רווח לך? מרגיש יותר טוב עכשיו, כשפרקת קצת מהתיסכול?
מקווה שכן - כי זו כנראה התועלת היחידה שיכולה לצאת מהודעה כזו.
בוא ננסה לתמצת את ההודעה שלך:
לדעתך, הדברים שהאנשים שעליהם אתה מעביר ביקורת כותבים הם "לא רלוונטיים", וזאת על סמך הנסיון שלך בחיים בארה"ב.
יש רק בעיה קלה. בהמשך ההודעה שלך אתה כותב "אני תיכף מתחיל תהליך מעבר" - כלומר אתה לא חי בארה"ב...
לעומת זאת, האנשים שאת דבריהם אתה מבקר חיים את המציאות האמריקאית היום יומית כבר זמן לא מבוטל.
אילן הגיע לארה"ב עם משפחתו לפני 10 שנים, פחות או יותר. וחי בארה"ב מאז.
אני הגעתי לארה"ב עם אישתי לפני יותר מ 20 שנה. הילדים שלי נוצרו וגודלו בארה"ב (בכורתי מתחילה אוניברסיטה בסתיו).
זה לא שאני לא מבין מאיפה בא התיסכול שלך.
זה די ברור - אתה (לדבריך) מתחיל תכף לטפס על הסולם שמוביל למקפצה הכי גבוהה בבריכה,
אתה מנסה לשכנע את עצמך שהמיים בבריכה חמימים ונעימים,
ולדמיין תעמוד על פודיום המנצחים ו"התיקווה" תתנגן ברקע -
אז רק כדי להעמיד דברים בקונטקסט:
כשמדובר על הכנסות, הוצאות, הפרשות פנסיוניות - אנחנו מדברים מנסיון מצטבר (שלנו ושל האנשים שאנחנו מכירים כאן) של כמה עשרות שנים של עבודה בארה"ב. .
כשמדובר על האתגר של "לגמור את החודש" \ "לגמור את השנה" בארה"ב - מה שאנחנו כותבים בא מ"יד ראשונה" - מתוך מציאות יום יומית שלנו.
ולעניין "בארץ מפרישים 15 או 20 אלף דולר בשנה" - כן או לא -
אפנה את תשומת ליבך לעובדה שפותחת השירשור הזה שייכת למגזר ה"היי-טק", אתה שייך ל"מגזר ההיי-טק" ולצורך העניין גם אילן וגם אני מסונפים לאותו מגזר.
בישראל, לאיש היי-טק שמשתכר 20,000 ש"ח לחודש (מה שנכון להיום נחשב לשכר לא גבוה בתחום הזה) מופרש כל חודש כ 3,650 ש"ח לפיצויים ופנסייה.
בנוסף, ברוב המקומות הנורמטיביים קיימת גם קרן השתלמות שאליה מופרשים עוד כ 1,400 ש"ח לחודש.
כשמחברים את שני הדברים - יוצא שאדם שמשתכר 20,000 ש"ח לחודש "מפריש" 60,000 ש"ח לשנה. בתרגום גס לדולרים - זה יוצא יותר מ 17,000$.
ושוב - הדוגמא הזו מדברת על אדם שמקבל שכר לא יוצא דופן (אולי אפילו בקצה הנמוך של הסקאלה) בקטגוריה שרלוונטית לדיון הנוכחי - "אנשים שיוצאים לרילוקיישן היי-טק לארה"ב".