../images/Emo26.gifלוויתן ורוד../images/Emo26.gif
מה שכתבת בקשר לדולפינים בטבע זה ממש לא נכון... יש דולפינים שחיים בטבע שמתקרבים לאנשים מתוך סקרנות. אני מניחה שהרוב באמת לא מתקרבים עד לכדי מגע אבל לא חסרים סיפורים על דולפיני בר שהתיידדו עם בני אדם מרצונם החופשי..תראי למשל את הסיפור של עבדאלה ואולין הדולפינה מסיני. בקשר לריף...הוא בשום פנים ואופן לא מכלאה!! השערים בריף היו פתוחים במשך כמעט 7 שנים וכל רעיון הריף מבוסס על החופש של הדולפינים- "החופש לבחור". לצערי, לפני כשנתיים בערך נסגרו השערים לים הפתוח בעקבות "תקלות" עם המתרחצים, כמו שאת קראת לזה. "התקלות" האלו, לידיעתך, היו חמורות ביותר! אנחנו, בני האדם, בדיוק כמו הדולפינים- אנחנו סקרנים מטבענו, אבל לצערי הסקרנות הזאת פגעה בדולפינים. כאשר הדולפינים התקרבו לחופים, כל האנשים שנמצאו על החוף ובתוך המים זינקו לעברם וניסו לגעת בהם ולהתנפל עליהם. לצערי היו גם יותר מידי אנשים שראו "פליפר" וחשבו שדולפינים מאוד אוהבים שרוכבים להם על הגב או שנאחזים בסנפיר הגב שלהם. אנשים פשוט היו מנסים לתפוס את הדולפינים ולהרכיב עליהם את הילדים שלהם. אני מניחה שאני לא צריכה להסביר לך כמה מצבי לחץ הם קריטים בשביל דולפינים. דולפין שנמצא בלחץ פשוט עלול למות! בנוסף, אנשים היו זורקים להם אוכל, והחלק הגרוע הוא שזרקו להם אוכל שהם אינם מסוגלים לעכל: במבה, ביסלי, לחם וכו'... ואם את רוצה לשמוע עוד משהו מטורף...היו גם כאלה שתקעו להם בקבוק בירה בחור הנשימה. והיו גם את "התקלות" "הרגילות"- הסתבכות ברשתות דיג שנפרסו באופן לא חוקי ופגיעה מקרסים של חכות. כתוצאה מכל ה"תקלות" מתו שני דולפינים, ואחרים חזרו פצועים בפציעות שונות. אלו הן הסיבות שבגללן נסגרו השערים של הריף לים הפתוח לפני שנתיים. כרגע עובדים שוב על פתחית השערים לים אבל זה משהו שיקח זמן רב כיוון שצריך את עזרתן של רשויות רבות, צריך שילוט בחופים, פקחים, והשגחה. זה נכון שכרגע הריף סגור, ולמרות ששטחו דיי גדול, הוא לא מספיק גדול יחסית למרחבים של הים הפתוח, אבל בסה"כ אפשר להגיד שלדולפינים טוב שם, ויש לכך הוכחה- הם ממשיכים להתרבות. בקשר למה שכתבת, שנותנים להם אוכל.... חבל שאת אומרת דברים מבלי לדעת את כל האמת. זה נכון שהדולפינים בריף מקבלים אוכל, אבל הם מקבלים רק 1/3 מהכמות שהם צריכים ליום ואת השאר הם צדים בעצמם! (אם תהי בריף תוכלי לראות אותם צדים בעצמך.) האוכל שהם מקבלים זה כדי לוודא שהם מקבלים מספיק מזון ואם אפשר להגיד, "מספיק ויטמנים" כיוון שהם מקבלים דגים שאינם נמצאים בשטח הריף (ויכול להיות שגם לא בים סוף..את זה אני לא יודעת) וכך הם מקבלים מגוון עשיר של דגים שחיונים להם. רק עוד הבהרה קטנה בקשר לאוכל: האוכל הוא לא חלק ממופע או הצגה שהדולפינים עושים, כפי שנהוג במקומות אחרים. הוא לא פרס על התנהגות ולא על שום דבר אחר. אז זהו, אני את שלי אמרתי...מקווה שתלמדו מזה משהו. לא הייתה לי שום כוונה לפגוע במישהו, רק רציתי להגיד את העובדות כמו שהן. תודה שקראתם
נ.ב: אני דיי חדשה פה...אני כבר כמה זמן קוראת פה הודעות, אבל עכשיו הייתי חייבת להגיב. אז זהו...אני בת 17 ומאוהבת בדולפינים!