ריקודים כפולים וגורלם

היא לא יודעת מה עובר עלי........

עוד ריקוד כפול. לפי השיר של שלמה ארצי : "היא לא יודעת מה עובר עלי". ריקוד בזוגות - גדי ביטון. ריקוד במעגל - רענן מור. שניהם משנת 1977.

עממי

New member
עוד כפולים

אהבת פועלי הבנין זוגות מוסה אשכנזי אהבת פועלי הבנין מעגל ממן שלמה אולי זה הרוח זוגות אילת אמנון אולי זה הרוח זוגות שריון חיים אור מעגל כרמון יונתן אור מעגל ממן שלמה אוריאנה זוגות אביב ספי אוריאנה מעגל עשור שמעון אחכה לך זוגות גוב-ארי שמואליק אחכה לך מעגל שיקר ישראל אילו ציפורים זוגות סקיו משה 1985 אילו ציפורים מעגל שאולי אמנון 1982 ועוד ועוד ועוד... עושה רע על הלב ואוסיף, מבלי לפתוח פה לשטן, בשנים האחרונות ישנה התמתנות (נדמה לי שאפילו לא אחד) בריקודים הכפולים, נקווה שמגמה זו תמשיך למעננו. לילה טוב ומבורך. עממי

נהדר - אוסף מענין מאוד

אני אנסה לנבור ולמצוא מתי והיכן נלמדו הריקודים הכפולים האלה. והמענין ביותר - מה נותר בתודעת הרוקדים. אולי , התמונה שתתברר תוכיח לנאבקים היום, ש"הבל הבלים" - כמו שאמר קוהלת. כל התחרות הזו מיותרת, ומורידה את שניהם תהומה. כנאמר : "יעלו שמים וירדו תהומות, נפשם ברעה תתמוגג". (תהילים קז/ 26)

ליום טוב - אני כתבתי "אח" של אבי פר

פרץ - פשוט שכחתי את שם אחיו של אבי פרץ! שיהיה לך יום טוב ולי נותרה עוד 1/2 שעה ליום שכולו נסיעה.

לחבר שלי.מחר אוסיף עוד 20 כפולים

אין לי חשק להתעשק יותר מדי בכפולים.כי הכולים הלא נרקדים לא מעניינים אותי.ואם שניהם נרקדים אז אני לא רוקד אף אחד מהם.יש גם הרבה ריקודים כפולים שלא נרקדים כי הם כפולים ומרגיזים. אז בוקר טוב לך ידידי ושנה טובה.

פלורנס1

New member
לעולם לא מאוחר - ריקוד כפול

איני זוכרת מי היוצרים זכור לי שגם אלה ריקודים כפולים.

צודקת פלורנס !

הריקוד "לעולם לא מאוחר" נרקד כיום בגירסה היפה של שמוליק גוב ארי. בזמנו (שנת 1992) נרשמו עוד שתי גירסאות, האחת של אבנר נעים והשניה של חיים שריון. כאמור, רק הגירסה של שמוליק נרקדת כיום. מירי.

תיקון ותוספת - ריקודים כפולי

רשימת ריקודים כפולים אהבת פועלי בנין מוסה אשכנזי שלמה ממן אולי זה הרוח אמנון אילת חיים שריון אור יונתן כרמון שלמה ממן אוריאנה ספי יצחק שמעון עשור אחכה לך ש. גוב ארי ישראל שיקר אילו ציפורים משה סקי אמנון שאולי ארץ ישראל יפה יענקל´ה לוי יואב אשריאל אתן במדבר רבקה שטורמו יענקל´ה לוי בת תימן יענקל´ה לוי משה סקיו )ספרי( דבקה עוד בנצי תירם משה סקיו האהבה האלוהית גדי ביטון אמנון עמרם הורה יענקל´ה לוי שלמה ממן החתונה יענקל´ה לוי גיורא קדמון )לי ולך( התמונות שבאלבום יוסי פרץ דודו ברזילי זוהי יפו ישראל שיקר נפתלי קדוש זמירות שבת אבנר נעים שושנה דודאי )לקראת שבת( חופשי ומאושר דני דאסה גדי ביטון לא יודע מה עובר גדי ביטון רענן מור ליל גליל שלמה ממן ספי אביב לעולם לא מאוחר ש.גוב ארי אבנר נעים חיים שריון מזרה ישראל שלום חרמון גורית קדמן נעמה בנצי תירם מרקו בן שמעון מוטי אלפסי סוד המזלות ש. גוב ארי שלמה בכר אמנון שאולי סליחות שלום עמר יענקל´ה לוי עץ הזית ש. גוב ארי מוטי בן יעקב צור משלו אכלנו יענקל´ה לוי יואב אשריאל שבת מנוחה ישראל שיקר דוד אלפסי שיר למענך ויקטור גבאי אייל לוי שיר שמח גיורא קדמן יואב אשריאל (השושנה פורחת) שמח על הלב יענקל´ה לוי אורי גרפית

