ריקודים כפולים וגורלם

ריקודים כפולים וגורלם

אני מציע שכל מי שיכול לשרבב שאלה על ריקודים כפולים - יעשה זאת. כדי לעשות ניסיון לעקוב אחריהם ולראות מה אחריתם. לדוגמא , מי היוצרים של הריקוד הכפול ששמו הנרמז "שמחה מהולה בעצב" התשובה "שיר שמח" יואב אשריאל וגיורא קדמון ז"ל העצוב שגיורא כבר לא אתנו. או עוד דוגמא הרמז - "פזר וקבץ" התשובה "מזרה ישראל" שלום חרמון(שורות) וגורית קדמן (שלשות) כל אחד יכול להשתתף , ולהכגיס שאלה. המטרה - להכיר את כל הכפילויות שהיו לנו. ננבור בהיסטוריה של ריקודי עם. נכיר את היוצרים הותיקים. (כמו שהכרנו בחידה של מירי את היוצר ש - 100% מריקודיו נשארו לנו בריפרטואר - יענקלה קמחי, עם "יש עת לעמל" - הריקוד היחיד שחיבר, ונשאר. כך נכיר את כולם. נלמד לקח, האם המאבק היה כדאי.

stivgold

New member
לחביריקו של כולם

הרשה לי תוספת קטנה ל"שיר שמח", לפני הריקוד שיואב חיבר, יואב בעצמו הציג בהשתלמות שהוא ערך ריקוד של גיל עופר ומסיבות אישיות התחיל להילחם בגיל עופר ובגלל זה הכניס להשתלמות ריקוד שלו. היה מצער לראות אז את גיל עופר בכניסה להשתלמות מחלק מכתב אישי לכל מדריך שהגיע. זה יואב וכנראה אין מה לעשות בעניין. ולעינינינו - נוצרו 3 ריקודים לשיר זה, הריקוד הכי מפורסם ונפוץ הוא של יואב, גם הריקוד של גיורא קדמון ז"ל נרקד והריקוד של גיל עופר אינו נרקד כמובן "בזכותו" של יואב. גמר חתימה טובה.

רקודים כפולים

עד כמה שזכור לי ל"זוהי יפו"חיברו שני רקודים אחד מהם ישראל שיקר את השני איני זוכרת ודוקא של ישראל לא נקלט

ריקודים כפולים - אני לא רוקדת

עץ הזית - גוב ארי שמואלי _ יעקב משהו.. (איני זוכרת שם משפחה) למדתי את שתי הורסיות ולבסוף לא רקדתי אף אחת מהן. התמונות שבאלבום - אח של אבי פרץ ודודו ברזילי (אני רוקדת את זה של האחרון כי זה מה שמשמיעים את האחר הורידו כנראה). אני חושבת שגם ל"נעמה" היה ריקוד תאום אך איני יודעת שמות יוצרים.

האוירון

New member
עדה

להזכירך גם חופשי ומאושר זה ריקוד כפול כשאומרים אני לא רוקדת ריקוד כפול הכוונה שלא רוקדים אף אחת מהגירסאות הקיימות. לצערי את סותרת את עצמך בגדול, את כותבת דבר והיפוכו. את צריכה להגיד אני לא רוקדת ריקודים כפולים חוץ מ..... שיהיה לך ולמשפחתך גמר חתימה טובה ושנה טובה ממרומים - תרתי משמע

לאוירון אם הבנת אז זו כבר לא סתירה

אם כתבתי בסתירה אל תסטור לי בבקשה - אם הבנת שאני לא רוקדת ריקודים כפולים "חוץ מ" ריקוד אחד נפלא של דודו ברזילי - התמונות שבאלבום אני מניחה שזו כבר לא סתירה כיוון שהבנת את דברי לאשורם. ובכן עקרונית איני רוקדת ריקודים כפולים (אך כמובן תמיד יש יוצאים מן הכלל) לגבי הריקוד התמונות שבאלבום - הוא הריקוד שנבחר והשני הורד וכך הוחלט ולכן אם זה הריקוד שנשאר אז זה הופך אותו לנבחר ולא "כפול". מחזירה לך את הברכות בשלשות.

עדה - נעמה

ריקוד אחד של בנצי תירם והשני של מרקובן שמעון. הרוב רוקדים של מרקו . בחיפה רוקדים גם את ריקוודו של בנצי.

