רילוקיישן לפתיחת עסק

מישל200577

New member
רילוקיישן לפתיחת עסק

הי , אני כיום אישתי ואני הם בעל עסק קימונאי בתחום הבניה , זה מספר שנים אני חושב לעשות רילוקיישן לארה"ב ולהעתיק לשם את העסק . יש לי מספר מכרים בתחום שחיים כבר שנים רבות בארה"ב ולהם אזרחות/גרין קארד , למרות שאני לא מתכוון להמציא את הגלגל הם חושבים שבהחלט אוכל להשתלב ולהצליח שם.
השאלה שלי היא כזאת ... כמה מסובך בירוקרטית לעשות רילוקיישן עם כל המשפחה (אישתי והילדים) . ישנה גם אופציה לשלב שותף ישראלי אמריקאי עם נסיון בתחום .

ilanvag

New member
שאלות:

1. איזה אזרחויות יש לכם -- לך ולאשתך? האם יש לכם אזרחויות נוספות כלשהן, מלבד הישראליות?
2. כמה כסף יש לך להשקיע בעסק?

Boston Guy

New member
יש מצב שהכסף זאת כן הבעיה

כדי להגר לארה"ב ולפתוח בה עסק קימעונאי בתחום הבנייה - אתה צריך להראות לרשויות ההגירה תכנית עיסקית ש"תופסת מים" - ולהראות להם שיש לך הרבה מעל מליון דולר בבנק, ותכניות קונקרטיות להשקעה של מליון דולר בעסק (אה, כן - והוכחות שאתה תעסיק 1 עובדים מקומיים ותשלם להם משכורות).

zuki3

New member
זה יותר גרוע

הוא צריך להראות שהוא כבר השקיע מיליון דולר בעסק שלו בארצות הברית,
לא בבנק, בעסק,
והוא מעסיק 10 עובדים (ברח לך אפס)
את הבקשה מגישים אחרי ההשקעה בפועל

zuki3

New member
כבר 6 שנים זה "עוד מעט"

ב2012 אובמה אישר את הויזה הזאת לישראלים,
רק שמאז ועד היום יש דיבורים בן ישראל לארצות הברית,
כל חצי שנה יש כתבות בעיתון שעוד מעט זה יאושר,
זה עדיין לא קיים
כתבתי על זה בהודעה למטה,
זה עדיין לא קיים

בנוסף, זאת ויזה עם הרבה בעיות,
למשל, זאת ויזה זמנית שתחייב אותך להעסיק 5 עובדים כל הזמן,
אם יהיו לכם בעיות עם העסק ותצטרך לפטר עובדים הויזה תבוטל
או שהילדים שלכם יהיו איתכם, עד גיל 21,
כשהם יהיו בני 21 הם יחזרו לישראל.

Boston Guy

New member
הצצת בתאריך של המאמר?

תשיעי בינואר שנת.... 2017.
כתוב בסוף המאמר "בשבועות הקרובים זה יצא לפועל".
עברו מאז 58 שבועות... וגורנישט.

מישל200577

New member
יש מצב שהכסף זאת כן הבעיה

להשקיע מיליון דולר בעסק ? להראות שיש לי הרבה מעל למליון בבנק ? קצת נסחפת .הסכומים שזרקת לא פורפורציונליים לתחום הקימונאי. 200-300K זה הכיוון להקמה של עסק כזה . ויהיה גם שותף ישראלי אמריקאי.

Boston Guy

New member
אבל זה מה שצריך כדי לקבל ויזת הגירה...

זה לא משנה כמה כסף צריך כדי לפתוח טמבוריה, או דוכן פלאפל, או מספרה.
מה שמשנה זה מה צריך כדי לקבל את הויזה שתאפשר לך לחיות ולעבוד בארה"ב בצורה חוקית.

