יש לך שתי בעיות שהצטלבו בנקודת זמן זו
הראשונה נישואין לא מתפקדים. השנייה שאיפה לעבור לתקופה מסויימת או להגר לארה"ב. יש לי קצת ניסיון בשני הדברים. הייתי נשוי לאמריקאית וגרנו תקופות מסויימות בארה"ב. אז ברור לי למה אתה כל כך להוט לחזור לשם, גם שני הבנים שלי, איך שסיימו צבא, מהבקו"ם טסו ישר לארה"ב. מצד שני גם חוויתי משבר זוגי. כשהילדים גדלו קצת והפכו לבגירים אשתי הודיעה לי שהיא צריכה לחפש את עצמה וטסה לארה"ב. היו לנו בעיות אבל לא ראיתי את זה בא. הדבר הבא שאני יודע זה שאני מקבל טלפון מעו"ד שיש לו טיוטת הסכם גירושין להראות לי והיא מאד נדיבה כך הוא ממש ממליץ לי לחתום. ככה שבגיל 53 מצאתי את עצמי גרוש, לבד, בקן ריק. אז גרושתי גרה עם בת זוג אמנית ידועה בלוס אנג'לס, הבן הקטן לומד בקלטק והבן הגדול למד באקדמיה צבאית ומשרת עכשיו בהוואי.
בהתחלה לא הבנתי מה נפל עליי. אבל עם הזמן התאוששתי ואני היום במקום הרבה יותר בריא. אני בזוגיות חדשה עם אשה צעירה ממני ב19 שנה אבל בוגרת ממני שאני מטורף עליה, עזבתי קריירה שמיציתי בהיי טק והתחלתי לעסוק בתחום חדש שתמיד אהבתי ועזבתי את מרכז הארץ לטובת ישוב ציורי בצפון.
מה שלמדתי בחמשת השנים האחרונות זה שתכניות לחוד וחיים לחוד. הכל משתנה וגם הדברים שנראים הכי בטוחים ויציבים, הם לא. אני מצטער על הזמן שבזבזתי כי חשבתי שאני עושה את הדבר הנכון ובעצם זה לא היה. למזלי החיים ניערו אותי ונתנו לי הזדמנות לחשב מסלול מחדש. לך קרה בערך אותו דבר אבל בעוצמה יותר נמוכה. היקום בוא נקרא לו ככה, הוציא לך כרטיס צהוב ונתן לך לחשוב האם חייך הם באמת במסלול שבו הם צריכים להיות ושאתה רוצה שהם יהיו. אני מקווה שתבחר נכון.