רילוקיישן לפתיחת עסק

Peanuts

klemiki

New member
אין פה שום תרגיל

אני לא גיר את גודל העסק, ואני גם לא רוצה לנקוב בסכומים כי לא בטוח בכלל שזה מה שחשוב.
&nbsp
בגדול בשביל להרים ויזת L לגיטימית הוא צריך:
להכניס את הבחור שותף בארץ
להקים עסק בחול
שהעסק ישרוד שהם לא פה
להראות פעילות בין לאומית משמעותית
להעסיק עוד עובדים בשני המקוצמות
ללכת לעורך דין לברר מה לעשות ואך
&nbsp
עם הוא יכול להרים את זה מצויין, לא אז לא.
בלי תרגילים.

ilanvag

New member
קיבלת תשובות מעולות מבוסטון גיא, זוקי ואחרים. בוא נסכם:

להקים עסק בארה"ב אתה יכול כבר מחר בבוקר, עם כל גובה השקעה שאתה רוצה - אפילו 50K דולר (וגם הרבה פחות). אתה גם יכול להשקיע בעסק קיים שפועל בארה"ב, ולא משנה האם הוא מנוהל על-ידי אמריקני, קנדי, תאילנדי או מרוקני.

לצורך העניין, אתה יכול להשקיע בפיצריה בניו-יורק (אל תצחק, פיצריות בארה"ב הן עסק מעולה, כל הזמן נפתחות חדשות ויש המון ביקוש...).

אבל, וזה מה שמנסים להסביר לך פה -- השקעה בעסק, או פתיחת עסק חדש, לא מאפשרת לך לגור בארה"ב ו/או לעבוד בעסק הזה שלך בארה"ב ו/או להביא את המשפחה שלך לגור בארה"ב. אתה יכול להשקיע בעסק שמנוהל על-ידי מישהו אחר, אין שום בעיה. כל מי שקונה מניות בבורסה, של חברה אמריקנית כלשהי (מיקרוסופט, אינטל, אפל וכדומה), בעצם עושה אותו דבר - משקיע בעסק אמריקני (כן, אני יודע, זה לא מה שאתה מתכוון, אבל זה בדיוק אותו עיקרון).

על מנת שתוכל לעבור בצורה חוקית עם המשפחה לארה"ב, לחיות פה ולעבוד פה בצורה חוקית, אתה צריך להשקיע מיליון דולר בעסק ולהעסיק 10 עובדים -- כפי שזוקי כתב לך. חפש מידע באינטרנט, על סמך מה שזוקי כתב לך. מכיוון שיש לכם רק אזרחות ישראלית, אז כל המסלול "הקל" יותר, שאליו אתה מכוון, לא קיים ולא רלבנטי עבורכם (ובגלל זה, השאלה הראשונה שלי הייתה לגבי אזרחויות שלך ושל אשתך).

תרגיש חופשי לא להאמין לנו; האמת, אם אתה איש עסקים רציני, אז אני מצפה שתלך לשיחת ייעוץ עם עו"ד תותח בישראל שמתמחה בהגירה לארה"ב (וזה כולל את ויזות פתיחת עסקים...). תשאל את אותו עו"ד מה האפשרות שלך לעבור עם משפחתך לארה"ב ולפתוח שם עסק. פנה אפילו לשני עורכי דין נפרדים, כדי להיות בטוח במה שמייעצים לך. כן, זה יעלה כסף (מניח שסביב אלף דולר לכל עו"ד), אבל זה כסף קטן בשביל איש עסקים רציני, ובטח בהשוואה לסכומים שיעלה לך כל סיפור ההגירה והעברת המשפחה -- היה וזה יצליח (עשרות אלפי דולרים רק למעבר עצמו... לא כולל ההשקעה בעסק).

ואגב, אם אחד מאותם עורכי דין יאמר לך שזה אפשרי, ויש דרך לעשות את זה -- שאל אותו בדיוק כיצד, ונודה מאוד אם תחזור לפה ותספר לנו. אנחנו תמיד שמחים ללמוד דברים חדשים.

בהצלחה

I130Form

New member
אז איך הגיעו לכאן כל המנעולנים הישראליים?

אין שום דבר רע בעבודה כמנעולן (אם כי תודה לאל מעולם לא נזקקתי לאחד), אבל לא נראה שהם עומדים בקריטריונים שאתה מציג. ועדיין, ישנם ישראלים רבים שלא נכללים באף אחת מהקטגוריות שתוארו כאן שעברו לארה"ב.
&nbsp
האם כולם בנישואים פיקטיביים/לא חוקיים?

I130Form

New member
ברור. מנעולנים - פשוט התפלחו לתא המטען,ואז דרך שער הכניסה לא

לאמריקה. עכשיו הכל ברור.

Boston Guy

New member
כמו שכתב איש העצמות - כל אחד והסיפור שלו

מנעולנות (לפחות כמו שהישראלים בארה"ב עושים את המקצוע הזה) זה מקצוע שלא ממש צריך השכלה, ידע, נסיון או יותר מדי כסף כדי לבצע אותו.
צריך איזשהיא יכולת טכנית בידיים, מישהו שיעשה איתך חפיפה של כמה שבועות כדי ללמד אותך את עיקרי הדברים - איך לקנות וואן משומש וכלי עבודה בסיסייים בכמה מאות דולארים, איך לקדוח החוצה צילינדר, ואת השיטות המקובלות לרמות את הלקוח - ואתה יכול להתחיל לעבוד כ"צרכן לידים" של אחד מהעבריינים שמפעיל CALL CENTER של מנעולים.

