רילוקיישן לניו ג'רזי - חוויה או התאבדות כלכלית (או גם וגם) ?

klemiki

New member
מאיפה הגעת לכל המסקנות האלו?

אך זה קשור אלי??? זה פורום.
מתעצבן? אך הגעת לזה??
&nbsp
הגבתי לבחור שהציג הפרשה של 15 בשנה לפנסיה כמשהו מוגזם,
מה גם שזה לא מוגזם בכלל ואפילו לא מספיק.
&nbsp
&nbsp
 

KallaGLP

New member
אה? מה אתה קשור? הגבתי לבחור שגם אתה הגבת לו.

אני מציעה לך לבדוק שוב למי ומה הגבתי לפני שאתה קופץ.
 

klemiki

New member
סליחה

אני בטלפון ולא תמיד ברור לי מה שיך למה
מצטער
 

Boston Guy

New member
רווח לך? מרגיש יותר טוב עכשיו, כשפרקת קצת מהתיסכול?

מקווה שכן - כי זו כנראה התועלת היחידה שיכולה לצאת מהודעה כזו.

בוא ננסה לתמצת את ההודעה שלך:
לדעתך, הדברים שהאנשים שעליהם אתה מעביר ביקורת כותבים הם "לא רלוונטיים", וזאת על סמך הנסיון שלך בחיים בארה"ב.

יש רק בעיה קלה. בהמשך ההודעה שלך אתה כותב "אני תיכף מתחיל תהליך מעבר" - כלומר אתה לא חי בארה"ב...
לעומת זאת, האנשים שאת דבריהם אתה מבקר חיים את המציאות האמריקאית היום יומית כבר זמן לא מבוטל.
אילן הגיע לארה"ב עם משפחתו לפני 10 שנים, פחות או יותר. וחי בארה"ב מאז.
אני הגעתי לארה"ב עם אישתי לפני יותר מ 20 שנה. הילדים שלי נוצרו וגודלו בארה"ב (בכורתי מתחילה אוניברסיטה בסתיו).

זה לא שאני לא מבין מאיפה בא התיסכול שלך.
זה די ברור - אתה (לדבריך) מתחיל תכף לטפס על הסולם שמוביל למקפצה הכי גבוהה בבריכה,
אתה מנסה לשכנע את עצמך שהמיים בבריכה חמימים ונעימים,
ולדמיין תעמוד על פודיום המנצחים ו"התיקווה" תתנגן ברקע -

אז רק כדי להעמיד דברים בקונטקסט:
כשמדובר על הכנסות, הוצאות, הפרשות פנסיוניות - אנחנו מדברים מנסיון מצטבר (שלנו ושל האנשים שאנחנו מכירים כאן) של כמה עשרות שנים של עבודה בארה"ב. .
כשמדובר על האתגר של "לגמור את החודש" \ "לגמור את השנה" בארה"ב - מה שאנחנו כותבים בא מ"יד ראשונה" - מתוך מציאות יום יומית שלנו.

ולעניין "בארץ מפרישים 15 או 20 אלף דולר בשנה" - כן או לא -
אפנה את תשומת ליבך לעובדה שפותחת השירשור הזה שייכת למגזר ה"היי-טק", אתה שייך ל"מגזר ההיי-טק" ולצורך העניין גם אילן וגם אני מסונפים לאותו מגזר.

בישראל, לאיש היי-טק שמשתכר 20,000 ש"ח לחודש (מה שנכון להיום נחשב לשכר לא גבוה בתחום הזה) מופרש כל חודש כ 3,650 ש"ח לפיצויים ופנסייה.
בנוסף, ברוב המקומות הנורמטיביים קיימת גם קרן השתלמות שאליה מופרשים עוד כ 1,400 ש"ח לחודש.
כשמחברים את שני הדברים - יוצא שאדם שמשתכר 20,000 ש"ח לחודש "מפריש" 60,000 ש"ח לשנה. בתרגום גס לדולרים - זה יוצא יותר מ 17,000$.

