אנימו, קוביות תיבולית בזיליקום של
קנור מצויינות למרק ירקות ומזכירות את טעם הפסטו. מרק הירקות ההמשובח והמגוון שלנו: מעט אפונה קפואה, קוביות תפוח אדמה, 1 בצל קצוץ, 1 לוף גדול פרוס לטבעות (החלק הבהיר יותר), 1/2 שומר קטן, הרבה גזר - 1/3 ממנו מרוסק בפומפיה העבה והיתר פרוס , 3 קישואים בינוניים (או 2 עגולים הטעימים יותר), מעט כרובית, 1/2 דלורית בינונית, 3 שיני שום חתוכות, 2 קוביות תיבולית בזיליקום של קנור, 1 כף מלאה אבקת מרק עוף, כף מלאה שמן קנולה, פלפל שחור ומלח (לא הרבה, כדי לשמור על הטעם הטבעי של היקרות) וכן מוסיפים גם חצי שומר. הריח ממש משגע ומגיע עד למרחוק, והטעם מעולה... אגב את מרק הירקות רצוי לבשל מעט זמן כ-5-6 דקות מהרתיחה, אחרי שסיימתם להכניס את כל הירקות. אני מדברת על סיר של 8 ליטר (כי אנחנו מכינים גם בשביל הבת). ממלאים את הסיר עד חציו במים, שופתים על האש ומתחילים להכניס את הירקות החתוכים, כאשר הקשים יותר ראשונים ואלה שמתרככים מהר בסוף, באותו בסדר שכתבתי אותם. אם כמות המים קטנה מדי לעומת כמות הירקות, להוסיף מים רותחים מהקומקום לקיצור הבישול... כדי להשביח את נוזל המרק, אנחנו מוסיפים 4-5 כפות קווקר. יוצא מעדן אלוהי, גם טעים וגם בריא. כשיש מרק כזה לא צריך אוכל אחר... אפשר לחיות ממנו ולהינות... להשאיר את המרק לעמוד אחרי הבישול כשעה, או עד שיגיע לחום המתאים לאכילה, ואז מתנפלים עליו עם הקערות... מי שאוהב, יכול לרסק את המרק אחרי הבישול במעבד ידני עד שתיווצר מחית - לא סמיכה מדי... ולאכול אותו, ממש כמו מרק מוקרם...