סיפור קטן בקשר ל"סליחות"

לא ידוע לי על ריקוד בשם זה של יענק´לה לוי. בזמנו, כאשר שלום עמר חיבר ריקוד לשיר זה, עשה זאת גם יענק´לה לוי. כאשר נודע לזה האחרון על ריקודו של עמר, הוא פשוט חיפש לחן אחר לשירו ומצא את "ארץ ישראל יפה". יתכן שלמען לחן זה הוא ערך מספר שינויים אך בגדול, הריקוד של יענקלה "ארץ ישראל יפה" חובר במקור עבור הלחן של "סליחות"

בעיה1

New member
הריקודים הכפולים

אני חושב שמאז אבוהינו יצאו ממצרים, חיברו ריקודים כפולים. רק כשרקדנו פעם הורה כל הלילה, היה לנו ריקוד אחד ומנגינות - כפולות ומכופלות. גם התימנים בימינו - רוקדים כל הלילה צעדה אחת (תימנית) והמון מנגינות. רק היום מנגינה אחת ו - 5 ריקודים. פשוט התהפכו היוצרות ובאשר לארץ חשראל יפה. אני זוכר שליואב אשריאל היה ריקוד ארץ ישראל יפה משנת 1976 ואם אני לא טועה - הריקוד של יענקלה משנת 1981 . ומעולם לא היה ליענקלה ריקוד עם צעדים ספציפיים לסליחות, אלא - הוא ויתר לשלום עמר על המנגינה, ובחר לצעדי הריקוד שחשב בתחילה להשתמש ב - סליחות, את המנגינה של א"י יפה. אם כן לסליחות לא היה ריקוד כפול מתחרה. הסקר הזה ממש מענין.

עממי

New member
תיקון לבעיה1

יואב הציע ליענקלה את השיר "ארץ ישראל יפה" במקום "חורשת האקליפטוס"

עממי

New member
תיקון לירון

לפני "ארץ ישראל יפה" הריקוד חובר ל- "חורשת האקליפטוס"

stivgold

New member
לירון

אולי אתה תשאל אותו, ותביא בפנינו את אשר בפיו? מחכים לתשובתו של יענקלה.

אני כבר שאלתי לפני שכתבתי

אם כי ידעתי זאת מאז חובר הריקוד, רציתי לוודא שנית לפני שאני כותב זאת בפומבי.

לחבר שלי. עוד 20 ריקודים כפולים.

בת ערד. מעגל של מיה מרון.וזוגות של בנצי תירם. געגועים מעגל וזוגות של מושיקו הלוי. דרור יקרא. מעגל שלאליהו גמליאל. זוגות שלמושיקו הלוי. החיל שלי חזר. מעגל וזוגות של רבקה שטורמן. כיוון שאין לדעת.זוגות של אבי פרץ ושל ספי אביב. ליל אמש. זוגות שליואב אשריאל ושל שלום עמר. לפנות ערב. מעגל וגם זוגות של אלי רונן. חורשת האקליפטוס. זוגות של ממן שלמה ושל שמעון בוטול. תני ידך לי (לילות של אהבה)יהודה עמנואל ושלאיציק סעדה. שלג על עירי. מעגל של שושנה קופלוביץ. זוגות של בנצי תירם. שיר השירים. זוגות אמנון שאולי. מעגל של שלמה בכר. חדות נעורים (הבו זמר). מעגל פרץ מנשה. זוגות שלמה ממן. קומי צאי (0קול הדרור). זוגות בנצי תירם. מעגל אליהו גמליאל. אם ננעלו. שורותאליהו גמליאל ושל ישראל יעקובי. הוסה הוסה. שורות. עמנואל יהודה ורפי הלפט. עונג שבת.מעגל. בנצי תירם ומושיקו הלוי. אנה הלך דודך. זוגות. יואב אשריאל ושרה לוי תנאי. אנשי הגשם. זוגות ספי אביב. מעגל ישראל שיקר. בכרם תימן. מעגל יענקלה לוי. זוגות חנן דדון.

עזרא - כל הכבוד

לא יאומן - כמה ריקודים מצאת. יש כמה ריקודים שקשה להבין איך הם כפולים. למשל געגועים של מושיקו. מי הוא היוצר השני ? וכן גם הריקודים הבאים הוסה הוסה החיל שלי לפנות ערב אם ננעלו , האם לחנן דדון היה ריקוד ? אני מצפה להבהרתך תודה

למעלה