ממשלת ארה"ב לא מחלקת אישורי עבודה ושהייה לאנשים מישראל שרוצים להשקיע 100,000$ ולפתוח חנות בארה"ב.

zuki3

New member
הסבר

ישראלים יכולים להגר לארצות הברית על ידי הקמת עסק
רק על ידי קבלת גרין קארד במסלול שנקרא EB-5
אתה יכול לבדוק לבד על המסלול
יש אפשרות יותר "זולה" והרבה יותר מסוכנת
זה אותו מסלול, שמשמקיעים בו רק חצי מיליון דולר, אבל בהקמה של עסק מסוכן באזור בעיתי, זאת השקעה פסיבית שמישהו אחר מנהל,
הבעיה שחלק מהעסקים האלו פושטים את הרגל, ואתה נשאר בלי הכסף ובלי גרין קארד.
זה לא משנה כמה יעלה לך בפועל להקים את העסק,
בשביל לגור בארצות הברית אתם צריכים ויזה.

אולי בעתיד ישראלים יוכלו לקבל ויזה זמנית להקמת עסק, עם סכומים כמו שאתה מדבר עליהם, אבל כרגע זה לא אפשרי
יכול להיות ששמעת על מי שהיגר לארצות הברית על ידי ויזה כזו, אבל יש לאותו אחד אזרחות נוספת לא ישראלית

מישל200577

New member
הסבר.

אף אחד מיכם לא התייחס לעובדה שהעסק יוקם בשותפות עם אזרח אמריקאי שפעיל שנים רבות בתחום.

zuki3

New member
כי זה לא רלוונטי

הוא יכול לגור בארצות הברית, הוא אמריקאי,
אבל הוא לא יכול לעזור לך,
אתה צריך ויזה, ומה שיקבע זה ההשקעה שלך לא שלו,
אין שום ויזה שנותנת לך יתרון כי יש לך שותף אמריקאי.
זה לא רלוונטי,
אם כבר זה חסרון, כי הויזה E2 שמדובר עליה, אם היא תאושר, ואתה תקים עם החבר שותפות.
אתה תצטרך שהחלק שלך יעסיק בהתחלה 2 עובדים אמריקאים ובהמשך 5 עובדים.
הבעיה שאי אפשר להגיד שהעובדים הם רק שלך ולא שלו.
זאת אומרת שהעסק יצטרך להעסיק כפול, בהתחלה 4 עובדים ובהמשך 10.

בכל מקרה, עד שהויזה לא תאושר לישראלים, ולא ידעו מה הפרטים שלה , כרגע אין לך ויזה מתאימה (פרט לגרין קארד ומיליון דולר)

boneguy

New member
כי אין לזה ממש קשר

אתה יכול שיהיה לך שותף אמריקאי, אפילו שניים. אתה גם יכול להיות בעל העסק. זה שלעתמו לא מספיק להביא אותך לעבור לארה"ב.
&nbsp
על מנת לעבור על גרין קארד תצטרך את ההשקעה של המיליון דולר שדיברו עליה, וזה החלק ממך, השותף, שיביא מה שהחלק שלו, או לסכן כחצי מיליון דולר בעסק שהוא לא שלך.
&nbsp
לחילופין, לפתוח חברה ולנסות להוציא לעצמך ויזת עבודה או אפילו גרין קארד, אבל ספק אם תעמוד בדרישות המחמירות לקבלה של דבר כזה על בסיס עסק כמו שתיארת.
&nbsp
הכתבה שצירפת עדיין אינה רלוונטית לישראלים (כבר 6 שנים אומרים אוטוטו), ולכן השאלה הראשונה ששאלו אותך זה אם יש לך אזרחות אחרת.

meir12121

New member
אם לסכם את מה שכתבו לך זוקי ובוסטון

כדי שתוכל לעבור ולחיות בארה"ב אתה צריך אישור משלטונות ארה"ב, וזה נקרא 'ויזה'.

יש כל מיני ויזות, על פי הפרטים שסיפקת הויזה שמתאימה לך היא ויזה שנקראת EB5. הויזה הזו מיועדת לאנשים שמעוניינים לעבור לארה"ב כדי להקים בה עסק.

עכשיו, כדי לקבל את הויזה הזו שלטונות ארה"ב דורשים שבעל העסק ישקיע לפחות 1 מיליון דולר בעסק ובנוסף יעסיק לפחות 10 עובדים.

