רילוקיישן

יש לך את זה ביותר לעוס ופופוליסטי?

מישהו ביקש ממך לעבור לשם? לא מתאים לך? אל תעברי!

נכון. ואם וכאשר הוא ומשפחתו יצטרכו הצלה גם לא נציל אותם,

ולא ניתן להם לברוח לפה, כי איזה קשר יש בינינו? אם הוא מוכן לחתום לי שבשום מקרה הוא לא מבקש עזרה או חוזר ושברגע שהנאצים מדפקים על דלתו הוא ומשפחתו מתאבדים, בהחלט שיעשה מה שבא לו, ואין לזה שום נגיעה אליי. אם הוא כן מצפה לעזרה ואו למקום לברוח אליו, ש"יסבול" את הפוסטים של מי שלא מוכנים לסלוח לגרמניה על מה שהיא עשתה למשפחה שלהם ולעם שלהם, וגם לא למי שסולח לה.

למה? נגמרו כל המדינות בעולם שאני צריכה ללכת דווקא

לגרמניה הארורה? אם אני אצטרך לברוח - לגרמניה זה לא יהיה.

SupermanZW

Well-known member
יש עוד שיקול ששכחת לקחת בחשבון

רצון מול יכולת.

אדם יכול לרצות לחיות במקום מסוים אך לא לעמוד בקריטריונים שיאפשרו לו להגיע לאותו מקום באופן חוקי, במצב זה עליו לבחור בין המקומות אליהם הוא יכול להגיע (או להישאר) מה הטוב ביותר שהוא יכול להשיג עבורו. אם אינו מרוצה מהמקום בו הוא נמצא יאלץ לצערו להתפשר.

אני חושב שאם היית נאלצת לברוח והאפשרויות היחידות שהיו עומדות בפנייך היו נגורנו קאראבאך וגרמניה היית בוחרת בגרמניה למרות מה שקרה בה ולמרות שבנגורנו קאראבאך מעולם לא רדפו יהודים.

SupermanZW

Well-known member
מנסיון אני יכול לומר שגרמניה לא גרועה מישראל

חייתי בה מספר שנים בילדותי ואחרי שחזרתי מגרמניה לישראל היה לי יותר קשה.

חוץ מזה, לא צריך להיאלץ לברוח, אדם יכול להיות לא מרוצה מהמקום בו הוא נמצא ולרצות לעבור למקום אחר אשר לדעתו מתאים לו יותר, גם לחכות לאילוץ זה לא דבר טוב.

alien life form

New member
הייתי שם כמה פעמים מטעם העבודה, ממש נחמד

כל פעם הייתי לכמה חודשים כך שהיה קצת כמו לגור. קניות בחנויות של המקומיים, דירה חמודה בבית היסטורי. מטה החברה בוולדורף שזה פחות או יותר בין שטוטגארט לפרנקפורט, אזור מאד יפה. בהחלט הייתי רואה את עצמי גר שם.

יש לי קרוב משפחה מבוגר שעבר לאוסטריה, לוינה, לפני 3 שנים

טוען שמאז שעבר לשם הפסיק לקחת תרופה ללחץ דם שהיה לוקח לפני זה. כבר לא צריך אותה.

danakama10

New member
זה עוד לא שמעתי!

אין בישראל יותר מדי מה לעשות, מסעדה והבייתה... נשמע שגם בגרמניה הבילוי שלכם הוא סביב מסעדות, רק שבמקום ראש פינה זוללים עכשיו בזלצבורג.

אתה שואל האם היא צריכה לבוא איתך ?

התשובה היא ברור שלא.

היא צריכה להיות מתאבדת מקצועית לבוא עם אדם שיאן לה כלום איתו לארה"ב, ואז להיות בתוך החוק של האמריקאים על חטיפת ילדים באם היא תרצה לעזוב.

אתה שואל האם אתה צריך לוותר על החלום ?

בנסיבות שתארת - אתה חייב לטוס.

החיים בזוגיות טכנית מיותרים לגמרי.

רק מתוך המרחק אולי תצליח לתקן - או לסגור את הבאסטה.

באם מאשתו לא אכפת לו ...אז למה הוא רוצה שהיא תבוא ?

הילדים ?

אני חושב שלטווח הרחוק - הם היו מעדיפים אבא בארה"ב מאשר הזוגיות הזאת.

הם יבואו, הם ילכו, הכול בסדר.

יש לך ילדים?

היית מוכן להתנתק מהם לתקופה ארוכה?

יש מצבים כאלה שרק הורה אחד נוסע אבל זה כמוצא אחרון.