ושוב - הדוגמא הזו מדברת על אדם שמקבל שכר לא יוצא דופן (אולי אפילו בקצה הנמוך של הסקאלה) בקטגוריה שרלוונטית לדיון הנוכחי - "אנשים שיוצאים לרילוקיישן היי-טק לארה"ב".
 

hookedatwalla

New member
בדיוק

השכר הממוצע בארץ הוא לא 20, לא כולם עובדים בהייטק. לכן לא כולם מפרישים 15-20 אלף דולר, אני מבין שקשה לך לקבל את זה ושוב אתה מתווכח על ריק. אבל בוא נדלג הלאה.
ההודעה שלי מופנת אל שניכם, כי אתם מפחידים את הנוספים פה, תראה איזה מגילה רשמת, קפצת מהבריכה, פודיום, מים חמימים, על מה אתה מדבר לעזאזל? למה אתה חושב שאני תוקף ? בסך הכל אני מעמיד אותכם בעובדות.

לדעתי, אתם רגילים לאיכות חיים גבוהה שאולי אנשים אחרים (תתפלא לא כולם עובדים בהייטק בארץ ולא כולנו למדנו בטכניון) לא חיים בה. אני לא בא להתווכח ולריב חלילה זו לא הכוונה.

מדינת ישראל זה לא הרצליה פיתוח. וגם ארהב זה לא בוסטון, מנהטן או סן פרנסיסקו, ולא חייבים להשתכר 200 אלף דולר. למה אני מציין זאת, כי יש לי חברים בסטאטוס שלי, שמשתכרים סביב 90-110 ברוטו למשפחה, ויש להם ילד או שניים, והם מסתדרים יפה מאוד.
 
אתה רק שוכח פרט אחד קטן

שפותח ההודעה המקורית כן עובד בהייטק.
נכון, לא כולם בישראל או בארה"ב עובדים בהייטק, אפילו לא כולם עוברים לארה"ב בהייטק, אבל דווקא פותח ההודעה המקורית כן, ולכן הדיון מתמקד בזה, כדי להישאר רלוונטי.
ונכון שישראל היא לא הרצליה פיתוח וארה"ב לא בוטסון או סן פראן ...גם אני לא חיה במקומות האלה, וגם אנחנו לא מרוויחים 200K ואפילו הרבה הרבה פחות ומסתדרים יפה.
מה שכן, אותו פותח השרשור המקורי עובר לניו ג'רזי, שאמנם זה לא בוסטון או סן פראן, אבל לא הרבה מאוד רחוק מאחור, וכן, מה לעשות, יקר שם יותר מהרבה איזורים אחרים בארה"ב, כאלה שאולי חבריך גרים בהם ומרוויחים 90K ומסתדרים יפה מאוד.
עכשיו זה קצת יותר ברור?
 

Fellowship

New member
בוסטון צודק, אתה פשוט מתעלם מעובדה פשוטה אחת

פותח השרשור מגיע מתחום ההייטק ולכן המספרים רלוונטים לגביו.
&nbsp
גם אני מגיע מההייטק ואני יכול לומר בוודאות שהמספרים שצויינו נכונים מאוד.
אני יכול לציין שגם אנחנו, כאשר היינו בישראל, הצלחנו לחסוך (מעבר להפרשות סוציאליות, קרנות השתלמות וכו'),
כ 120,000 ש"ח בשנה, אבל כרגע אני יושב באמצע היום ועונה לך בתפוז במקום להרוויח כסף (נכון לעכשיו)
 

קריבוצל

New member
אני חושב שאתם לא משווים את אותו הדבר

אין דין כסף בקרן פנסיונית בארץ/ביטוח מנהלים ל 401K/IRA בארצות הברית.
(לא מדבר על קופת גמל שבה מעטים חוסכים).

