד בארץ עובד בהייטק, אבל לא מדובר כאן בכל אחד, ולא במשפחה שבקושי גומרת את החודש, אלא באנשים שמרוויחים טוב ומסודרים בחיים ורוצים להמשיך להיות מסודרים בחיים. הם עוברים משתי משכורות טובות, לפחות לפי מה שהם מתארים, למשכורת אחת שהיא כנראה לא גבוהה במיוחד לאזור שאליו הם עוברים, והם רוצים לדעת מה צפוי להם מבחינה כלכלית יחסית למה שיש כרגע, ועל זה עונים להם. לא ברור על מה אתה מתעצבן ואיך זה קשור אליך, במיוחד אם אתה כל כך משוכנע שממילא מה שכותבים כאן לא נכון.
ובלי קשר אליך - כן, בהחלט יש גם אנשים שעוברים ומגלים שהם חיים בארה"ב פחות טוב משחיו בארץ. יש, כמובן, גם להפך. אבל זה לא שאוטומטית כל מי שעובר לארה"ב זה משתלם לו.
 
למעלה