יש ילדים. ....

וברור לי מה הוא רוצה מהחיים.

ברור לחלוטין.

הוא מחפש או פר - כי מזוגיות הוא התייאש לחלוטין.

לפחות בייחס לבת הזוג.

אני חושב שבאם הוא יחייה לבדו, שם, הקשר שלו עם הילדים יהיה טוב בהרבה.

הוא הרי ימצא זוגיות, החיים שלו יתקדמו, הילדים יבואו לחופשות ארוכות.

גם בארץ אישתו תהה מאושרת יותר - כך שהמצב של כולם יהיה הרבה יותר טוב.

הוא אבל מפחד מהרגע הראשון.

מהפרידה.

שיהיה.

אתה צוחק? לגור במדינה שונה מהילדים ולפגוש אותם

רק ב"חופשות ארוכות" זה "קשר טוב בהרבה"?

danakama10

New member
יש גם אופציה של להתגרש

ולהשאר בארץ.לא כל חלום אפשר וצריך להגשים. יש חלומות שנשארים בגדר חלום, וזה בסדר גמור.

SupermanZW

Well-known member
היכולת להגשים תלויה במה שמוכן החולם לעשות על מנת להגשים

ובכמה זמן, מאמץ וכסף הוא מוכן להשקיע, כמו כן זה תלוי גם בסיכונים שהוא יכול להרשות לעצמו לקחת, בסיכונים שהוא מוכן לקחת ובאפשרויות שיעמדו בפניו במידה והסיכון/ים יתממש/ו. מי שיכול להגשים חלום אך בוחר שלא לעשות זאת הוא לוזר. מי שמנסה ולמרות זאת נכשל לומד משהו שיוכל לעזור לו בהמשך הדרך. מי שמנסה ומצליח גם לו לא היה קל בדרך והוא ללא ספק יישם את מה שלמד מכשלונות שהיו בעברו, לכן ללא ספק הכי גרוע זה לא לנסות בכלל.

מי שלא מנסה להגשים את חלומותיו הוא לוזר חסר ערך וחסר תועלת.
מי שמנסה ונכשל הוא לא לוזר אלא מישהו שנמצא באמצע הדרך להצלחה. כל המצליחנים הגדולים בעולם נכשלו המון פעמים עד שהצליחו בגדול. הדוגמה הבולטת מכולם היא ג'ק מא, אבל אין אף מצליחן גדול שאין מאחוריו גם כשלונות רבים ואותם כשלונות לימדו אותו מה היו הטעויות שלו והביאו אותו אל הדרך להצלחה.
מי שמנסה ומצליח הוא רק מי שלא נשבר באמצע הדרך וכשלונותיו בדרך לא הרפו את ידיו והוא המשיך להתעקש ולנסות עד שהצליח, אדם כזה ראוי להערכה ונכון ראות בו מודל לחיקוי.

גם מי שמנסה ולמרות הכל לא מצליח לא צריך להצטער אלא להעריך את עצמו על האומץ שהיה לו לנסות וללמד את הלקחים שהפיק בדרך את מי שהוא חפץ ביקרו (לדוגמה, אב שלא הצליח להגשים את מטרתו ולא נותרו בו די אנרגיות כדי להמשיך ילמד את בנו היכן טעה ומה צריך לעשות במקום כדי שהבן יצליח ולא יחזור על טעויות האב, אך בשום אופן לא יאמר לו לא לנסות כי מי שלא מנסה הוא זה שנכשל באופן החמור ביותר וגם לא למד שום דבר בדרך כי בכלל לא הייתה לו דרך).

חלום שנשאר בגדר חלום למרות שניסו להגשימו זה בסדר כי ה שניסה היה האמן לעצמו, אך ילום שנשאר בגדר חלום כי החולם לא ניסה להגשימו מעיד על חולמו שהוא לוזר ואולי אפילו שונא את עצמו. לא מוותרים על חלום סתם כך אלא רק כשכבר לא קיימת דרך להגשימו ובכל מקרה אחרי שמנסים.

danakama10

New member
מוותרים על חלום

אם יש סדר עדיפויות נורמאלי. אם מישהו בוחר להגשים חלום שיפגע במשהו שהוא חשוב לו, אזי הוא באמת לוזר. לנסות לעבור לארה"ב כשזה אומר שיראה את הילדים בביקורים פה ושם זה מלך הלוזריות. לאיים על אשתך שאם היא לא עוברת איתך הנישואים נגמרו זה שוב להיות מלך הלוזריות.

למעלה