עממי

New member
מה הקשר

אני מניח שידעת שיש ריקוד של מוטי אלפסי, לדעתי ברגע שציינת את הריקוד היית צריך לציין את שלושתם ויכולת לציין שלדעתך הוא לא נרקד, רק למען הדיוק והאמינות שבכתיבה, אני ראיתי שרקדו את הריקוד של מוטי באחד המרתונים האחרונים שנערכו בדרום - אבל זו לא הנקודה. ג.ח.ט. לך עממי

לא ידעתי שלמוטי אלפסי

יש ריקוד נעמה. אני מודה לך על האינפורמציה. שאלתי - לא היתה קנטרנית , רק רציתי לדעת מי עוד מכיר אותו. אני מוסיף אותו לרשימה. ואשר לשאלות שהצעתי, אני מעביר אליך שאלון רק בשביל הספורט. תנסה למצוא את שמות הריקודים הכפולים, לפי הרמזים דלקמן: זה לא חידון אלא פשוט משחק חשיבה בכיפור. 1. ישימון 2. בגליל 3. לנוח בשבת 4. פזר וקבץ 5. כלי נגינה מזרחי אשמח להיות אתך בקשר. חבר

revgola

New member
ריקודים כפולים

תיקון - לשיר "עץ הזית" יש שני ריקודי מעגל. אחד שך שמוליק גוב ארי, והשני של מוטי בן יעקב (מרקיד בגבעת השלושה). אני רוקדת את שתי הגירסאות, כל אחת בהרקדה אחרת. ריקודים נוספים: "שיר למענך" - שני ריקודי זוגות של ויקטור גבאי ואייל לוי. "האהבה היא אלוהית" - ריקוד זוגות של גדי ביטון, ויש גם ריקוד מעגל לשיר זה, אך אנני יודעת את שם המחבר. רויטל

לרוויטל

"האהבה אלוהית" הריקוד השני הכפול הוא במעגל שייך לאמנון עמרם. האיש שחיבר "את כבר לא איתי" ואת "נשיקת שלהבת". ריקוד זה לא נרקד כלל, לא היום ולא בזמנו שנוצר. מירי.

revgola

New member
האהבה אלוהית

בחוג בו אני רוקדת בפתח-תקוה, היתה תקופה (קצרה אומנם) שרקדו את ריקוד מעגל זה - האהבה אלוהית, של אמנון עמרם.

בחוג שלך בפ"ת.

לרויטל. בחוג שלך בפתח תקוה רקדו את הריקוד רק מסיבה אחת. המרקיד צידקי שאצלו רקדת (בבית נעמ"ת) הוא חבר קרוב של אמנון עמרם. באף חוג אחר ריקוד זה במעגל לא נרקד. מירי.

רויטל - תודה

אולי מישהו יקח על עצמו לנהל את הרשימה הזו ואחר כך, נעביר אותה להפצה בין החברים. כל מי שיכול לתרום עוד אינפורמציה על ריקוד כפול - יבורך. כמו שעשה עממי. עם הריקוד נעמה (מוטי אלפסי) צום נעים

ריקודים כפולים שהוזכרו בפורום

אני מעביר לידיעת החברים את רשימת הריקודים הכפולים, שהזכרנו כאן בפורום. אבקש , אם אפשר - לתקן , אם יש שגיאות. להוסיף עוד שמות ריקודים ומחבריהם. בעתיד - נשתדל למצוא את זמן יצורם חיבורם, ונעקוב אחר גורלם. רשימת ריקודים כפולים אתן במדבר רבקה שטורמן יענקלה לוי ליל גליל שלמה ממן ספי אביב שבת מנוחה שיקר ישראל דוד אלפסי צור משלו אכלנו יענקלה לוי יואב אשריאל (השושנה פורחת) בת תימן יענקלה לוי משה סקיו(ספרי) מזרה ישראל שלום חרמון גורית קדמן שיר שמח גיורא קדמון יואב אשריאל גלגל המזלות ש. גוב ארי שלמה בכר (מזלות) סליחות עמר עמר יענקלה לוי ארץ ישראל יפה יענקלה לוי יואב אשריאל הורה יענקלה לוי שלמה ממן שמח על הלב יענקלה לוי אורי גרפית דבקה עוד בנצי תירם משה סקיו זמירות שבת אבנר נעים שושנה דודאי (לקראת שבת ) נעמה מ.אלפסי בנצי תירם מרקו בן שמעון עץ הזית גוב ארי מוטי בן יעקב תמונות שבאלבום אבי פרץ ד. ברזילי חופשי ומאושר דני דאסה ,גדי ביטון ,יאיר הראל שיר למענך ויקטור גבאי אייל לוי האהבה האלוהית גדי ביטון אמנון עמרם

עממי

New member
סוד המזלות

כנראה התכוונת לסוד המזלות (הריקוד הראשון של אמנון שאולי ואחריו שלמה בכר)

אולי אתה צודק

אבל אני זוכר שהיה גם לשמוליק גוב ארי ריקוד שנקרא גלגל המזלות ? ורקדו אותו הרבה זמן, באיזור חיפה.

למעלה