בקרן פנסיונית בארץ, אתה חולק את הקצבה עם כל העמיתים. כל כמה שנים מתקנים מקדם המרה או מבצעים "תיקונים אקטואריים" אחרים בהתאם לתוחלת החיים. גיל פרישה בישראל הוא 67 לגברים ורק אז אפשר להוציא את הכסף. בביטוח מנהלים לפחות לצעירים, מקדמי ההמרה ניתנים לשינוי בשנים האחרונות כמו בקרנות פנסיה. כך שזה זה יפה שמפרישים הרבה כסף, אבל מה שמשנה זה מה שמקבלים בפרישה.

כשאני רואה את הקצבה שאני אמור לקבל על סמך כמות הכסף שהפרשתי בארץ, זה קצת מעורר גיחוך. בעבודה היינו מתבדחים שקרן פנסיה היא בכלל פיקציה, כי לדור שלנו גיל הפרישה כבר יהיה 90 ומקדם ההמרה מליון.

בארצות הברית, נכון לעכשיו את החסכונות הפנסיוניים אני יכול להוציא בסביבות גיל 60 ואני יודע ש "הקצבה" שלי תהיה מבוססת על השקעת הכסף שנצבר שם לפי תשואת ההשקעה ודמי הניהול בלבד.

בארץ כפי שזה נראה בשנים האחרונות, לדור הצעיר לא תהיה פנסיה שדומה אפילו לזו של הוריהם בקרנות הוותיקות ששם הקצבה היתה תלויה במשכורת.

לכן, כסף שמושקע בחסכונות פנסיוניים בארץ אינו מניב את אותה קצבה שיניב בחסכונות פנסיוניים בארצות הברית. בארץ הדור הצעיר משלם על הקצבה של של הדור המבוגר גם בחסכונות הפנסיוניים בנוסף לביטוח לאומי. בארצות הברית לפחות כרגע, זה רק בביטוח לאומי ובשאר כל אחד לעצמו.

זה כן מתקזז קצת עם קרן ההשתלמות ששם הכסף הוא שלי, אבל רוב האנשים שהכרתי בכלל לא התייחסו אליה כחיסכון פנסיוני ותמיד רוקנו/או הלוו ממנה לקניית דירה או רכב.
 

guy56782

New member
זה תאור נחמד

אבל אם אתה לא מתכנן לשים ב 401k אפילו 15 בשנה (ועוד לזוג?!), לא יהיה לך מספיק כסף לפנסיה גם בתשואה הכי אופטימית. יש מליון מחשבונים באינטרנט, אתה מוזמן לנסות. אז בשורה התחתונה, העצה שנתנו לה לגבי חסכון היא לדעתי נכונה. מה גם שהשואלת המקורית חוסכת בישראל 100000 ש״ח בשנה באופן עצמאי - שהיא בהחלט יכולה להשקיע באפיקי השקעה יעילים.
 

קריבוצל

New member
מסכים

לא דיברתי על המקרה שלהם, ברור שצריך לשים הרבה יותר כסף ב 401K. התכוונתי רק להשוואה שעושים כאן כל הזמן כמה בישראל מפרישים הרבה יותר לחסכונות פנסיוניים כשבישראל זה מזכיר יותר מס (חוק פנסיה חובה) מאשר חסכון. לא סתם, אף לא אחד שהכרתי בארץ הגדיל את ההפרשות שלו לקרן הפנסיה בארץ כדי לנצל את הפטור ממס. אנשים מעדיפים לקנות במקום דירות להשקעה/נכסים מניבים אחרים שבאמת יתנו משהו על פני קצבה שאין לדעת מה כבר יישאר ממנה. בארצות הברית ממש מאמינים ב 401K עד כדי כך שרוב ההמלצות הן קודם כל למקסם את ההפרשות ורק אחר כך לעבור להשקעות ממוסות.
 

