ריף הדולפינים באילת

ריף הדולפינים באילת

שלום לכולם! אני אהיה באילת בתחילת ספטמבר, ואני מתכנן שחייה\צלילה עם הדולפינים (a.k.a החיות הכי מדהימות,חמודות,מתוקות ואינטליגנטיות על פני כדוה"א).. ורציתי לדעת מה יותר כדאי ושווה- שחייה או צלילה?? איפה יהיה לי יותר מגע איתם ותהיה יותר אינטראקציה? תודה :)

לילב

New member
לא יכולה ממש לייעץ

כיוון שמעולם לא צללתי/ שחיתי שם אני חושבת שבריף עצמו יידעו להסביר לך במה בדיוק כרוכה כל פעילות תהנה

היי ../images/Emo19.gif

לדעתי לצלול עם דולפינים זה הדבר הכי כייפי!!! אני צוללת איתם בין 2-3 פעמים בשנה וכל פעם זה יותר מרגש... רק חשוב לברר את מצב הראות! בהצלחה...

../images/Emo13.gifבאילת../images/Emo35.gif

את צוללת איתם 2-3 פעמים בשנה בריף הדולפינים באילת או במקומות אוחרים

הא..ושאלה

זאת קצת בעיה כי יש לי אסטמה... מאוד מאוד קלה וזה לא אמור להפריע, אבל הבנתי שאסור .... אגב, איך זה בצלילה? את ממש נוגעת בהם והם לידך? ומה עם שחייה? גם שם הם לידך ואפשר לגעת בהם??

רק הבהרה

בכל מקרה בו אתה ממש תיגע בדולפינים זה יהיה נגד כל חוקי הטבע
תה באמת מעוניין בחוויה שכזאת?
לא עדיף לראות אותם חופשיים ומאושרים בטבע
סתם חומר למחשבה...

הא???

אני בסך הכל רוצה לגעת בהם.. ללטף אותם... והם גם נהנים מזה... הם לא סובלים וזה לא מונע מהם להיות חופשיים ומאושרים..

תשובה../images/Emo13.gif

דולפינים חופשיים בטבע, לא יתנו לך לגעת בהם וללטף אותם, מעצם היותם חיות בר|פיג|
למעשה, כל חיה, אפילו ארנבון, לא ייתן לך ללטף אותו בטבע. פינות הליטוף לסוגיהן יוצרות בנו את האשליה הזו. לכן, אם תרצה באמת לגעת בהם וללטף אותם [ולא שאני אומרת שהם סובלים מזה, הם פשוט לא יתנו לך לעשות את זה בים הפתוח] תאלץ ללכת "למכלאת דולפינים" כגון ריף הדולפינים באילת וכו'... וכאן נשאלת השאלה האם אתה באמת רוצה לראות אותם במצב הזה...

תשובה

ממה שאני יודע, לדולפינים בכלל לא מפריע שנוגעים בהם.. הם נהנים מזה.. ויש הרבה עדויות כאלה.. וריף הדולפינים הוא לא מכלאה כי נותנים להם לצאת מתי שהם רוצים, אין סורגים, אין משהו שחוסם את הדרך שלהם החוצה... הם יכולים לעזוב מתי שמתחשק להם, והם אפילו לא רוצים לעזוב כי הם מיודדים עם בעלי הריף..

דעתי בעניין../images/Emo3.gif

תבתי למעלה-הדולפינים לא סובלים מזה שנוגעים בהם, אבל הם לא יתנו לך לעשות זאת מרצונם החופשי... אלא אם כן הם גרים במכלאה והתרגלו למגע יד אדם, ואז זה כבר לא רצונם החופשי, אלא מה שהאדם הרגיל אותם....
בקשר לריף הדולפינים-לא עוד
הדולפינים כבר לא יכולים לצאת, עקב "תקלות" עם המתרחצים. השער סגור ואין יציאה, מה שגורר מן הסתם המון בעיות. בקשר לזה שהם לא רוצים-שוב פעם-זה עניין של דיעה אישית. אני באופן אישי נגד זה כי אני לא חושבת שחיות בר צריכות להיות מיודדות עם האדם. זה פשוט נוגד את כל חוקי הטבע. מה גם שזה לא היה כך מלכתחילה. זה לא שהאדם התייחס אל הדולפינים יפה בהתחלה והם רצו להשאר. בהתחלה הדולפינים היו כלואים הרבה זמן, ובעצם הכריחו אותם להתרגל לאדם, וכך בעצם לא הייתה להם כל דיעה בעניין. עכשיו הם כבר לא פועלים מתוך שיקול דעתם, אלא מתוך מה שהם מכירים ומה שהרגילו אותם אליו. בנוסף, בכלל הם לא חיים שם כדרך הטבע..
הם מקבלים דגים, במקום להתאמץ ולטרוף וכו' וכו'... ושוב-אני חוזרת - זו דעתי האישית בעניין, אתה יכול להסכים, ואתה יכול גם לא להסכים...

אוקיי

אני רק אגיד שאני לא חושב שאת מתבססת על עובדות כשאת אומרת שהם היו כלואים שם הרבה זמן, ואני יודע כעובדה שהם לא כלואים והם יכולים בקלות לצאת מהריף ולהיות בים בחופשיות... ואני גם לא מסכים שאדם וחיות לא יכולים להיות ביחד ובידידות... ע"ע כלבים ואנשים... חברים הכי טובים... וזאת רק דוגמה אחת.. וזו דעתי..

בקשר לזה..

כלבים בוייתו..ואני נגד זה... אני לא אומרת שחיות ואדם לא יכולים לחיות ביחד ובידידות...אני אומרת שאני נגד זה ושאני לא חושבת שזה טוב!! בקשר לריף הדולפינים-זה בדוק, אפילו תתקשר ותשאל

לילב

New member
אתה קצת לא מעודכן

היא צודקת השער סגור ולגבי כלבים או כל "חיית בית" אחרת אלה חיות מבוייתות, לא חיות בר

דווקא נראה לי שכן מעודכן

ממה שהבנתי השערים סגורים בשעות שיש בהן מבקרים ואז הדולפינים מוגבלים לתחומי הריף, אבל אח"כ השערים פתוחים לרווחה והם באים וחוזרים בזמנם החופשי... ובואו בבקשה נסיים את הוויכוח כי כל אחד חושב אחרת... אני אסכם ואומר שאני מאוד מקווה שהם חופשיים כי מגיע להם כמו כל חיה אחרת להיות חופשיים ומאושרים..

הם לא../images/Emo7.gif

בגלל שפגעו בהם, מתרחצים אני מתכוונת, לא נותנים להם לצאת מגבולות הריף

לילב

New member
אין ויכוח יש עובדות

השער סגור כל הזמן וזו עובדה אולי לא נעימה לך העובדה הזו אבל זו המציאות תהיה שם.. תשאל... אני בטחה שיאמרו לך את האמת וגם יספקו לך "הסבר נאות"

היי

הדולפינים לא כלואים!!! יש להם פתח יציאה... אם יש איזה שהיא בעיה עם דולפין אז הוא "נענש" בקשר לגעת בדולפינים - לא נוגעים בדולפינים!!! אבל הם מתקרבים בגלל שהם מכירים את המדריכים...

למעלה