זו "קריירת פתיחה" רלוונטית לישראלים שמגיעים לארה"ב בשלל דרכים.
רבים מגיעים על ידי "איחוד משפחות" - מה שטראמפ מכנה CHAIN MIGRATION. יש הרבה אלפי ישראלים שמגיעים כך לארה"ב, כשמי שהגיש את ה I-130 עבורם לפני 10 או 15 שנים הם קרוביהם.
איך קרוביהם הגיעו לארה"ב? רבים הגיעו כשב"חים לארה"ב בשנות ה 80 וה 90 ו"זכו" לגרין קארד בחנינות של השב"חים בשנות ה 90. הם הגיעו לסטטוס אזרחות באמצע העשור הראשון של המאה הנוכחית, ואז הגישו הר של טפסי איחוד משפחות...

אחרים עושים את המסלול של "נישואים לאמריקאית" (פיקטיבי או לא).

אחרים הם פשוט שב"חים... בפינת הרחוב שבו אני גר בברוקליין, במרתף, היתה "זולה" של מנעולנים ישראלים כאלה בקייץ שעבר. הם הופיעו בתחילת הקייץ, ונעלמו בסתיו... לפי מה שקלטתי הם זזים כל הזמן כדי שלא "יעלו" עליהם.

ויש עוד כל מני וריאציות.

אני יכול להבטיח לך שאף אחד מהם לא הגיע לארה"ב על ויזת הגירה מסוג EB-5.

ilanvag

New member
הנה איך הם הגיעו - סיפור ששמעתי במו אוזניי:

לפני כמה חודשים, באחת מנסיעות העסקים שלי אי-שם בארה"ב, אני מסתובב בשעת ערב באיזשהו קניון מקומי -- גם מנסה למצוא משהו לאכול, וגם עושה את קווטת הצעדים היומית שלי, בגלל הפיטביט. קניון די גדול, אז אני עושה הליכה מהירה בתוכו.

כבר די מאוחר, ערב חורפי, אחרי שמונה בערב, והקניון די שומם. עובר ליד עגלת קוסמטיקה, והבחור המשועמם שם פונה אליי ומנסה לעניין אותי במוצרים. לוקח שתי שניות לקלוט שמדובר בבחור ישראלי. עצרתי לדבר איתו. רגיל לראות ישראלים בקניונים בניו-יורק, ג'רזי, בוסטון והסביבה, לאס וגאס -- אבל זו הייתה עיר יחסית מבודדת, שישראלים פחות נוטים להגיע אליה, אז סקרן אותי.

הבחור היה מאוכזב מצד אחד שאני לא לקוח פוטנציאלי, אבל מצד שני שמח שיש לו עם מי לדבר ולשבור את השעמום, אז עמדנו ודיברנו לא מעט, והוא סיפר לי את סיפור חייו.

בגדול, הגיע לארה"ב כמה שנים לאחר הצבא, אחרי שלא מצא את עצמו בארץ; הלך לעבוד בתור "עגלון" באחת העגלות הללו, והגיע לאזור הזה כי אמרו לו שאין הרבה תחרות (והוא טען שהקניון הספציפי ההוא דווקא טוב, לא משעמם כמו שהוא נראה באותה שעה, והוא רואה פרנסה יפה); ואחרי כמה זמן, אחרי שוויזת התייר שלו פגה, הוא "במקרה" פגש אמריקנית חמודה והתחתן איתה, וככה קיבל גרין קארד. הוא היה מבסוט כי הוא "הסתדר" בחיים, והוא גם סיפר לי שיש לו עוד כמה חברים שהגיעו והסתדרו בצורה דומה.

לא שאלתי שאלות נוספות, כי היה לי ברור מראש שאין מצב שאקבל תשובות אמת לגבי "אהבת חייו" ולגבי הנישואין. יכול להיות שזו באמת אהבת חייו, והנישואין אמיתיים. אולי. אבל בהרבה מקרים אחרים, זה לא.

אגב, זה לא הסיפור היחיד ששמעתי -- היו עוד, כולל בחורה מתחום עגלות הקוסמטיקה (כנראה מאוד מוכשרת ומצליחה, עשתה רושם רציני), שהגיעה לארה"ב ונשארה גם היא בצורה דומה.

ככה בדיוק מגיעים לפה (ונשארים) חלק גדול מהמנעולנים, עגלונים, וכדומה.

boneguy

New member
כמעט בכל דרך שקיימת

אני מניח שהרוב דרך נישואים פיקטיביים. חלק דרך משפחה, אני מניח שחלק עדיין לא חוקיים, וחלק אנסו ויזות ישנות לפני שהיה פיקוח.
&nbsp
אני בספק אם חלק משמעותי מהם השקיע מיליון דולר בהקמת עסק, אולם לחלק מהם יש עסקים גדולים מאוד היום שמגלגלים הרבה כסף.
&nbsp
מה שפותח השרשור מסרב לקבל זה שהקמת עסק פה שלעצמה לא מקנה זכויות בהגירה, אלא אם הוא עומד בקריטריונים של הגירה, ואין קשר למי השופתים שלו.

sikalas

New member
למה מליון דולר? EB-5 זה "רק" חצי מליון באזורים מסויימים

יזמים והלוביסטים שלהם הצליחו לגרום להגדרת TEA שמאפשרת השקעה מופחתת של חצי מליון דולר בלבד, לכלול אזורים כמו מנהטן ומיאמי.

למעלה