Kender00

New member
היות ו 401K ו IRA זה לא קרן פנסיה, זה מקביל למה שהיה בעבר

בישראל ונקרא ״ביטוח מנהלים״ הוני (בניגוד לקצבתי שגם היה בעבר וקיים היום)
״ביטוח מנהלים״ הוני בוטל (למי שהיה זה נשאר אבל לא ניתן להפקיד כספים חדשים לפי ידעתי, ומה שהופקד לפי ניתן למשיכה הונית, אבל אני לא זוכר את כל הפרטים)
&nbsp
לפי דעתי גם תוכניות חיסכון לגיל הפרישה מסוג הוניות מכילות הרבה בעיות, במיוחד למי שלא יודע להתנהל בצורה רציונלית (וסוד קטן רוב האנשים עם לא כל האנשים מקבלים חלק מהחלטות בצורה לא רציונלית גם אם הם אנשים רציונלים, קיבלו על זה פרס נובל...)
ורואים את זה בנושא כספי פיצוים שפטורים ממס עד תיקרה מסוימת...
&nbsp
רוב האנשים שמקבלים סכום חד פעמי גדול לא מבינים את המשמעות ולרוב יבזבזו חלק גדול בלי להבין את המשמעויות... וזה אחת הסיבות שביטלו את החיסכון ההוני ב״ביטוחי המנהלים״ בישראל
&nbsp
ולכן תמיד כדי שיהיו מספר מסלולים שמשלבים מספר אפשרויות ולפי דעתי (האישית) כדי שגם תיהיה פנסיה קצבתית שלא ניתן למשוך בתור הונית בנוסף למסלולים נוספים
&nbsp
&nbsp
 

קריבוצל

New member
כמו שאמרת, זה תלוי בבן אדם

בקרנות פנסיה של היום יש פחות אפשרויות לניהול הכסף והעמלות יותר גבוהות מקופה הונית אלא אם אתה חלק מארגון עובדים כלשהו. רק כדי לסבר את האוזן, קרן פנסיה יכולה לקחת עד 6 אחוזים מההפקדות וחצי אחוז מהחיסכון כדמי ניהול. דמי הניהול של עובד הייטק בסטרט אפ יהיו גרועים בהרבה מדמי הניהול של עובד בבזק.

לדעתי לא הפסיקו את הקופות ההוניות בישראל כי אנשים לא מספיק אחראיים, אלא בעיקר כדי לכפות על הרבה יותר אנשים להשתתף במימון הפנסיה המשותפת כדי לפתור את הגרעונות שנוצרו מהפנסיות הוותיקות הבזבזניות שהדור הצעיר משלם עליהם עד היום.

מהמספרים שאני רואה בקרנות הפנסיה שלי בארץ לעומת ה 401K בארצות הברית, אין ספק שאם כבר מפקידים סכום X לפנסיה, ואותו אדם היגר לארצות הברית בשנים האחרונות (כך שההשוואה היא לקרנות החדשות), יודע לנהל השקעות באופן בסיסי ולא מאוגד בשום מקום, עדיף בארצות הברית ולא בארץ.
 

מונה36

New member
על הדירה יש משכנתא

קטנה יחסית (פחות מ-15%) שאנו חושבים להשכיר (שכירות ממוצעת סוגרת את החזר המשכנתא החודשי). למה ? מה כיוון המחשבה ?
תודה
 

klemiki

New member
אוקי אז אפשר להציג את זה אחרת

בהנחה שההיתם גרים השכירות ללא משכנתא בדירה כמה ההיתם חוסכים?
&nbsp
כנראה באזור ה 40000 בשנה, שזה קצת פחות מ 1000$.
&nbsp
הכסף הזה הולך איתם לארהב כי אתם משכירים את הדירה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
אז ה 100 אלף שקל בשנה לא נןבע משכר גבוה אלא לפחות חצי ממני אחריאית דירה.
&nbsp
עכשיו ל 150000$ תוסיפי 12000 מהדירה. (אתם תשלמו על זה מס בארהב).
&nbsp
&nbsp
אגב,
לא חייבים לגור בבית פרטי + גינה (דירה?) ולא חייבים ליסינג?
תקנו רכב מה קרה?
&nbsp
ככה גם תעשו הרפתקאה בארהב וגם לא תיהיו לחוצים? לא עדיף?