בלי קשר לדרישות ההון של העסק הספציפי שלך, ללא שתקיים את התנאים הנ"ל לא תוכל לקבל ויזה ולא תוכל לעבור לארה"ב כפי שאתה רוצה.

klemiki

New member
אם יש לך שותף, אפשר לתפור לך ויזה

כלומר לכו לעורך דין טוב, הוא יסביר לך את האופציות.
כלומר סוג של הקמת חברה משותפת (באמת) אם סניף בארהב ,בארץ ואחרי שנה להוציא לך L1A .
יכול להיות שאני לא מג’יק פה אבל בגדול זה אפשרי.
&nbsp
פנה לעורך דין הגירה.

zuki3

New member
אין לו כסף בשביל זה

אין לו מיליון / חצי מיליון בשביל לקבל גרין קארד,
אז אתה מציע לו להקים עסק גדול בישראל עם עובדים ופעילות, שימשיך לעבוד גם כשהוא יעבור ויקים עסק גדול בארצות הברית,
אין לו מספיק כסף להקים עסק אחד גדול, אז אתה מציע לו להקים 2 כאלו ?

klemiki

New member
למה?

הוא אומר שיש לו עסק בארץ ומישהו שרוצה להיות שותף בחול.
אז הם מקימים חברה בארץ ושהיא הבעלים של העסק החדש בחול( או ההפך).
&nbsp
מתחילים לעבוד. ולהרוויח. ואז לארי שנה מנסים l1a

ilanvag

New member
נשמע נחמד בתיאוריה. לא בטוח שיעבור את מבחן המציאות.

ראשית, איפה קראת שיש לו בארץ עסק משמעותי ועובדים?
מה שהוא כתב זה "כיום אישתי ואני הם בעל עסק קימונאי בתחום הבניה"; ולאחר מכן, בהודעה נפרדת, הוא כתב שעלות הקמה של עסק כזה היא 200-300 אלף דולר.
את תשומת לבי תפסו המלים "קמעונאי", את העובדה שהוא הדגיש שהוא ואשתו הבעלים של העסק, וכן עלות ההקמה של עסק דומה.
תחושת הבטן שלי -- מדובר בחנות שמוכרת מוצרי בניה, אולי טמבוריה או משהו בסדר גודל דומה, אבל בטח לא עסק גדול יותר. מאוד סביר שהוא ואשתו העובדים היחידים בעסק (או שאולי יש עוזר או שניים), וברגע שהם עוברים לארה"ב -- העסק מתחסל כי אין מי שימשיך אותו.
עסק גדול יותר פשוט לא מסתדר לי עם הדברים שהוא כותב.

חוץ מזה, תזכור שצריך להגיש תוכנית עסקית והמון מסמכים עבור החברה, לפני שהרשויות מאשרות ויזת L ראשונה... והרשויות מכירות היטב את התרגיל הזה, של אדם שרוצה להעביר את עצמו, אז לא יודע באם זה יעבוד. אז אם יש לו חברה רצינית בארץ עם מספר יפה של עובדים ומחזור הכנסות משמעותי (לא כמה מאות אלפי דולרים), אז אולי זה אפשרי; אבל אני בספק.

למה שאתה הצעת, לגבי ויזת L, בוסטון גיא קורא "תרגיל הברון מינכהאוזן", והוא מסביר את זה הרבה יותר טוב ממני, אז אפילו לא אנסה...

אבל למרות כל מה שכתבתי -- בהחלט ממליץ לפנות לעו"ד, כבר כתבתי לו את זה. בשום מקרה שכזה לא הייתי מסתמך על ייעוץ אנונימי בפורום אינטרנטי.

klemiki

New member
אין פה שום תרגיל

אני לא גיר את גודל העסק, ואני גם לא רוצה לנקוב בסכומים כי לא בטוח בכלל שזה מה שחשוב.
&nbsp
בגדול בשביל להרים ויזת L לגיטימית הוא צריך:
להכניס את הבחור שותף בארץ
להקים עסק בחול
שהעסק ישרוד שהם לא פה
להראות פעילות בין לאומית משמעותית
להעסיק עוד עובדים בשני המקוצמות
ללכת לעורך דין לברר מה לעשות ואך
&nbsp
עם הוא יכול להרים את זה מצויין, לא אז לא.
בלי תרגילים.

למעלה