ביחד חסכתי לך לפחות 1000 -1500 דולר בחודש
 

mavor

New member
בגדול ניראה בסדר

רק בשביל הידע הכללי אני גר בפרלון אז יש לי מספרים מוצקים
אנכנו גם באותה רמה של הכנסה ומסתדרים בסדר אבל צריך לחשוב לפני שקונים \ מוצאים כסף לדוגמה הסופר בפרלון הוא של shoprite וחזה עוף אולה שם 3$ בדרך כלל (לפעמים יש מבצע ב 1.99 ) אני קונה בסופר ליד העבודה שלי (ALDI) ששם זה בדרך כלל 1.99 ורוב הזמן זה "במיבצע" של 1.49 עוד דוגמה למשל לחם שאולה בסופר 2$ ובALDI עולה 89C גה לא הרבה אבל זה מצתבר (בקיצוב של 70 לחמים בשנה זה כבר לא מעט) ALDI נימצא במרחק של 15 דקות נסיעה מפרלון ויש עוד סופר אחד שאני קונה את הירקות בו שהוא זול לדוגמה עגבניות ב 89C לעומת 1.50~2 ואני מקבל קופונים שלהם כול הזמון של 5~25$ אז אם קונים נכון אפשר לצמצם את ההצאות על מזון ב50% ועדין לשמור על תזונה טובה זה רק לוקח יותר זמן לגבי חוגים אנחנו מוצאים 4000$ לשנה שזה כולל חוגים + after care של בית הספר אבל השמיים הם הגבול (זה לשני ילדים) ההבדלים במחירים של הדיור קשורים בבית הספר של השכונה שהכי מבוקש זה אזור Radburn (בדרוג של ה STATE שפורסם החודש הוא הגיע למקום 12 והבא היא מקום 88 )
 

liviur

New member
קפוץ עוד קצת צפונה בגבול בין גלן רוק לפייר לון

לRock's farmers market על Prospect.
המחירים של הפירות והירקות מעולים! ירקניה ענקית.
&nbsp
 

מונה36

New member
שלום שכן ;)

אין כמו מידע היישר ממי שחי וחווה את המקום. מעריכה מאוד את התגובה שלך !
אני מבינה שלדעתך לא צריכה להיות בעיה לעבור בנוחות (לא פינוק) את החודש, כשיש שני ילדים גדולים ותינוקת עם שכר שנתי של 150 אלף ?

כן, אני לגמרי צדה מבצעים בסופר, גם בארץ ובטח שלא נתפזר בארה"ב.
תודה על המידע של החוגים ו- after school car. זו בעצם מסגרת עד 4-5 אחה"צ ?

ציינת את אזור Radburn ע"פ אתר GreatSchools היה נדמה לנו שבית ספר Henry B. Milnes הוא המוביל בפייר לון...

תודה רבה
 
בית ספר בארה"ב

מסתיים מאוחר יותר ממה שאני יודעת בארץ.
בתי הספר בניו ג'רסי מסתיימים ב 3:30, ואני מניחה שהתוכנית אחרי בית הספר, בדומה לזו שאצלנו נמשכת לפחות עד 6 ואפילו 6 וחצי בערב.
גם גנים אגב, כשאת אומרת יום שלם, זה בקלות יכול להיות מ 6 וחצי בבוקר ועד 6 וחצי בערב. כמובן לא חייבים להשאיר עד סוף היום, אבל אפשר אם רוצים/צריכים.
חצי יום לעומת זאת, זה בדר"כ רק מ 9-12, שזה מה שהיה אצלנו בגן.
 
למעלה